FRAMTIDENS TV?

Ett av mina mest lästa inlägg från den gamla eran som Tokmoderat handlade om hur Sverigedemokraternas TV-kanal skulle ha kunnat se ut. Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna, och frågan är mer hur framtidens TV ser ut i framtidens Sverige. Nedanstående programtablå är vad jag ser framför mig när jag tittar in i min spåkula med mina lika grumliga som dimmiga ögon…

 

SVT 1 Onsdagen 11 september 2019

07:00 Gomorron SverigeNyheter, paneldiskussioner och matlagningstips med Niklas Strömstedt med hustru Jenny som programledare och musikanter.

09:30 Bachelor Realitity-TV: En kille i extremt utanförskap från Vivalla reser till Raqqa för att hitta sin nya fru – eller fyra.

10:00 Våra bästa årOm Sverige innan den åtstramade migrationspolitiken. Problemledare: Alexandra Pascalidou.

11:00 Våra värsta årOm Sverige efter den åtstramade migrationspolitiken. Programledare: Somar Al-Naher.

12:00 Språka – På riksvenska. Programledare: Dr Alban och Tony Irving.

13:00 The Real Housewives of Rinkeby Hemmafruarna letar efter ett lämpligt badhus åt sig själva och efter en fritidsgård till sina döttrar.

14:00 Mord och inga visorDirektsänd allsång från Biskopsgården i Göteborg. Allsångsledare: Dogge Doggelito.

15:00 How I met your motherEftermiddagsmatiné om barnäktenskap i Rosengård. Regi: Josef Fares.

16:15 Bosse BildoktornBosse visar hur man fixar till sin uppeldade bil med en rulle aluminiumfolie och en tub Karlssons Klister.  

16:30 BygglovArga snickaren hjälper EU-migranter bygga en kåkstad i Fagersjö.

17:00 Hela Husby bakarIdag skall de tävlande försöka sig på att göra kakor av sprängdeg.

17:30 BoktipsetBehrang Miri bränner Tintin-böcker på Sergels Torg. Nästa vecka gör Ulf Bjereld konfetti av Satansverserna i direktsändning från Götaplatsen i Göteborg.

18:00 Fem stenkastare är mer än fyra snutjävlar – Barnprogram med Mehmet, Bojan och Antje.

18:30 Nyheter ikvällNyhetsankaret Peter Wolodarski presenterar ett väl valt urval av dagens nyheter.

18:55 Vädret imorgonHenrik Arnstad presenterar vädret med tillhörande våldtäktsprognos. 

19:00 Desperate HousewivesDirektsänd dramadokumentär från en balkong i Rosengård.

19:30 Pang i byggetKomediserie från 2015. En hyresgäst provspränger sitt bombälte i Brandkärr, Nyköping och Basil blir arg.

20:00 Direktsänd fotbollDirektsändning från Domnarvsvallen i Borlänge och det spännande toppmötet i Allsvenskan mellan Dalkurd mot Syrianska. Kommentatorer: Alice Bah Kuhnke och Thomas Bodström.

21:45 EfterlystKakan Hermansson leder jakten på fascistsnutar och rasistväktare. Juridisk expert: Behrang Kianzad, som är jurist och kan det här.

23:00 Snillen spekulerarFredrik Virtanen, Henrik Schyffert och Magnus Betnér diskuterar prisutvecklingen på pizzor och rödvin, samt pratar varmt om det ständigt tryggare Sverige. Moderator: Anders Lindberg.

23:10 Packad och klarReseprogram. Idag med prisundersökning på flygresor till Bagdad, Damaskus, Kabul och Mogadishu för den som har fått PUT och längtar hem. Gabriel Wikström testar på en spa-resa till Uzbekistan.

23:45 Solsidan 2Remake av den gamla komediserien. Avsnitt 4: Mona och Hernando grälar om vem som skall betala räkningarna. Ove Sundberg hälsar på i sina gamla kvarter och lånar Hernandos fina bil på obestämd tid. 

00:15 Polisskolan 8 – ”Begåvningsreserven” 2Buskisrulle från 2017. Deltagarna ur Paradise Hotel årgång 2014 börjar på Polishögskolan. I rollen som Commandant Lassard: Dan Eliasson.

01:45 Nationalsången TV-kvällen avslutas med att Zlatan Ibrahimovic sjunger nationalsången. Sånginsatsen sponsrad av Volvo.

6 svar på “FRAMTIDENS TV?”

 1. Hej.

  Hatten av!

  Mer! Helt plötsligt känns det som fredag när man läser sådant.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 2. Efter att ha sett Lars Ohly in nåt reseprogram för ett halvår sedan finner jag inget roligt och tyvärr inget osannolikt i din tablå.

 3. Mycket bra! Dessvärre också mycket sannolikt…

  Ang. fotbollen kl. 20 så har säkerligen Allsvenskan till 2019 bytt namn till det mer passande Asylsvenskan. Snillen spekulerar? Med den panelen vore ”Träskallar spånar” en bättre titel…

 4. Det är svårt med satir nuförtiden, verkligheten är inte lätt att överträffa. Hela SR är väl redan en bra bit till vänster om vänsterpartiet, med revolutionsromantik som ett obligatoriskt inslag i CV.

  Vad händer i nästa inslag? En korrelation av en gammal SSU-matrikel med vilka som jobbar i statsförvaltningen? Också det snarare en verklighetsspaning än satir…

 5. Det kanske inte är så sannolikt att ett program som Helgmålsbön får vara kvar i framtidens sekulariserade – eller något – Sverige, men det programmet brukar ju vara inkilat före 18-nyheterna.

  17.55 Helgmålsbönen leds av ärkebiskop Antje Jackelén från moskén på Medborgarplatsen, på temat Allah är större. Textat på svenska.
  Böneutropare i minareten på Sergels torg är Gina Dirawi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *