FÖR JÄVLIGT

Feministen Gudrun Schyman har talat, och det borde vara lätt att hålla med henne. ”Det är ju rent ut sagt för jävligt” ryter Schyman ifrån i ett TV-program, och uttalandet får sitt spinn i annan press. Det är ju rent ut sagt för jävligt, och det jävliga är Gudrun Schymans fokus. Det som är rent ut sagt för jävligt är nämligen en instagrambild.

Gudrun Schyman upprörs av Paolo Robertos instagrambild där überhunken berättar att bröst är beviset på att mannen kan fokusera på två saker samtidigt. ”Sexism!” ylar Schyman, och konstaterar att det är för jävligt att lägga ut något sådant på nätet.  Själv ser jag en drift med mannens tillkortakommanden i Paolo Robertos påstående.

Det intressanta är att Gudrun Schyman inte hamnar på löpet eller i ett TV-program när hon upprörs över hedersförtryck, våldtäkter eller sexuella övergrepp. Det hade ju varit på sin plats att Gudrun Schyman hade suckat bort Paolo Robertos instagrambild och text om bröst för att skjuta in sig mer angelägna ämnen.

Hade det handlat om våldtäkten av en 14-årig skolflicka i Lund och efterspelet så hade kommentaren suttit där den skulle från en svensk politiker. Det är ju rent ut sagt för jävligt.  Hade det handlat om annan misstänkt våldtäkt på en småländsk mellanstadieskola hade det varit bra med den tydligheten från Schyman. Det är ju rent ut sagt för jävligt. Linköping. Uppsala. Farsta. Norrköping. Barkarby. Alla platser där det hänt saker som är rent ut sagt för jävliga. Men Schyman stör sig på Paolo Robertos instagrambild och bröstsexism…

Hade Schyman diskuterat miljön i badhusen, i skolorna, på musikfestivaler eller fritidsgårdar och landat i slutsatsen att det minsann är rent ut sagt för jävligt lite här och där så hade Schyman kunnat vara relevant. Nu är hon det inte. Ständigt med fel fokus. Alltid med beröringsskräck mot de riktigt jobbiga frågorna, problemen och ‘utmaningarna’. Det är rent ut sagt för jävligt, tycker jag. Mycket jävligare än att Paolo Roberto skojar till det om mäns bristande simultanförmåga och kvinnans bröst…

11 svar på “FÖR JÄVLIGT”

 1. Fantastiskt att se hur dessa feminister, inklusive vår ”feministiska” regering lyser med sin frånvaro när det sker grova brott mot kvinnor och trenden är kraftigt ökande. De försöker till och med förneka ökningen i de fall ämnet berörs.

  När någon däremot kritiserar ”Sverigebilden” – då går ministrar ut och kritiserar enskilda röster.

  Så mycket för den ”feministiska” regeringen…

 2. Det visar framför allt att Gudrun Schyman inte kan koncentrera på två saker samtidigt, ty hon är fullständigt egocentrerad och saknar den nödvändiga kapaciteten att inta en annans synpunkt och betrakta sig själv utifrån.
  Eller lite enklare uttryckt: fullständig brist på självdistans.

 3. Den lilla musen som röt och media förmedlar. (Oj, det var väl sexistiskt det också)

  Allt dessa lyx- och låtsatsfeminister klarar av och vågar är att slå in öppna dörrar. Dom riktiga problemen är dom för fega för

 4. Kan det vara så att GS inte ser de verkligt stora och viktiga problemen eller vill hon bara inte ta tag i dem då hon i så fall trampar invandrarna på tårna? Gissar på det senare.
  Hade det varit ”någon stake” (hoppsan) i GS, som ju gillar att synas å höras så borde hon ju se till så hon fick komma till tals på Svt å Tv4 och skrika sig hes över hur kvinnor/flickor behandlas i vissa invandrade kulturer, men det kommer nog inte att hända. Dels vill/törs hon inte, tror jag, och sedan är väl inte Svt/Tv4 heller så sugna på att ta tag i detta.
  GS borde skämmas men det gör hon säkert inte å det är rent för jävligt tycker jag!

  Tips till GS, läs Jessica Stegruds inlägg här på bloggen.

 5. Gudrun är en populist. Anledningen till att ge sig på Paolo är att hon omedelbart hamnar i medialjuset. Att ge sig in i relevanta jämställdhetsdiskussioner, t ex om hedersförtryck mm kan hon inte, då krävs ju ställningstaganden som inte är förenliga med andra ståndpunkter FI har.
  Sådan är den riktiga populismen.

 6. Men det hela är enkelt…
  Vad ger mest klick.
  En rant på det Sexistiska überhunken Roberto eller badhuset i östervåla och deras bekymmer med tafsande pojkar i bubbelpoolen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *