”INGA NAZISTER PÅ VÅRA GATOR!”

Vem som helst borde kunna stämma upp när slagorden ekar mellan husväggarna – ”Inga nazister på våra gator!” Ingen normalt funtad människa tycker att det är kul eller fint att se vår demokrati fungera om det är fullfjädrade nazister som har fått rätt att demonstrera på våra gator och torg. Men sådan är demokratin. Även demokratins motståndare måste ha den rätten att demonstrera, hur vidrigt det än må vara. Skulle vi inskränka den rätten skulle vi urholka demokratin.

Att det finns folk som är nazister är lika obegripligt som att det finns folk som kallar sig kommunister. Två totalitära ideologier. Två ideologier som prövats och provas vid makten med ett förödande resultat som följd. Politiska ledare vid makten som satt vid rodret bara för att terrorisera sin omvärld, Hitler och Stalin. Miljoner döda människor, bara för att man var någon som inte borde finnas, för att man tyckte och tänkte fel. Dödsläger och dödspatruller.  När det kommunistiska partiet får demonstrera den första maj är det lika rätt som när nazisterna får sitt demonstrationstillstånd godkänt.

Skillnaden mellan den svenska nynazisten och den svenska gammelkommunisten är att kommunisten skäms för kommunismens historia. Den svenska nynazisten skulle kunna göra som kommunisten – prata om att Hitler inte alls var en riktig nazist, att det blev lite fel men att tanken med nazism ändå är så god att man får förtränga Förintelsen och de andra hemskheterna. Men nynazisten försöker sig inte på det spåret. Möjligtvis snurrar nynazisten in sig i någon konspirationsteori där det heter att det inte fanns några koncentrationsläger, att antalet förintade medmänniskor var mycket lägre och så vidare. Men i stora drag skäms inte nazisten för nazismens historia. Det är därför det är naturligt att gapa ”Inga nazister på våra gator!”

Från kommunisten får vi alltid höra att det inte blev så bra i Stalins Sovjetunion eller i Maos Kinesiska folkrepublik. Men tanken var god. Jättegod. Så fantastiskt god att kommunismen ändå har en legitimitet i vår tid, trots alla miljoner avrättade och ihjälslagna. Nästa gång kommunismen får chansen så kommer det att bli bra. Tjurbajs säger jag. Det ligger i kommunismens genuppsättning att tävla i vidrighet med nazismen.

Men som goda demokrater måste vi låta dessa extremister ha tillgång till samma friheter som vi andra har, och som de vill ta ifrån oss. Som goda demokrater borde vi inte behöva bry oss om några promille av stollar och idioter i befolkningen. Men de får massor av uppmärksamhet, nazisterna på våra gator. Motdemonstrationer av ”goda” stenkastande extremister och motdemonstrationer av riktigt goda människor. ”Inga nazister på våra gator!” Spaltmil av nyhetsrapporter från nazistdemonstrationen, och Nordiska Motståndsrörelsen gnuggar händerna. För att synas och höras behöver man inte klistra upp sina dekaler på lyktstolpar och busshållplatser. En liten demonstration och medierna levererar reklam på bästa sändningstid och högst upp i nyhetsflödet.

Menar vi allvar med ”Inga nazister på våra gator!” så skall vi sluta att uppmärksamma dem när de med sköldar och politiska uniformer light demonstrerar. Det är uppmärksamheten de skriker efter. Det är exponeringen i media de vill åt, och medierna levererar. Om vi slutade bry oss om denna lilla klick så skulle klicken bli mindre. Nu fixar media nya rotlösa, missnöjda sympatisörer till extremisterna – på båda sidor. Man har tillerkänt en extremt liten grupp extremister en makt och en kraft de inte har, men som de kan få genom en uppmärksamhet de varken skall få eller förtjänar.

Nu ger lilla jag dem en uppmärksamhet de inte borde ha fått, men det handlar om tips från den politiska sidlinjen. Slutar vi att titta kommer vi snart inte att se några nazister på våra gator…

16 svar på “”INGA NAZISTER PÅ VÅRA GATOR!””

 1. Det är ju faktiskt på det viset att det är den felaktigt förda politiken som lett till att grupper som NMR bildats. Det är också så att det är den felaktigt förda politiken som lett till att det bildats ett oppositionsparti som stadigt växer. Om den förda politiken hade haft en annan inriktning, en inriktning som baserats på folkstyret och verkligheten, så hade den rådande situationen i landet varit en helt annan. Som man sår får man skörda…

  1. Nja, (inte för att politiken är rätt), grupper som NMR bildas alltid. Det finns alltid folk som tror att jorden är platt, eller som kanske inte tror så där jättemycket att jorden är platt, men som gillar att hänga med de andra som tror att jorden är platt.
   Det tror iaf jag är den huvudsakliga anledningen till NMR. De är ju ändå bara 500-1000 st.

   Jag håller med Antonsson. Ignorera dem, på samma sätt som ingen skriver spaltmil om tofsmesens vänner eller att UFO-föreningens årsmöte inte heller toppar några första sidor.

 2. Du har så rätt, som vanligt…..
  I sann demokratisk anda skall man alltid ge dem demonstrationstillstånd men vi har ju alltid möjligheten att bestämma var de får demonstrera. Ge dem tillstånd att demonstrera på ngn undanskymd plats där de kan stå och skandera i några timmar medans media totalt ignorerar dem. Att tiga ihjäl dem tror jag är den bästa medicinen mot dessa mentala kalhyggen.

 3. ”Möjligtvis snurrar nynazisten in sig i någon konspirationsteori där det heter att det inte fanns några koncentrationsläger, att antalet förintade medmänniskor var mycket lägre och så vidare”

  precis som de arabiska muslimerna jag känner då, men andra ord. Men det talas det inte om.

  Media ordnar även ännu mer medieförakt med hysterin kring denna marsch. Jag har mailat svd journalisterna och frågat när vi får läsa uttömmande reportage om våldsvänstern, jihadisterna och blattegängen i göteborsförorter. De sistnämnda har bara sprängt ihjäl två barn och jihadisterna är nutidens nazister och jag undviker helst att tänka på vad de utsatt medmänniskor för. Foton, fullständiga namn, brottsregister, försörjningssätt och uträkningar på hur många skattekronor polisutredningar, rättegångar och framförallt vården har kostat har jag efterfrågat.

  Men vi vet väl alla att ovanstående reportage aldrig kommer publiceras.

  Med tanke på blattar, ni observerade väl deras förortsuniform när de stod och kastade sten på polisen? Alla i mjukisbyxor = förortskriminella. Och det verkade som att de flesta med mod nog att stå upp mot de stenkastande missfostren var just invandrare. Inklusive kruttanten som skällde ut dem. Respekt! Svenskar är för mesiga.

 4. Håller med. Fantastiskt hur mycket uppmärksamhet ett par hundra nazister fått i tidningar och TV. Det är konstigt. Jag finner det lika konstigt att inte mer uppmärksamhet riktas mit de socialister och kommunister (som är betydligt fler) som dagligen får lov att påverka vårt samhälle och utan den stigamtisering nazism innebär även fast socialismen är nazismens kusin och lika illa. Sven Wollter kallar sig stolt kommunist och har Stalin hemma på väggen verkat inte hindra honom nämnvärt i hans dagliga värv.

  http://www.dn.se/kultur-noje/wollter-slang-inte-stalin-i-fejset-pa-mig/

  Det måste bero på att det i kultursfären finns måååånga sympatisörer som inte finner något fel i det. Det är mer skrämmande kan jag tycka då förvånansvärt mycket ”bestäms” på tidningars kultursidor.

  1. Det dödliga politiska våldet i Sverige har sitt ursprung i islamism och högerextremism.
   Terrorattacken på Drottninggatan, skolattacken i Trollhättan, Malmöskytten och Malexandermorden kan alla kopplas till dessa två rörelser.
   Det är därför NMR:s marsch väcker en sådan uppståndelse.

   Kommunister har ställt till med mycket skit i Sverige men något dödligt politiskt våld går inte att knyta till den svenska vänstern i modern tid.

    1. Menar du nazisten och mördaren Hampus Hellekant?
     Vad det sedan gäller fyllebråk så tog jag inte upp dem i mitt inlägg som handlar om planerade våldsdåd där förövarna varit nyktra.

 5. Inga vaneaggressivt impulsiva, vämjeligt indifferenta hyperignoranter någonstans alls i Sverige!

  I Sverige tar vi varandra i hand… och vi kastar, banne mig, inte sten – varken på hästar, poliser eller nynazister.

 6. Nu väntar jag på att rikspolischefen ska sitta i TV och lägga fram sina funderingar om vilka traumatiska händelser som de stackars pojkarna i NMR har varit med om.
  Jag väntar även på att journalisterna på aftonbladet ska skriva ett reportage om att samhället har svikit pojkarna i NMR.
  Slutligen väntar jag på att politikerna ska förklara att vi måste ge stöd i form av jobb och bostäder till pojkarna i NMR så att dom får hjälp att återigen komma in i samhället.
  Väntar, väntar, väntar…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *