HATETS OCH ILLVILJANS KOLPORTÖRER

”Jonna Sima, Göran Greider, Anders Lindberg uppmanar nu till revolution och Gulag, och då inte givetvis inte bara mot bourgeoisien utan alla borgerligt sinnade. Stalin all over again… ”

Det där stämmer naturligtvis inte alls. Det är bara hittepå. Bara någon som aspirerade på en plats bland hatets och illviljans kolportörer skulle komma på att tvärsäkert slå fast något sådant. Anstränger man sig tillräckligt mycket kan man fantisera ihop vadsomhelst om vemsomhelst närsomhelst.

Men inte ens Greider skulle komma på tanken att uppmana att borgarna skulle skickas på arbetsläger i spåren av en revolution. Sima skulle nog inte heller göra det, och inte heller Anders Lindberg. Kanske kan de tänka tanken i sina mest uppgivna och upprörda stunder. Men jag inbillar mig att de i så fall inte skulle mena det som de möjligtvis tänkte. Men det går alldeles utmärkt att skriva att de vill det, utan att ha ett enda bevis i form av en talad eller skriven uppmaning. Man kan skriva det för att man gillar att skriva skit. Man kan formulera sig så för att man vill så ett frö, och vattna med andra hitte-på-texter och låtsas-påståenden. Jonna Sima är sådan. Hon hittar på saker om andra människors tänkande och tyckande.

Jonna Sima tjänar sitt levebröd för att tycka och tänka högt på Aftonbladets ledarredaktion. Det har hänt att unga fröken Ledarskribent har formulerat sig riktigt bra. Vid några få, sällsynta tillfällen har hon lyckats få till det bra och läsvärt om sjukvården. Det betyder dessvärre noll nu när Jonna Sima spårar ur på Twitter. Utan ett enda bevis, utan att ens försöka prestera en förklaring till varför så klassar Sima några av sina borgerliga kollegor som hatare, som islamofober. Det är ett lågvattenmärke. Men Sima vägrar förklara sig, eller be om ursäkt för sina uselt underbyggda påståenden.

”Arpi, Hakelius, Teodorescu.. uppmanar nu till hat och krig, och då givetvis inte bara mot terrorismen utan mot islam. Bush all over again.” – Jonna Sima på Twitter 27 maj kl 14:04.

Många har frågat. Ingen har fått ett svar. Var finns uppmaningarna från Ivar Arpi att hata islam? Var finns uppmaningen från Alice Teodorescu om ett krig på islam? Var har Sima läst att Johan Hakelius vill ta kriget mot terrorismen ett steg till, till ett krig mot islam? Många har frågat Sima, men hon svarar inte. Hon drog sin pensel med stora drag, och brunmålade de som – i motsats till Jonna Sima – inte är lika sugna på att vända andra kinden till för femtioelfte gången i ordningen.

Den svenska vänstern skriker om en schysst debatt, ett vettigt debattklimat. Det är bara tomma ord så länge sådana som Jonna Sima måste förvränga sina egna vanföreställningar och släppa ut dem till allmänheten. Det existerar inget rent spel från vänsterkanten. Det går ”all  in” för att med ohederliga metoder smutsa ner de och dem som inte vill förlika sig vid deras världsbild och verklighet. Nu var det Arpi, Hakelius och Teodorescu. Någon annan gång är den några andra, som ventilerat sin upprördhet över ännu ett islamistiskt terrordåd. Då lär det vara några andra som uppmanar till krig och hat mot religionen islam som skall hudflängas och brunsmetas av sådana som Jonna Sima.

Den svenska vänsterns tyckar-elit av årsmodell 2017 har utvecklats till vår tids variant av hatets och illviljans kolportörer. Och så finns det folk som undrar varför den svenska debatten har utvecklats till en gruppterapi-session för ett gäng dårhushjon?

5 svar på “HATETS OCH ILLVILJANS KOLPORTÖRER”

  1. Hej.

   Begreppet ’härskarteknik’ är en radikalfeministisk/neomarxistik retorisk teknik avsedd att dels skapa metadebatt (om själva begreppets innebörd, giltighet, definition osv) samt dels att i förväg göra kritik illegitim genom att alla framgångsrika argumentationstekniska angrepp på den radikalfeministiska/neomarxistiska idéfamiljen även av kritiker såväl som publik klassas som just härskarteknik.

   Det är helt enkelt ett sätt att säga: ”Våra motståndare argumenterar bättre än oss, och vinner folkets öron. hur gör vi det omöjligt för dem att argumentera mot oss?”

   Retorik är vad det är – ett verktyg för att övertala respektive övertyga. Härskarteknik, om man låter det finnas, är endast ett exempel på sig själv i så fall.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

 1. Säkert som amen i kyrkan kommer Jonna Sima nästa gång hon sitter med i nyhetspanelen på Tv4 inte få en enda kritisk fråga angående sina påståenden från de politiskt korrekta programledarna.
  Men jäklar om detta hade varit åt andra hållet då hade det ”stötts å blötts” och kommenterats kors å tvärs.

 2. Fattar ingen nånting? Islam är inte problemet. Islam är religion och politik! Och vilka håller på med islam? Jo, muslimerna! Förstår ni inte att det är muslimerna som är problemet? För en gångs skull hade Aftonbladet rätt, när dom satte rubriken på Jimmies krönika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *