GOTT NYTT 2019!

”Ring in det gamla och ring ut det nya, i årets första, skälvande minut.  Ring lögnens makt från världens gränser ut,  och ring in sanningens till de som famlar…”

År 2018 är strax slut, och år 2019 står för dörren. Ett tufft, tungt och trist år lämnar. Vad som kommer vill jag inte veta. På den här bloggen har min sinnesstämning blivit allt tydligare. Uppgivenheten har varit i det närmaste total. Bitterhet och butterhet har tagit över där jag tidigare kunde skratta och skoja om samhällsutvecklingen. Eller samhällsavvecklingen. Det här lär bli årets sista text på I otakt, ett år då mitt offentliga tyckande har varit i otakt. En höst då inläggen har blivit färre och färre, men där texterna som levererats har nått fler läsare än någonsin. Läsekretsen verkar uppskatta mer sällsynta inspel.

Drygt två miljoner sidvisningar har I otakt haft under 2018. Det mest lästa inlägget kom i december, med titeln ”Idioten?”. Det handlade om Löfvens låtsas-upprördhet över att Åkesson åkte till Thailand på semester och pappaledighet medan de övriga partiledarna käbblade på om vem som skulle bli statsminister. Ingen får eller vill prata regeringsbildande med Åkesson, men det valde Löfven att bortse ifrån när han försökte ta idiotiska och billiga politiska poänger.

Det näst mest lästa inlägget hade fått titeln ”Mardrömmen”. Inlägget handlade om en ung kille, en 16-åring med hela livet framför sig, som kidnappades av fyra fullblodsbrottslingar i Västerhaninge. Genom bekantas bekanta fick jag storyn som den var. Utan mediernas filter. Brutalt våld. Vidriga hot. En familj som fick några samtal som vände upp och ner på deras tillvaro. Händelsen fick efter ett tag massmedial uppmärksamhet, men inte alls i den omfattningen den skulle ha haft…

Det tredje mest lästa inlägget under 2018 publicerades redan i januari. En lika uppriktig som tyken bredsida mot den före detta föredettingen till statsminister, Fredrik Reinfeldt. ”Trygghetsskaparen”. Att Reinfeldt av alla skall leda den så kallade trygghetskommissionen var lika sjukt som om gryningspyromanen skulle utreda brandskyddet i Ystad, eller att utse Margot Wallström till svensk ambassadör i Israel.

Under hösten har mina inspel i samhällsdebatten som sagt varit sparsamma, och allt mer sällsynta. Men ni har funnits kvar där, när jag lyckades mobilisera kraft, ork och engagemang för att prestera. För det är jag Er evigt tacksam. Denna lojalitet gav mig nu inspiration. Alla funderingar och grubblerier om jag skulle lägga ner, eller fortsätta försvann med responsen från läsekretsen. Det stöd Ni gav mig innan julen var fantastiskt. Stort TACK!

Inför 2019 kommer I otakt sålunda att leva vidare, för er och tack vare er. Det kommer utan tvekan finnas händelser i det svenska samhället som är värda att kommentera med viss syra och beska. När det nya året kommer får vi se om Löfven, Lövin och Lööf fixar till en koalition för att undvika nyval, eller om Lööf ändå vill sitta i regering med ”sin statsministerkandidat”…?

År 2019 kommer inte att bli ett tryggare eller säkrare år än 2018. Svensson kommer att fortsätta kunna se hur välfärden urholkas, undervisningen i de svenska skolorna försämras och hur vårdkrisen växer till. Allt fler Svenssons kommer att vilja byta namn till Dysterkvist. Jag är redan där, färdig med namnbytet.

År 2019 kommer jag göra utflykter till verkligheten. Till NMR i Dalarna. Till Svensson-Dysterkvist i Kopparberg. Till Estlands landsbygd och Ungerns uppkäftighet. Om allt detta kommer jag att berätta. Tack för att Du följer med. Tack för att Du har följt med!

Gott Nytt 2019 bästa läsare! 

 

Vill Du stötta I otakt inför 2019 är Du varmt välkommen att donera via Swish – till 0721-868783. Märk en eventuell donation med ”I otakt 2019” för att den skall hamna rätt. 

11 svar på “GOTT NYTT 2019!”

 1. Dina krönikor har varit ett ljus i mörkret för mig många gånger. Att du vågat se där flertalet andra blundat. Gott nytt år!

 2. Iotakt är verkligen något jag gillar. Även om du skriver mer sällan nu så är du en god skribent. Huvet på spiken ofta. Så jag hoppas du får inspiration att fortsätta.

 3. Tack för att du orkar ändå. Samhällsutvecklingen är inget som ger energi. Önskar dig ett år så bra som det kan bli! /Lasse J.

 4. Hej.

  Ett ord på vägen inför det nya året:

  När det är rasism att försvara sitt folk och sin familj, är det bara rasister som försvarar sitt folk och sin familj.

  Ring ut det gamla. Ring ut mångkultur, tolerans och invandrarsamhället.

  Ring in ett svenskt Sverige. Ring in deportationer av hundratusentals om inte över miljonen. Ring in en svensk Nürnbergprocess mot de skyldiga – med samma straffsats som originalet.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 5. Gott Nytt 2019 till dig också, Fredrik, trots att både du och jag och övriga läsare här vet att det högst troligen blir precis tvärtom.

  Hur långt kan vi som land sjunka innan något riktigt omvälvande sker? Blir i alla fall intressant att följa kräftgången.

 6. Sluta inte skriva. Jag behöver dina texter. I ett Sverige där det känns som varannan människa är blind och varannan knaprar lyckopiller gör du att jag känner mig mindre ensam.

 7. Tusen tack, du förmedlar samma sak som jag känner.

  Fortsätt så:

  Delar med mig av ett citat från kvällen:

  Om vi tar emot en massa raketforskare, får vi inte bli upprörda när de skjuter raketer,

  1. 7klövern-politikerna (och media) har lärt mig hata människor som inte tycker som mig, som representerar tankar och värderingar jag inte accepterar. De har lärt mig att inte respektera en demokrati baserat på dolda agendor, falska uttalanden och ett repressivt förhållande till sina medborgare som protesterar mot deras auktoritära system.
   7klövern-politikerna (och media) försöker förändra (läs förstöra) mitt Sverige – och jag frågar mig VARFÖR?

   Varför?
   Vad ville ni med det?
   Hur skulle det förbättra vårt samhälle?
   Som sagt – varför?

   7klövern-politikerna har helt enkelt inte lyssnat på min röst, varför ska jag då rösta på dem?

   Jag har transformerats, blivit radikaliserad. Mot min egentliga vilja. Mot min egentliga natur.
   Jag kommer att motarbeta deras hitte-på demokrati så mycket det bara går. Så länge jag lever.

   Jag känner mig ensam i mina tankar, men inbillar mig att många delar min frustration. Kanske du. Då är du och jag överens om att vi behöver en proteströrelse värd namnet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *