FRIDOLINS TESTAMENTE

Igår nåddes vi av en nyhet om en våldtäkt på en skola i Nässjö. Det handlade om en gymnasieskola på Höglandet och en lärarinna som hade våldtagits i skolan av en elev. En 20-årig hade dragit in lärarinnan i ett rum på skolan, och där våldtagit henne. Idag nås vi av nyheten att en ung tjej har våldtagits av en en annan elev på en gymnasieskola i Lerums kommun. Är det detta som är Fridolins testamente? Den skola som Fridolin lämnar efter sig…?

Idag är det 1660 dagar sedan Fridolin gick ut i en debattartikel och lovade att rädda den svenska skolan på bara 100 dagar. Idag handlar nyheterna om den svenska skolan om en våldtagen lärare i Nässjö och en våldtagen elev i Lerum. Idag, när Fridolin har haft 1447 dagar på sig att som utbildningsminister rädda den svenska skolan.

Kanske är det så att den svenska skolan skulle behöva räddas från politiker som bara fungerar som floskelgeneratorer och löftesspridare, sådana som Gustav Fridolin. Han visste att han inte kunde rädda skolan på 100 dagar. Det har Fridolin till och med erkänt.  Fridolin brukar säga att han är på god väg, att allt kommer att bli bra bara han får ytterligare några hundra dagar på sig att rädda skolan.

Otryggheten som uppstår när lärarnas kollega våldtas av en elev i skolans lokaler, den måste man vara ett monster för att inte förstå eller kunna föreställa sig. Detsamma gäller ångesten bland eleverna när en annan elev våldtas inne på skolan. Den ångesten blir man inte av med 100 dagar. Men det är den skolan som Fridolin kommer att lämna efter sig. Om vi nu bara blir av med regeringen Löfven någon gång.

Fridolins testamente, det politiska iallafall, skrivs här och nu. Det spelar ingen roll med handhjärtan, en bedrövad uppsyn eller en vältajmad suck. På 1447 dagar har inte Fridolin lyckats hindra en utveckling som nu leder till att såväl lärare som elever våldtas inne på svenska skolor. Det är faktiskt vidrigt att vi har hamnat i den här situationen.

18 svar på “FRIDOLINS TESTAMENTE”

 1. Frigoliten har alltid varit bra på att prata men tyvärr aldrig klarat av att leverera. Det är ju en sak att prata, lova och en helt annan att leverera. Tyvärr är det många i nuvarande regering som besitter denna mkt dåliga egenskap vilket gör/ gjort att folket tappat förtroendet. Ynkeman, M. Andersson, Eliasson för att nämna några,, tycker det är fruktansvärt illa att dessa inte ställs till svars för deras misslyckanden utan istället blir förflyttade och några kommer tillbaka och tror att allt är glömt och frid å fröjd samt att de får behålla sina arvoden,,, illa!!

 2. Elever och lärare är inte trygga i den egna skolan. Borde vara förstasidesrubriker, Agendaprogram och rektorer och ansvariga på kommun avsättas. Men inget kommer hända.
  Förståsigpåare kommer fortsätta undra över hur än svenne som jag långsamt långsamt radikaliseras.

 3. Fridolin är visserligen en av de politiker som i störst utsträckning bidragit till att förstöra Sverige under det senaste decenniet. I detta fall måste jag dock – även om det tar emot – i någon mån försvara honom. De händelser som tas upp i den aktuella texten har nämligen knappast med skolpolitik i normal mening att göra.

  Skolpolitik bör handla om sådant som skolans ekonomi och organisation, läroplaner, vilka pedagogiska metoder som ska användas (och i vilken utsträckning lärarna själva ska styra detta), ordning och reda i skolan och vilka medel lärare ska få använda för att upprätthålla sin vuxenauktoritet, vilka resurser som ska läggas på elever med olika typer av inlärningssvårigheter, politisk/religiös neutralitet i undervisningen och skolmiljön, och huruvida betyg ska användas, och i så fall från vilken ålder.

  Inom ramen för det vi kallar skolpolitik är det knappast relevant att ta upp frågor som:

  Vad händer när Sverige beviljar uppehållstillstånd åt ett orimligt stort antal asylsökande yngre män från Mellanöstern och Centralasien, utan att kontrollera om dessa män har en kriminell bakgrund, om de lider av allvarlig psykisk ohälsa, om de sympatiserar med våldsbejakande islamism, eller om de missbrukar narkotika?

  Och vad händer när en stor del av dessa unga män, utan att ha någon kunskap om det svenska majoritetssamhällets värderingar och kulturella koder, ska gå i svenskt ungdomsgymnasium och fungera socialt tillsammans med svenska tonårsungdomar och svensk skolpersonal?

  Ergo: Visst har Fridolin misslyckats totalt med sin plan om att ”rädda skolan”. Men de våldtäkter i skolmiljö som nu rapporterats kan man knappast skylla på Fridolin och hans misslyckade skolpolitik. Våldtäkterna är snarare en konsekvens av den invandringspolitik s + mp bedrivit med benäget stöd av såväl v som c.

  1. Det har du naturligtvis helt rätt i, klok som du är. Det jag vill skjuta in mig på är hans räddningsplan på 100 dagar, och vilken skolmiljö vi de facto har fått.

  2. … men som Fridolin implanterade. Han kom väl överens med Reinfeldt om massinvandringen 2015 och han har en mycket stor skuld i hur landet ser ut idag. Han och Annie Lööf står bakom de 9200 ”gymnasieelever” som tilläts stanna i s f att utvisas. Den störste j-a skitstövel vi haft i svensk politik. Denna vidriga barnrumpa har ställt till så mycket elände för svenska folket så man tror inte att det är sant. Att han öht får vara kvar i svensk politik är ofattbart!

 4. Jag kommer efter en stunds funderande fram till att det nog i nuvarande politiska klimat inte både går att rädda skolan samt att se till att alla kommer känna sig trygga inne på skolområdet/i skolan.

  Rädda skolan undervisningsmässigt är nog enkelt att ordna inom några år om man dels kopierar Finnarnas metod samt filosofi på hur nationens undervisningssystem bör fungers.

  Kolla bara på Michael Moores ”Where to invade next?”. Vissa delar i den filmen gör en ju nästan gråtfärdig när man inser hur bra många länder har löst olika problem runtom i Europa, men så gör vi inte i vårt eget land.
  Mvh Fredrik

 5. Det måste till ett NYVAL. Detta val SKALL BEVAKAS så att inget blir som valet 9/9, bevakningen skall ske under HELA hanteringen av valsedlarna, även i valberedningen så att resultatet blir 100 % rättvist.

 6. Klart som fan att Fridolin är medskyldig. Fridolin vill ju importera ännu fler våldtäktsmän. till den svenska skolan. Lyktstolpar för politker…

 7. Chockerande vardagsnyheter i dagens Sverige, Fredrik, att värnlösa kvinnor, barn och djur attackeras av ”hypermaskulina” individer…

  … ”naivt” inbjudna av den islamistkramande olyckan Fridolin och hans vämjeligt sverigedemokrat- och svenskhatande kumpan, Reinfeldt.

  Ansvaret för dagens horribla – och snabbt förvärrade – situation, där svenska, friborna flickor, kvinnor och tanter BEFOGAT räds våldtäkt…

  … ligger, efter DÖ och ”gymnasieamnestin” på ALLA partiledare, förutom den förträffligt insiktsfullt, men förgäves kämpande Åkesson.

 8. Hej.

  Inte första gången det händer, och inte på långa vägar sista gången.

  Jag undrar om ens en offentlig, mitt utanför riksdagen, massvåldtäkt med påföljande mord på offret hade räckt? Jag tvivlar.

  Med en hund räcker det ju med att peka på fläcken, den före detta skon, eller den demonterade telefonen och tala strängt och allvarligt:
  ”Vaaad har DU gjort!? Vaad är det!? Fyyy dig, usch, Stygg hund! Gå och skäms!”

  Det biter ju inte på Frigolit och de andra våldtäktsmedhjälparna i riksdagens sjupartiregering.

  Vad gör man med en hund som aldrig blir rumsren, som gnager sönder allt som dessutom morrar, visar tänderna och gör utfall mot ägaren?

  Man gör det man måste, för att det är ens plikt, även om tårarna står som svallvågor i blicken – men jag tror få om någon hade gråtit om morgondagens rubrik talat om Fridolins, eller Löfvens, eller Kristerssons, eller Quislingen Reinfeldts, eller […] frånfälle.

  Är det dags för svenskarna att inse att det enda du kan åstadkomma med val är att legitimera den förda politiken?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 9. Det näst största problemet i Sverige är att majoriteten av politikerna ägnar sig åt att rabbla godhetsfloskler istället för att ägna sig åt intelligenta konsekvensanalyser baserade på fakta.
  Det största problemet i Sverige är att majoriteten av befolkningen köper politikernas godhetsfloskler.

  Jan Björklund vägrar att prata med SD. Detta eftersom Jan har ”lovat sina barn” att inte prata med SD.
  Av detta kan vi dra två slutsatser ;
  1. Sveriges migrationspolitik och regeringsbildning styrs alltså för tillfället av… en tolvårig pojke.
  2. Jan Björklund, 56, är ungefär lika intellektuellt mogen och utvecklad som den tolvåriga pojken.

  🙁

 10. Fridolins tal till lärarkåren, (tillgängligt på youtube), är i dess messianska och självgoda, paternalistiska tilltal – Fridolin talar till lärarkåren som om de vore en samling mellanstadieelever – en total självdemaskering av ideologen Fridolin.
  Det aningslösa trosvissa tilltalet parat med den självöverskattande, floskulösa demagogin är i sanning en prövning att beskåda.

 11. hmm så en våldtäkt i en skola är en politikers fel. förstår inte riktigt hur detta går ihop. är det politikern som begick brottet?

  jag såg en bil felparkerad i stan häromdagen. vilken politiker ska jag skicka klagomål till?

 12. Mina varmaste tankar till fröken som vigt sitt liv att lära andra. Och mitt hat mot våldtäktsmän ökar för varje våldtäkt som utförs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *