KAPITULATION

En kapitulation kan se ut på flera olika sätt. Man kan sitta i en tågvagn i en skog utanför Paris eller vid att förhandlingsbord någonstans, någon gång när det är läge att ner vapnen. Eller så kan man sitta vid ett bord på en fritidsgård i ett utanförskapsområde och låta polisen, staten och samhället kapitulera för buset. Ingen kommer att kalla det som skedde i Spånga för en kapitulation, men av vad jag läser så är det precis så. Förödmjukelsen. Förnedringen. Fördrivandet.

Den dagen som samhället låter förortsbuset sätta reglerna i förorten har samhället gett bort förorten. Skulle sedan samhället vilja ta tillbaka förorten igen av någon anledning så kommer det kosta blod, svett och tårar. Polisen patrullerar fortfarande i Rinkeby i nordvästra Stockholm, men de poliser som gör jobbet har ett allt annat än lätt arbete.

Tre poliser gör sitt jobb i Rinkeby. De skall göra ett ingripande, och det slutar i kaos. Tre poliser attackeras av 20-30 unga, frustrerade män som sparkar, slår och ger sig på de tre poliserna. Polisen skall göra ett ingripande, och när de sätter foten utanför radiobilen är det som de har sparkat på en myrstack. Ut ur en restaurang och från andra platser väller det unga, aggressiva män som blir provocerade av att den svenska polisen försöker göra sitt jobb i en svensk förort.

Områdespolisen i Rinkeby får fronta buset och höra busets förklaring till varför tre kollegor misshandlades, fick stryk och hamnade i underläge. Det handlar om hur polisen körde sin radiobil. Polisen fick sota för att de lekte filmstjärnor. Buset var inte nöjda med polisens agerande, och gav polisen stryk. Det var tre poliser mot trettio förortshuliganer.

Det var bilden av en kapitulation. Inte av polisen. De fortsätter slita i motvind och underläge. Det är staten, samhället, som kapitulerar och ger upp. Skall polisen få åka i Rinkeby skall de köra, bete sig och jobba på ett sätt som buset kan acceptera. Gör de inte som buset vill, får polisen stryk…

I min värld kör polisen som de vill. Polisen visiterar vilka de vill och behöver visitera. Polisen skall ha samhället i ryggen, och inte en rikspolischef som så fort tillfälle ges börjar analysera busets uppväxtförhållanden för att hitta förklaringar till varför Sverige är på väg att spåra ur. Polisen måste ges befogenhet och styrka nog att ta tillbaka de svenska utanförskapsområdena. Något annat duger inte.

Länk: SVT i ämnet. 

6 svar på “KAPITULATION”

 1. När man hör polisen i inslaget från SVT förstår man att buset tar över i vissa områden.
  Varför ska polisen behöva förklara sitt handlande för de som attackerar dem?
  Tycker uppriktigt synd om de poliser som ska försöka upprätthålla någon sorts ordning i dessa sk utsatta områden och inte får de resurser de behöver, det de saknar mest är nog en handlingskraftig ledning.
  Känns som att tåget gått vad gäller att få ordning här och polischef Dan Eliasson fanns inte ens på perrongen.

 2. Det är 30 år för sent att ta tillbaka utanförskaps områdena. Det är bara en tidsfråga till att utanförskaps områden även kommer i mindre städer.

 3. Hej.

  Om den elaka får vara tillräckligt elak, så blir hon snäll sedan.

  Ingen människa är illegal.

  Vi måste förstå att det handlar om sosse-ekonomiska faktorer.

  Vi måste stå upp för värdegrunden, och visa att vi tror på allas lika värde.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS Själv anser jag att lösningen är att isolera dessa ghetton, ett i taget, och med hjälp av militär och hemvärn rensa Sverige från banditer, mördare och andra nidingar. DS

 4. Det hela är mycket alarmerande. Jag är rädd att det här inte kommer sluta på ett bra sätt. Finge jag bestämma så vore det slutdiskuterat med de här rötäggen och insatsstyrka in. Vad ska vi annars ha den till om inte i situationer som innebär att områdespoliserna gång på gång angrips av lynchmobbar?
  Vi måste också förstå att många invandrare tar med sig sitt klansystem till Sverige. Det skrämmande är att om du säger till en somalier, och han vet vem du är, så kommer du att ha alla hans 17 bröder på halsen de närmaste åren. Jag har själv råkat ut för det. Det gäller även lärare i grundskolan, som gjort sitt arbete och talat klarspråk med elever och föräldrar.
  Dessa förövare har också oceaner av ledig tid till sitt förfogande och ekonomiska medel får de av samhället, delvis av min inbetalda skatt. Man kan säga att jag tvingas finansiera kriget mot mig själv. Förnedrande. Det finns med andra ord stora möjligheter för dem att lyckas med sin terror.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *