ETT SKITNÖDIGT SOSSERI

Med Twitter-titeln Steget Efter skapar en ännu okänd tecknare samtidsbetraktelser med glimten i ögat och ofta underfundig humor. Steget Efter skapar satir. Men satiren kommer inte från vänster, inte från vänsterns självutnämnda underifrån-perspektiv. Det är satir som oftar sparkar vänstern på smalbenet – och som gör ont. Men enligt ett skitnödigt sosseri skapar Steget Efter rasistisk propaganda.

Visst. Det finns teckningar av och från Steget Efter som är kritiska mot migrationspolitiken och hur integrationen fungerar. Men det är inte rasistiskt. Steget Efter slår mot de samhällsfenomen som växer till sig i Sverige, och han gör det på ett briljant sätt. Kritiken riktas mot de som styrt landet hit, inte de som har flytt eller tagit sig hit.

En bild på en luftballong som vägrar lyfta, och bara sjunker. En teckning på en luftballong som bara sjunker, och där barlasten innehåller olika saker. Luftballongen föreställer sossarna, det kan till och med en idiot konstatera. Sedan innehåller barlasten våldtäkter, otrygghet, BRÅ, gymnasieamnestin och böneutrop. Tecknaren ser de olika frågorna som orsaker till att sossarna inte lyfter, utan sjunker.  Sedan delas bilden av en känd moderat, och ett skitnödigt sosseri börjar gapa – tillsammans med väl valda delar av alla andra skitnödiga individer i Sverige.

”Det är rasism!”,  ”Hur kan man jämföra böneutrop med våldtäkt?” Och så vidare. Men det finns ingen jämförelse i bilden. Jämförelsen ligger i betraktarens ögon. Det finns olika orsaker till att sossarna sjunker, där vissa har lämnat Partiet på grund av den gymnasieamnesti sossarna påtvingades av Miljöpartiet. Andra kan misstänkas ha lämnat för att man tycker att otryggheten har ökat under Löfvens styre.

Karin Pettersson sitter nuförtiden på någon hitte-på-tjänst på Aftonbladet. Karin Pettersson skrev att Steget Efters bild på en socialdemokratisk luftballong var rasistisk propaganda. Det skulle vi se, tyckte Karin Pettersson. Karin Pettersson har tidigare varit kommunikationschef hos Socialdemokraterna. Tillsammans med många andra blåste hon om moderaten Tobés delning av bilden som ett rasistiskt övergrepp.

Det är där vi befinner oss idag, när satir från höger och med pikar mot makten, migrationspolitiken och integrationspolitiken är att betrakta som rasism. Satir är bara okej om man slår mot höger, men aldrig när den kommer därifrån.

Gänget bakom Charlie Hebdo, den franska satirtidningen, slog åt alla håll. Man gjorde satir om allt och Allah. Hela redaktionen utplånades i ett terrordåd, där dödandet motiverades med den satir de tecknarna hade skapat. Frankrike stod upp för satiren, för rätten att vara obekväm och hemsk när man sprider sin egen verklighetsuppfattning. I Sverige slår vi mot satiriker som bara försöker ha kul medan de beskriver något som de rimligtvis uppfattar som väldigt sorgligt.

Sverige har blivit sorgligt, och en starkt bidragande orsak är ett skitnödigt sosseri. Men det är kanske skitnödighetskänslan som tar över när man trycker ner huvudet mellan knäna och förbereder sig för den krasch man vet närmar sig snabbt…

16 svar på “ETT SKITNÖDIGT SOSSERI”

 1. ”Hur kan man jämföra böneutrop med våldtäkt?”

  Det är en psykisk våldtäkt fullt jämförbar med den psykiska döden i Afghanistan.

  1. Uppenbarligen precis som iotakt skriver: det ligger i betraktarens ögon. Jag delar inte din åsikt men ogillar däremot båda företeelserna trots att jag inte ser någon gemensam referens som gör jämförelse meningsfull.

 2. Sossar e sossar och har alltid varit s(k)ossor. Skitnödiga och snarstuckna för minsta lilla kritik.

  En sån som Westerholm gick exempelvis i taket när Gudmunsson i SVD yppade minsta kritik mot Juholt. Se https://ledarsidorna.se/2018/05/socialdemokraternas-kris-partisekreteraren-som-forsvann/

  Westerholm är ju för det mesta resonabel men när det kommer till kritik mot s(k)osse-rörelsen går han tydligen tillbaks i fosterställning.

  Med s(k)ossor i ledningen kommer detta land aldrig tillfriskna.

  V

 3. Så här har det varit sedan jag som tonåring på 1980-talet började intressera mig för svensk politik/samhällsdebatt. Vänsterperspektiv har alltid varit starkt dominerande inom media. Och i de fall diskussionerna handlat om invandring/integration/mångkultur/islam har varje åsiktsyttring som på minsta sätt avvikit från den politiskt korrekta multikulti-doktrinen omgående kategoriserats som uttryck för ”främlingsfientlighet”, ”rasism” eller t.o.m. ”nazism”.

  Inget nytt under solen alltså. Bara samma gamla, trötta försök att tysta invandrings- och islamkritiker genom att spela ut rasistkortet.

  Lyckligtvis tas utspel av denna typ inte längre på allvar av en majoritet svenskar. Vänstern/”pk-eliten” kan inte längre dominera det offentliga samtalet på samma sätt som de kunde för bara 5 eller 10 år sedan. Och den förändring som skett beror till stor del på alla de nya, oberoende mediekanaler som skapats på Intenet (dit naturligtvis en blogg som ”I otakt” kan räknas).

 4. Om vi tar ”våldtäkter” och ”otrygghet” – hur sjutton kan S tycka att dessa sparkar kommer ”uppifrån”?

  Vi har dålig tradition på politiska skämtteckningar här i landet. Ute i verkligheten skulle de utpekade knapp rycka på axlarna.
  Engelska Wikipedias ”Editorial cartoon” finns inte ens i den svenska upplagan!

 5. Hej.

  Självklart kan man mäta förekomsten av muslimska böneutrop mot mängden våldtäkter. Förekom våldtäkter i den omfattning de gör idag före muslimer tilläts invadera i den omfattning som skett?

  Därav kritiken: även feminister och folkförrädare vet nu att de haft fel – så de har att välja på att likt sina historiska förebilder köra på ända in i kaklet, eller göra avbön.

  Köra på kan ha en kostnad – sen, men avbön straffar sig redan idag.

  Så, därför denna hätska ton och detta hat mot konstnärlig frihet och humor.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  1. Nja, så kan man inte riktigt resonera. Ponera att böneutropen ökar i omfattning för att fler moskéer byggs. Så kommer ett parti till makten som förbjuder böneutrop varpå de försvinner igen. Kommer våldtäkterna då att minska till följd?

 6. Sosseriet bedriver ett jävla tjat om ”rättvisa”. Ett filosofiskt begrepp. Det sosseriet inte förstår är att tänkande människor inte tycker att det är rättvist att personer som Karin Petterson, Lena Mellin, Margot Wallström, Stefan Löfven m fl lyfter månadslöner på 100 000+
  Hyckleriet är uppenbart. Det är nog främsta anledningen bland många till att sosseriet tappar mark. Eller höjd. En hårdlandning tillönskas härmed sosseriet 🙂

 7. Finns ingen anledning att ta Aftonbladet seriöst, de är i själva verket bara ett extra lager i satiren, en ofrivillig humorinstallation, lika relevanta som ett östtyskt partiorgan strax före fallet.

  Steget efter har ju i själva verket lyckats utmärkt när den regimtrogna trötthetens epicentrum reagerar så här.

  Vill passa på att tacka Steget Efter för många goda skratt. Fortsätt så, gärna med Aftonbladetmotiv. Med humor knäcker vi regimen, och vi är uppebart på god väg..

 8. Tydligen har mp för första gången hotat att lämna regeringen.

  Det om de inte skulle få igenom gymnasieamnestin. Ironiskt nog behöver ensamkommande vuxna män inte ens gå på gymnasium, det räcker de förklarar de planerar att göra det. Krisen i regeringskansliet var värre än den om brunkolet. Bildligt talat hade mp-ministrarna packat sina väskor.

  Den typen av hot brukar inte framföras explicit. Mitt tips är att Fridolin till Löfven kommenterat ”jag och Isabella tycker vårt samarbete generellt fungerar bra men får vi inte igenom den här lagen finns det risk vi inte får stöd av majoriteten i vår riksdagsgrupp”. Löfven har fattat vinken.

 9. Tänk om i höstens val skulle inträffa samma som hände i Nederländerna och Frankrike, dvs sossarna i praktiken utraderade från den politiska kartan. Härliga tanke !

 10. Det värsta som S har gjort den här mandatperioden, som jag ser det, var Stefan Löfvens ”Refugees welcome”-tal på Medborgarplatsen i Stockholm 6 september 2015. Bilden av den svenske statsminister ståendes under en paroll med texten ”Refugees welcome” kunde inte missförstås av flyktingsmugglare och av miljontals muselmaner, som lockades hit med bättre levnadsvillkor och med generösa välfärdsförmåner.

  Talet kom till efter de skickligt koreograferade bilderna på den drunknade Alan Kurdi, som hade spolats upp på stranden i Turkiet 2 september 2015, samt som en godhetstävlan bland EU-politiker, där Angela ”Wir schaffen das” Merkel var den hårdaste konkurrenten till posten vem av EU-politikerna som är godast.

  Segraren i godhetstävlingen och vinnaren av titeln godhetsapostel nummer 1 blev, enligt de flesta europeiska bedömare, Angela Merkel, trots att Stefan Löfven lockade till sig fler asylanter per capita till Sverige 2015 än vad Angela Merkel gjorde till Tyskland.

  Som en biverkning av segern i godhetstävlingen kom det arabiska våldtäktsspelet ”Tahurrush jama’i” till Tyskland med asylanterna. Spelet går ut på att muslimska män i en större folksamling bildar en innerring kring en ensam kvinna, som förnedras, torteras och våldtas i alla kroppsöppningar av männen. Två muslimska män får rollen att ”försöka” skydda kvinnan. Utanför innerringen bildas en sekundärring av muslimska män. Dessa försöker tas sig förbi innerringen för att utföra samma sorts övergrepp mot kvinnan. Utanför sekundärringen bildas en tertiärring vars uppgift är att se till så att ingen utomstående kan rädda kvinnan.
  https://www.scoopwhoop.com/Shocking-Arabic-Rape-Game-Taharrush-Has-Made-It-To-Europe/#.dc28rylpd

  Detta våldtäktsspel drabbade tyska kvinnor nyårsaftonen 2015 i Köln (, och hade också kommit till Sverige sommaren 2015, vilket dock tystades ned av Dagens Nyheter, för att inte äventyra massinvandringen och Sveriges deltagande i godhetstävlingen).

  Den riktigt verkliga satirtidningen Charlie Hebdo, som efter det mordiska terrorattentatet våren 2015 fick många sympatiyttringar av godhetens folk, som bl.a. skrev ”Je suis Charlie Hebdo” på sina T-shirts. Men då Charlie Hebdo visade hur excellenta de är på satir, genom att 2016 publicera en ritad bild på muslimer med grisansikten, som springer efter och försöker tafsa på tyska kvinnor, så visade godhetens folk hur falska de är gentemot yttrandefrihet och satir, eftersom godhetens folk började anklaga Charlie Hebdo för rasism. Bildtexten var ( i fri översättning):
  Vad hade hänt om Alan Kurdi hade överlevt seglatsen till Grekland? Försökt tafsa tyska kvinnors stjärtar!
  https://www.dailyo.in/politics/charlie-hebdo-aylan-kurdi-cologne-mass-rape-syrian-refugee-crisis-satire-germany-europe-taharrush-jamai/story/1/8488.html

 11. Behöver du ett lån att betala räkningar eller företag? har du letat efter ett legitimt företag för att ge dig ett företags eller personligt lån? Behöver du ett brådskande lån av något slag? Jag vill informera dig om att Capital Credit Organization i NC USA erbjuder lån av något belopp till både företag, företag och privatpersoner för en mycket låg ränta, lån att betala räkningar, personligt lån och företagslån finns alla tillgängliga här, vi är registrerade och godkänd låneorganisation som har varit av lånehjälp till så många människor och företag runt om i världen som har lurats av så kallade långivare från Afrika, så om du behöver någon typ av lån, kontakta bara: capitalhomefinance@outlook.com eller via whatsapp + 15512497307 för mer info.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *