INNEBANDYLÄGRET, KONVENTET OCH SKAMMEN

De unga männen som hade bankat på den dörren toalettdörren, som hade skrikit och vrålat fortsatte att föra oväsen. Väldigt många av de andra på det muslimska konventet såg ut att skämmas. De allra flesta av deltagarna hade inte inte varit där, vid toaletten. De allra flesta hade inte stått och krävt långbyxor med hög röst. De fick stå där med skammen över ett mindre gäng i deras stora gäng. De fick skämmas för det någon annan hade gjort. De som borde skämmas hade förmodligen inte vett att göra detsamma…

Sista delen i trilogin om innebandylägret och det muslimska konventet, om det som lokalblaskan kallade för ”toalettkraschen” handlar om skammen. De som borde skämmas, de skämdes inte. De som inte borde skämmas, kände en skam. De unga tjejerna som med sin begränsade livserfarenhet hade fått för sig att de kanske hade gjort något fel. Ledarna som inte var där när det hände. De konventdeltagare som blev hopklumpade med ett gäng unga religiösa extremister utan en tanke på att anpassa sig till det nya hemlandet.

Två texter har jag hunnit med innan denna om det jag har fått höra av vänner, kollegor och folk på plats. Det är personer jag litar på. De har berättat samma sak och har inte någon som helst anledning att hitta på en story av politiska, ideologiska eller nyhetsmässiga skäl. Det har blivit två texter där okända människor, företrädesvis kulturtomtar och vänstertroll, inte vill tro på det mina kollegor berättade för mig. De allvetande och goda vägrar tro på det som de unga innebandytjejerna berättade för ledarna och sina föräldrar.

Allt är en rasistisk konspiration. De som lyfter berättelsen skall stå där med skammen, brunstämplade och utan någon som helst empatisk förmåga. I min värld är det de som förringar en händelse som den på Rosvalla som skall skämmas. Precis som i fallet med de som stod där och bankade på dörren tror jag att de är oförmögna att skämmas. Inte för sina egna påhitt iallafall.

Det var en gång. Jag pratade med en skön SD-anhängare. Vi pratade om livet, om det här med att han alltid var i skottlinjen medan andra politiskt aktiva kunde dansa squaredans på skjutbanan utan att vara rädda. Vi kom in på det där om hur vissa enstaka idioter förstör för den stora massan. Han sade att likheten mellan sverigedemokraten och muslimen är att de alltid får lida när de klumpas ihop med ett fåtal idioters idiotiska påhitt. Så var det när konventet mötte innebandylägret. Så har det varit under en lång tid i SD:s moderna historia. Den kollektiva skammen skall piskas in, men av helt olika grupperingar.

Nu beskrev jag det jag hade fått höra, av trovärdiga och samstämmiga källor. Då blev lika hemsk som Hitler och Avpixlat. Allt för att jag tycker att man bör anpassa sig till vilka kläder som är okej att använda i ett idrottskomplex. Allt för att jag tyckte att man borde fundera på om Sverige är rätt land att bo i om man inte kan förlika sig med att det finns tjejer i idrotts-shorts i en sporthall. Då var man rasist. Tyckte man så skulle man skämmas, stå där med skammen. Att inte tala om, att förringa problem, är något att skämmas för. Iallafall i min värld. Vem som skall skämmas mest kan väl bli nästa pajkastningsdebatt i landet där diskussionen har blivit ett dåligt skämt…

9 svar på “INNEBANDYLÄGRET, KONVENTET OCH SKAMMEN”

 1. Det självklara har blivit en brun soppa,
  Uppriktigt så förstår jag inte att politiker och Rätt tyckare vägrar uttrycka sig till några andra än (sina) trogna indoktrinerade väljare.

 2. Men, herregud, de enda som ska skämmas är – naturligtvis – de inte riktigt navlade individer, som sexualiserar BARN.

  Stå på dig, Fredrik, Sveriges småflickor behöver dig!

 3. Jag har fortfarande lite svårt för Dig efter Dina hätska utfall mot Sverigedemokrater vid det tillfälle 2009/2010 då det fortfarande fanns chans att göra något. Jag har aldrig förstått Din inställning i försvarsfrågan att man skall ha ett starkt försvar mot Ryssland samtidigt som man släpper in 100-tusentals människor utan kontroll. Möjligtvis (inte ens jag tror det, men det är en renhetsfråga) hade det som Du tar upp här kunnat undvikas med ett massivt stöd 2009. Din berättelse från Gotlandsfärjan lever. Jag sätter Dig i varje fall högre än JW som fortfarande inte tror att socialdemokratin är socialdemokrati.

 4. Att du skulle brunsmetas kommer naturligtvis inte som en överraskning för någon, det är ju så ”de andra” arbetar. De har inga sakliga motargument så därför åker den breda, bruna penseln fram i tid och otid. Det sköna är ju att färre och färre lyssnar på det kacklandet men jag beklagar det eventuella obehag det orsakar dig.

  Antonsson, för mig är du fantastiskt viktig! Du och några skribenter till (som tex Gür, Arpi, Sanandaji och Teodorescu) är en starkt bidragande orsak till att jag orkar ta mig genom en vardag som känns alltmer surrealistisk.

  Tack!

 5. Harkel. Harkel… Vart är deras högsta försvarsadvokat Fi i frågan? Har de snubblat över frågan om kaffet får kallas svart?

 6. Tack för att du orkar. Du är och kommer att bli en av de som kommer att påverka hur det kommer att gå för Sverige. Att vi är illa ute är det fler och fler som inser. Men det fordras ett ihärdigt upplysning sår bete för att nå ut och Neri folkdjupet.Din lilla tur i Sverige borde fler politiker och journalister göra. Men de föraktar obildade Svenskar ute i bygden trotts att många har sina rötter där

  Tack

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *