KAMRAT OCH KOMPIS?

Moderaternas smekmånad är över. De flesta kurvor som under Kristersson smekmånad pekade uppåt har nu vänt åt andra hållet. Socialdemokraterna ser ut att gå in i valrörelsen 2018 svagare än man någonsin har tagit det klivet. De två självutnämnda statsbärande partierna klarar snart inte att bära ens sig själva. Kamrat Löfven och kompis Kristersson kommer inte att få det lätt, och frågan är om de inte får förlika sig vid tanken på en kombo mellan ett tvångsäktenskap och ett registrerat partnerskap…?

Kristersson var i radion och Ekots lördagsintervju. Kristersson han har en bra radioröst. Nästan sensuell faktisk. Kristersson låter bättre i radio än de som är anställda för att prata i radio. Men han säger nästan ingenting av värde, Kristersson. Kristersson verkar tro på att Alliansen lever. Detta samtidigt som alla anar att Centerpartiet kommer att stänga av respiratorn på onsdag – när det skall röstas om amnesti rörande de ensamkommande ungdomarna av främst afghanskt ursprung. Efter det kommer Kristersson säkert få en och annan mikronfon i plytet, om hur Alliansen skall kunna överleva när ett parti uppvisar alla tecken på dödslängtan. Kristersson kommer säkert kunna svara på det också, utan att säga någonting alls egentligen.

När Kristersson frontar journalister så får han nästan alltid frågan om han kan tänkasig förhandla eller samarbeta med Sverigedemokraterna. Det är en av få frågor där Kristersson är väldigt tydlig. Det går inte alls. Det har Kristersson och den illusoriska Alliansen kommit överens om, och det känns precis lika viktigt för Kristersson som för Annie Lööf och Centerpartiet att markera stöd för de där ensamkommande som inte har något asylskäl i landet med ett världens mest generösa regler för att få asyl. Kristersson kommer aldrig att samarbeta eller förhandla med Sverigedemokraterna. Det skiljer så mycket mellan partierna, säger ledaren för det parti som har snott stora delar av Sverigedemokraternas retorik för att framstå som ett förändrat parti.

Men ingen journalist frågar Kristersson om han kan tänka sig att förhandla om makten och härligheten med Löfven? Ingen har lyft frågan om inte Moderaterna skulle kunna förnya sig ett varv till och börja samarbeta med Socialdemokraterna? Som opinionssiffrorna ser ut nu är det snart ett måste för sossar och moderater, om man vägrar skaka hand med Sverigedemokraterna. Men ingen frågar Löfven eller Kristersson, kamrat eller kompis, om de inte kan bli tvungna att samarbeta och förhandla efter valet.

Skulle Kristersson få frågan om samarbete skulle svaret med till visshet gränsande sannolikhet bli ännu mer otydligt än vanligt.  Men som Sveriges utveckling ser ut bortom valdagen, så kanske en samlingsregering är ett måste. Kanske fattar Löfven, Kristersson och Lööf det. Kanske är det därför Sverigedemokraterna kommer att fortsätta att ha monopol på oppositionsrollen i Sverige…

10 svar på “KAMRAT OCH KOMPIS?”

 1. Tiden går, Fredrik, och när kompis Kristersson och lekkamrat Löfven inom kort tvingas stiga upp ur sandlådan, där deras barnsliga tre-och-ett-halvt-års-trots förvisso passar bäst…

  … för att – förment vuxet, men snarare förpubertalt desperat partnersökande – fråga chans på varandra, utlovandes nya, dyra gungor och karuseller och varsin oemotståndlig fyraårsbiljett…

  … alldeles ”gratis” till det DÖdshäftiga Rosenäventyrsbadet kan det hända, att väldigt många verkligt vuxna, DÖdströtta väljare och enstaka anständigt demokratiskt sinnade företrädare…

  … för Sjuklöverpartiet och MSM sällar sig till alternativmedia och ständigt lika moget och tålmodigt agerande, modigt och träget sanningssägande mobbningsoffret Åkesson och propsar på…

  … SANNING ELLER KONKA? 😉

 2. Intressant,
  Tror att AFS är en joker som kan skrälla. Enda partiet som talar klartext och lovar att vara hederliga. De får min röst.

  1. Jag tror precis som du. AfS kommer in i höst och även jag kommer att lägga min röst på dem. Jag vet många andra som tänker likaledes och kommer bli mycket förvånad om de inte klarar sig över 4%.

 3. Product is nothing, image is everything, säger en marknadsanpassad slogan. På ca 40 år har vi haft Högerpartiet, Moderaterna och Nya Moderaterna.
  Dags för ”De Ännu Nyare Moderaterna”?

 4. Hej.

  Jag tror Ulf & Stefan siktar på att vara KK, i en S&M-relation.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 5. Ang AFS och MED 2018 i landet S (& M). I ett splittrat Sverige där vi börjar gå nedåt på en hel del områden i trots högkonjunktur vore det tragiskt om SD skulle mista 4 till 5 % åt AFS och MED som troligtvis inte heller kommer över 4%. Jag menar inte att man måste ’vara Sverigedemokrat’ men tänk om SD kunde bli största parti rent av i september. Vilken signal för valet 2022 i så fall (eller t o m före dess då regeringskris kan uppkomma). Jag ’är inte’ sverigedemokrat (alltså aktiv medlem) men kommer rösta på SD för de är de enda som nått position som oppositionsparti, har växt med erfarenheter samt att Jimmie är väldigt bright och verklighetsförankrad. SD kan ligga uppåt 25% om man ser till opinionsundersökningar (=plussar på några procent likt förra valet då SD var lågt skattade). Många i val undersökningar svarar inte heller SD vid fråga över telefon. Att SD skulle vara på dekis enligt vissa är en ganska märklig hållning f ö. Räkna med några år till för att knäcka S och då behövs en stark växande opposition. I det här fallet SD. Må MP de dumma och Liberalerna de ’frihetliga’ lämna in för gott. C komme’ tyväjj inte göra det i år, men förhoppningsvis 2022 om de fortfarande Lööfar sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *