INNEBANDYLÄGRET OCH ”TOALETTKROCKEN”

Sommaren 2017, en idrottsanläggning i en svensk stad och ännu ett av dessa otaliga idrottsläger. Just det här lägret sjunger på sista versen. Efter fyra veckors slitande, släpande och sportande är den sista kullen av deltagare snart på väg hem. Snart är det avslutning på innebandylägret…

Rosvalla i Nyköping, och innebandylägret Selected Future. Jag skrev om den numera omtalade händelsen i ett tidigare inlägg. Flera har hört av sig och vill höra historien bakom de icke-existerande rubrikerna. Lokaltidningen Sörmlands Nyheter kallar det hela en ”toalettkrock”. Det är det inte. Jag har pratat, chattat och kollat – och tror mig sitta på den sanna bilden av vad som hände och hur det hände när det hände. Sanningen är inte av Lamotteska Facebook-dimensioner, men Lamotte ligger närmare än Sörmlands Nyheters lallande artikel.

En handfull innebandytjejer rör sig genom Rosvallas idrottskomplex. De är alla i de lägre tonåren – eller inte ens där. De är alla klädda i lägrets träningskläder. En funktionell träningströja, ett par lika funktionella träningsshorts. De första dagarna på lägret har varit lugna i ett närmast öde Rosvalla. Nu är det mer liv. Innebandylägret har fått dela lokalerna med ett muslimskt konvent, med hundratals deltagare – alla är män, de flesta yngre.

Innebandytjejerna rör sig mot sina sovsalar, som ligger i ett annex ovanför det muslimska konventets huvudhall. Bakom dem ansluter ett gäng unga män. De pratar högt, skriker, gestikulerar vilt och skapar oro hos tjejerna – som ökar steglängden. De unga männen ökar farten, tar in på tjejerna som springer in på damtoaletten och låser in sig. Männen kommer ikapp och börjar banka på dörren medan de skriker. Tjejerna är vettskrämda och ringer en ledare. Bankandet på dörren eskalerar, det dras våldsamt i dörrhandtaget. Några av tjejerna börjar gråta.

Den larmade ledaren ansluter snabbt, efter bara någon minut. Utanför damtoaletten ett gäng gapande, bankande unga män. Ledaren ryter till, och männen backar. Tjejerna öppnar dörren och får höra av de gapande männen att de inte har rätt att vara på den damtoaletten. Den tillhör det muslimska konventets enbart manliga deltagare. De får även höra att de skall bära långbyxor när de rör sig i de delar det muslimska konventet håller till, vilket är lite överallt i Rosvalla. Tjejerna tas om hand av andra ledare och tar sig till sovsalen.

VD:n för innebandylägret ansluter, upprörd även han. Att några man delar lokalerna med har synpunkter på var hans deltagare rör sig och hur de klär sig skapar en frustration som ventileras med konventets arrangörer. De fattar. De tar avstånd från den grupp av unga utåtagerande män som skrämde upp tjejerna. Kraven på långbyxor kom förresten bara från en grupp i den större gruppen på konventet. Inte från ledarna på konventet, inte från ledarna på innebandylägret.

Man har ett snabbt krismöte med hallägaren om hur man skall lösa den uppkomna situationen, oron och frustrationen. Det slutar med att man delar upp hallarna på ett mer logiskt sätt. Det muslimska konventet på ena sidan arenan, innebandylägret på andra sidan. Innebandyungarna får flytta sina luftmadrasser, sovsäckar och annan packning till nya sovsalar. Dörrarna mellan konventet och innebandylägret låses. Så är läget de sista dagarna av lägret. Inlåsta, för sin egen säkerhets skull, för att inte provocera en grupp unga män som vägrar ta seden dit de har kommit.

Så funkar Sverige idag. En klick inskränkta idioter tillåts sätta agendan, ser till att dörrar måste låsas – och visar att de kan göra precis vad som helst. I min värld kan de unga männen som vägrar acceptera vårt sätt att leva packa och dra. Gör de inte det, får vi fundera över hur vi löser den ”utmaningen” med samma slutresultat. Här hör de inte hemma. Det bevisar de med sina egna handlingar och sina egna krav…

 

Förtydligande: Undertecknad jobbar och har jobbat som sjukvårdare på det omtalade innebandylägret under flera år, så även detta år. Just den veckan missade jag då en av sönerna var i Prag under samma tidsperiod, för att spela innebandy. All information har jag fått av personer som var på plats, som jag litar på och som är mina kollegor. 

43 svar på “INNEBANDYLÄGRET OCH ”TOALETTKROCKEN””

 1. Jag antar att Rosvalla är är en kommunal anläggning och då undrar jag varför kommunen överhuvudtaget hyr ut lokaler till föreningar som inte klarar av att se kvinnor på sina evenemang?

  Brukar inte kommuner vägra hyra ut sina lokaler till föreningar som inte har ”rätt värdegrund”?

  1. Hej.

   Muslimer och bruna människor har alltid en mer korrekt värdegrund än vita människor och icke-muslimer.

   Du måste lära dig hur den strukturella hierarkin ser ut.

   Inga muslimer – inga problem.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   1. Vilken tråkigt kommentar. Det måste väl gå att protestera mot sådana här saker utan att dra in alla med samma pigment som de man anser agerat fel? Håller man på så där blir det bara motsatt effekt.

  2. Det beror på hur man definierar ”rätt värdegrund”. Allt som har prefixet islam eller någon koppling till islam anses ha rätt värdegrund.
   Sverige, i sin strävan att förvara mångkultur accepterar alla fel med den också. Det är tyvärr därför vi har liknande problem som krönikan handlar om.

   1. Vadå ”anses”? Ska man tro på redogörelsen här delades inte långbyxvärdegrunden ens av ledningen för det muslimska konventet, men framförallt inte av någon utanför det. Och inte heller bland oss som kommenterar här eller någon annan stans har jag sett någon som anser det här du anser ”anses”. Pojkarna gjorde fel, punkt slut.

  3. Jag har varit i kontakt med kommunen om det idag och de har ingen policy för vilka som får hyra lokaler av dem. Hyfsat märkligt.

  4. Hade det varit SD som hyrt kommunens lokal hade de säkerligen avvisats direkt med polishjälp dessutom…:(

 2. Svenska flickor, kvinnor och tanter, eller tokreligiösa, utländska stamkrigare – vilka tycker ni, egentligen, har mest rätt att röra sig helt fritt och otvunget i vårt förment jämställda och demokratiska, ”feministiskt” styrda Sverige?

 3. Nu får det vara slut på detta daltande och medhårsstrykande när det gäller muslimerna.
  Passar inte vårt sätt att leva kan de flytta hem igen, de åker ju hem på semester så varför inte då köpa enkelbiljett.(hur man nu kan semestra i ett land man ”tvingats” fly ifrån)

  Tyvärr kämpar pk-maffian i Sverige med näbbar och klor för att förändra vårt levnadssätt så det ska passa muslimerna och så småningom ska säkert skolavslutningarna hållas i någon moské, kvinnors rörelsefrihet begränsas, män i en buss kvinnor i en annan osv.
  Det märkliga är att de som skriker högst om ”allas lika värde” inte verkar fattat att livet för kvinnor, homosexuella, kristna, judar, oliktänkande osv kommer att förändras i grunden, inte i morgon, inte i övermorgon men fortare än vi tror om inte krafttag tas för att vrida utvecklingen åt rätt håll.

  När f-n ska de delar av svenska folket som inte vaknat ”slå upp sina ljusblå” och se verkligheten som den är?

   1. Gud så less jag är på sådana där kommentarer, Carl.
    För din kännedom så lär ca 90 % av de aktuella muslimerna ha kommit hit under åren 2006-2014.
    Och då var det sossen Fredrik Reinfeldt som var statsminister.

    Precis som det är sossen Fredrik Reinfeldt som har slagit invandringsrekord varenda år förutom 2015.

    Nu är det inte så att jag är sosse, men däremot är jag så pass objektiv att jag begriper att varken Fredrik ”Öppna era hjärtan” Reinfeldt eller Annie ”30 miljoner invandrare” Lööf eller MUF och LUF med deras ständiga prat om ”fri invandring” är sossar.

    Precis som jag begriper att det första som borgarna gjorde när dom vann valet 1991 var att riva upp sossarnas decemberbeslut om gränsskydd.

  1. Den dagen skolavslutningar av den typ vi har idag firas i moskéer har vi kommit långt med att sekularisera våra nykomlingar, så just den biten tycker jag låter ganska bra. Transparenta moskéer försvårar salafistiska hatpredikningar. I övrigt håller jag med. Det gäller bara att inte fokusera på att motsätta sig frihetsinskränkningar från ett håll så mycket att vi inte märker att de inskränks från ett annat håll. Islams makt måste motarbetas, men det finns faktiskt en viktig poäng i att värna om människors rätt att välja sagobok själva.

  2. dina 4,5 första meningar ”text rader” är fan i mig klockrena, det är förfan inte vi som är gäst i landet

 4. Muslim och icke-vit är båda högre upp på den intersektionella feminismens offer-trappa och dessa unga män trumfar alltså alltid svenska tjejer. Pga ras och religion ironiskt nog…

  1. @Chrille 18:30
   Högst upp står sunnimuslimerna.

   Det en s.k. papperslös sunnimuslim som utförde terrorattentatet 7/4-17 i Stockholm.

 5. ”I would say today, we can integrate all religions and races except Islam,” he said in ”Lee Kuan Yew: Hard Truths to Keep Singapore Going,” a new book containing his typically frank views on the city-state and its future.

 6. Det var jag (och kanske andra) som tipsade Sörmlands Nyheter om saken. Jag hade hoppats att de skulle gå lite djupare än vad de gjorde. De skyllde på att ingen av de drabbade ville gå med på en intervju men det framkom inte om de krävde att den i så fall skulle bli offentlig med namn. Nej, det kändes inte som att de ville komma åt sanningen utan mer släta över saken.

 7. Muslimerna fick som de ville. Svenskarna flyttade på sig och man låste mellan grupperna så att radikaliseringen kan fortsätta. Arma arma Sverige…

 8. Minns när jag för många år sedan var i Nyköping på konferens. Det rum man då ville tilldela mig var ett kyffe högst upp i kåken (stadshotellet) medan samtliga män fick rejäla rum på bottenvåningen. Vad de trodde att jag skulle göra på min vistelse där vet jag inte men tydligen inte att min uppgift var densamma som för de manliga deltagarna. De ville skydda mig sa de !(???) Brist på rum var det inte för när jag planerade åka hem på störten så fanns det rum tillsammans med de andra.
  Denna Nyköpingska attityd verkar ha hjälpt det muslimska konventet att skända och isolera. Inte ett ställe jag skulle skicka min kvinnliga avkomma till ens på besök.

 9. Jag skulle vilja vända på resonemanget. Eftersom vi i Sverige tagit emot 1000-tals unga muslimska män vilka bevisligen EJ klarar av att se svenska flickor utan att få tuppjuck, kan man också se det inträffade som ett sätt att skydda flickorna från att bli antastade. Naturligtvis tycker jag att det är fruktansvärt att detta måste till men har nu Sverige ”tagit Fan i båten så får man ro honom i Land.”

  1. Så länge vi skötsamma människor är fler än skurkarna så tycker jag att man ska låsa in skurkarna.
   När skurkarna blir fler än vi andra så får vi kanske tillämpa din lösning.
   De här männens fullständigt oacceptabla uppträdande borde resulterat i rött kort och omedelbar utvisning.

  2. Om det inte hade varit ett muslimskt konvent utan ett sommarläger för människor med förståndshandikapp så skulle jag förstå att man valde att anpassa sig efter dem för att skydda flickorna, i stället för att låta de förståndshandikappade veta hut.

   Men frågan är varför man inte ställer samma krav på unga muslimska män som på svenska, europeiska eller amerikanska män utan envisas med att behandla dem som om de saknade förmåga både att förstå tillsägelser och att rätta sig efter dem.

    1. @Richard
     Nej, Richard, jag tror inte att det normalt finns någon anledning att separera förståndshandikappade från unga flickor.

     Beklagar om jag var otydlig i det jag skrev och hoppade över ett tankeled… det var ett rent hypotetiskt resonemang baserat på om de skyldiga inte hade varit muslimer utan just förståndshandikappade.
     Men kanske det var ett dåligt exempel.

     1. Karin Månsdotter: Du menade så klart att jämföra med en grupp som det inte hade varit möjligt att resonera eller kommunicera regler med, och valde därför personer med funktionsnedsättning som grupp.
      På ett sätt är dessa konservativa muslimer, Dawa, så mycket värre. Hur kan vi i Sverige tro att vi ska få sådana människor att ta över vårt svenska sätt bara rakt av. De är inte här för att bli svenskar, de är här för våra bidrags skull. Inte för att bli svenskar med svenska värderingar. (nu pratar jag om männen de på Dawa konventet).

 10. Muslimer är Big Trouble – Alltid och kommer alltid att vara. Repatriering av dessa tillbaka till muslimvärlden är det som gäller.

 11. UT med Islam från sverige alla jävla islamister ska ut eller skjutas, hade jag varit ledare där hade jag sagt åt dom jävlarna att dra åt helvette, och om jag hade min dotter där så hade jag åkt dit ock skjutit dom jävla muslim idioterna. Dom har inte här att göra.

 12. Det berörs inte i texten, men härmed torde det stå klart att representanten för det muslimska konventet blåljuger i Sörmlands Nyheter?

  ”Abdiaziz Ahmed, medieansvarig för Dacwa konvent, har dock en annan syn på händelsen.

  – Vi hade hyrt toaletterna i fråga, men kommunen hade missat att markera att de var avsedda för oss. Så vad som hände var att några tjejer hade gått in på toaletten när våra killar skulle städa där, för att fylla på toalettpapper och sådant, varför de tryckte på varenda dörr för att gå in och fylla på.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *