GULD OCH GRÖNA SKOGAR?

Samma dag som socialdemokraterna i Västernorrland sviker ett vallöfte går tre socialdemokratiska statsråd ut i debattartikel och lovar guld och gröna skogar – till allt och alla. Innan trycksvärtan på Aftonbladets debattsida har hunnit sätta sig med löften om en bättre sjukvård för alla överallt från tre sosseministrar klubbar partikamraterna en nerläggning av akutkirurgen på Sollefteå sjukhus, ett sjukhus där samma partikamrater redan har hunnit med att lägga ner förlossningen. Sällan har det varit så tydligt att politiskt munväder och politisk handling inte synkar som idag…

Låt oss klippa ut och klistra några väl valda meningar ur statsråden Wikströms, Strandhälls och Regnells debattartikel, med rubriken ”Samhället har svikit – nu lovar vi bättring”.

”Vi tog över efter åtta år av borgerligt styre med nedskärningar, försämringar och urholkning av våra gemensamma välfärdsresurser. Vi vänder nu den utvecklingen.” Sug på den ådalingar. Fundera även på sossarnas lokala vallöfte om ”Tre fullvärdiga akutsjukhus” och hur det levereras.

”Oavsett vem du är eller var du bor ska du få en lika bra vård…” Ta till er det budskapet väljare. Fundera även på hur en modest besparing på knappt 15 miljoner kronor skattekronor rimmar med budskapet från regeringen om sina fantastiska välfärdssatsningar.

”Vi ska ha världens bästa, mest stabila och trygga välfärd. Det förpliktigar och det utmanar.” Det gör man genom att låta ABF arrangera kurser i hur man hjälper tanten föda i bil. Det är en viktig kunskap att ha handskfacket när avståndet till förlossningen blir för långt – när partikamraterna har lagt ner förlossningen. Det gör man genom att lägga ner akutkirurgen på landsortssjukhus.

Politiker som säger en sak, medan kollegorna gör något annat, förtjänar noll respekt och förtroende hos sina väljare. Det spelar ingen roll hur vackra orden låter eller hur hoppingivande meningarna känns när den motsvaras av noll och ingen praktisk handling. Just det där är en socialdemokratisk paradgren.

Man kan lova något ena dagen och göra tvärtom andra dagen, och det borde kännas magstarkt. När man lyckas lova något och gör tvärtom samma dag har bevisat hur politiskt illa ute man borde vara.

Dagens röda regeringsparti lider av grava politiska koordinationsproblem. De lovar guld och gröna skogar. De bjuder på ett avlövat sjukhus, mitt ute i de gröna skogarna . De borde söka vård, om det nu finns någon…

 

Gå väldigt gärna med i Facebookgruppen Rädda Vården – i Sollefteå, Stockholm och hela Sverige. 

5 svar på “GULD OCH GRÖNA SKOGAR?”

 1. Jag hörde att man nu i Sollefteå planerar en snabbkurs i hur man opererar bort blindtarmen på sig själv under bilresan. Detta med anledning av akutens nedläggning.
  Det får mig osökt att tänka på den gamla gåtan som lyder: Vet ni vad vi här på verkstan kallar förmannen? Jo, blindtarmen. Alla vet var han sitter men inte vad han är till för.
  Kunde med lätthet appliceras på diverse politiker numera.

 2. Jo, jag kom på en annan lustig sak med tanke på ditt smeknamn på chefen. Dan Eliasson stod ju och skröt på folk och försvar i Sälen att han anställt 3.000 sådana organ…..

 3. Hej.

  En tangent med anledning av en av dig ovan citerade ’sossejal’demokrat:

  Staten och samhället är inte samma sak.

  Att det i grunden statssocialistiska, korporativa partiet SAP lyckas bibehålla den semantiska glidningen är en stor orsak till deras särställning i debatter.

  Låt oss alla, i diskussioner om och med journalister och politiker betona skillnaden mellan samhälle och stat, så kanske vi kan skapa mer av det förra och mindre av det senare.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *