HJÄLPLÖST TILLSTÅND

Ett land i ett hjälplöst tillstånd?

Det var bara några dagar sedan. Stefan Löfven mötte pressen inför sitt jultal, i Köping. Sex skall vara frivilligt, och är det inte frivilligt är det olagligt, sade Löfven. Några dagar senare kommer beskedet. Södertörns tingsrätt friar fem misstänkta, unga män för den uppmärksammade gruppvåldtäkten i den särskilt utsatta förorten Fittja.

Tingsrätten motiverade sitt frikännande med en uselt skött polisutredning. Skall man dra några slutsatser av det motivet så är det att polisen saknade resurser för att göra en bra polisutredning, en polisutredning som var så bra att man hade kunnat fälla de fem unga männen. Tingsrätten motiverade även sitt frikännande med att våldtäktsoffret var väldigt påtänd och drogad, och inte kan vara säker på vad hon har gått igenom. Vad hände med begreppet hjälplöst tillstånd? Om att väga in det faktum att ett offer inte är förmögen att göra motstånd mot fem unga män?

Tingsrätten konstaterar också att den unga, drogade tjejen hade råkat ut för någonting. Det fanns skador på henne. Det fanns sperma lite här och där på och i henne, på hennes kläder. Den unga kvinnan hade varit med om någonting, men Tingsrätten kunde inte säga vad. Hon hade ju varit så drogad, så väck att hon inte kunde veta säkert vad som hade hänt. Vad hände med begreppet hjälplöst tillstånd? Det som blev en särskilt utsatt situation? En situation där ett gäng unga män tar för sig…?

Vi har en riksdag som har stiftat lagar som gör att Tingsrätten friar i ett fall som detta. Vi har en regering som har ansvar för att polisen kan göra sitt jobb. Man kan dra två slutsatser av dagens frikännande. Att lagarna inte fungerar som de borde, eller måste, göra. Att polisen inte klarar av att ens göra ett bra jobb när det handlar om en grov gruppvåldtäkt. Ansvaret för dagens frikännande ligger alltså hos de som styr landet. De som inte har gett polisen eller domstolar de möjligheter de måste ha för att ge landets befolkning en känsla av ett fungerande rättsväsende.

Ett hjälplöst tillstånd gäller i allra högst grad hela Sverige, när julen 2017 står för dörren…

17 svar på “HJÄLPLÖST TILLSTÅND”

 1. Bedrövligt!
  Sedan läser man att regeringen tydligen satsar på ett toppjobb i FN för Åsa Regnér när man istället borde skämmas och inte våga stoppa näsan utanför landets gränser med tanke på hur det ser ut i de offentliga verksamheterna.
  När ska regeringen inse att om man lirar i division fem så har man inget i elitserien att göra.
  Finns inte ens ngn spelare i laget som kan utvecklas å värvas uppåt.

  1. Mutor till globalisterna i FN-systemet ger kickbacks i form av välbetalda, skattefria FN-jobb. Sverige har i decennier vräkt in enorma summor till denna ryggkliarorganisation.

  1. De hade väl övertygat henne om att skriva på ett samtyckespapper och satt igång. Juridiskt klart. En fullständigt vansinnig lag som kommer utrota den laglydiga delen av befolkningen på någon generation.

 2. Men hade Löfvens nya lag gällt så hade hon ju haft ett papper som grabbarna hade skrivit under att allt var frivilligt från deras sida. Hon hade bara glömt att skriva under själv. Sånt händer.

 3. När man behövde lite hopp om att det finns chans att styra upp Sverige utan revolution så kommer detta.

  Lustigt också att då det gäller ansökan för vapenlicenser så får tydligen polis och domstol spekulera helt fritt och uttala sig om vad som kanske vore bra för samhället. Då är lagen bara en rekommendation.

 4. Regeringen vill ha det exakt såhär. Det gäller även riksdagens majoritet och rättsväsendet. Det finns ett kinesiskt ordspråk. Man hugger huvudet av aporna för att skrämma hönsen.

  1. Hela sjuklövern vill ha det så här. De har varit öppna med vilken politik de vill genomföra* ) och har genomfört den. Åtminstone sedan Westerberg reste sig ur soffan. Alla som röstat på dem borde vara glada.

   *)Det har funnits några udda fåglar inom piarterna som tyckt annat, men de har just varit udda. Partierna har varit tydliga.

 5. i dagens Sverige är det inte domstolar som utdömer straff. Verkliga straff utdömas av vår pöbel som i häxprocesser tillåts förstöra livet för människor utan att de får någon chans att försvara sig. Läs vad några kvinnor säger om detta: http://www.spiked-online.com/newsite/article/meet-the-women-worried-about-metoo/20639#.WjlDQLaB2u5. Om den stackars gruppvåldtagna flickan istället dragit sig till minnes att hon fått en oönskad klapp på stjärten av en kille när hon var på dagis för tolv år sedan hade det säkerligen varit lättare att få killen dömd. När vi ser hur domstolar bagatelliserar verkliga brott medan pöbelrörelser, såsom #MeToo, kan utdöma livsvariga straff som ingen drabbad får någon chans att bemöta. Rättvisan i Sverige är på väg mot ett tillstånd jämförbart med hemska tiders häxprocesser och pogromer.

 6. Jaha, då kan man fråga sig hur mycket asen ska få ”betalt” för sitt dåd. En skaplig summa efter ett antal häktningsdagar. Brott lönar sig.

 7. Mycket anmärkningsvärt att tings- och hovrätter får hållas att obstruera svensk lag samt tillämpa dubbla måttstockar vid gärningsbedömningar. Ingen av de höga justitieråden i HD, JO eller JO andas ett knyst. Kanske de luckrativa extraknäcken på stan är mer givande och intressanta. Så här får det inte fortsätta. Det är helt glasklart att det gått politik i domsluten. De rättsvårdande myndigheterna och personal, domare, åklagare, advokater och nämndemän har alla del i det tillstånd som nu råder. En inlaga till Europadomstolen är synnerligen angelägen. Detta får vi inte låta etablissemanget komma undan med. Finns det ingen juridiskt kunnig Sverigevän som vill hålla i skaftet för att stävja rättsrötan.

 8. Ja, God Jul då, allesammans… utom alla värnlösa, hjälplösa och rättslösa svenskar, förstås…

  … de stackare, som alltså redan har fallit offer för den huvudlösa massinvandringspolitikens ”spännande” berikning av hitresta utlänningars sexualliv, privatekonomi och vettlöst växande egon…

  … och, efter protester mot den – upplevt – omilda, orättvisa och osvenska behandlingen, har blivit varse godtycket i vår stadigt svällande lagboks kulturrelativistiskt hypertoleranta tolkningsutrymme…

  … men i Malmö, där kommer det minsann att bli slut på oönskat överraskningssex, med eller utan efterkonstruerat samtycke, för där har feministerna kraftsamlat och gnuggat geniknölarna ordentligt:

  ”På mötet, med ett 100-tal deltagare, presenterade Hanna Höie förslaget att stoppa våldtäkterna genom att öppna fler ’fritidsgårdar’.

  http://www.friatider.se/feminist-bristen-p-fritidsg-rdar-bakom-gruppv-ldt-kterna-i-malm

 9. Tror inte det är fel på lagen, mkt ligger nog i polisarbetet.

  Men iaf, I sverige har vi politiska domstolar och politiska domar.

  Tror denna dom är ett exempel på den politiska styrningen av rättvisan, politikerna har bestämt att vi inte har problem med våldtäkt utförd av utlänningar och då blir domarna såhär.

 10. I högsta grad är detta land i ett hjälplöst tillstånd, vår enda rättighet som inom kort är kvar är att betala skatt; allt annat ges bort…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *