GYCKEL, BÅG OCH ORDKONSTER

Det finns så otroligt mycket man skulle vilja säga till någon som Gustav Fridolin. Det är inte utan att man känner sig Haddocksk där man sitter framför datorn och ser det politiska hyckleriet fira nya triumfer. Oduglingar och lögnhalsar, blåkullatomtar och apsvansade analfabeter, åsneskallar och dårhushjon. Ryggradslösa kretin. Sällan har svensk politik och en svensk politiker avslöjats som så ryggradslös som Fridolin kommer ut nu. Inte bara Fridolin. Det är väldigt många som ägnar sig åt gyckel, båg och ordkonster här och nu. Men en Fridolin som pendlar mellan extremerna är den som får mig att bli mest upprörd…

I spåren av terrordådet fredagen den 7 april har statsrådet Fridolin landat i slutsatsen att ”De som inte ska vara i Sverige ska bort”. Klart och tydligt. Lika klart och tydligt som Fridolin och Miljöpartiets tidigare ställningstaganden om vad som skall hända med de och dem som gömmer sig från ett utvisningsbeslut, skiter i ett utslag i migrationsdomstolen i landet med världens mest generösa migrationspolitik. De skulle belönas, i väntan på någon sorts amnesti för alla på flykt undan den svenska gränspolisen.

Miljöpartiet kallade REVA – polisens arbete med en inre gränskontroll – för rasprofilering. Miljöpartiet kunde möjligtvis tänka sig att jobba för att få ”de som inte ska vara i Sverige” att lämna landet självmant. Morot istället för piska. Men absolut inte poliser på jakt efter papperslösa och människor som gömt sig undan ett avvisningsbeslut. Miljöpartiet var några av de mest högljudda kritikerna där och då – runt 2013 – mot polisens arbete. Gömde man sig skulle man belönas med sjukvård, skola och allt det där som vi andra betalar skatt för. I de blodiga spåren efter en lastbil på Drottninggatan låter Fridolin som en annan Fridolin. Men allt känns som politiskt gyckel, båg och ordkonster.

Poliserna som gjorde sitt jobb med den inre utlänningskontrollen för några år sedan kallades inte sällan för fascistsnutar och rasister. Media blåste på och den naiva delen av den svenska politikerkåren hängde på. Polisen prioriterade fel hette det. Polisen skulle leta efter riktiga brottslingar istället, inte sådana som den radikaliserade uzbeken som bara skulle bort från Sverige.

Denna missriktade välvilja har skapat en situation med tiotusentals människor på rymmen. Alla är naturligtvis inte onda och hemska, men det räcker med att en procent av dem har samma tankebanor som den radikaliserade uzbeken för att vi skall behöva oroa oss för hundratals presumtiva våldsverkare och deras påhitt. Den missriktade välviljan har gjort att de som samhället skall skydda – oss medborgare – inte har fått det skydd vi borde kunna räkna med.

Det vore en sak om riksdag, regering och myndigheter hade gjort allt i sin makt för att ge oss maximal säkerhet, men det har de inte gjort. Tvärtom. De kan stå och harkla sig om att ”vi har varit naiva”. Det hjälper noll nu. De kan göra sina 180-gradersgirar – som Fridolin – här och nu. Men det är försent. En politiker som alltid framstår som efterklok efter att ha varit spritt språngande galen är ingen politiker man vill hålla i handen när det blåser upp nästa gång. Problemet för Sverige är att vi har ett gigantiskt överskott av den sortens politiker, i alla tänkbara kulörer. Sådana politiker som bara är bra på politiskt gyckel, båg och ordkonster. Sådana som Gustav Fridolin.

Som våra politiker fungerar – eller inte – borde politikerna skrämma oss mer än terroristerna…

19 svar på “GYCKEL, BÅG OCH ORDKONSTER”

  1. Fridolin kommer också gå till historien i Sverige som omvandlade skolan i Sverige från en av världens bästa skola till Världens sämsta skola, där lärarna flyr för skolsystemet är så urholkat och vansinnigt. Varför kan man inte följa efter Finnland vårt grannland som har den bästa skolan i världen.

   1. Fast det raset började ju redan vid kommunaliseringen på 90-talet. Och sedan var det borgligt styre i 8 år. Så där är nog hela riksdagen skyldiga.

 1. Gustav Fridolin har alltid varit ondskans,hyckleriets,lögnens och korruptionens ansikte.Förstår inte att flera människor inte ser det.Hela eller en stor del av Miljöpartiet är bara så fel.Knarkaren (FD enl.henne själv) Maria Ferm vilken olustig person,hela hennes framtoning visar på en lögnaktig knarkare,korrupt,falsk och obehaglig.Lekledaren Alice Bah Kunke? Herregud vilka bilder med en cigarr i munnen och bara bröst,allt för att få synas och vara med.Helt utan kunskap.Lilla bostadsministern Peter Eriksson där är huvudet bara till för att sätta hatten på.Är det något parti som skulle sparkas ut ur politiken så är det miljöpartiet och det brinner i knutarna för Löfven.Snart är det val och jag är helt övertygad om att socialdemokratiska väljare vill vet om MP kommer fortsätta vara sammankopplat med Socialdemokraterna.De flesta av Löfvens väljare avskyr av hela sitt hjärta MP och då särskilt Gustav Fridolin,det borde Löfven skänka en tanke. Personligen kan jag inte se en bild på Fridolin utan att kräkas.

  1. Helt rätt och vad de urholkar landsbygden sen med sina ständiga höjningar på bensinskatten. Samtidigt susar de runt i våra storstäder i hybridbilar som skatte subventioneras. De bilarna har vi som bor på landsbygden inte råd att köpa ens. Sen är de inte alls speciellt miljövänliga heller de belastar miljön värre innan de ens kört en meter än vad min gamla bil gör om jag fortsätter att åka i den tills den är utsliten. Jo så är det och det har säkert MP noll koll på. Vad har MP gjort för miljön egentligen, någon som vet? Skaffat rika människor i storstäder en massa ekonomiska fördelar det är väl vad MP sysslar mest med av det ytterst lilla de gör förutom ställa till jävelskap för folk i glesbygd som har det tungt nog redan.

 2. ”En politiker som alltid framstår som efterklok efter att ha varit spritt språngande galen är ingen politiker man vill hålla i handen när det blåser upp nästa gång. Problemet för Sverige är att vi har ett gigantiskt överskott av den sortens politiker, i alla tänkbara kulörer.”
  Så sant som det är skrivet. Eftersom jag inte spontant kan komma på en enda politiker som inte uppfyller kriteriet eller som redan från början var spritt språngande galen blir den logiska slutsatsen en blankröst i avvaktan på bättre tider.

 3. Ditt betyg och slutsats om Fridolin och Miljöpartiet gäller de flesta politiker i alla partier förutom SD som kan stå vid sidan och säga ”vad var det vi sa”.

  Ang. ”de som inte ska vara här” så uppges att förutom de 10-15 tusen som fått avslag och förväntas lämna landet frivilligt så finns troligtvis ytterligare 40-60 tusen som inte har anmält sig hos Migrationsverket. http://www.ostrasmaland.se/kalmar/socialtjanst-hjalper-polis-hitta-efterlysta/

  Jag vänder mig starkt emot uttrycket ”papperslösa”. De som fått avslag och utvisningsbeslut har från Migrationsverket fått papper på att de inte får uppehålla sig i Sverige. För övriga som uppehåller sig illegalt i Sverige finns en lösning på pappersproblemet: http://www.litekul.se/wp-content/uploads/2013/04/papper-papperslosa.jpg

  1. Sverige måste/borde skriva in i Grundlagen (precis som USA) att man måste vara född i Sverige för att kunna bli statsminister.

 4. Det är väl Fridolins våta dröm, att få ställa upp meningsmotståndare som bowlingkäglor medan de ger islamister lastbilar att meja ner dem? Skådespel åt zampoliterna.

 5. Hej.

  Inte mycket att tillägga när inläggen du skapar håller sådan kvalitet; gott så och förhoppningsvis har regimtrogna media fått sig en tillfällig näsbränna när det gäller hets mot fria skribenter som du.

  Formuleringen ”…den naiva delen av den svenska politikerkåren…” betyder väl samtliga riksdagspartier utom De Onda? Eller gör du skillnad på en del som kan ha varit genuint naiva och okunniga jämfört med den med muslimska terrorister sedan 2003 allierade Fridolin?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 6. Vår historia är full av undergångspredikanter. Vid närmare granskning är deras budskap oftast att ”världen är på väg mot undergång och kommer att gå under inom en snar framtid”, – såvida ni inte berikar predikanten. MP-predikanterna är enligt mitt förmenande bra exempel på detta. De vill sitta vid köttgrytorna, förlåt alla veg*aner, i maktens centrum och tycka åt oss medan de berikar sig själva.

 7. Utmärkt drapa som alltid, herr Antonsson! Blev lite fnissig över uttrycket att du blev ”Haddocksk”. Just ikväll kollade jag upp, i lexikon, vad haddock betyder = kolja. Då jag hörde det i ett avsnitt av ”morden i Midsomer”. Alltså inte en ål (hal som; eller orm för den delen) men en slemmig varelse i a f! Förutom anspelningen på den, vad gäller kraftuttryck, rikt begåvade kapten Haddock då! Tack för en alltid oerhört läsvärd, uppdaterad, trovärdig och många gånger roligt formulerad blogg!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *