GODHETSKNARKAREN

Extremt sen ”på bollen”. Jag vet. Det är mycket nu. Förlåt. Men godhetsknarkaren Elin och hennes ”överdos” på ett flygplan på Landvetters flygplats är något som jag måste kommentera. Själva aktionen, väldigt många reaktioner på aktionen visar hur skruvat Sverige har blivit. Sällan har Sverige varit så nära att verkligen bli Absurdistan som där och då, här och nu.

En person som begår ett brott, filmar brottet och lägger ut på nätet blir hyllad av politiska partier, politiska organisationer, Advokatsamfundets ordförande plus en herrans massa opinionsbildare. Som grädde på moset blir den misstänkta brottslingen nominerad till ”Årets hjälte”, en tävling i hjältemod arrangerad av en stor kvällstidning. Att sucka ”Herregud?!?” uppgivet känns som en lika naturlig som tillbaka tryckt reaktion när godhetsknarkaren tar en överdos inför rullande kamera…

Det finns olika brott, och olika brott har olika allvarlighetsgrad. Men när man börjar tycka att det är fint att bryta mot vissa lagar – och att lagbrytaren är en hjälte så har vi utan tvekan hamnat fruktansvärt fel. Godhetsknarkaren Elin ombord på flygplanet och reaktionerna efter hennes uppenbara lagbrott är ett sjumilakliv mot anarki. Elin tyckte att hon minsann hade all rätt i världen att köra över landets domstolar, landets lagstiftare och de som har tillsatt lagstiftarna – folket. Godhetsknarkaren Elin skulle ju rädda en person från en nästan säker död. En stackars oskyldig människa som bara ville leva i lugn och ro och fred i Sverige. Eller inte.

Den som skulle utvisas, och som slapp utvisning när Elin gick all-in ombord på flygplanet var en 52-åring, dömd för misshandel till flera år i fängelse – och till utvisning. Det var den människan som Elin Ersson tyckte det var värt att begå brott för att rädda kvar i Sverige. Han skulle ju nästan säkert dö i Afghanistan.

När detta skrivs är ungefär tusen flygpassagerare på väg mot flygplatsen i Kabul, med olika flygplan och från olika destinationer. Folk flyger till Kabul, men de dör inte för att Kabul är deras destination. Kabul och Afghanistan är inget paradis. Men det finns många platser på jorden där det faktiskt är värre än just där. Folk dör av våld och elände i Afghanistan och Kabul, precis som på många andra platser i världen. Men betyder det att alla har rätt att komma hit, till Sverige? Även om man är en 52-åring som misshandlar folk grovt?

Reaktionerna på godhetsknarkaren Elins eskapader på Landvetter säger något om hur skruvat det här landet har blivit. Om man primalskriker efter balans, efter vett och sans och normala reaktioner – är man då bara hemsk, elak och bitter? Vad blir nästa steg efter Erssons nominering till ”Årets hjälte”? Att Svenska Akademien ger Henrik Arnstad nästa upplaga av Nobelpriset i litteratur för boken ”Älskade fascism”? Helt osannolikt är det ju inte…

23 svar på “GODHETSKNARKAREN”

 1. JAG. ORKAR. INTE. MER. Likheten mellan Sverige 2018 och romarrikets uppgång och fall blir alltmer påtagligt.

  1. Benny, jag håller med dig till 100%. Vi hemma mår dessutom fruktansvärt dåligt av allt som händer i Sverige . Sverige är inte bara nära att bli Absurdistan, Sverige har blivit Absurdistan. Listan över olika händelser som bekräftar detta kan göras hur lång som helst. Dessvärre tror inte jag att det går att vända. Det är nog för sent. Det krävs mycket drastiska åtgärder men det finns ingen politisk majoritet, oavsett färg som är villig att fatta dessa impopulära och inte minst riskabla nödvändiga beslut. Din liknelse med Romarriket är nog träffande, där kan också listan göras lång.

  2. Just det! Bröd och skådespel.
   Brödet börjar nu tryta efter missväxten.
   Skådespelet är på topp den här veckan då dekadensen hyllas.

  1. Det är ju solklart ett brott mot Luftfartsföroedningen. Skulle vem som helst ha rätt att avbryta en flygning?

 2. Aktionen i sig kan väl inte sägas vara särskilt lyckad eftersom Elin försökte rädda fel person men efterspelet är intressant att följa.

  För alla de som i tal och skrift menar att i princip hela det svenska folket ogillar afghaner så blir Elins handlande en irriterande påminnelse om att väldigt många svenskar faktiskt gillar invandrare och hör och häpna även afghaner.

  När den invandringspositiva opinionen genom Elins mobilfilmande gjorde sig påmind så börjar kraven på att Elin borde fysiskt bestraffas för sitt tilltag att öka för att nu nästan nå stormstyrka.
  Debattörer på kommentarsfälten som aldrig skulle förespråka sharia vill nu straffa den ”otrogna” kvinnan Elin på samma sätt som koranen förespråkar att besvärliga fruar skall tillrättavisas.
  Avgrunden söker avgrunden.

  1. Men hallååå,
   det har väl knappast med saken i sig att göra att hon var kvinna! Bara ett direkt olämpligt beteende i situationen som snabbt och effekrivt bara borde brutits och indivinden helt sonika avlägsnat med tillfängliga medel.
   Och sen hade väl resterande ”fanclub” fått skrika och skräna som de bortskämda trotsåldersungar de uppför sig som.

 3. Fast det värsta är nog advokatyrsamfundets härskares uttalande. Trodde hon nog kunde lagen…
  Det är nog försent annars kunde vi bytt ut folket, javisstja det gör vi ju, politikerna, vilket vi nog gör om några veckor, om vi ska få nån ordning. Fast prio ett borde vara dessa eländiga journalister som bara är för dåliga. Men din gissning om nåt Nobelpris kan nog slå in via deras alternativa pris. Dubbelsuck.

  1. @Janne 16:12
   Håller med!

   Anne Ramberg kan inte ha så mycket till övers för rättsstaten, med tanke på hens oförblommerade stöd för den ännu inte fullt utblommade batikhäxan Elins obstruktion av rättvisan. Hens lojalitet ligger uppenbart mer åt det egoistiskt pekuniära hållet. Hen är uppenbart korrupt av flyktinggeschäftet!

   Det förklaras av att i och med att hen är ordförande för Advokatsamfundet så företräder hen den grupp i samhället, som har dragit en stor vinstlott rent pengamässigt på den avskyvärda massinvandringen till Sverige. Vi talar om flyktingadvokaterna med sina väl tilltagna fakturor till bl.a. Migrationsverket.

   Ett ytterligare exempel på att Anne Ramberg torpederar rättsstaten bekräftas av fallet med flyktingadvokaten Debbie Nujen. Debbie hade ett konto från vilket svarta pengar gick till asylanten tillika terroristen och barnamördaren Rakhmat Akilov. Advokatsamfundet gjorde ett disciplinärende av detta. Resultatet av disciplinärendet blev att det är är okej för flyktingadvokater att betala svarta pengar till allsköns asylanter för olika tjänster.

 4. @Viveka Svanström:

  Enligt vad som skrivits i flera medier var Elin Erssons agerande brottsligt. Flera jurister bedömer att hennes handlande var ett brott mot luftfartslagen. Tydligen är man ombord på ett flygplan skyldig att åtlyda tillsägelser från kaptenen, och om man vägrar lyda kaptenens order gör man sig skyldig till brott.

  För övrigt:

  Samtliga riksdagspartier förespråkar reglerad invandring. Bland någorlunda etablerade svenska politiska partier är det sannolikt bara Fi som förespråkar helt fri, oreglerad invandring.

  Jag har svårt att tro att alla de godhetsknarkare som nu hyllar Elin Erssons aktion röstar på Fi. En hel del av dem sympatiserar sannolikt med andra partier, t.ex. s, v, mp eller c. Det skulle vara intressant att fråga dessa personer hur de tänker sig att en reglerad migrationspolitik ska fungera.

  En reglering innebär ju per definition att det finns krav/regler som måste uppfyllas, och att den som inte uppfyller kraven/reglerna kommer att avvisas.

  Tänker sig dessa godhetsknarkare att vi ska ha regler för vilka som beviljas uppehållstillstånd i Sverige, men att dessa regler ska upphävas i varje fall där någon protesterar? Inser de inte att det i så fall är meningslöst att ha regler, och att det de förespråkar egentligen är fullständigt fri, okontrollerad invandring, baserad på principen att alla som vill ska få bo i Sverige och erbjudas fri tillgång till våra skattefinansierade välfärdssystem?

  Naiviteten är gränslös….

 5. Vilka hade skickat ut denna barnunge för att rädda en dömd brottsling som skickades ”till dööööden” för att citera fröken Khavari, eller kanske möjligen ”den psykiska dööööden” vad det nu är. Denna Elin är med stor sannolikhet utskickad som nyttig idiot av andra som inte vill figurera i sändning. En rödmosig, gråtande liten studentska gör sig bättre på bild än än en bumsig rynkig PK-tant.

 6. Advokatsamfundet generalsekreterare hyllar en person som försöker hindra polisen att verkställa domslut.
  Sverige är ett väldigt sjukt land.

  Nu har det gått någon vecka och 52åringen verkar leva fortfarande. Precis som 34 miljoner andra människor i Afghanistan. Detta då trots att man enligt Elin dör så fort man sätter sin fot där…

 7. Elin studerar till socionom. En trolig karriär som socialsekreterare väntar. Undrar hur många miljoner i försörjningsstöd som kommer att beviljas under karriären?

  1. Litet uppdatering:

   Godhetsknarkaren i Helsinfors har en viss position i det gröna partiet i Finland. Hon är sekreterare för partiets lagstiftningsarbete.
   Partiledaren Touko Aalto berömmer hennes tilltag.

   1. Litet mer uppdateringar:

    -finska polisen har redan inlett förunderökning, bevisläget är ju osedvanligt gott 😉

    -flygbolaget överväger skadeståndskrav pga förseningen som uppstod.

    Rätt annorlunda hur dylikt hanteras på andra sidan Bottenviken. How come ?

 8. En miljöpartist i Finland försökte sig på att göra samma sak som studentskan i Sverige. Där kallade man på polis och med 10 minuters försening kunde planet lyfta. Så, visst går det att lösa sådana här tilltag om man vill.

  1. @Arne Nilsson 10:00
   Sedan har de inte i Finland en motsvarande generalsekreterare för deras Advokatsamfund som hyllar godhetsknarkande personer, som ombord på plan äventyrar flygsäkerheten och obstruerar lagakraftvunna domar, som fallet är i Sverige med allas vår Anne Ramberg och hennes offentliga stöd till Elin Ersson.

 9. Hej.

  Pröva-på civilt motstånd: gå in på en klinik som utför aborter på fullt friska foster. Vägra lämna operationssalen/undersökningsrummet som en form av civil olydnad i protest.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *