GRUPP MOT GRUPP

Statsminister Löfven i Almedalen 2016 – ”I Sverige hetsar vi inte grupp mot grupp. I Sverige håller vi ihop.” Så lät det då, för ett år och några månader sedan – från en scen i det vackra Visby. I Sverige hetsar vi inte grupp mot grupp, här håller vi ihop. Tänk om det ändå vore så väl…?

Regeringen drev igenom Bosättningslagen. Bosättningslagen började gälla i mars 2016, några månader innan Löfven klev upp på scenen i Almedalen för att berätta att i Sverige håller vi ihop, hetsar inte grupp mot grupp.  Bosättningslagen tvingar landets kommuner att ta emot nyanlända alldeles oavsett om kommunen kan, vill eller mäktar med om omhändertagandet. Bosättningslagen tvingar landets kommuner att fixa bostäder till de nyanlända, alldeles oavsett om det råkar bli tre villor för miljoner och åter miljoner till en man med sina tre fruar och alla deras gemensamma barn. Eller en förtur i hyreskön, där andra grupper har köat i decennier för att få den bostad man vill ha.

Nu talas det om undanträngningseffekter. Om hur andra grupper än gruppen nyanlända inte kan få samhällets stöd att få en bostad. Andra grupper än de nyanlända kommer att få vänta längre, eller i evighet. I 60% av de svenska kommunerna ser man undanträngningseffekter av olika grad. Före detta missbrukare kan inte lämna behandlingshemmet för att det inte finns någonstans att ta vägen. Andra utsatta ur andra grupper än gruppen nyanlända trängs undan. Det har regeringen fixat, med sin bosättningslag…

Regeringen ställer – eller hetsar – grupp mot grupp. Svensson som ser farbror Johnny sitta kvar på behandlingehemmet, trots att han är ”ren”, kommer inte se något annat än ett svek när stödet från samhället för att komma tillbaka blir ett svek. Det kommer att bli en herrans massa svek när ytterligare 100.000 nyanlända skall få sin bostad. Statsministerns och regeringens politik leder ofrånkomligen till att det hetsas – grupp mot grupp.

När konsekvenserna av orättvisan slår igenom kan han ju stå där, Löfven, och prata om att ”…vi har varit naiva.” Det har NI varit. Ett regeringsparti som käbblar om rättvisa, som skapar nya orättvisor. Det blir grupp mot grupp, vi mot dom. Men det vill Löfven och gänget inte se…

25 svar på “GRUPP MOT GRUPP”

 1. Fyfan vad jag hatar hatar den här förståndshandikappade regeringen och dess förbannade medlöpare (C & L).

  Som någon skrev: ”Sveriges problem går inte att lösa via valsedeln längre.”

  1. Hej.

   Skyldig!

   Jag brukar passa på att inflika just det, att vi inte kan rösta bort nuvarande regim då dess åsikter och förtrogna inte bara genomsyrar hela statsförvaltningen och samtliga myndigheters chefsskikt – den är dessa.

   Om du som boende i en kommun vill få stopp på detta – engagera dig politiskt och håll noga uppsikt över vad för fastigheter kommunen försöker köpa.

   Obstruera, klaga, överklaga, upptäck gifter i marken, rödlistade arter, buller, byggnorm, och så vidare. Använd samma batteri regler som kommuner brukar ta till för att hindra svenskar från att bebygga sin egen mark som de själva vill.

   Vem skulle rösta på en politiker som sade:

   ”Sverige är svenskarnas land. I Sverige gäller svensk lag över allt annat, och den som invandrar har att foga sig efter detta eller bli utkastad. Den som kommer som flykting skall ges skydd, men har ingen rätt att stanna längre än Sveriges bedömning av behovet och har ingen rätt till bidrag eller andra välfärdsförmåner. Den som kommer till Sverige och begår brott blir ovillkorligen utvisad oavsett varför man kommit till Sverige.”

   Jag hade gjort det, för den som vågar säga något sådant högt visar både insikt, visdom och mod.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

 2. ”Mitt Europa bygger inga murar!”, stod Löfven och tokskrek på Medis för två år sen. Jag kan inte med ord beskriva mitt förakt över Löfven och övriga galningar (Reinfeldt inkluderad) som bär skulden för att det land jag älskar snart ligger i ruiner. Förstår ni vad ni har gjort!!?? Ett av världens bästa och tryggaste länder är snart i nivå med valfritt MENA-land.

 3. Det är löjligt att säga att kritiker av den förda politiken ställer grupp mot grupp. Det är ju politikerna som ställt grupp mot grupp, genom att ta från de fattiga och ge till de som tar för sig, när de beslutat om förmåner för vissa utan att tala om att andra får det sämre pga de politiska besluten.
  Varje gång jag hör en politiker, eller någon annan, säga att man inte skall ställa grupp mot grupp så tolkar jag det som om de inte vill höra kritik mot sin politik.
  Tänk nu framåt. Om några år kommer säkerligen en del flyktingar att ha lyckats ta sig in i samhället och då blir barackbostäder lediga. Kommer då samhället att tvinga fattiga svenskar att flytta dit för att begränsa försörjningsstöden. Hur många av oss vill se sina fattigpensionerade mödrar tvingas att leva sina sista år i de baracker som just nu växer upp i våra kommuner?
  Vi ställer inte grupp mot grupp när vi kritiserar den politik som förs! Det är politiker som ställer grupp mot grupp, men det är de för fega för att erkänna.

  1. Politik är ju just att ställa grupp mot grupp.

   Skatta skötsamma hårt, förse sig själva med förmåner och fina jobb, och sedan ge bort en del som ”free stuff”till misskötsamma i utbyte mot röster. När talgdanken nu slutligen går upp för den livsfarliga medelklassen är det tyvärr typ 20 år för sent att lösa.

   Mainstream media har naturligvis ett tungt ansvar för att ha ljugit i 30 år, men valmanskåren får faktiskt ligga som man länge bäddat för sig. (Count me out, har röstat icke-7K sedan 90-tal)

  2. Nä, barackerna river de säkert och våra gamla mammor får vi ta hand om. För om några år då har ännu fler invandrar tagit sig in i både riksdag och kommunfullmäktige.

 4. Grupp mot grupp…
  Inte bara när det gäller bostäder.
  En bekant fattigpensionär fick inflammation i en tand. Det kostade henne 4000 kronor att rensa tanden och få penicillin. En behandling som hade kostat en illegal 50 kronor kanske 100. Pensionären som har jobbat hela sitt liv och betalat skatt till vad hon trodde skulle bli en trygg ålderdom blev både arg och uppgiven när hon lite senare fick höra hur de nyanlända och illegala klagade över sina villkor på tv. Inte heller uppskattar hon tiggarna utanför matbutiken för hon upplever det som att de angriper henne.
  Det är många med farbror Johnny som upplever att samhället sviker.

 5. Eftersom samhällets resurser inte är oändliga handlar all politik om att prioritera, eller om man så vill om att ställa grupp mot grupp.

  Nu ser vi konsekvenserna av hur de styrande prioriterat under de senaste decennierna.

  När det gäller fördelningen av resurserna så hamnar utsatta pursvenskar sist i kön medan nysvenskarna prioriteras. I takt med att kostnaderna för migrationen blir allt mer kännbara för samhället kommer allt fler av pursvenskarna bli utsatta som utförsäkrade, fattigpensionärer, osv.

  Man undrar hur långt det måste gå innan det sovande folket vaknar? Eftersom de som drabbas redan är svaga och utsatta och inte orkar göra revolution kommer det dessvärre förmodligen att dröja. En klen tröst är att även de drabbade har rösträtt så när de blivit tillräckligt många så…

    1. Borde alltså få att ”ta över” en svensk kommun rätt lätt om man flyttar in tillräckligt många innan rätt datum. Häftigt, sen kan man ju utropa kommunen till vikingakommun, queerkommun eller kanske sharia-kommun 🙂

     1. Absolut, Arne, men om man vore riktigt djärv kunde man kanske t o m utropa någon kommun till ”monokulturellt svensk”…? 😉

  1. Du tog mer eller mindre orden ur munnen på mig. All politik handlar om att ställa grupp mot grupp genom att prioritera. Tycker politikerna att du tjänar för mycket så snor de lite mer pengar och ger till de som de finner behöver det bättre. Redan innan den huvudlösa invandringen så ställdes ju gruppen ”de som har jobb” och ”de som inte har jobb” mot varandra. ”pensionärer” mot ”bankdirektörer”. Men det är skillnad på grupp mot grupp tydligen. Det tråkiga är väl att politiker i Sverige inte verkar inse att de är satta att förvalta Sverige och de som bor där utan hela (nåja) världen ingår tydligen och sedan undrar politikerna på vad föraktet mot dem beror på.

 6. Hej

  ”Undanträngning-S-effekt” var nyckelordet!
  Återstår att se hur länge ordet får finnas kvar…samma ”typ av effekt” kommer att bli mera och mera synlig även på andra håll.

 7. Tyvärr blir det ju flerdubbelt mer än 100 000 ”nyanlända” som inte nog med att de ska ha gräddfil, de ska dessutom bo helt gratis och inte behöva ta några ekonomiska risker med mångmiljonlån. De som kom med flodvågen 2015 och beviljas PUT ”har rätt” att ta hit sina anhöriga påstår pk-nomenklaturan med sedvanlig arrogans. Blir det 350 000 ytterligare enbart i den kategorin? Föraktet för de etniska svenskarna och skattebetalarna är monumentalt från pk-nomenklaturan. Signaturen Rikard brukar på denna blogg hävda att det är försent att vända utvecklingen i Sverige genom allmänna val. Jag är böjd att instämma.

 8. Stefan Löfven har inte på drygt tre år löst en endaste fråga som gjort mig någorlunda nöjd. Han har inte sagt något som jag kan ställa upp på. En överbetald totalt misslyckad figur av värsta sorten. Usch!

 9. Detta kallas ”hets mot folkgrupp”, hets mot etniska svenskar. Det bör stiftas fler lagar, exempelvis förbud att nominera socialdemokrater till statsministrar, eller ministrar över huvud taget. Diskrepansen i retoriken och logiken i uttalandet i Almedalen jämfört med verkligheten platsar i Guinness world records.
  Visst blir man förbannad !

 10. Hej! Sossar och 7-klövern stiftar snabbt lagar som missgynnar infödda svenskar och invandrare som kom före 00-talet! Situationen på många skolor, akutmottagningar, bland blåljuspersonal, socialtjänster och migrationsverket är i många fall ytterst påfrestad. För möjlig förändring i Sverige, mot mer folkhem och tygghet. är SD enda alternativet idag!

 11. De som kommer från behandlingshem nu mera är ganska få, kommun skickar inte in så många det ska öppenvården fixa och många hem sysslar idag med annat än missbruk och psykiatri.
  Men de färdigbehandlade är inte de enda. Alla unga som vill flytta hemifrån. De som skulle behöva något större. Eller en lägenhet där arbetet finns.

  1. Och alla föräldrar som VILL att deras barn flyttar och lär sig klara sig själva när barnen har blivit myndiga och föräldraansvaret upphör enligt lagen….

 12. Lite då och då berättar media om bunkrar i våra kommuner som aldrig använts och som byggdes under det kalla krigets tid. Dessa bunkrar var avsedda för kommunledningen vi händelse av krig eller annan katastrof. I bunkrarna finns sovplatser, kök och lokaler som skulle kunna möbleras om till TV- och vardagsrum. Varför används inte dessa till att inkvartera de som migrationsverket skickar till kommunerna? Samma fråga kan ställas beträffande militära bunkrar som inte länge är i bruk, exempelvis de gamla KA-bunkrarna som finns runt våra kuster.

 13. Den oikofobiska Sjuklövern har i sin outgrundliga vishet [sic.], ordnat det så att äldre anhöriginvandrare med ÄFS och maximalt bostadstillägg, som aldrig har betalat eller kommer betala någon inkomstskatt i Sverige, ska få en bättre standard än svenska garantipensionärer med maximalt bostadstillägg.

  Riksdagen instiftade för några år sedan Äldreförsörjningsstödet (ÄFS), föranlett av inflödet av äldre anhöriginvandrare till Sverige. Tanken var att dessa skulle kunna få ÄFS för att klara sitt uppehälle i Sverige, även om de inte hade betalat, och inte heller i framtiden tänkte betala, någon skatt i Sverige. ÄFS är skattefritt och berättigar också till bostadstillägg.

  Äldre anhöriginvandrare som inte har betalat, och inte heller i framtiden tänker betala, någon inkomstskatt i Sverige fick för 2015 maximalt:

  * ÄFS: 5462 kr/mån
  * Max bostadstillägg: 6200 kr/mån
  * SUMMA: 11662 kr/mån.

  En garantipensionär, och sannolikt alltfler lågavlönade svenskar som har betalat skatt i hela sitt yrkesverksamma liv i Sverige, kan för 2015, beaktande en kommunalskatt på 34 %, ett grundavdrag på 18900 kr och en bruttogarantipension på 7899 kr, få en medelskatt på ((12*7899-18900)*0,34)/(12*7899)= 27,2 % och som maximalt ger:

  * Nettogarantipension: 5749 kr/mån
  * Max bostadstillägg: 5090 kr/mån.
  * SUMMA: 10839 kr/mån

  Anhöriginvandraren med Äldreförsörjningsstöd får således 823 kr mer i månaden än den svenske garantipensionären.
  https://secure.pensionsmyndigheten.se/MyterOmAldreforsorjningsstodet.html

 14. Känner bara en stor sorg. Allt hårt arbete mina morföräldrar o deras föräldrar investerade… Är ingenting värt D en kärlek o vilja dem visade, ges nu bort; bara sisådär. Tack o adjö Sverige. Det är nog nu.

 15. Jag är rejält hjärtsjuk, slog en signal till 1177 om behandling då ingenting tycktes fungera. Svaret blev, du måste gå privat. Kostnad ca 50 000 till att börja med. Inte visste jag att privata försäkringar krävdes för en bra vård. Inte förstod jag att poliser skall åka mot automatvapeneld för ca25000 imånaden, inte visste jag att läkare o sköterskor skulle utstå allt de vidriga jag läser om.. vad vet jag. Jag läser edra rader, samtliga fullt legitima; men men . Tror ni verkligen att sakernas tillstånd är reversibel…tyvärr, själv har jag tappat tron.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *