HATTAR OCH NATTMÖSSOR

Hattar och mössor, och drygt 400 år tillbaka i tiden i svensk politik. Hattpartiet och mösspartiet i ett, där den feministiska regeringens främsta feminister frivilligt klär sig i hattar och hånar de som ifrågasätter den påtvingade slöjan. Finansministern fixade dagens snackis med en bild på sig själv, ministern för högre utbildning och forskning  plus självaste jämställdhets-, äldre och barnministern. I hattar, och ett facebook-inlägg som skulle kunna vara författat i nattmössan…

” – Vad tycker Björklund om att kvinnliga statsråd måste ha hatt på sig vid statsbesök?” – Magdalena Andersson på Facebook 20/2 2017.

Den där kommentaren lämnar alla möjligheter i världen för att piska upp de påstådda feministerna, i bokstäver alltså. Finansministern raljerar kring slöjtvånget i Iran där kvinnor som inte bär den obligatoriska huvudduken piskas upp, rent bokstavligt och med en herrans massa piskrapp. Finansministern jämför tvånget i den patriarkala diktaturen med etiketten i det diplomatiska umgänget med Kanada.  Så agerar finansministern i den feministiska regeringen.

Det nya hattpartiet i form av de gamla sossarna verkar ha genuina problem och förhålla sig till verkligheten. Statsråd jämför hyfsat frivilliga hattar med påtvingade slöjor, och låtsas stå upp för kvinnans rättigheter. Det är inget annat än ett bevis på att dagens regering saknar en koppling mellan fingrar och hjärna när det gäller sociala medier. Det självutnämnda smartaste bästa tjejgänget underpresterar på ett sätt som borde göra ont hos statsministern.

Utrikesministern ser ut som om hon har använt rosetten från julklappsinslagningen till hatt, socialförsäkringsministern likaså. EU-och handelsministern ser ut som en golvlampa med en väl tilltagen skärm. Jämställdhetsministern passande nog i någon sorts slokhatt. Allas vår Ylva ser ut som Prussiluskan i Pippi Långstrump. Alla kvinnliga statsråd har spökat ut sig, men ingen skulle få pisk om de hade vägrat. Samtidigt sitter Löfven med nattmössan på skallen och märker ingenting alls av det här käbblet.

Dagens regering saknar förstånd nog att förstå när de skall knipa och när de skall gapa. Gapandet idag sätter bilden av de selektiva feministerna, de som väljer att skoja om slöjan, piskandet och det patriarkala förtrycket jämfört med sin egen hattparad på borggården vid Stockholms slott. Sällan har så många ministrar gjort bort sig så mycket inför så många som nu.

Men det fattar de inte, de selektiva feministerna i sina hemska hattar. Fåntrattar på riktigt och feminister på låtsas.

7 svar på “HATTAR OCH NATTMÖSSOR”

 1. Hej.

  Horklut, lusakupa eller dumstrut torde vara lämpliga plagg för svenska ministrar numera.

  Kontrafaktisk historiespekulations-dags:
  Hur hade svensk politik sett ut under upptakten till andra världskriget, om i haft samma könsbalans i riksdag och regering som idag?

  (Kommunisternas lojaliteter är ju givna, och de i de olika riksdagspartierna som har försänkningar inom Hizb-ut Tahrir, Hamas, och Muslimska Brödraskapet kan jämställas med svenska dåtida fascister och nationalsocialister.)

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 2. Jag klarar snart inte att ta in mer dårskap. Det är fruktansvärt plågsamt att tvingas inse att Sverige är i händerna på infantila ufon som saknar minsta gnutta förnuft eller självinsikt. Hur i helvete är det ens möjligt att vara så pantad och samtidigt ges förtroendet att styra ett helt land?? Ett hemskt faktum som dessvärre säger en hel del om hur dåligt upplyst dagens väljarkår är (jag vill ju helst inte tro att även väljarkåren är svagsint). Vad dessa ”feminister” gör när de bagatelliserar och raljerar om kvinnoförtrycket i den muslimska världen är att de med sin attityd klart och tydligt bekräftar att de aldrig någonsin har upplevt de orättvisor dom säger sig kämpa emot. Arrogansen och den infantila aningslöshet dessa vänsterhöns uppvisar är häpnadsväckande. Magdalena och hennes ”smarta, bästa tjejgäng” är en riktigt pinsam samling av faktaresistenta, välmående hobbyfeminister. Men arrogansen kanske finner sin förklaring när man beaktar att Magdalena och gänget är uppvuxen i världens mest jämställda land och sannolikt aldrig behövt bekymra sig om något värre än färgnyansen på läppstiftet.

 3. Fader förlåt svetsaren ty han förstår inte bättre.
  Man måste ha överseende med, som äro fattiga i anden men min Gud, varför ska de nödvändigtvis sitta i regeringen?
  Ja, min Faderi Himmelen, jag vet att de äro trogna vingårdsarbetare man kan Du icke skatta fram ”enkla arbeten” åt dem.

  Nu tror jag att de är för fina för att plocka hjortron på Norrlands myrar och troligen är det inte enkelt nog.

  Men Gud, kan du inte förhindra dem att dela ut de fetaste pastorat åt dem. Oss emellan, Gud, fräls oss ifrån deras ondska.

  Nu vet jag! De hädar i och med att de tror att de är allsmäktiga. Kan du verkligen tillåta detta? Snälla Farsan, låt dem förödas av Egyptens gräshoppar såsom de har förött vårt land.

  Amen

 4. Är det inte dag för dessa fjantar att byta om och ta på sig blåstället för att försöka få ordning på landet?
  Sverige håller på att gå sönder och de som är satta att se till så det inte inträffar håller på med sånt här tjafs, det är fanimej inte klokt!!

  I kväll våldsamma upplopp i Rinkeby, så i morgon får Donald Trump ngt att twittra om.

  Stefan Löfven, försök att visa någon sorts handlingskraft nu och visa vem/vilka som bestämmer och har monopol på våldet i det här landet.
  Stefan Löfven, sluta tjata om utanförskap, arbetslöshet, trångboddhet, rasism osv det håller inte längre lika lite som korvgrillning och dialogpoliser inte heller ger resultat.
  Visa lite pondus för omväxlings skull å sätt ner foten och ge sedan densamma till din polischef.

  Släpp sargen å kom in i matchen medan det finns någon is att åka på för när den är borta då har du inte en chans och vi kan säga adjö till det Sverige du och din ”feministiska” regering är satta att värna.
  Undrar varför det inte känns lika bra längre att berätta att man kommer från Sverige?

 5. Undrar lite. Hur detta patetiska ”tjejgäng” Med Margot Wallström i spetsen, ska kunna stå upp mot Nikki Haley? En kvinna med råg i ryggen? Hon får dessa feminister verka ryggradslösa? God kväll.
  Morkarin på Twitter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *