KAMPEN SOM FÖLJER MED – TAPANI JUNTUNEN

Tapani Juntunen återkommer med en litterär väv av utrikes- och inrikespolitisk analys. Mellanöstern och Sverige, om hur problem där följer med på en flykt som landar här. Kampen som följer med. Kampen om Mellanöstern måste vinnas här…

Kampen om Mellanöstern måste vinnas här

Inget land i Mellanöstern är identiskt med ett annat land. Det finns dock i flertalet länder stora grupper med konservativa, traditionalister. Det finns också grupper som kämpar mot dessa konservativa krafter – för större frihet för kvinnor till exempel. De konservativa är dessvärre starkare.

När människor ur den mer sekulära gruppen flyr till Sverige kanske man tänker sig att det sekulära Sverige skall vara en fristad. De sekulära krafterna är ju större här, även i de grupper som här i Sverige kan kallas konservativa. Men riktigt så enkelt är det inte. Vänsterkanten och även en del liberala har allierat sig med de konservativa invandrargrupperna. Det är ironiskt, men inte särskilt kul för de sekulära grupperna av invandrare. De konservativa är i Sverige frihetens sista utpost. Övriga har fallit till föga, omfamnat islamism och hedersnormer.

En känd svensk kvinnlig profil som kämpar emot hederskulturens utbredning i Sverige frågade mig oroligt vid ett tillfälle angående en moderat förening – Fria Moderata Studentförbundet. Det står nämligen på deras hemsida att de är konservativa. Jag förklarade att det inte är de konservativa i Sverige hon ska oroa sig för. De konservativa förstår sammanhangen. Det är liberalerna som är problemet, de har skapat fri lejd för islamister och fixat så att hedersnormen har fått Autobahn till skolan.

Med det mångkulturella som idé har i Sverige barnens rätt till religionsfrihet offrats. Detsamma gäller friheten och jämställdheten för kvinnor. Det som istället har prioriterats är klanernas och islamisternas kollektiva frihet. Frihet kan bara existera om den är individuell.

Inför den moderata partistämman i Stockholm stad i april har jag skrivit ett antal motioner för att vända utvecklingen till de sekulära invandrargruppernas fördel. Det är motioner mot hedersnormer, mot islamister. Jag ska utmana partiet, om vilka normer ska gälla i Sverige. Är det de konservativa invandrargruppernas normer eller är det de sekulära gruppernas normer som ska gälla?

Mina förslag är att stoppa stödet till religiösa lobbygrupper, samfund, etniska föreningar för att istället stärka bidragen till organisationer som jobbar emot hedersrelaterat våld samt organisationer som jobbar med att stötta våldsutsatta kvinnor. Det andra förslaget är att stoppa religiösa friskolor. Det tredje förslaget är att stoppa slöjan i grundskolan.

Det återstår att se om det finns vitala konservativa moderata krafter kvar i partiet, eller om de liberala krafterna vinner. Sker det får hedersnormen och islamismen fritt utrymme. De konservativa i Sverige måste ta strid mot det konservativa i Mellanöstern – till förmån för det sekulära, för jämställdheten och för allas individuella frihet.

Tapani Juntunen (M)

10 svar på “KAMPEN SOM FÖLJER MED – TAPANI JUNTUNEN”

 1. Kristna friskolor är det enda sättet för många svenskar att skydda sina barn från mångkulturella helvetesskolor.
  För det första: Det svenska folket har ingen som helst förbannad plikt att ”assimilera” kolonisatörernas med sina egna. För det andra så går det inte, vilket även den trögaste av moderater borde ha lärt sig vid det här laget.

  Svensken har rätt till att leva sitt eget liv på sitt eget vis i sitt eget land. Nog nu! Vi kan inte vara resten av världens specialpedagog.

  Vi är inte ansvariga för deras defekta kultur. Du får gärna försöka lära stenar att sjunga också, Tapani, men tvinga inte oss andra.

  Darwin ge mig styrka att stå ut med dessa biologiförnekare!

  Det finns ingen anledning att tro att folk är som de är på grund av sina gener! :PPP
  Det är bara kultur, bara kultur, bara kultur!! 😀
  Alla kan bli vad de vill, bara vi är lite barskare och tuffare mot de som busar.

 2. I mitt beska raljerande missade jag en punkt.

  Herr Juntunen säger att:

  ”Frihet kan bara existera om den är individuell.”

  Och jag säger att du kan inte trolla bort klaner från ekvationen eftersom de är biologiska faktum.

  Du kan inte vara individ i en multietnisk kontext, din lille tok. Du gör ett logiskt snedsteg här och antar att alla är som skandinaver under ytan om man bara skrapar bort lite olycklig kultur.
  Kultur är nedströms från gener.

  Gener + omgivning + tid = kultur.

  Ska Abdis föräldrar sluta vara kusiner bara för att du säger det? Och deras föräldrar före dem osv osv osv.
  Vad tror ni tuffa islamkritiker händer om alla muslimer i Sverige konverterar och blir kristna?

  Södertälje går jättebra va?
  Ingen nepotism eller annan korruption där inte, närrå.
  Hur många miljarder kristna finns i afrika och hur går det för dem?
  Våra ”nordiska” romer är förresten också oftast kristna, hur väl har vi lyckats få dem att överge sin klankultur och ingrupp/utgruppsmoral?

  Sluta larva er.

 3. Jag hoppas någon har stake nog att, genom att referera till skyddet av individens okränkbarhet, förbjuda medicinskt omotiverad, rituell könsstympning på små gossebarn, så kallad omskärelse.

  Så länge Sverige låter muslimska föräldrar omskära sina gossebarn mha av svensk skattefinansierad sjukvård, dvs. pissar på mänskliga rättigheter, som vi i övriga sammanhang sätter så högt, så kommer Sverige ha grava problem med muslimsk radikalisering.

  1. ”muslimska föräldrar omskära sina gossebarn ”

   Det är judarna som – också – omskär sina barn, samt plågar djuren pga förlegade ortodoxa ritualer. Och till skillnad mot MENA-muslimerna, så finns judarna, överallt inom svensk politik, rättsväsende samt läkare och advokatkåren. Knugens rådgivare har också judiskt påbrå.

   Den är således framförallt de som har makten att se till att DU fortsätter betala för deras ortodoxa barbarier, som jag också tycker borde förbjudas

   1. @”Appappapp! Det här är en borgerlig blogg!
    I svensk borgerlighet nämner vi våra inflytelserika vänner enbart i vördnadsfulla toner.”

    Epic Fail! => ”Vänner”…. ???!!!! Ha, ha, ha: sååå LURAD.

    För det första:
    ska den ”borgerliga” 4-klövern & så sorgligt efterblivna 3-klövern; bara snabbast möjligt, röstas, bort, bort, bort!!!

    För det andra:
    Forska lite, bara liiite mera…på ”Orsak & Verkan”…så förstår Du din lurade utsugna skattebetalande stackare vilka som – så medvetet – orsakat oss all denna massinvandring av diverse bidragsparasiter & bottenskrap från diverse drabbade (((utvalda stackars krigshärjade länder)))).

    What goes around comes around.

   2. Stöd Fabian F. (med trakasserad familj) & Peter Springare, med flera modiga starka rakryggade visselblåsare, som ständigt terroriseras av de kriminella, huvudsakligen (((Bonnierägda kriminella PK-medierna))):

    ”Oavsett om ni är invandrare eller svenskar, så är tiden kommen att stå upp för Sverige. Landet är i händerna på EN KORRUPT MAKTELIT och den enda vägen till att återställa ordningen är att ge makten tillbaka till folket. Den enda vägen till folkets makt är enighet. Så lägg alla era partitillhörigheter och tjafs åt sidan. Det är minsta gemensamma nämnare som gäller nu om vi ska hinna rädda Sverige och den svenska befolkningen.”

    ”Megafonerna hälsar på hos de ovilliga”
    https://www.youtube.com/watch?v=HUM2pAjJOWg

    ”Riksdagsledamoten Anna Hagwall (fd SD) är i hetluften igen. Detta sedan hon bjudit in en antisemit-anklagad forskare till riksdagen – och för att hon kartlägger familjen Bonniers mediemakt i Sverige.”
    http://www.friatider.se/riksdagsledamot-kartl-gger-judisk-mediefamilj

 4. ”Mina förslag är att stoppa stödet till religiösa lobbygrupper, samfund, etniska föreningar för att istället stärka bidragen till organisationer som jobbar emot hedersrelaterat våld samt organisationer som jobbar med att stötta våldsutsatta kvinnor. Det andra förslaget är att stoppa religiösa friskolor. Det tredje förslaget är att stoppa slöjan i grundskolan.”

  Föreningsverksamhet är en fråga för medlemmarna, och skall bekostas av desamma. Brottslighet, vilket inkluderar s k hedersvåld, skall hanteras av rättsväsendet, och inte av föreningar som lever på skattepengar.

  Religiösa friskolor kan man måhända vara tveksam till, men hela poängen med friskolor är ju att det skall finnas olika slags skolor. Om alla skolor måste vara lika, så måste de också vara statliga. Personligen skulle jag hellre se att samtliga skolor var privata. På riktigt. Om föräldrarna fick en faktura varje månad, så skulle de snart börja kräva att ungarna fick lära sig läsa och skriva.

  Frågan om slöja är svårare. Om den är en religiös symbol, så hör den inte hemma i offentlig verksamhet. Men om den är ett klädesplagg så är den inte mer kontroversiell än en hatt. Mitt förslag är att vi helt sonika betraktar den som en huvudbonad, och sådana bär man som bekant inte inomhus. Det löser även problemet med toppluvor och skärmmössor i klassrummet.

  1. @Styrbjörn 16:24

   ”Mitt förslag är att vi helt sonika betraktar den som en huvudbonad, och sådana bär man som bekant inte inomhus.”

   Bra förslag!

   Men slöjan är en manifestation för en patriarkal kvinnosyn och könsmaktsordning, med den muslimska Arabvärlden som indoktrinär resonansbotten.

   Bakgrunden till att kvinnor ska bära slöja eller skyla så stora hudpartier som möjligt, är att kvinnorna har nedgraderats till sexobjekt i den muslimske mannens ögon. Skylningskravet har ingenting med alltför stark solinstrålning att göra, då det gäller bara kvinnan, inte mannen. Den muslimske mannen anses inte kunna tygla sina sexuella drifter, vars libido antas reagera på visuella stimuli från kvinnans hår och nakna hud.

   Resultatet har blivit en muslimsk binär kvinnosyn, vilken bäst sammanfattas i ett ”madonna-hora-komplex”. En beslöjad kvinna anses således ärbar i det offentliga rummet. En obeslöjad kvinna blir istället mindre ärbar och synonymt med ett sexobjekt i det offentliga rummet. Detta komplex är en viktig beståndsdel i den kultur/värdegrund som många muslimska kvinnor och män har, även i Sverige.

   Denna binära kvinnosyn drabbar inte bara muslimska invandrarkvinnor. Den drabbar också med stor sannolikhet infödda svenska flickor och kvinnor, som är vana att visa håret och stora hudpartier under varma årstider. De blir generellt sett betraktade som horor (med ibland förödande konsekvenser) av muslimska män som inte har lärt sig vår kultur och hur vi klär oss.

   En ökad acceptans och spridning för denna binära kvinnosyn torpederar åratals idogt jämställdhetsarbete i vårt samhälle.

   I den mån muslimska kvinnor framhärdar i att bära slöja och de facto underordna sig en patriarkal könsmaktsordning, får nog mer förklaras av ”Stockholmssyndromet”!

   1. @FD liberal

    Jag har uppfattningen att muslimska män försvarar de muslimska normerna och familjens ”heder” i högre utsträckning än de muslimska kvinnorna. Kvinnan är de facto enligt islam underordnad mannen i många aspekter. Det är alltid män som är uttolkare av islam och koranen. Men visst försvarar också de muslimska kvinnorna slöjan, och vissa av dessa muslimska kvinnor gör det för att mannen vill det .

    I den mån det är många muslimska män och pojkar som våldtar och tafsar på svenska kvinnor och flickor, beror det också på att de senare betraktas som otrogna och lägre stående människor. Med sådana kan man ta sig utökade friheter, enligt gängse muslimsk praxis. (Se den arabiska slavhandeln.) Dessutom är svenskor relativt vackra generellt sett, vilket inte är oviktigt! Otrogna- och skönhetsaspekten understryks härvidlag i videor där unga IS-krigare i Levanten väljer särskilt ut blåögda yajzidiska flickor till sexslavar.

    Jag hade i åtanke det skadliga FI och Gudrun Schyman, som likt en duracellkanin applåderar den destruktiva massinvandringspolitiken, när jag skrev om ”idogt jämställdhetsarbete”. Jag ville belysa deras de facto våldtäktsbefrämjande inställning, när man vet att utrikesfödda jämfört med svenskar har en överrisk på 5,0 ggr vid polisanmälda våldtäkter.

    Det är de två i det svenska journalistiska och politiska etablissemanget förhärskande ideologierna – nyliberalismen och kulturmarxismen –som har öppnat Sverige på vid gavel och bejakat EU.

    Många i Sverige har uppfattningen att det finns goda muslimska invandrare och onda, dvs islamister. Men vi är så godtrogna i Sverige. Det finns inga goda muslimska invandrare i Sverige, när de fortsätter med att utsätta sina spädbarn för rituell könsstympning, och därmed bryter mot mänskliga rättigheter och svenska ideal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *