JOURNALISTER HÄR OCH DÄR

Det finns länder där journalister riskerar liv, lem, hälsa och familj för att dra fram nyheter om verkligheten. Journalister fängslas för att de letar efter fel scoop i fel miljö. Journalister torteras för att de skriver fel nyheter och fel personer. Så är det inte i Sverige. Här händer det istället att journalisten skiter i återge verkligheten och istället skjuter in sig på någon annan som berättar alldeles för öppet om sin verklighet. Det handlar om de journalistiska yngryggarna och polisen som inte kunde knipa längre…

Polisen Springare i Örebro skriver av sig om sin verklighet, om hur den ser ut och vilka han har mest att göra med. Det skulle han inte ha gjort, enligt några kriminologer och en hel del journalister. En herrans massa läsare och medmänniskor – helt vanligt folk – tycker tvärtom. De tycker att det var på tiden att deras verklighet kom fram. Det startas en stödgrupp på Facebook för polisen som inte kunde hålla tyst. Det är en grupp snart 100.000 medlemmar, varav 98% är vettiga, sansade människor och 2% lågpannade rasister som tvångsmässigt måste kräkas ur sig överallt. Expressen skriver om gruppen, och sätter först rubriken att Springare bara har stöd av rasister.

”Rasiststödet till polisen efter Facebookinlägget”

Expressen ändrar till bara stöd efter ett par timmar, men kompenserar det hela med att släppa fram den mest förvirrade debattartikeln i mannaminne – från en teoretisk fysiker och entreprenör i Umeå som skall berätta sanningen om hur en polis i Örebro bör och skall uppleva sin verkliga verklighet. Nu väntar vi bara på att Expressen släpper fram en operasångerska för att berätta att de sjukvårdsanställda överdriver och att vårdkrisen är en överdrift, eller att en komiker får skriva en krönika om hur lugnt, fint och harmoniskt det är i den svenska skolan och att pipiga lärare skall sluta pipa.

I lokalblaskan Nerikes Allehanda gör ledarskribenten sitt yttersta för att ta ära och heder av polisen som inte kunde knipa längre. Varför fokusera på vissa mäns överrepresentation i brottslighet och inte alla mäns? Det handlar om hemska män, hemskare män och de hemskaste männen. Ledarskribenten kan inte och vill inte förstå vad polisen menade med sin bildsättning av sin verklighet. Som om Springare inte säger att män är överrepresenterade? Ledarskribenten följer sannolikt sin ryggradsreflex i sin ryggradslösa yrkesroll, och går in i någon sorts ”döda trovärdighets”-mode.

Skrivs det om det stöd polisen som inte orkade vara tyst längre får så handlar det i svenska journalistiska om rasister mellan raderna och folk som inte har vett att förstå den komplexa verkligheten på raderna. Den svenska journalisten förstår inte att de med sitt selektiva strutsbeteende dödar sin egen bransch, tar livet av sitt eget yrke. När vanliga medier börjar fokusera på alternativa fakta och alternativa medier lyfter fram den verklighet som folk tycker att de lever i – då är de vanliga medierna bortom räddning.

Den svenska journalisten blir ihågkommen som ynkryggen som blundade när polisen försökte berätta om sin verklighet. Detta samtidigt som poliser i andra länder griper journalister som verkligen vågar göra sitt jobb. Det är rätt bisarrt, tycker jag…

17 svar på “JOURNALISTER HÄR OCH DÄR”

 1. Hej

  ”När vanliga medier börjar fokusera på alternativa fakta och alternativa medier lyfter fram den verklighet som folk tycker att de lever i – då är de vanliga medierna bortom räddning.”

  Mitt i prick!

 2. Mailade denna ledarskribent och hon sa att den jag citerar ”syftet är att vara politisk och genomsyras av en liberal hållning ”
  Hon skriver inte att hon kommentera hans arbete , utan bara den bild som han målar upp av Sverige – som inte stämmer. Vad jag vill säga finns det oerhört många lögnhalsar i svensk media, men det vet vi alla.
  Nu kommer det fram vilka dåliga journalister dom.

 3. Operasångerskan och den s k komikern är ju redan framsläppta som sanningsvittnen i de flesta frågor. Operasångerskan har dessutom fått ett välbetalt uppdrag i Statens kulturråd. Den s k komikern lär väl snart följa efter in i kompisgänget.
  Nu har vi i fb-gruppen passerat 100 000! Ni hänger väl med i folkets revoultion!

 4. Jag visste det!
  Nåja, jag var tämligen säker genom min arabiska fru och våra arabiska vänner hur det hela fungerade och hur våra, av Fredrik Ruinfeldt tvångsöppnade hjärtan, togs emot av ”de flyr för sina liv”.
  Majoriteten har INTE flytt för sina liv! Det fuskas något så otroligt och detta skryter man om. Utbildningsnivån är långt lägre än vad ”statistiken” säger. Jag känner till flera, som med enbart grundskola har angett många års universitetsutbildning.
  Mina farhågor om tillståndet i Riket besannades då jag läste Lars Åbergs: ”Framtidsstaden – om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?” Jag ser samma tendenser och hör talas om precis samma saker här i en medelstor mellansvensk stad. Ändå kan jag väl knappast vara rasist eller främlingsfientlig. De verkliga rasisterna är oftast de, som själva alltid drar rasistkortet och islamofob d:o. Där kan man tala om VERKLIG rasism. ”Kufr ” är inte värd något däremot tillhör deras tillgångar (liksom fruar och döttrar)” de trogna. Kvinnorna benämns vanligtvis ”horor”.

  Mina vänner förstår inte hur vi kan vara så naiva och lättlurade.
  .

  1. Mycket bra och välinitierat! Med riktiga namn på de här fuskarna är PKmaffian snabbt punkterad och vräkt i diket..

 5. Läste den stollige teoretiska fysikerns ”debattartikel”. Men det FINNS statistik på hur det förhåller sig. Tino Sanandaji redovisar en uppdaterad sådan men redan 2012 var 52% av de intagna för långa fängelsestraff utrikes FÖDDA. De senare var då 13% av befolkningen. Detta ger en överrepresentation av 725%! Socioekonomiska faktorer?

 6. Tyckte kanske inte det var särskilt viktigt. Men om det nu måsten fram, så är jag BÅDE teoretisk OCH praktisk elektronfysiker (från Chalmers). Så dä så!

 7. I vissa länder krävs polis och militär för att journalister skall kunna utföra sitt arbete. Jag skulle gissa att man där mindre slentrianmässigt angriper polisen på så lösa grunder.

 8. Visst är det konstigt, åtminstone för mig har yrket journalist på 30 år gått från att betyda rakryggad sanningsägare till just – ynkrygg.

 9. Och vad pratar de om, igår efter att Springare lättat sitt hjärta och skapat kaos i media och ett polisbefäls bil sprängts; då har studio ett ett 15 minuter längt inslag om 11 ungdomar som driver en radiokanal i Gambia(eller var det var) för att plantera skog.

 10. Bisarrt, skrämmande, läskigt, totalitärt, odemokratiskt, kvävande av sanningen, yttrandefriheten och åsiktsfriheten.

  Sverige har demokrati vart fjärde år däremellan vill Sverige leka forna Östtyskland.

  Sen har jag fått veta av Nerikes Allehanda att dom minsan har en demokratisk ”värdegrund” som går ut på att alla ska tycka lika och dom som hamnar utanför denn demokratiska ”värdegrund” ska förtalas och jagas till tystnad!

  Det känns som jag sätt och hört liknande ”värdegrund” inom hela vårt etablissemang.

  Ja just det vi hade ju bara demokrati vart fjärde år, eller demokrati å demokrati vi får i vart fall gå och rösta på en massa alternativ med samma politik.

  Nästa år har vi demokrati en dag av de alla 365 dagarna. Det är ju i alla fall bättre än i år då vi inte har någon dag!

  Sov gott

 11. Jag kan inte lita på svenska MSM-journalister, ty de agerar oprofessionellt och som mentalt avtrubbade PK-botar. Svenska MSM-journalister har en alltför gullande inställning till den destruktiva massinvandringspolitiken inklusive till kriminella invandrare. Härvidlag finns det en rörande enighet inom såväl det svenska politiska som det journalistiska etablissemanget, samt bland så disparata ideologier som nyliberalism och kulturmarxism. (EU-områdets humanitära stormakts ideologiska överbyggnad genomsyras mycket riktigt av nyliberalism och kulturmarxism.)

  Kriminalitet, som härrör från invandring och invandrare, samt de negativa resultaten av den destruktiva massinvandringspolitiken förskönar, bortförklarar och undertrycker dessa PK-botar. Detta började man uppenbarligen med redan i slutet av 1980-talet. Locket skulle vara på vid rapportering om brottslighet bland invandrare, vilket framgår ca 2 minuter in i:
  https://www.youtube.com/watch?v=n4u6XsG7h7Q

  Jag vill ge en eloge till Fredrik Antonsson och Peter Springare för sina beskrivningar av den verkliga verkligheten av det nutida Sverige.

 12. ”Ledarskribenten följer sannolikt sin ryggradsreflex i sin ryggradslösa yrkesroll”

  För att kunna få en ryggradsreflex så krävs det väl en ryggrad? Skulle tro att det är någon form av fantomsmärtor som de försöker tolka.

 13. Det är samma i klimatfrågan, de enda som vågar säga ifrån är forskare som är pensionerade. Ett undantag är Judith Curry som just avgått då hon hävdade att hon inte med gott samvete kunde lära ut en genompolitiserad vetenskap till sina studenter.

 14. ”Stå Upp För Peter Springare”
  Nu när vi har bombarderat Peter Springare med blommor mm. är det väl dags att vi bombarderar Dan Eliasson, Stefan Löfven och Anders Ygeman med massor av vykort (gärna med kaktusar) med texten:
  ”Jag är så jävla trött”
  Är ni på ?”
  https://www.facebook.com/groups/279528999133185/297700510649367/?comment_id=298340160585402&notif_t=like&notif_id=1486971617893616
  Skicka också begäran om Springare som Rikspolischef som fysiskt brev, regeringen måste diarieföra och svara; om ni också skriver att ni önskar få veta diarienumret.
  http://blueshift.nu/upprop-utse-peter-springare-till-ny-rikspolischef/

  1. Det blir sannolikt inte så många mer som kommer vilja stå upp för vare sig (den 3:e gradens frimurare) Peter Springare eller Katerine Janouch. SVIKARE.
   https://www.facebook.com/blaljusmanifestation/posts/216613388824926
   Citerar: Varför?
   Katerine Janouch fick stora skälvan idag efter Expos artikel där de målar upp mig och Helen som ”högerextremister”. Vilket vi självklart inte alls är. Vi tar avstånd ifrån all form av extremism, varesig det är höger eller vänster.
   Hur Expo nu plötsligt fått ögonen på oss, kan vi bara spekulera i…fast vi vet…

   Vi har blivit motarbetade av våra motståndare sedan dag 1 vi började jobba med denna Manifestation.

   Vi har båda blivit hotade, förtalade och rena lögner har spridits om oss. Det gick så pass långt att vi kände oss tvingade att göra en polisanmälan. Vilket känns helt vansinnigt och obehagligt när vi bägge har barn.

   Vad beträffar Katerinas påstådda ”oklarheter” om Manifestationens syfte och organisation är oerhört förvånande. Hon har haft kontinuerlig kontakt med mig och fått regelbunden information. Vi har även försökt att få till ett personligt möte, vilket hon har avböjt av olika anledningar.

   Vi är övertygade att Peter blivit övertalad av Katerina att hoppa av. Vi har vid ett tidigare tillfälle samma diskussion med henne om hon skulle vara talare på Manifestationen eller inte. Även denna gång var hon orolig för högerexttema.

   När vi blev blockerade från den stora gruppen var vi så trötta på allt, att vi ville hoppa av och strunta i allt. Då var det Peter som övertalade oss att fortsätta. Vi har dessutom skapat en Ideell Förening där Peter sitter i styrelsen i syfte att finansiera Manifestationen samt att överskottet skall gå till en fond för Blåljuspersonal som kan hamna i onåd med arbetsgivare. Målsättningen var att få till ett 90-konto inom kort.

   Vi är oerhört besvikna att detta nu inte blir av, men nu fick motståndarna precis som de ville och vi hoppas att alla dessa är glada & nöjda.(slut citat)

   Ja, vad ska man säga? DET ÄR SYND OM FOLKET. I synnerhet de stackarna som hade bokat både hotellrum och tågbiljett och sedan blev manifestationen inställd!

   -”Hade han struntat i att låtsas om att han begrep sig på politik, och istället fortsatt odla imagen av den barska polisen som fått nog vet ingen hur detta kunde slutat.
   Peter Springare som opinionsbildare är dock helt körd.”
   https://www.flashback.org/t2810112p26

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *