HYCKLERSKAN

Dagen efter det att terrorn slog till i Bryssel med full kraft så slog hycklerskan till. Allas vår nationella samordnare mot våldsbejakande extremism fick till en debattartikel i Dagens Samhälle. Mona Sahlin tryckte ner tangenterna på sitt tangentbord så att det blev ett snömos-inlägg om hur näthataren är en av grogrunderna för den svenska våldsbejakande extremismen. Folk reagerade då på Mona Sahlins dåliga tajming, på hennes dåliga omdöme – att köra ut en text om den svenska näthataren som orsak till så mycket ondska och elände när andra hatare hade ställt till med så mycket elände i Bryssel, visat så mycket ondska. Det var då men nu är nu, och nu vet vi att en av de där hatarna i Bryssel hade en bakgrund i Malmö.

Det är då hycklerskan kliver in på arenan för att vinna första kvalet i inofficiella SM i hyckleri på ett överlägset sätt. Det är då Mona Sahlin kliver fram och visar att ingen kan hyckla som Mona. Knappt tre veckor efter terrororgien i Bryssel framkommer det att en jihadist från Malmö var delaktig i terrorattacken i allra högsta grad, och dagarna innan attacken dödades en annan jihadist som hade bott i Sverige under en tid. Då riktar Mona Sahlin stark kritik för att Malmö stad inte har gjort jobbet ordentligt mot den jihadistiska och islamistiska grenen av den våldsbejakande extremismen.

Mona Sahlin kritiserar Malmö för att den staden har fokuserat på de högerextrema våldsbejakarna, och inte islamisterna. Mona Sahlin berättar att Örebro minsann gör ett mycket bättre jobb kring det där med islamister som blir terrorister. Det säger Mona om en stad där stadsdelen Vivalla snart kan ha sin alldeles egen krigskyrkogård.

Den starka kritiken mot Malmö kommer från en kvinna som under sitt uppdrag lyckats med att trolla fram en telefonlinje för oroliga anhöriga eller unga människor som är rädda att bli våldsbejakande extremister. Hade Mona Sahlin varit bara lite ödmjuk skulle hon låta bli att kritisera andra för brister i det här med hur man hanterar de unga radikaliserade unga människorna som hatar det och vill spränga det samhälle som Mona Sahlin under hela sitt vuxna liv har varit med om att skapa.

Mona Sahlin kritiserar Malmö stad, och förtränger att hon hittills alltid har varit tvungen att balansera upp varje ord om jihadism eller islamistisk terror med lika många ord eller fler om de högerextrema svenskarna som slåss i Ukraina, om andra extremister som inte alls är islamister eller jihadister. Det är så Mona Sahlin har fungerat som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism – ”Javisst kan jihadister vara ett jättejobbigt problem, men vi har ju massor av andra typer av extremister som är precis lika farliga – om inte värre?!?” 

Vem är Mona Sahlin att kritisera Malmö stad, en stad som är ett resultat av en politik som Mona Sahlin har vigt sin politiska gärning för att driva igenom? Vem är Mona Sahlin att försöka mästra en stad med oerhörda problem att få vardagen att fungera när allt hon lyckats med i sin nuvarande roll är en telefonlinje? Vem är Mona Sahlin om inte hycklerskan nummer ett i det här landet?

5 svar på “HYCKLERSKAN”

 1. Den människan borde aldrig mer får lova att visa sig offentligt! Något värre hyckleri, dubbelmoral och dubbla måttstockar har jag aldrig varit med om! Fy fan för dessa falska elitister som aldrig tar ansvar eller står för sina misstag!

 2. Hej.

  Jag vill minnas att det var tant trafikböter, Toblerone, samt time-out på Mauritius som tog Ilmar Reepalu i örat när han försökte få gehör för att Malmö inte kunde ta emot fler invandrare.

  DN-artikel från 2003:
  [http://www.dn.se/nyheter/sverige/reepalu-till-attack-mot-sahlin/]
  Handlingsplan framtagen av Malmö stad och signerad av Reepalu:
  [http://malmo.se/download/18.af27481124e354c8f1800037725/]

  Handlingsplanen är rätt kortfattad och allmänt formulerad, men det är kul (för den med syraetsad humor, som jag) att jämföra de vackra orden med de tolv år man haft på sig att genomföra planen. I Malmö kan sossarna inte skylla på den onda Alliansen; Malmö är ju mångkulturs- och öppna gränser-politikens skyltfönster och Sveriges framtid.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 3. När jag i går läste vad Mona Sahlin sagt höll jag på att få en hjärtinfarkt. Maken till hyckleri har sällan skådats. Förmodligen försöker människan nu bättra på sitt eftermäle och kanske hoppas hon få behålla jobbet. Mona Sahlin, en av de värsta brunsmetarna, har nu mage att anklaga Malmö för fel inriktning. Vidrigt beteende är bara förnamnet

 4. Det är onekligen ett svårslaget rekord bland knapptryckarkompaniet, men skam den som ger sig sade Åsa R, och torkade en tår.
  En riktig ”catfight” att vänta framöver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *