KÄBBEL

Detta är inte slutet. Det är inte ens början på slutet. Men kanske är det slutet på början.

Så kom den dagen då Mehmet Kaplans eskapader som statsråd mötte sitt slut, och Stefan Löfven inne i Bella Venezia fick ta sin hand från ett av sina statsråd. Mehmet Kaplans beslut att avgå – om det nu var hans eget beslut – var och är bara slutet på början. Hur denna regering av oerfarna och inkompetenta statsråd, deras befängda rådgivare och ännu mer lågbegåvade presstalesmän har hanterat denna deras första riktiga kris säger allt om regeringens förmåga – eller rättare sagt, oförmåga. Det är slutet på början av allt käbbel om regeringens krishantering.

Inte för att regeringen Löfven inte har krisat tidigare, hela regeringstiden har ju varit en kronisk kris. Men detta är den första gången som en minister ryker för att han har varit ännu mer omdömeslös och misslyckad än de andra. Det betyder inte att Mehmet Kaplan har ryckt åt sig ett kraftig försprång i regeringens inkompetenstävling. Romson borde ligga hack i häl på Kaplan, Wallström likaså och Löfven i egen låg person har ju nu visat på sina talanger på politiskt käbbel och tjoller men noll i ledarskap.

Nu kommer det säkert komma käbbel från de som står Mehmet Kaplan närmast om att Mehmet Kaplans avgång/avpollettering beror på den underliggande svenska främlingsfientligheten, på islamofobi, på ren avsmak mot att vi har ett statsråd som heter Mehmet. Men det är bara käbbel. Ingen skall ha ett frikort från kritik och från krav bara för att man har en viss tro, ett visst ursprung. Mehmet Kaplan har varit en sällsynt misslyckad kombination som statsråd och det är bara därför han nu får lämna först av alla.

Bara att följa pressträffen med statsminister Stefan Löfven visar vilken fars denna regering är. Noll krishantering. Noll kompetens. Det är en samlad bedömning, som får mig – och sannolikt många fler – att landa i att detta bara är slutet på början. Det kommer mer käbbel.

5 svar på “KÄBBEL”

 1. Hej.

  Skulle tro att det sett ut såhär:
  Kaplan ryker, eller regeringen spricker. Win-win för Löfven, lose-lose för Mp.

  Om Mp tagit strid för Kaplan skall stanna, spricker regeringen, sossarna startar eget, Alliansen håller sig till sin plan och språkrören får stå till svars internt för kompromisser med partiidealet utan att ha något att visa för det. Avgång medelst katapultstol för både Romson, Fridolin och deras närmaste.

  Om Mp petar Kaplan kan man sitta kvar i regeringen, och försöka spinna det hela, som du skriver, till att handla om rasism och islamofobi (detta vidriga sovjetinfluerade ord).

  Frågan är vad priset Mp måste betala till Kaplan för alla de röster han kontrollerar via sitt förenings- och moskénätverk?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 2. Jag undrar fortfarande varför Kaplans s.k. affärer dök upp just nu. Detta bör man vetat om sedan år tillbaka. Någonting har fått media att presentera gammalt stoff som nyheter och plötsligt är mannen med en sköldpaddas överhud inte skyddad längre.
  Eller är han kanske det? Finns det mer i gömmena? Sådant som bara inte får komma fram.
  Men kanske är jag för misstänksam, Kaplan har ju bara blivit missförstådd enligt Romson och Fridolin. Få har som han arbetat för feminism och mot extremism enligt deras kommentarer. Ja ja.

 3. Halleluja.
  Det hade varit bra märkligt om han hade fått sitta kvar ytterligare några dagar, givet vad människan presterat i form av märkliga uttalanden och uppträdande i olämpliga sällskap, i all synnerhet som statsråd. Det måste vara någon djävla ordning i en regering.

  Man skulle kunna tycka att det är överdrivet tjat om hur usel regeringen är, eller i vart fall många av dess statsråd. Men det var som en början på en särdeles ond dröm när regeringen presenterades 2014. Kan tänka mig i stort sett vilka partikonstellationer som helst, och Reinfeldt var i alla avseenden tvungen att gå. Men detta identitetspolitiska sammelsurium av lite av varje, något för alla, som blivit allt vanligare var uselt.

  Kaplan tycks ha ägnat mer energi åt sin religion och utrikesfrågor, och när man inte inser att *den bild* detta ger är ett problem, bortsett från det faktum att utrikesfrågor inte låg i hans portfölj, då är det illa. Lägg därtill hans agerande, i ord och handling, och det blir än värre. Det är obegripligt hur han kunde tillsättas, även om han har haft en lite framträdande position i MP i riksdagen. Även märkligt på sätt och vis att han kan vara medlem av MP.

  Om man från dag ett till idag inte hade hört eller sett något av dessa uttalanden, möten etc. utan bara hade hört talas om möten med branschföreträdare, myndigheter och vetenskap inom hans ansvarsområden, byggnation, stadsutveckling och IT, då hade det inte spelat någon roll och han hade hetat Krumelur.

  Sedan har vi folket kring, sekreterarna, och samhällsutvecklingen i stort. Jag tänker på att allt för många tar sitt privata språk och sin jargong in i offentligheten, eller så har de enbart ett sätt att uttrycka sig på.

  I artiklarna kring de senaste avslöjandena talades det bl.a. om det turkiska civilsamhället i Sverige, och dessa föreningar, som tycks finnas av alla de slag för alla länder. Om man är så upptagen av det forna hemlandet, högtider, konflikter och annat, kanske man ska byta arena och återvända. Men visst, den bästa av världar är väl att förändra Sverige.

 4. Den stora frågan är ”När kommer miljöpartiet att låta andra använda den där tidsmaskinen?”
  Ni vet den där som gör det möjligt för en 32-årig Fridolin att ha jobbat med Kaplan i 20 år.

  1. Enkelt. Fridolin började arbeta som jag vid 12 år. Men till skillnad från mig klarade han inte av att gå i skolan samtidigt. Därför kan han inte lyfta upp skolan från avgrunden. Vi måste tycka synd om lilla Fridde, inte skälla på honom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *