INNEBANDYLÄGRET OCH KONVENTET

Joakim Lamotte har skrivit om några händelser på ett innebandyläger i Nyköping på Facebook. Det handlar om unga rädda flickor och män som skrämt upp dem. Det handlar om när ett läger för unga idrottande ungdomar mötte ett muslimskt konvent i multiarenan Rosvalla i den sörmländska residensstaden. Det handlar om ännu en kollision mellan det som var och det som är, och jag skulle ha varit där…

Under ett antal somrar har jag njutit av att vara sjukvårdare på just det där innebandylägret i Nyköping, och åren innan lägret landade där – när vi var i Linköping. Sommarens bästa veckor. Härliga kollegor, ungdomar som brinner för sitt idrottande och känslan av att göra skillnad. Det har tejpats fötter, det har masserats muskler. Det har plåstrats om och det har varit den personliga sjukvård som jag älskar. Det har även varit tröstande när en spelare tvingats åka hem på grund av sjukdom eller skada. Det har varit att stötta när allt känns piss. Men det har aldrig någonsin handlat om att ta hand om en vettskrämd unge, en livrädd spelare. Det hade jag fått vara med om ifall jag hade varit där hela tiden även i år. Nu lämnade jag en vecka tidigare, och åkte till Prag för annan innebandy.

Joakim Lamotte är den lätt utåtagerande journalisten som brukar sitta i bilen och skrika upprört in i sin mobilkamera om något som upprört honom. Sedan publicerar han klippet på Facebook, inför sina 110.000-”plus” följare. Lamottes texter och klipp får snabbt viral spridning. Texten om innebandylägret har när det skrivs 2828 delningar och över 7200 följare har tyckt till. Händelsen på Rosvalla har fått stor viral spridning, men bara hamnat i lokalblaskan Sörmlands Nyheter.

Ett innebandyläger i den fantastiska anläggningen Rosvalla. Den sista av fyra veckor med drygt 100 nya deltagande ungdomar. De tidigare veckorna ha avlöpt hyfsat väl. De enda som har stört är ett gäng lösdrivande lokala busar på mopeder uppe vid boendet i skolan tvärs över gatan. De finns alltid där, ledda av Nyköpings mest kaxiga unge – en ständigt påtänd kille sannolikt med hela alfabetet i BUP-journalen. De har vi lärt oss hantera. Ignorera gänget så tappar de intresset. Nu hände tydligen något annat, som ingen var förberedd på.

Ett innebandyläger delar lokaler med ett muslimskt konvent, Dacwa Konvent. Vad som hänt och hur det hänt vet ingen säkert. Själv har jag samlat information från mina sköna kollegor och tror mig med det ha fått en hyfsad bild av hur det spårade ur. Alldeles oavsett vad som hände och hur så slutade det med vettskrämda tjejer som behövde tas om hand. Något har hänt vid damtoaletterna och något har skapat rädsla, ångest och ilska. Rädsla och ångest hos några innebandytjejer. Ilska hos några konventdeltagare som inte hade lust att dela Rosvalla med svenska deltagare. Det vi vet är att vuxna män har lyckats skrämma upp ungdomar, följt efter några tjejer som låste in sig på en toalett där några av konventdeltagarna inte ville ha dem…

Krav på långbyxor på innebandytjejerna. Krav på att de skulle hålla sig på sin kant. Krav på anpassning, om man med ”krav” menar vad som behövs för att känna sig säker. Det blev en krock och unga idrottsmän som var rädda och några som inte ville dela lokaler med unga idrottstjejer i kortbyxor.

Efter lite halabaloo och diskussioner mellan de mest balanserade konventdeltagarna slutade det med att man delade lokalerna rakt av, slutade att dela alla utrymmen och låste dörrarna mellan konventet och innebandylägret. Det är där Sverige är 2017, där dörrarna måste låsas mellan ett innebandyläger och ett muslimskt konvent. Jag tycker det tyder på att vi har hamnat fruktansvärt fel i det här landet. Det är det Sverige som våra politiker har skapat och lämpat över på oss alla att hantera, där integrationen bara är en naiv dröm…

27 svar på “INNEBANDYLÄGRET OCH KONVENTET”

 1. Jag vill dock tillägga att det är idrottsvärlden som jobbar för att anpassa sig till religion i form av slöja och /eller heltäckande klädsel. Jag har inte riktigt förstått vilka förutom FIBA (Internationella basketförbundet) som vill linda in idrott i religion istället för att låta idrott vara en arena och frirum från just religion. Jag hoppas fler gräsrötter förstår och ser hur just religion gör sitt yttersta för att styra och bestämma över det sekulariserade samhället

  1. Det skrämmande är att framträdande nyliberala debattörer stödjer detta som en form av religionsfrihet utan att inse att det är första steget mot än mer intolerans. För mig är det märkligt att de är blinda för det. Eller så har även de blivit kulturrelativister.

  2. De som var först bokade borde ha företräde och få bestämma, eller i vilket fall som helst få ha synpunkter på vilka de vill dela lokalerna med och inte tvärtom.

   1. Så om tex nordiska motståndsrörelsen hyr Rosvalla ”först” så skulle de enligt dig kunna kräva att alla andra som hyr samtidigt ska bära armbindel med swastika?

    1. Nu e jag inte riktigt me gör dom det själva eller nmr alltså
     isådana fall källa på det gärna bilder tack

    2. Källa och bildbevis tack innan du går ut med fördomar som vänstern och sossarna har dillat i dig. Källkritik på dina uttalanden

   2. Men du kan inte mena allvar? Så för att en bunt idioter hyr en lokal ska ingen annan fångtransporter en annan lokal bredvid? Om dom hör jävla muslimerna inte klarar av att uppföra sig kan de dra år helvete tycker jag. Bara åk hem där får de leva precis som de vill. I Sverige ska vi i te anpassa oss överhuvudtaget tycker jag.

   3. Rosvalla är på 40 000 m2 och har åtta stora hallar, du menar att några som hyr en av dessa hallar ska bestämma över resten?
    Nu har jag inte själv sett denna anläggning men jag antar att det är som det brukar, stora hallar och allmänna sammanbindande utrymmen där det finns större allmänna toaletter och utrymmen för de som har hand om fastigheten. Troligen finns det även mindre toaletter i anslutning till de olika hallarna. Som det beskrivs verkar det vara fråga om allmänna toalettutrymmen. Inget som de olika hyresgästerna bestämmer över.
    En stor anläggning som det annars när det inte är semestertider rör sig mycket folk i, idrottsföreningar som har hallar vissa tider, folk som hyr per timme, konferenser mm.

 2. Det normala i en sådan här situation hade varit att svenska män (som skall skydda kvinnor och barn) hade samlats i stor mängd och läxat upp och slängt ut muslimerna (förutsatt att dessa inte själva läxat upp och slängt ut förövarna). Detta är normalt beteende. Att detta inte hände visar bara på hur onormalt och sjukt det svenska samhället blivit. Klarar samhället inte av dessa grundläggande funktioner (att skydda kvinnor och barn) så tror jag tyvärr att vi är rätt körda.

 3. Som av en händelse så har BRÅ presenterat den preliminära brottsstatistiken för ett antal brottstyper för 1:a halvåret 2017.

  Antalet polisanmälda våldtäkter är på rekordnivåer nu. Mellan 1:a halvåret 2016 och 1:a halvåret 2017 ökade antalet anmälda våldtäkter med 431 brott eller 14 % och är nu uppe i 3430 brott.

  Under samma period ökade de anmälda sexualbrotten med 4 % och är nu uppe i 9680 brott.

  http://www.bra.se/download/18.62fc8fb415c2ea1069325d5c/1499425901018/Sammanfattning_anmalda_prel_halvar_2017.pdf

 4. Att detta inte tas upp i övriga media är även det ett tecken i tiden. Man vill inte ”stödja mörka krafter”. Det ironiska är att det snarare spelar SD i händerna. PK-medias anseende naggas än mer i kanterna.

  1. Anders Ask, ”stödja mörka krafter”? SD är inga mörka krafter, men du kanske har rätt om anledningen. Varför tar inte övrig media upp nyheten!

   Det är DAWA-rörelsen som har konvent på Rosvalla. Där har du dina mörka krafter.

   Det är Dawa rörelsen, som har konferens på Rosvalla? Dawa finns i både Nyköping och i Eskilstuna.

   Magnus Sandelin journalist och författare skriver följande.

   ”Föreläsare vill att icke-muslimer ska krossas”

   ”Dawa Sweden heter en rekryteringsverksamhet till islam som blivit mer aktiv under hösten. Men bakom verksamheten står två personer med dokumenterade kopplingar till Sveriges jihadistiska och våldsbejakande miljö.
   Att missionera och kalla andra till islam, att göra dawah, är en viktig del inom radikal islamism. Vi har de senaste åren sett en ökad dawahverksamhet i Sverige som syftar till att rekrytera människor till salafistisk islam med kopplingar till våldsbejakande personer och grupper. Jag skriver om det på ett annat ställe på bloggen.”

   https://www.magnussandelin.se/tag/dawa-sweden

  2. Det bisarra och paradoxala är att media stöder just mörka krafter när de undviker att rapportera hur rutten kvinnosyn sprider sig i vårt land. Dom som reagerar över de VERKLIGT mörka krafterna anklagas alltså själva för att vara dåliga människor. Fullständig galenskap.

 5. alla normalbegåvade fattar ju att islam ska bort från swe,lr reformeras i grunden,vilket de aldrig kommer vilja.Islam är en ideologi och ej en religion och har inga paralleller med säg kristendomen. Det här är sverige,här bestämmer svenskarna spelreglerna och islam platsar inte,hur muslimer tar det är ovidkommande. Alla måste sätta ner foten,dagligen mot denna plåga.Inom islam nyttjas lögnen taqiyya som en godkänd taktik,de spelar alltid oförstående,offer etc,om det gynnar deras sak. Folk måste oxå få in i huvudet,att de ser på en svensk tonårstjej som en liten hora,är ingen extrem tolkning,det är tolkningen,för enl koranen är de just det i deras ögon. I grunden för att de har fel ”tro”,det räcker så. Varje svensk bör hela tiden visa dessa muslimer att de aldrig viker sig,att de aldrig fogar sig etc,det är ert land ,vi måste börja bete oss som det.Annars kommer vi få skämmas för våra kommande generationers frågor framöver om hur det blev så jävla fel allting och varför vi inte gjorde något.

 6. Tänk om……

  Muslimska tjejer spelar innebandy på ett läger arrangerat av muslimer, de bär alla slöja.
  På samma arena har Svenska Motståndsrörelsen ett möte.
  Ett gäng killar från smr stöter ihop med några muslimska tjejer, skrämmer upp dem och kräver att de ska ta av slöjorna.

  Är ganska säker på att de manliga muslimska ledarna hade sökt upp smr-killarna och bankat skiten ur dem, sedan hade de kontaktat media, diskrimineringsombudsmannen osv och rivit upp himmel och jord för smr-killarnas tilltag( som jag inte försvarar).

  Hjälp med allt detta, utom bankat skiten ur …, hade muslimerna fått av msm som hade haft svarta helsidor och ”debatter” i varenda tv-morgonsoffa om hur fruktansvärt rasistiskt muslimer blir behandlade i det här landet.

  Vart är vi på väg??

 7. I en annan del av Sverige sitter just nu en feminist och spyr galla över att det är vita män som förtrycker kvinnor, samtidigt som hen (inte hon – det är en feminist vi talar om) längtar efter mer muslimskt inflytande utan att inse vad det kommer att få för följder för Europas kvinnor.

  Man får hoppas att åtminstone några av bandyspelarna inser vad som händer och blev ’red-pilled’ av detta.

  Hälsningar från Kekistan

 8. När arbetarklassen fått det så bra att arbetarpartierna inte längre är intressanta, måste arbetarpartierna hitta en annan klasskamp att bygga sin existens på. Den blir allt mer uppenbar. Händelsen som berättas här är bara ett exempel på konsekvensen. Skillnaden nu jämfört med förr är dock att folket inte längre ser den politiska adeln som den stora räddaren. Därför riskerar detta att sluta med förskräckelse. Men det fattar inte den politiska adeln. Alternativt håller de tummarna att sammanbrottet kommer först när man lämnat båten (kanske kan kallas lex Reinfeldt eller nåt).

  Sedan kan jag tycka att framför allt Löfven och (s) kommit för lätt undan med sin språkliga manöver att skifta fokus från integration till etablering. Att integrera handlar för mig om att göra någon till fungerande i ett sammanhang. Inte nödvändigtvis likformad, men fungerande. Att etablera är något annat. Jag tror det hänger ihop med det jag säger ovan – man vill skapa en klasskamp. Genom att etablera skapas en bas för mer skatteintäkter, och därigenom stärka den politiska adelns existens.

  Regeringen behöver pressas på frågan om varför man hellre talar om etablering istället för integration. Då kommer vi få ännu en bekräftelse på att kejsaren är spritt naken…

 9. Är det inte dags att se islams rätta ansikte och dess utövares riktiga ståndpunkt. De vill inte integreras i Sverige utan Sverige ska underkasta sig islam. Sveriges tolerans gör att deras intolerans kan växa

 10. De här religionsutövarna har förverkat sin rätt att få tillträde till offentliga lokaler. Inför förbud mot att hyra ut åt dem.
  Låt dem finansiera egna lokaler och förbjud utländsk finansiering.

  Hemska människor. Fullständigt vidriga. De klarar inte av att leva i en demokrati. Den dagen de är redo och själva vill kommer det ändå att ta flera generationer för dem att utveckla den mentala kapacitet som krävs för en jämlik samverkan med sin omgivning. De bör återvända till den nivå av samhälle där andra lever likadant.

  Jag är så trött på att politiker förstör för nästa generation. Förstör för unga tjejer och killar. Förstör för kvinnor. Förstör det fina vi hade.

  Det är snart val och med ett bra valresultat kan vi fortfarande påverka. Rent försvarsmässigt kan vi be större nationer om hjälp så det är rent praktiskt inget hinder. Men vi behöver agera kraftfullt och det här förfallet kan inte tillåtas fortsätta.

 11. Hej.

  Hur var Sverige innan islam fanns i landet?

  Var det som idag, eller var det bättre?

  Vilka partier möjliggjorde massinvandring från muslimska länder?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  1. Rikard skriver: ”Vilka partier möjliggjorde massinvandring från muslimska länder?”
   Jag skriver: Vilket parti ska bloggaren rösta på 2018?

   1. Valhemlighet? Någon som vet vad det innebär? Men jag avser att skita i den, och delge läsekretsen vilka som får min röst 2018 i god tid innan 20:00 valdagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *