IDIOTEN?

SVT toppade sina nyhetssidor med två nyheter. Dels ber man om ursäkt för att under en diskussion om den klubbade budgetreservationen ha visat exakt hur mycket vänster som man är i TV-huset. ”Ja till ’servett-skiss-budget” var rubriken om diskussionen. Som hämtat från Aftonbladets ledarredaktion eller kommunikationsavdelningen på Sveavägen 68. Sedan följer man upp med Löfvens upprördhet över SD-ledarens Thailandssemester mitt under det ständigt pågående kaoset runt och kring regeringsbildningen. Den tillförordnade statsministern i övergångsregeringen, Stefan Löfven, konstaterar grötmyndigt att ”Sveriges bästa kommer först. Inte ens egen julledighet.” Själv funderar jag på om Löfven är vid sina sinnens fulla bruk…

Prata inte med Åkesson. Förhandla inte med Sverigedemokraterna. Gör er inte beroende av de där extremisterna. Allt det där och lite till till har varit Löfvens mantra sedan valnatten. Men med lite andra ord men med samma budskap. Prata inte med Sverigedemokraterna, för då är ni nästan lika hemska. Förhandla inte med Åkesson, för då kan det byggas ett Auschwitz i Anderslöv. Bli inte beroende av landets tredje största parti, för då blir ni smittsamma. Löfvens budskap har varit tydligt, sedan valnatten. Ingen skall prata eller förhandla med Åkesson eller Sverigedemokraterna. Och det har ju gått bra…

När då Åkesson tar med sig kvinnan och sonen till Thailand på semester över jul- och nyåret så borde ju Löfven vara nöjd. Det blir ju så mycket svårare att prata med den som man inte får prata med om han är i Hua Hin, Phuket eller på Phi Phi Islands. Åkesson kände sannolikt att det var lika meningsfullt att stanna hemma för att få ett erbjudande om samarbete med Löfven eller Kristersson som att leta hitta ett lunchhak i Rosengård som serverar Blodpudding. Kort sagt, så var det riskfritt för Åkesson att ta den där semestern som han hade lovat sin son.

Har Löfven några rådgivare med hjärnan i behåll? Eller låter man den tillförordnade statsministern spela rollen som idioten som inte fattar hur han uppfattas? Varför skall Åkesson stanna i Sverige för att kunna förhandla med de som vägrar förhandla? Varför skall Åkesson stanna i Sverige för att kunna prata med de som vägrar att prata, iallafall om regeringsbildning eller andra avgörande frågor? Löfvens utspel är ju lika absurt som korkat.

Regeringskaoset fortsätter, och Åkesson gör det enda rätta. Han lämnar sandlådan för sandstranden. Svenssons förtroende för landets politiker sjunker och rasar, och den enda som tjänar på Löfvens utspel är Åkesson. Det blir ju helt uppenbart hur vilse och väck de är, sossarna och de andra som vägrar att förhandla eller prata med Thailandsresenären – och som sedan kräver att Åkesson stannar hemma för att kunna samla navelludd i sin ensamhet, eller för att klippa tånaglarna i lugn och ro.

Har någon förklarat det för Löfven? Går det att få Löfven att förstå…?

40 svar på “IDIOTEN?”

 1. Jag önskar härmed att någon av ER kära läsare, eller bloggaren själv, någon iaf!!! ser till så att den videosnutt som nu finns på SVT med Löfvens senaste svammlande förevigas på ett extra ställe. Vill ogärna att denna kommande klassiker försvinner. Nått att visa folk som röstat rött om hur underbar…öhummm… deras ledare är.

  Tack på förhand///PP

 2. Nej. Löfven förstår inte ett jota? Är man så fast i sitt hat för Högern+ SD/Åkesson är man inte normalt funtad? SD har 1, 1/2 miljon väljare på andra plats bland svenska väljare? Men de vägrar ta in det? Varför? Jo för att makten och härligheten tycks vara större än att arbeta för vad de borde. REGERA. Då kan man inte använda det språkbruk Löfven gör.

  1. (S)staten tal sedan Palme-tiden varken opposition eller demokrati..Lovden ar en produkt av enparti(S)tatens langa maktinnehav..

 3. När någons försörjning och förtjänster är beroende av att inte förstå, då är det svårt att få denna person att förstå ….

 4. Älskar när du blir förbannad – på riktigt som vi Sverigedemokrater brukar säga – för då är du i ditt absoluta esse.
  Massor av kloka tankar, massor av roliga oneliners (t ex ”Han lämnar sandlådan för sandstranden. ”), och jag kunde inte hålla med mer än att Sverige styrs av den dummaste statsminister vi någonsin haft.
  Vill tillägga att även vår nuvarande ”elit” verkar dummare och okunnigare än någonsin. Det gör mig extra bekymrad eftersom det verkar saknas något ”efter Löfven”. Vi har fått ett samhälle där man gör karriär på kritik mot kunskap om det kränker ens åsikter, där sk ”värdegrund” går före förnuft och erfarenhet, där det är viktigare att vara partiledare med låg ålder före hög bildning (och kanske intelligens). Jag skulle kunna fortsätta tills imorgon….. men ni har alla begripit att det är sant och lönlöst att protestera ändå.
  Jag, och många med mig, kommer att rösta med fötterna (Portugal, Thailand, osv) så snart vi byggt upp ett ”dra åt helvete-kapital”.
  Det är snart 3 miljoner muslimer boende i Sverige – det blir sossarnas räddning kvar vid makten – men knappast Sveriges. Landet kommer att drivas i konkurs. Igår skrattade vi åt Grekland och Italiens ekonomi, imorgon kommer resten av välden att hånskratta åt Sverige istället. De kommer att hånskratta för de vet att vi frivilligt gett bort vår välfärd till ”nysvenskar” och andra gökungar som lever andra.
  Frivilligt…..
  Det finns alltså fler idioter än Löfven…. oändligt många fler.
  God natt.

 5. Jag ser flera som anklagar SD för att vara nazister nu för tiden, när jag ber dom räkna upp 5 anledningar till detta brukar det vara tyst. Är det inte tyst så kommer det oftast påhittade saker som saknar källor för jag vill ju givetvis se efter om det dom påstår är sant men då håller det givetvis inte längre. Man kan ju liksom inte bara ta saker i luften sen låtsas som att just det skulle vara sanningen. xoxo

  1. Motfråga om Löfven biologiska föräldrar och morfar borde täppa igen käften. Nazister hela bunten.,Går att googla på. Kolla även bondeförbundet, nuvarande centerns partiprogram från 40 och 50 talen.

 6. Skulle någon ha det dåliga omdömet att vilja göra en film om Stefan Löfven, skulle titeln kunna vara: ”Statsministern som inte kunde sluta tänka på SD”

 7. Jimmys dam/kvinna ska inte kallas för fruntimmer! Det tillhör manssamhällets kvinnoförtryckande och nedsättande synsätt! För övrigt ett bra förtydligande av en snetänd förlorare till ’stadsminister’!

  1. Jag kallar min käresta för ”tant”, med hänförelse och kärlek inbakat i ordet. Men ändrar efter dina synpunkter rörande Jimmies dam/kvinna.

 8. SVERIGES NYA VUXENDAGIS…
  Sveriges Riksdag har blivit vårt nya vuxendagis. Man kan inte annat än förundras till hur låg nivå våra så kallade folkvalda har sjunkit.
  De håller samma nivå som 5 åringar. -Om inte jag får leka med din boll, så får inte du leka med min spade, tycker en rödhårig. –Nääe du får inte leka med min boll eftersom jag inte får leka med din spade, tycker någon tunnhårig. -Och jag som har en pistol får inte ni andra leka med, tycker någon som verkar vara äldre eftersom skäggväxten har stannat på 3-4 mm och hon som alltid ser ut att ha en troskyldig min säger –Jag och dammsugar Uffe. Vi leker kung och drottning, vi vill inte ha med er att göra med era fåninga lekar, de kan ni ha för er själva!
  Vid sidan om är det precis som på ett vanligt dagis, det är två som inte får leka alls med någon annan hur mycket de än prunkar på och så har vi fröken petimäter som bara vill gräva i sand och struntar i de andra.
  Jag tycker det är högst bedrövligt, att den viktigaste instansen vi har i Sverige har hamnat på denna nivå. Fattar ni inte att ni ger politikerföraktet 100 oktanigt bränsle. Det enda rätta herr talmannen skulle gjort för tre månader sedan hade varit att utverka nyval för att knäppa dessa småpåvar på näsan. Det är en parodi de spelar upp för öppen ridå och de tycks inte fatta hur de förlöjligar sig själva, sin politik och struntar i att ta ansvar trots att de sitter och häckar med månadslöner, som är årslöner för en pensionär.

  1. Då skall vi betänka att det trots detta är ur denna församling som en regering skall tillsättas, oavsett hur den kommer att vara sammansatt.
   Vad har vi väljare gjort för ont för att behöva dras med dessa löjliga figurer?

 9. Hej.

  ”Pandering to the base” säger jänkarna om sådant som Löfvhen kväker ur sig. Inte är det motståndarna man är ute efter, inte. Det är endast hemmaklacken och sossarnas ’Firma’ som skall smekas medhårs.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 10. Har någon försökt förklara för Löfven?
  Svar: Troligen för mycket länge sedan och gett upp.
  Går det att få Löfven att förstå?
  Svar: NEJ

 11. Gick inte landets bästa före egen semester när Löfven var onåbar pga. födelsedagsfest när transportstyrelseskandalen briserade?

 12. Tack Fredrik, för en träffande beskrivning av sossarnas främste och hans plågsamt uppenbara brister å huvudets vägnar.

  Bisarrt att Sverige tvingats vanstyras av en historiskt inkompetent regering, ledd av en inte ens nyttig idiot så hiiimla länge.

 13. Tja , eftersom det uppenbarligen är helt ok att Jan Björklund skapar regeringskaos på grund av ett löfte som han har gett till sin son , så är det väl även okej att Åkesson håller det löftet som han har gett till sin son.
  Det är dock intressant att Löfven anser att det bästa för Sverige är att Åkesson är på plats i riksdagen….

 14. Problemet i kråksången är även att den fd metall toppen ifrågasätter en föräldraledighet. Åkesson är inte bara på semester, han är föräldraledig med sin son. Det har man lagligt rätt till om man ansöker två månader i förväg och det får INTE ifrågasättas av arbetsgivaren. Något facket ser allvarligt på.
  Att sedan ge sig på en man som tagit ut föräldraledighet när S gärna ser att män tar ut mer föräldraledighet. Ja man kan undra om karln är korkad, okunnig eller bara en idiot!
  Löfven som fd metall pamp borde veta hur föräldrabalken ser ut.
  Löfven gör bort sig och detta kan Åkesson använda mot Löfven om det blir så att vänstern vill kvotera föräldraledigheten mer.

 15. Samma Röv zozze som sitter som ledare i ett parti som vill kvotera in Föräldrarledighet för män med det gäller visst bara alla utom dom som representerar SD i detta fall Jimmy Åkesson, Stefan Röven är inte frisk och borde faktiskt få vård.

 16. Usch, ja, vad fruktansvärt oansvarigt av Åkesson att åka till Thailand just precis när Stefan Löfven hade planer på att träffa och prata med honom…!

 17. BRA!!

  Har kommenterat förut i samma lika anda dvs den/de man ogillar skall man hålla på avstån och om ifall att de försvinner behöven man inte göra någonting.
  Har man tur så behöver man inte göra någonting…

  Redan att vinna på en trisslott är en himla tur …
  men att hitta något ute på gatan är en himla tur rent ut sagt . . .

  MEN varför inte bara ta ut och använda det hittade….

  Menar att om man vill använda det man hittat ska man väl inte basunera ut ”fyndet”…
  bara använd vet jag!

  ”. . . som sedan kräver att Åkesson stannar hemma för att kunna samla navelludd i sin ensamhet, eller för att klippa tånaglarna i lugn och ro.”

  Detta är ju iofs socialismens agenda….
  tid är pengar som man säger så endera av andras tid eller pengar tar man sig ju friheten att använda utan skrupler.

  25 miljarder i straffskatt för pensionärer jmf med de som arbetar gjorde man inget åt . .
  däremot spenderade man i ren godhet 10 miljarder initialt genom en lag för detta….
  BTW bottom line torde detta, genomfört av S-regering, genererat en LCC på 40–80 miljarder….
  återigen socialism fungerar enligt GSG-principen till det tar slut på andras pengar…..
  .. eller att det tar slut på andras tålamod…. tyvärr råder en ”What´s in it for me princip?” för alltför många i stället för att inse att att LC åtangande kostar inte bara år 1 utan årligen lika mycket i decennier……

  Alldeles för få inser LCC utan tror att det alltid kommer en svagt ökande lön månadsvis….
  tyvärr så räcker inte löneökningarna för att matcha skatteökningarna så länge till
  (för alla MEN omfördelningar sker naturligtvis….)

 18. Stefan Löfven kastar sten i glashus när han insinuerar att Jimmy Åkesson inte tar ansvar för landet, i och med Åkessons utlandsresa.

  Samtidigt som det skulle hållas omröstning i Riksdagen huruvida talmannens statsministerkandidat Stefan Löfven skulle väljas till statsminister eller inte på fredagen, så valde sagda statsministerkandidat att hålla sig borta från Sverige och istället frottera sig bland EU-apparatjikar i Bryssel. Tala om att ta ansvar för Sverige och respektera Riksdagen som institution!

  1. Tror f-n att Löfven valde EU-mötet framför riksdagen, det är väl trevligare och komma till Bryssel och frottera sig med ”högheterna” och att äta och dricka gott (för det är väl i huvudsak vad dessa möten går ut på).
   Man såg ju när tuppen själv (Juncker) anlände till mötet, han var ju redan då på lyset!

 19. Hur småaktig är inte Stefan Löfven! Det hen säger anstår inte en statsminister för konungariket Sverige. Men hen är ju bara en kugge i det svenska politiska massinvandringsvurmande etablissemanget, som inte kan ta till sig fakta och är renons på konsekvensanalytisk förmåga enligt Riksrevisionen. Det politiska etablissemanget i Sverige är pga. mental inavel ingen intellektuellt stimulerande miljö. Tvärtom, vilket märks i fallet Löfven. Sverige ligger därmed risigt till!

  Men för oss andra utanför det politiska etablissemanget, är följande två faktauppgifter:

  1. Antalet beviljade uppehållstillstånd i Sverige:
  2010: 105 102
  2011: 93 134
  2012: 111 090
  2013: 116 587
  2014: 110 610
  2015: 109 235
  2016: 150 535
  2017: 135 529
  2018 (jan-nov): 122 410

  2. Utrikesfödda, jämfört med inrikesfödda med två inrikesfödda föräldrar, har följande överrisker för följande polisanmälda brott (BRÅ 2005:17):
  * Våldtäkt 5,0
  * Mord 4,2
  * Rån 4,1
  * Sexuellt våld 3,2
  * Misshandel 3,0
  * Brott mot narkotikalagstiftningen 2,0

  förklaringen till att Sverige har rekordmånga dödsskjutningar. Det är redan 44 dödsskjutningar för 2018. Men denna ganska enkla slutsats är en ouppnåelig insikt hos det politiska etablissemanget, eftersom det är oförmöget att se någon koppling mellan massinvandringen och den grova kriminalitetens utveckling i Sverige.

  1. Det bör poängteras att Löfven ökade på kriminaliteten markant i Sverige genom att locka hit en massa asylanter i sitt Refugees welcome”-tal 6 september 2015 på Medborgarplatsen i Stockholm.

 20. Problemet är att Löfven inte styr sina egna budskap. Ibland ser man faktiskt hur plågad han är och att inte bottnar i ”kommunikationsavdelningens” direktiv. Lövfen skulle behöva en Thailandsresa och bara checka ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *