GÖKBOET

Statsminister Löfven är på rundtur i Sverige. Löfven skall berätta om Svensson vägval för Svensson, är det sagt. Antingen fortsätter man på Löfvens inslagna väg, eller så svänger man innan avgrunden ungefär. Under rundturen skall Löfven äta lunch med allas vår Ernst, med Ernst Kirchsteiger. Det blir lite som en modern och svensk version av Gökboet. Ernst blir ju förälskad i stenar då och då, varför en framtida relation med Löfven känns rimlig…

Svensk politik handlar mer och mer om kändisar. Richard Herrey är numera kandidat för Moderaterna i höstens riksdagsval. Den före detta sångaren i Boppers kandiderar för Sverigedemokraterna, och nu hoppas Löfven på att kunna dra nytta av Ernst Kirchsteigers sängkammarblick och sammetslena röst i kampen om väljarnas gunst. Vem vet, skulle inte mångsysslaren Ernst kunna få fixa sosseriets valaffischer? Det skulle iallafall inte kunna bli värre eller vidrigare än de generalrep-affischer som sitter uppe redan nu här och där.

Tänk dig själv – en bild på Löfven och Ernsts citat ”Vitt är bara vitt så länge man själv bestämmer att det är vitt.” Eller Magdalena Andersson i profil, med en allvarsam min och kompletterad med Ernsts klokskap i form av ”Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen”. Skulle inte det kunna förvirra Alliansens spindoktorer och Sverigedemokraternas nätkrigare? Komplettera sedan med en annan bild på Löfven och budskapet ”Varför gå den logiska vägen när det finns så många andra vägar?” och Löfven kan ha vunnit valet…

Sverige går till val om några månader. I min värld är det inte ett dugg konstigt att en sådan figur som Ernst Kirchsteiger kanske kliver in i det politiska samtalet. En lissmande fjant med knäppa citat kan inte göra föreställningen mer skruvad än vad den redan är. Att Löfven kan finna inspiration av en man som säger sig kunna tala med stenar är en naturlig utveckling.

Det svenska gökboet.

12 svar på “GÖKBOET”

 1. Julia Caesar har just lagt ut en repris på Gökens beteende. Hon påpekar att det handlar om fågeln även om artikeln ger associationer till andra invasiva arter.

 2. Dragplåster hit, dragplåster dit!

  Det viktiga nu för den medietränade, föga patriotiska Stefan Löfven är att sätta käppar i hjulet för EU-kommissionen, och för en gångs skull tänka på Sverige, genom att vägra den extra, svenska EU-medlemsavgiften på ca 16 miljarder kronor. EU-kommissionen har uppenbarligen elefantiasis, och kör på som vanligt trots Brexit.

  2015 var den svenska EU-avgiften 45,232 miljarder kronor.

  1. Ursäkta att jag glider från ämnet.

   Enligt ”EU budget 2011 Financial Report” blev EU:s gemensamma budget 130000 miljoner € varav posten Total Administration svarade för 8359,3 miljoner € eller 6,4 %.

   I EU-kommissionens långtidsbudget 2021-2027 svarar administrationskostnaderna för 6,7 % (85,3 miljoner € av 1279,4 miljoner €).
   https://www.europaportalen.se/2018/05/okad-eu-budget-avvisas-av-sverige

   Detta är häpnadsväckande! Trots Brexit och UK:s frånfälle så ökar administrationskostnaderna eller byråkratin från 6,4 % (år 2011) till 6,7 % (åren 2021-27).

   Dessutom ska man börja ta in en plastskatt av EU-medborgarna på överstatlig nivå. Det finns alltså starka, mörka krafter som vill införa The New World Order (NWO).

   Utöver de destabiliserande, globala människoflödena, den globala finansmarknaden och Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), är skatteindrivning på överstatlig nivå är en viktig komponent i NWO. Därmed shuntas och degraderas EU-medlemstaternas folkvalda församlingarna till förmån för NWO. EU drivs som ett pilotprojekt för NWO.

   1. Inget märkligt om än upprörande. Administrationen ökar alltid, oberoende av faktiska omständigheter.
    Jag rekommenderar C. Northcote Parkinsons bok ’Parkinson’s Law’ . Engelska flottans administrativa personal ökade konstant med ca 2% årligen medan Storbritannien gick från en kolonial stormakt vars flotta behärskade världens hav till efterkrigstidens mer blygsamma format.

 3. Ja de får ta Ernst nu när Özz är körd.
  Nujen dyker väl upp hosF!. Han är ju redan bäste kompis med Kommunals förre fifflande ordförande Annelie Nordström, som gick från sossarna till F!. Nujens har gjor feta pengar på de stackars komunalmedlemmarna.

 4. När Ernst målar på trä gör han det utan att grunda först.
  Resultatet blir en vacker finish som ruttnar under ytan.
  Samma öde går löfvéns parti mot.

 5. Inför valrörelsen är det viktigt att komma ihåg att det var Stefan Löfven och hans regering som lät Akilov uppehålla sig i landet illegalt.

 6. Brutalt bra liknelse med Gökboet Sverige.

  Liksom övriga arter av samma släkte ruvar göken inte själv, utan överlämnar sina ägg liksom ungarnas uppfödande åt andra fåglar…

 7. Apropå kändisar. Bert Karlsson har ju numera en kanal på Youtube, ”Berts värld” där han säger ungefär vad han tycker. Ganska roande för han drar ju sig inte för att slugga vilt omkring sig. Man får sig ett och annat gott skratt, vilket inte är ofta i dessa tider. Özz har fått Bert efter sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *