HISTORIEREVISIONISM

TV4 och den sena nyhetssändningen. Utrikeskommentatorn Stefan Borg står framför en stor karta över Israel och de kringliggande områdena. På kartan står det 1947, och bilden visar hur FN på den tiden ville att den blivande staten Israel skulle se ut, och vilka områden palestinierna skulle få. Israel hade köpt uppdelningen. Sedan sätter utrikeskommentator Borg igång. Han skall lära TV-tittarna varför det käbblas, kivas och krigas i det närmaste konstant i regionen. Det blir direktsänd historierevisionism.

”- Krig bröt ju ut omedelbart, när Israel utropade sin självständighet, och det kriget… Ett år senare, efter det kriget, så kom man då fram till ett vapenstillestånd där Israel hade lagt beslag på betydligt större yta än vad delningsplanen gav dem. Man hade dessutom tagit västra Jerusalem. Sjuhundratusen – ungefär – palestinier hade flytt eller fördrivits från det som var tänkt att bli den palestinska staten….”

Krig bröt ut omedelbart. Israel, som accepterade delningsplanen angreps av samtliga arabiska grannar som tänkte sig en enkel seger och kanske en fortsättning på förintelsen. Men Israel stod upp, man vann kriget och man säkrade en buffert för att kunna försvara sig när araberna skulle komma nästa gång. Året var 1967 när Israel slog till i en så kallad ”preemptive strike” – ett anfall mot de arabiska arméer som samlades för ett nytt anfall mot Israel. Om det talar inte utrikeskommentator Borg i TV4.

”- Sen kom ytterligare ett krig som förändrade kartan – 1967, Sexdagarskriget. Där erövrade Israel Västbanken, som tidigare kontrollerades av Jordanien och Gaza, som kontrollerades av Egypten och man erövrade också Golanhöjderna – som är en del av Syrien. Golan har sedan dess annekterats, och anses då av Israel – i strid med internationella uppfattningar – att det är en del av det egentliga Israel. Och man gick också in och tog den gamla staden i Jerusalem., som Israel nu betraktar som sin huvudstad. ”

Israel var ännu en gång hotat. Västbanken och Gaza – som hade styrts av andra araber än de tilltänkta palestinierna i drygt 20 år – ockuperades. Israel behövde en ännu större buffert, och i Golan blev det tydligt varför 14 år senare – när araberna 1973 anföll Israel under Yom Kippur.

” – Om vi sedan zoomar in på Jerusalem så kommer litegrann närmare kärnan i det som pågår just nu. Den gamla staden kontrolleras ju av Israel, där östra Jerusalem har – dessutom – 1980 annekterats av Israel, också införlivats i Israel. Och där är ju då en arabiskt dominerad del av Jerusalem…”

Israel har gång på gång på gång fått försvara sin nations existens mot yttre hot. Försvaret mot de yttre hoten har behövt bemästras. Hade araberna låtit Israel födas, växa upp och levt i fred så hade Israel låtit palestinierna göra detsamma. Om det talade inte Stefan Borg. Utrikeskommentatorn på TV4 gör som utrikesdepartementet och Margot Wallström. Borg ser extremt enögt på en situation där Israel inte är den stora satan i den delen av världen. Man har försvarat sitt land och sitt folk, försökt att ge Israel bättre förutsättningar till ett skydd. Man har varit fräcka nog att försöka försvara sitt land.

Men sådant upprör svenska politiker på vänstersidan och svenska journalister. Det upprör dem så till den milda grad att de alltid måste dra till med historierevisionism. Enögdheten i full fart genom TV-rutan…

14 svar på “HISTORIEREVISIONISM”

 1. Pinsamt är bara förnamnet, Fredrik, när MSM rapporterar, alltså feberaktigt mässande ”förklarar”, hur världen ser ut – och varför.

 2. Tyvärr: detta kommer att fortsätta tills alla miljömuppar och salongskommunister blivit utbytta på TV4, Svt ock SR.
  Förhoppningen är att en ny riksdagsmajoritet kommer att ställa objektivitetskrav på dessa media, primärt public-serviceföretagen. Fungerar inte detta så skall dessa kommersialiseras. Då blir det kvalitetskrav från annonsörerna!

 3. Ja, tänk så enkel den här konflikten ändå är. Det är ingen måtta på Israels fredsvilja och vi vet ju alla hur lömska araberna här.

 4. Exakt så som du sæger det brukar jag alltid sæga det… Okunskapen bland svenska palestinasjalar ær total.

 5. Att de fortfarande orkar hålla på med fake news. Eller kan de inte sin historia? Hursomhelst – väldigt tröttsamt!

 6. Du borde nog uppdatera dig om hela historien, från 1900-talets början.

  Och kanske också om mordet på Folke Bernadotte, ett mord som utfördes av Menachin Begins terroristliga.

  Han blev senare Israels premiärminister.

  De muntra mördarna satt långt efteråt i israelisk TV och berättade den goda historien under mycket skratt.

  1. Det du säger förändrar ju inte det faktum att alla Israels grannar en gång var eniga om att Israel skulle utplånas. Sedan dess har Egypten och Jordanien tänkt om. Iran har också bytt åsikt, fast av andra skäl.
   Hur var det man sa: ”Israel är ett mycket aggressivt land, det försvarar sig om man angriper det”?

  2. Hej.

   Så upplys oss då, o du som är så kunnig att du antyder andras okunskap men själv inte redovisar mer än antydningar, samt en liten trålkrok om Bernadotte.

   Hur var det nu, fanns det några palestinier före 1947, eller fanns där bara araber vilka ockuperade mark i bland annat det brittiska protektoratet vilka grannländerna tänkt sig fördela sinsemellan?

   Palestina är dessutom en god parallell för vårt land: vi har tillåtit otaliga så kallade ’palestinier’ (alltså statslösa araber) ockupera delar av vårt land. Har inte vi svenskar då samma rätt som dessa ’palestinier’ att försvara vårt land?

   Tänk på det hemma i ’Aldrigstans’ – om ett folk har ’rätt’ till ett land, så har även andra folk samma rätt – och rätt sitter i spjutstångs ände…

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

  3. De områden som enligt MSM är ”ockuperade” av Israel sedan 1967 är områden som förlorades i det kriget som länderna som förlorade områdena startade mot Israel.
   Och det påverkas eller förändras liksom inte av vem eller vilka som mördade FB 20 år tidigare.

   Wroclaw är INTE ”ockuperat” av Polen. Wroclaw tillföll Polen när Tyskland förlorade kriget.

  4. Frågan är ju hur pass insatt du är själv som blandar ihop elementära fakta.
   Menachen Begin var inte ansvarig för mordet på Folke Bernadotte. Han var ledare för Irgun, en sionistisk gerilla grupp vilken bekämpande britterna i Palestinamandatet. Notera att även judarna kallades palestinier då ihop med araber. Benämningen kommer ifrån områdets dåvarande namn. Något palestinskt folk har aldrig existerat.
   När Irgun slöt vapenvila med engelsmännen bildades Lohame Herut Yisrael som en utbrytargrupp ur Irgun för man ville fortsätta kampen mot britterna.
   Gruppen kom sedan att kallas Sternligan efter sin ledare Avraham Stern. Han dödades av engelsmännen i en lägenhet i Tel Aviv 1942.
   Sternligan låg bakom mordet på Folke Bernadotte och andra attentat.
   Efter mordet på Bernadotte 1948 så förbjöds organisationen i Israel

 7. FNs största misstag och moder till de flesta krig och terroriströrelser sedan dess att tillåta bildandet av staten israel. Det innebär inte att jag gillar terrorister/islamister men inser att folk blir förbannade om de motas bort av en annan folkgrupp som hävdar att de har rätt till lander för att de bodde där för 2000 år sedan.
  Vad skulle du säga om vi svenskar blev ockuperade och bortdrivna av en folkgrupp som påstår att de har rätt till vårt land för att deras förfäder bodde här för flera tusen år sedan?

  1. Det var cirka 800 000 judar som fördrevs av araber under kriget 48-49, det vill säga fler än den cirka 700 000 araber som tvingades lämna sina hem. Skillnaden är att araberna och deras ättlingar, numera över tre miljoner, fortfarande bor i flyktingläger medan judarna har tillåtits att integrera i staten Israel. Aldrig någonsin har jag hört en ”Palestinakramare” som presenterat en lösning på konflikten som inte innebär att Israel på kort sikt utplånas som en judisk stat. Men det kanske är meningen?

 8. Mosab Hassan Yousef är son till en av Hamas grundare och uppväxt inom Hamas . Han har konverterat till kristendomen och bor numera i USA. Den 25 september 2017 talade han vid FN:s råd vid mänskliga rättigheter i Geneve och förvånade de övriga delegaterna – finns att se på Youtube.

  I en intervju säger Yousef bl a: ”Jag har sett hur radikalt annorlunda demokratiska Israel agerar jämfört med Hamas och Fatah. Hamas lever fortfarande på 600-talet, något Europa inte ens kan förstå. Under åren har jag insett att Hamas, på grund av sina religiösa åsikter, inte kan sluta fred med Israel. Deras tolkning av islam kräver att endast vapenvila med icke-troende är en möjlighet inte fred…Ingen politisk lösning kommer någonsin att tillfredsställa Hamas i det långa loppet. Det handlar inte om gränser, utan om vem som tror på deras gud och vem som inte gör det. Hamas måltavla är inte bara Israel, utan de vill också att islam ska få kontroll över alla icke-troende.”
  (”Den enorma skillnaden mellan israeliska och palestinska ledare: En intervju med Mosab Hassan Yousef ” av Manfred Gerstenfeld)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *