INKONSEKVENSEN

Jag satt på bussen, med matkassarna mellan benen. Jag googlade på min gamla iPhone, om författarinnan Camilla Läckberg och hennes Instagram-konto. Ofta, rentav väldigt ofta, har kvällspressen gjort stora rubriker av författarinnans inlägg på Instagram. Men, nu visar Expressen och Aftonbladet upp inkonsekvensen i nyhetsvärderingen. När Camilla Läckberg släpper en riktig bomb på så reagerar inte de svenska kvällstidningarna…

Den 25 september skrev Aftonbladet ”Nu har Läckberg färgat håret blått.” Rubriken följdes av följande nyhetsrapportering: ”I går publicerade Camilla Läckberg, 43, ett inlägg på Instagram där hon skrev att hon skulle färga håret blått. Det beslutet kom blott en dag efter att hon avverkat en pr-turné i Holland för den nya boken ”Häxan”. På måndagsförmiddagen kom bildbeviset. Nu är hennes hår blått. ’När man är extremt nöjd med sin nya hårfärg’ skriver hon i Instagram-inlägget följt av flera blåa hjärtan.” Expressen drog fram samma nyhet. ”Camilla Läckberg visar sin dramatiska förändring.” 

Den 22 augusti lyfte Expressen fram ett stort drama med Camilla Läckberg i den ena huvudrollen. Rubriken ”Stora dramat – efter Läckbergs ord om Melin.” I nyheten en noggrann redogörelse kring det stora dramat, som handlade om en att Läckberg från en överraskningsfest publicerade ett kryptiskt inlägg på Instagram. Det var ett inlägg på Instagram där författarinnan tycktes avslöja exmakens nya kärlek.

Den 14 oktober kände sig samma kvällstidning, Expressen alltså, tvungna att rapportera om att Läckberg på Instagram hade redogjort för att hon fick större sexlust när hon var gravid. Två dagar senare skiriver Expressen om hur Zlatan Instagram-hånas av Läckberg. ”Camilla Läckbergs pik mot Zlatan”. Nyheten handlade om att Läckberg hade lyckats boka bord på en fin restaurang, men att Zlatan misslyckats med samma bedrift. Nyheten utvecklades till att Läckberg bjöd in Zlatan att sitta vid hennes bord.

Aftonbladet den 7 oktober, nyheten slår ner som en bomb i bruset. ”Camilla Läckberg säljer lyxvillan.” Författarinnan och maken skall sälja villan för 13 miljoner kronor, och Läckberg uppmanar sina Instagram-följare att komma på visningen. Det blir en nyhet, faktiskt i båda kvällstidningarna. Det finns väldigt många nyheter om Läckbergs liv på Instagram, massor med nyheter. Man kan lätt få för sig att Läckbergs Instragram-konto är huvudleverantör av nyheter till svensk kvällspress.

Camilla Läckbergs Instagramkonto den 17 oktober. Författarinnan skriver att hon har känt till anklagelserna mot Fredrik Virtanen länge, att hon skäms över att inte ha lyft fram detta tidigare. ”Jag har känt Cissi Wallin i många år. Jag har känt till våldtäkten mot henne i lika många år. Plus vad som övrigt berättats om denna man. Och jag har inte tvivlat på trovärdigheten. Finns för många fler vittnesmål för det, och har funnits i många år…”

Nu handlar det inte om Läckbergs blåfärgade hår eller sexlust under graviditeten, inte om en bordsbokning och Zlatan-pik. Det handlar om att Läckberg har känt till något hemskt länge, och mer eller mindre går i god för att Wallins anklagelser stämmer. Om detta skriver inte Aftonbladet eller Expressen alls. Den inkonsekvensen…

9 svar på “INKONSEKVENSEN”

 1. Ja, nu börjar man så sakta begripa varför tex Weinstein kunde hålla på i åratal som han gjort innan saker och ting började läka ut i offentligheten, dvs han var en av de goda människorna i gänget…

  1. Ja han var ju personlig vän med och donator till både Clintons och Obamas.
   Det var New York Times som började skriva om detta. De vill tydligen börja återupprätta sin heder. Amazonägda Washington Post är däremot tyvärr långtifrån Bernsteins och Woodwards dagar.

 2. Surfturf På vilket sätt är en välsignelse av Läckberg mer värd än ngt annat? Hon har inte bara ett blött finger i luften utan hela handen. Den låtsade ”ilskan” mot medias uppmärksamhet av hennes varande göranden och ”rasande” mot det ena eller andra är ett win-winupplägg. Att ha sitt namn i msm var o varannan vecka är guld värt och hon är ett PRgeni. Hon rasar mot rasister och beklagar alla i sin bekantskapskrets som hon kunnat bocka av som gågna till den mörka sidan. Media älskar sånt och de får klick- hon får gratis reklam. Frågan är ju om de många åren hon ”känt Wallin” och kunskap/vetskap kring övergrepp i vad hon säger: flertal var år tillsammans med exkroken? Då visste han åxå såklart. Läckberg skulle aldrig gå ut så här om det inte upplevdes gagna henne själv. Dörren är på vid gavel och då äre safe att göra entre’, och hoppsan! Allt ljus på henne.. Not impressed at all. Vad gäller ”Aftonbladetmannen” är det ITgatevarning på den omedelbara omgivningen och ansvariga som i tur och ordning stapöar högtravande floskler och plattityder om vartannat via TT. MSM imploderar. Låt Public service få ett reningsbad och komma ut vita som snö, hungriga på att förmedla- inte tillrättalägga nyheter til folket. Särskilt som de ska tvångsta medel via skattsedeln. Amen

  1. Bra skrivet! Instämmer i allt. Läckberg förtjänar inga hyllningar överhuvudtaget. Only dead fish follow the stream.

  2. @Storspiken,
   Väl talat för oss som är små,
   Du och jag, vi är inte är få.
   Katerina är dock en av de få,
   Som för ordet dit vi vill nå.
   När folket lyssnar och kan förstå
   får regeringen packa och gå.

   1. Shit, Pudel , Pudel. Pudel. Mixade personerna i repliken. Det är skillnad på hens och hon. Camilla tillhör hensen men Katerina Janouch tillhör fansen.

   2. Akkurat nå – søndag formiddag 22.10 – er Katerina utsatt for angrep, og siden hennes kan ikke nås. Er vel en hevnaksjon fra #jagärhär, eller kanskje fra Jan Gouilou?
    Ikke mye demokratiånd på disse menneskene ?
    Håper Katerina får noe beskyttelsesutstyr på plass snart – men alt koster 🙁

 3. Varför ska vi vanliga vita män, som inte känner till något eller någon som betett sig svinaktigt och inte själv har gjort det, stå till svars för andra vuxna människors handlingar? Det har uppenbarligen bara med könet att göra eftersom sådan hycklare som Läckberg, som VISSTE detta sen tidigare, inte sagt ifrån eller gjort nånting för att avslöja eller få stopp på det! Men ingen ifrågasätter det?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *