FRIDOLIN OCH FOTBOJAN

Efter några andra utsvävningar är det dags att rikta fokus på Fridolin och fotbojan igen. Språkröret och statsrådet Fridolins utspel i Miljöpartiets namn blir ju mer och mer sinnessjukt ju mer man tänker på det. Det handlar inte så mycket om förslaget, utan om vem och vilka som slänger fram det. Ett förslag om att sätta fotboja på de som skall bort men som kan förväntas gömma sig och dessutom kan vara farliga? Vem trodde att det skulle komma något sådant från de gröna godhetsknarkarna? Inte många, om någon…

Tänk om Anna Kinberg Batra plötsligt skulle få för sig att öka fackföreningarnas inflytande på landets arbetsplatser. Tänk om Anna Kinberg Batra skulle landa i slutsatsen att löntagarfonder skulle sitta fint. Tänk om svensk politik skulle vara så absurd? Nu blev den det, när Fridolin började mala på om fotbojor och massavvisningar.

Tänk om Jonas Sjöstedt skulle få en uppenbarelse om att privata skolor och privata sjukhus skulle vara vägen framåt för välfärden. Tänk om Jonas Sjöstedt skulle börja prata om att släppa in vinstintressen i vården, skolan och omsorgen. Skulle det inte kännas helt barockt om Sjöstedt vandrade i väg åt det hållet? Nu är det så, när Fridolin kläcker ur sig ett förslag till påsken som han själv skulle ha kallat rasistiskt för två veckor sedan.

Tänk om Jimmie Åkesson skulle sätta sig i en morgonsoffa och börja prata om att det här med öppna gränser nog inte är en så dålig idé trots allt och att den svenska kulturen skulle må bra av ännu lite mer uppblandning. Tänk om Åkesson skulle börja tycka att ålderskontroller är trams. Hur skulle det tas emot? Ingen skulle tro på det de såg eller det de hörde. De skulle tro att Jimmie Åkesson satt och var ironisk där i morgonsoffan. Men Fridolin var inte ironisk om fotbojor. Fridolin skämtade inte om att de som inte har rätt att vara i Sverige måste bort.

Fridolin har gömt sig från de journalister som inte har ansträngt sig för att hitta språkröret. Kanske ger de Fridolin påskledigt, under den högtid som handlar om lidande, död och återuppståndelse. Gör journalisterna sitt jobb kommer det inte att bli någon återuppståndelse för Gustav Fridolin, kanske inte ens för Miljöpartiet. Frågan är om den tredje statsmakten vill och vågar…

7 svar på “FRIDOLIN OCH FOTBOJAN”

    1. Är fotboja lösningen? Om planen är att leva illegalt i Sverige så är det väl bara att ta fram vinkelslipen (?) och se till att bli av med bojan?

      1. Antagligen är det falskspel inför väljarna som inte skadar målet med öppna gränser, annars så återstår bara ren idioti som förklaring.

    1. Förresten, var är vice statsministern numera? Den förra var ju inte blyg att hålla sej framme när någon skruvat locket av syltburken.

  1. ” Frågan är om den tredje statsmakten vill och vågar… ”

    Frågan är om det inte vore bättre om den tredje statsmakten istället kastade in handduken lagom till nästa valrörelse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *