ETT NEJ ÄR ETT NEJ

Ett nej är ett nej. Det behöver man inte heta Gudrun Schyman för att tycka. Schyman har sagt det i TV, på YouTube-klipp, i intervjuer – massor med gånger. Ett nej är ett nej. Oftast håller jag inte med Schyman i hennes tyckande och tänkande. Sällan delar jag Schymans eller någon annan rabiatfeminists åsikter, men när det gäller ett nej är ett nej så är jag med på tåget…

I feministens ögon finns det rätt våldtäktsmän och det finns fel våldtäktsmän. Rätt våldtäktsman är en hane med ursvensk bakgrund. Rätt sexualförbrytare är en sådan där som det funkar alldeles utmärkt att sabla ner och ta hedern av. Naturligtvis skall man göra det. Den som inte förstår att ett nej är ett nej och ger sig på den som har sagt nej skall ha sina fiskar varma och sitt straff. Fel våldtäktsman är den som har en annan bakgrund än den ursvenska. Fel gärningsman kommer från en kultur där ett nej aldrig skall tolkas som ett nej – eftersom kvinnans ord inte har någon betydelse alls. Fel våldtäktsman är den som i den naiva feministens ögon alltid själv måste vara ett offer.

Just nu har polisen på Gotland sina egna ”utmaningar”. I spåren av den misstänkta gruppvåldtäkten på en rullstolsbunden kvinna i Visby har Gotland gått från lugnt till kaotiskt. Åklagaren som tyckte att en ensam kvinnas ord vägde lättare än fem-sex påstådda sexualförbrytares ord har fått hembesök av upprört folk. Polisen har haft det jobbigt med att skydda de dem-sex påstådda sexualförbrytarna från det upprörda folket. Det är turbulent, det är stökigt och det är väntat.

Lika väntat var och är tystnaden från de som alltid gapar om att ett nej är ett nej när det gäller andra typer av gärningsmän. Kvinnan i rullstolen erkänner att hon inte klöstes, inte slogs, inte gjorde motstånd som ensam kvinna mot fem eller sex påstådda sexualförbrytare. Hon sade nej och hon sade nej. Det borde ha räckt med det för att varenda kvinna och man skulle ha landat i slutsatsen att det var ett övergrepp hon utsattes för. Ett nej är ju ett nej och inget annat. Men det är tyst från de svenska feministerna. Det är knäpptyst. Ett nej betyder inte alltid ett nej, eller iallafall inte att rabiatfeministerna känner att de måste släppa loss.

Varje våldtäkt, oavsett offer och oavsett gärningsman är ett hemskt övergrepp. Det spelar ingen roll om gärningsmannen eller gärningsmännen är från Hemse eller Herat så skall det som de har gjort fördömas. Men så funkar det inte i Sverige, inte idag – inte i september 2016. Den selektiva tystnaden från de som annars brukar vara högljudda slår till.

Inte ett ljud. Inte ett pip. Inte en tillstymmelse till fördömande. Inte ett spår av någon Schyman som ställer sig bredvid sin syster. Ingen feministisk partiledare som stöttar en rullstolsbunden kvinna som rättsväsendet inte vill tro på. Inte en skymt av en galen Gudrun som vill att vi funderar på varför en manlig åklagare och en manlig förundersökningsledare landar där de landar i sina slutsatser. Ingenting.

Det är så ett misstänkt övergrepp blir ännu ett men ett annat övergrepp. När de som skriker att ett nej är ett nej plötsligt tystnar helt, och bara för att de är rädda för en helt annan verklighet än den de lever i.

22 svar på “ETT NEJ ÄR ETT NEJ”

 1. De gotländska poliserna och åklagaren borde skämmas ögonen ur sig.

  Helt j.vla sjukt att släppa dessa kräk fria som förstört livet för en försvarslös handikappad kvinna. Gruppvåldtäkt på en handikappad kvinna!!!! Sååå j.vla overkligt.

  Jag blir också galen av alla PK idioter som verkar finnas på snart varenda myndighet idag. Den politiska korrektheten håller på att rasera vårt samhälle med rekordfart.

  Tack för ordet

  1. Fast i Sverige är man inte skyldig förrän man dömts i domstol. Och att kvinnan inte var med på noterna återstår att bevisa. Det har hänt förut ock kommer att handa igen att kvinnor ljuger. Jag påstår inte att hon gör det i detta fall, men jag är samtidigt tacksam för att män inte kan dömas som våldtäktsmän och hamna på kåken, följd av livslång social utslagning utan att någon form av bevis finns. Och lagen och rättvisan måste gälla alla män oavsett etnisk bakgrund. Därför kommer inte lagen om att säga nej fungera. För det första frågar inte våldtäktsmän om lov, och för det andra går det sällan att bevisa om de gjort det och vad svaret blev. Därför är det mycket svåra brott att utreda.

   1. Däremot är det normala att hålla misstänkta brottslingar häktade i väntan på att utredningen är klar och i värsta fall tills domstolen hunnit titta på fallet(om det går till åtal).
    Att nästan genast släppa alla 6 st misstänkta p.g.a av att ord står mot ord är ovanligt.
    Oavsett om vittnesmål hunnit tas upp och teknisk bevisning genomförts så kan målsäganden hotas, gm fly och de misstänkta kan samköra sina historier.

    Något är ruttet inom det svenska rättsväsendet när en handikappad kvinna inte tas på allvar när hon anmäler våldtäkt och det finns goda skäl att misstänka att något skett.

 2. Fast, de har ju agerat. De har försett de misstänkta våldtäktsmännen med livvakter och satt dem på båten till hemlig ort på fastlandet. De har skickat in specialstyrka från Stockholm för att ”möta eventuelle oppinionsyttringar”.
  Bland annat. Säg inte att svensk polis inte är handlingskraftig! 😉

  Iallafall inte när det gäller att konsekvent och drakoniskt slå ner minsta protest från den inhemska befolkningen och ta kriminella utlänningars parti.

 3. Inom rättsväsendet tycks det numera ha blivit vanligare att främst skydda de utländska gruppvåldtäktsmännen, mot en berättigad arg mobb, än den oftast naiva vita trasiga kvinnan, som man närmast dagligdags, (överdriver) kan läsa om att dessa naiva utsätts för gruppvåldtäkter, och förövarna kommer undan med det. Vanligast brukar ju vara under blöta fyllefester på färjorna, som slutar med ofrivillig gruppvåldtäkt och fylleångest dagen efter.

  Finns numera t.o.m. trötta män på flashback som menar på att om hon röstade på ngn av dessa invandringsvurmande partierna, så får hon numera skylla sig själv. Läser de inte alterantivmedier? Där togs det i sommar upp flera våldtäkter, utförda av liknande outbildade ”stenåldersmän” och asylsökare samt främst invandrade, men där main stream media (MSM) tillsammans med polisens 291-kod, alltid synes försöka mörklägga våldtäktsmännens etnicitet.

  Förstår inte att de skötsamma hederliga männen & kvinnorna från deras respektive länder samt ambassadörer, inte också blir mer upprörda? J-a-g skulle i vart fall skämmas om jag var dem och reagerat mot mina landsmän! Dessa rötägg till landsmän, drar ju deras respektive länders rykte rakt ned i smutsen, så man lätt drar alla över en kam: Det är då det blir farligt…och rasistiskt. Jag tycker statistiken och etniciteten ska föras helt öppet och inte 291-kodas.

  Utvisas ska de också om de nu döms:
  ”The immigrants behind the gang rape on Gotland are confronted”
  http://www.youtube.com/watch?v=v-drCu5eI4c

  /Enough is enough.

 4. Hej.

  Är du verkligen förvånad?

  Dels det du tar upp – att det är fel offer och fel gärningshen, men dessutom är det ju så att är det några som har en usel och unken syn på funktionsnedsättningar så är det kommunister och sossepack. Underskatta inte den faktorn.

  Det räcker med att skumma diverse vänsterforum för att ord som ’spasse’ (spastiker – bl a gammalt ord för person med Asperger), autist, CP-offer, mongo, efterbliven, ’retard’ och så vidare skall dyka upp som pejorativ gentemot den med avvikande åsikter.

  Vänsterns logik är således: ’fel åsikter = fel kropp = fel i huvudet’ med valfri ordning i serien.

  Vänsterns hat och förakt mot den som föds ’fel’ har aldrig förändrats.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  1. Det slog mig just att vänstern förmodligen tänker såhär:

   ”Hon påstår att hon hade sex med en grupp afghaner, mot sin vilja. Hon har säkert fördomar mot muslimer nu. Och fördomar har bara bruna rådisar.
   Usch, vilken rasist!”

 5. Ett nej är ett nej, men vad betyder ett nej?
  Nej – jag vill inte!
  Nej – sluta inte!
  Nej – sluta!
  Nej – fortsätt!
  Nej – släck ljuset!
  Nej – andra sättet är bättre!
  Nej – grannarna kan höra!
  Nej – detta är underbart!
  Nej kan betyda mycket. Men den viktigaste frågan är om nej måste sägas på partnerns språk och om vi i så fall behöver nejspråkundervisning i våra grundskolor. För våra domstolar kan väl trots allt inte döma någon för att inte ha respekterat ett nej om det sagts på ett språk som hon eller han inte förstår. Om det däremot krävs samtycke kan en åtalad alltid påstå att han eller hon trodde att ett nej innebar samtycke!

  1. ”Det är nog nu hälsar man ifrån Gotland ”
   https://www.youtube.com/watch?v=2rT0WLUDID8
   Samtidigt börjar vissa ifrågasätta lite märkliga ”(s)lumpar”, och själv kan jag i varje fall notera att det fortfarande inte har gått att komma in på flashback idag:

   #GotlandGate – Skandalen där regimen tappade masken
   https://www.motgift.nu/2016/10/09/gotlandgate-skandalen-dar-regimen-tappade-masken/
   Citerar för de som vägrar klicka på länkarna:
   ”Dan Eriksson noterar mystiska ”sammanträffanden” kring händelserna på Gotland
   https://www.nordfront.se/dan-eriksson-noterar-mystiska-sammantraffanden-kring-handelserna-pa-gotland.smr
   GOTLAND. Ägnar sig den svenska staten åt samma sort psykologiska krigföring mot det egna folket som den judiskliberala pressen anklagar Ryssland för att göra?

   Motgifts chefredaktör Dan Eriksson menar att ”även om allt inte går att föra i bevis än” så tyder mycket på att den svenska regimen använder suspekta metoder för att kontrollera det folkliga missnöjet mot gruppvåldtäkten på en rullstolsburen kvinna på Gotland. Eriksson skriver följande om det som händer på Gotland:

   Regimen verkar inte längre sky några medel, och även om allt inte går att föra i bevis än så har händelserna på Gotland, som numer bör gå under begreppet GotlandGate, tagit sådana proportioner att vi kan tala om en ordentlig skandal som kan få långtgående effekter.

   Sakerna som hänt under veckan som Eriksson reagerar på är följande:

   Polisen skickar förstärkningar till Gotland för att kunna ”möta eventuella opinionsyttringar”.
   Motståndsrörelsens aktivist som konfronterade de misstänkta våldtäktsmännen trakasseras av polisen.
   En internetkabel ska ha ”skadats” så att internet på Gotland drabbas av störningar.
   Flashback, där händelsen på Gotland diskuterats flitigt i ett flertal trådar, drabbas av svåra driftstörningar som gjort forumet oanvändbart i långa perioder under flera dagars tid.

   Till denna serie konstiga händelser, som Eriksson tog upp i sin artikel, kan läggas att en del båtturer till Gotland ställts in, vilket lokaltidningen Hela Gotland skrivit om. Lokaltidningen har också låtit politiker, poliser och ledarskribenter komma till tals och manat folk att vara ”lugna”, inte ta lagen i egna händer och så vidare.

   Avslutningsvis kan det också konstateras att Nordfront tidigare i år utsatts för DDoS-attacker vid kritiska ögonblick som när polisen stoppade en demonstration på Medborgarplatsen i Stockholm.”

   Noterat: Men det är inte bara de som utsatts för s.k. DDOS-attacker, vanliga gammelmoderater & andra hederliga privatpersoner m.fl. har bevisligen också tidigare utsattts för samma gamla åsiktsförtryck a’ la Stasi.

   Citerar:”Nordfront er en nazi-site, der citeres undtagelsesvist, for det er dem svenskerne tvinges i armene på af politikerne. Sagens natur gør, at jeg finder det beføjet. Jeg interesserer mig ikke i første række for hvem, der siger noget, men hvad de siger, og de siger ikke andet end hvad de fleste med sund fornuft også siger. Blind høne finder også korn.

   Jeg har i årevis frygtet, at svenske politikere ville skabe rigtige ekstremister af besindige svenskere. Nu frygter jeg, det ikke er så langt fra at lykkes. – Søndagskronikken i morgen aften handler om den afghanske gruppevoldtægt mod en kvinde i rullestol i Visby.”
   snaphanen.dk/2016/10/06/gotlaendinge-demonstrerer-imod-gruppevoldtaegt/

   1. 2016-10-09 • Flashback Forum har under helgen haft problem med överbelastningsattacker och har varit svåråtkomligt.
    http://www.flashback.se/artikel/3913/flashback-forum-ligger-nere

    Så, vilka låg bakom detta nu igen? Ni vet ju att allting faktiskt går att spåra, bara man vill & orkar.

    Ett valfu(s)kår 2002, var det ju – bevisligen och dokumenterat – några jepper inom Bonniers advokatbyrå Cederquist, som låg bakom några s.k. DDOS-attacker, om man ska tro på (säkerhets-) polisen i både Sverige & England i sedvanligt samarbete.

    Delägaren advokat Kerstin Calissendorff, är gift med advokat Axel Calissendorf …
    https://www.flashback.org/t854177p2
    …som tillsammans med generalsekreteraren för Sveriges advokatsamfund Anne Ramberg, under valåret 2002 (samt även under åren: 2001-2004) var ordförande i svenska Advokatsamfundet och Axel. C. utnämndes till hovauditör fr.o.m. 1 januari 2009.

    Advokat Lena FRÅNSTEDT Lofalk arbetade (samt var delägare innan hon bröt sig loss ) då också inom Bonniers advokatbyrå Cederqvist, när den olagliga DDOS-attacken utfördes. Hennes far har varit en av cheferna inom SÄPO…

 6. Gudrun Schyman är en mycket farlig person.

  Hon har halsstarrigt ända sedan 80-talet som VPK:are vurmat för att många invandrarkillar från patriarkala muslimska kulturer ska komma till Sverige. Dessutom har hon på 2000-talet, som offentlig person, demonstrativt satt på sig en hijab (muslimsk slöja). Därmed har hon i Sverige befäst den binära kvinnosynen – madonna-hora-komplexet – som är förhärskande i den muslimska världen. I det patriarkala, muslimska, offentlig rummet betraktas kvinnan som ett sexobjekt. Kvinnan är ärbar om hon skyler håret och stora hudpartier, men en hora om hon visar hår och stora hudpartier. Denna binära kvinnosyn fortplantar Gudrun in i Sverige med sitt beslöjade handlande.

  Då utrikesfödda jmf med etniska svenskar är 5 ggr överrepresenterade i polisanmälda våldtäkter, har Gudrun Schyman starkt bidragit till den kraftiga ökningen av våldtäkter i Sverige och gjort många svenska kvinnor otrygga i det offentliga rummet. Tack vare Gudrun och många andra inom flyktinggeschäftet har Sverige ändrat sitt varumärke till ”Sweden, the Rape Capital of the World”.

  Enligt Svenska Dagbladet 990226 sidan 2 anges att 21 av 24 gruppvåldtäktsdömda män i Sverige var utländska medborgare enligt domar 1986-1993. Undersökningen gjordes av Hans Klette på uppdrag av Justitiedepartementet.

  Det är för mig en gåta att Feminint Initiativ (FI), låter Gudrun hållas med sin starkt kvinnofientliga, kontraproduktiva gärning och hennes avskyvärda svek mot svenska kvinnor och deras anhöriga. Finns det inte någon någorlunda klok person kvar bland hopen lallande PK-botar inom FI, som kan inför öppen ridå dra den ondsinta Gudrun Schyman i smutsen?

  1. Apropå gruppvåldtäkten på Gotland, på en rullstolsburen kvinna, så har väl nationalsocialisterna för övrigt aldrig varit intresserade utav kvinnofrågan, såtillvida inte invandrare varit inblandade. Detsamma verkar gälla F!
   https://www.flashback.org/t2771761p1
   De ser således båda till att utnyttja situationen för deras respektive politiska agenda: Lika goda kålsupare bägge två, dessa extremister, i synnerhet då dessa onormala tokfeminister (som vi vettigare inte alls vill bli förknippade med) nu sin vana trogen, då en vit kvinna har blivit gruppvåldtagen av ociviliserade bidragsparasiter från Mellanöstern, sin vana trogen nu istället ska manifesterar mot rasism. Häpp?! De vänstervridna tokfeministerna inom F! agerar – återigen – hellre för utländska asylsökande män, (som fegt brukar lämna sina fruar och systrar kvar i sticket vid krig…) än för en gruppvåldtagen kvinna. Skämmes! Om dessa män slutligen döms, borde istället deras landsmän och deras respektive ambassadörer be om ursäkt, till kvinnan! De har skämt ut sitt land och sina andra skötsammare landsmän och bör skickas hem och aldrig tillåtas återvända:

   SÅ ALLVARLIGT SKA MAN SE PÅ DESSA STÄNDIGA (GRUPP-)VÅLDTÄKTER, VID FÄLLANDE DOM, OM MAN SKA HA NÅGON TROVÄRDIGHET KVAR SAMT TILLÅTAS KALLA SIG FÖR EN FEMINISTISK REGERING ELLER F! PARTI.
   http://www.friatider.se/manifestation-mot-rasism-efter-gruppv-ldt-kten-i-visby
   Och de vänstervridna sjuka männen & kvinnorna som det dräller utav inom rättsväsendet, har uppenbarligen återigen svikit en gruppvåldtagen kvinna…

   Signalen och mönstret som rättsväsendet tillsammans med politruken Dan Eliasson & Co, uppenbarligen vill skicka till alla dessa outbildade stenåldersmän, som har tillåtits härja i Sverige under alltför lång tid samt under hela sommaren, är att det verkar ok att komma hit och dela på godtrogna WT-kvinnor, vi släpper lös er och ser till att t.o.m. skicka fler poliser hit, för att skydda er bidrags-och våldtäktsglada män. Förty, snyft, snyft…
   – Vad har dessa personen varit med om för någonting?
   http://www.friatider.se/rikspolischefen-mmar-f-r-knivm-rdaren-vad-r-det-f-r-trauma-han-b-r-med-sig
   Personligen vill jag, med flera, hellre skicka denna signal till de utländska ociviliserade grottmännen som kommer hit och lever på våra skattepengar, samt som – bevisats – begå (grupp-) våldtäkter mot en för dem tidigare helt okänd kvinna: Efter sin dom, ska de skickas ut härifrån på livstid. De har förverkat sina mänskliga rättigheter. Stannar de kvar ska de först kastreras. Punkt.

   1. ”Här mutar sig Zionisterna in i #GotlandGate”
    https://www.facebook.com/Insamling-till-den-sk%C3%A4ndade-handikappade-Gotl%C3%A4ndskan-1825145864433750/
    […]”Motståndsrörelsen är oss veterligen Sveriges enda parti som öppet identifierar Zionismen som ursprung och drivande kraft bakom nästan alla problem Sverige dras med i dag. Detta gör att zionismen har starka skäl att försöka marginalisera motståndsrörelsen i #GotlandGate, så att zionisternas eget parti Sverigedemokraterna, inte tappar ännu fler väljare. ”

    ”Vem var det som enligt Sjunnesson lade upp 25.000 kronor som grundplåt?
    https://www.youtube.com/watch?v=CxY25cBl8NU
    Var det Paideia (se nedan) – den ultrazionistiska organisation som öppet stödjer Kalergiplanen – dvs den just nu pågående ödeläggelsen av Nordeuropa? ”
    https://www.youtube.com/watch?v=1a6vbxQS5aU
    ”Länken nedan leder till Sjunnessons facebook-sida, närmare bestämt hans “likes”.
    http://blueshift.nu/zionismen-muta-gotlandgate/
    Det kanske mest i ögonfallande är hans “like” av Paideia, alltså den pro-israelisk judiska organisation som applåderar och stöder den invasion av asylister som håller på att förstöra Nordeuropa – vilket var vad som drabbade den rullstolsbundna kvinnan i Visby i början på oktober 2016.”

    /Hm…

 7. Javisst fick hon (aliaset ”Julia Caesar”) rätt, citerar:
  http://snaphanen.dk/2016/10/08/sondagskronika-bristningsgransen/
  – ”Jag tror att jag vågar mig på att förutsäga en sak till. I söndagskvällens partiledardebatt i SVT kommer vi inte att få höra ett ord om gruppvåldtäkten i Visby. Inte ett enda ord. Det är som om den aldrig har hänt.
  Som om det inte finns någon bristningsgräns.”

  Och som vanligt håller de onormala tokfeministerna tyst och vill hellre begränsa allas vår yttrandefrihet och i synnerhet de nationalsocialistiskas, eftersom det var just från dem, som en m-a-n åtminstone vågade stå upp för den våldtagna rullstolsburna kvinnan, medans polis och rättsväsendet, sin vana trogen skyddade de utländska våldtäktsmännen, med sin 291-kod och specialutryckningsteam.
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article23649055.ab
  Ja som kräket till Rikspolischef Dan Eliasson, brukar undra: – ”Vad är det för trauma han bär med sig?”
  http://unvis.it/expressen.se/nyheter/nya-fangattacken-mot-ikea-mordaren/
  …som de tydligen måste ge utlopp för genom att gruppvåldtaga svenska vita godtrogna kvinnor?

  Var fanns och gjorde Statsministern Löfvén när två helst oskyldiga svenskar, blev mördade på IKEA? Åkte han ens dit för att beklaga sorgen. Näe, knappast.

  Die dummen Schweden. Dags att sluta knyta näven i fickan och säga ifrån, samt skicka ut de dömda våldsverkarna på livstid. De förstör bara för alla andra fredligare och hederligare, samt de är DE som främst skapar och eldar på rasismen. Ingen rök utan eld.

  1. ”Skribenten och tidigare DN-journalisten Julia Caesar riktade skarp kritik mot svensk media och svenska feminister när hon intervjuades av Jan Sjunnesson från Youtube-kanalen Svensk webbtelevision på lördagen oktober 2016. Samtidigt stod det klart att allmänheten samlat in 140.000 kronor till det funktionshindrade våldtagna offret.
   http://www.friatider.se/efter-visby-140000-kronor-samlades-till-offret
   Om gruppvåldtäkten på Gotland
   https://www.youtube.com/watch?v=CxY25cBl8NU
   Dessutom:
   ”IS-terrorister som tröttnat på att begå folkmord kan räkna med ett kungligt mottagande när de återvänder till Sverige.”
   http://www.friatider.se/nu-klart-terrorister-kan-f-gratis-k-rkort-och-bostad-i-sverige
   De muslimer som återvänt till Sverige efter att ha krigat för terrororganisationen Islamiska staten, IS, i Mellanöstern kan erbjudas skattefinansierade förmåner som körkortsutbildning, gratis bostad och till och med skuldsanering.

   SO SICK!!!

   Sveriges Radio har pratat med Christoffer Carlsson, rapportförfattare vid den Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism, som radar upp exempel på hur terroristerna ska kunna ”återintegreras” i det svenska samhället med hjälp av statliga medel.

   – Det är en rakt igenom social, ekonomisk och materiell fråga. Du behöver kunna återintegreras på arbetsmarknaden, du behöver kanske ha körkort, skuldsanering och tak över huvudet. När individer lämnar vill de lämna till något annat, har man inte resurser till det så är det svårt att förverkliga det, säger Christoffer Carlsson.

   Utan den typen av gräddfil på de svenska skattebetalarnas bekostnad finns det risk att terroristerna ”inte klarar” att lämna den muslimska extremistmiljön, understryker Carlsson.

   I SR:s reportage deltar även Anna Sjöstrand, kommunal samordnare mot våldsbejakande extremism i Lund. Hon framhåller att man inte kan neka terroristerna skattefinansierade förmåner bara för att de gjort ett ”FELAKTIGT VAL”.
   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6540648

   /Enough is enough.

 8. Sent ska syndarna vakna.
  http://www.friatider.se/janne-josefsson-demokratihatande-journalister-det-stora-hotet
  Vem minns inte, då det begav sig, samt då Statstevens Uppdrag förvanskning & Josefssons löjligt partiska valstugereportage, under valfuskåret 2002, då han hängde ut moderater som varnade för det asylkaos vi har idag…

  Numera brukar SVT-profilen Janne Josefsson – tvärtemot – istället varna oss, för att vänsterextremismen inom svensk media hotar demokratin.
  – ”Jag anser att det är antidemokratiska, totalitära strömningar inom journalistiken som är ett hot mot yttrandefriheten”, sade han under en debatt hos Publicistklubben nyligen.

  […]”Han attackerade också den ökande ”ängsligheten” och vänsterextremismen inom media.
  – Man blir livrädd. Vi får listor på vilka ord vi får använda. Jag ska inte säga ”förorter” utan ”socioekonomiskt utsatta områden”. De kommer jag aldrig göra. Då får man låta mig gå ut i arbetslöshet.”

  ”Josefsson berättade sedan om reaktionerna han fick från sina kollegor när han för några år sedan gjorde en granskning av våldsvänstern.
  – Jag fick reaktioner som ”Varför det? De gör ju någonting bra”. Reaktionerna inom SVT var nästan som när jag gjorde ett reportage om Vänsterpartiets mörka historia 2002. Då fick jag reaktioner inifrån redaktionen: ”Men varför gör du det här om vårt parti, Janne?”

  Janne Josefsson sammanfattade problematiken så här:
  – Jag anser att det är antidemokratiska, totalitära strömningar inom journalistiken som är ett hot mot yttrandefriheten.”

  PK-debatten på Youtube:
  https://www.youtube.com/watch?v=RMWEF4jauy4

 9. Janne Josefsson varnade nyligen på Publicistklubben för att:
  ”Demokratihatande journalister är det stora hotet”
  http://www.friatider.se/janne-josefsson-demokratihatande-journalister-det-stora-hotet

  Jisses så snabbt han fick rätt på just den punkten. Igen. Som ett brev på posten:
  http://unvis.it/aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article23690528.ab
  De ”demokratiska partierna” måste ingå ett nytt slags avtal i stil med Decemberöverenskommelsen, DÖ, för att skydda ”allas lika värde” från SD.
  Det kräver demokratihatande Aftonbladets flosklerskribent och defaitist Anders Lindberg.

 10. Det är ironi att F! gör samma fel som rasisterna; man anklagar en grupp istället för individer.

  De som våldtar gör inte det i egenskap av män, heterosexuella, muslimer, araber eller utlänningar i allmänhet. De gör det i egenskap som individer och tillhör (förhoppningsvis) en försvinnande minoritet i de grupper de tillhör. Så låt ingen skugga falla över oskyldiga i dessa grupper; endast de dömda gärningsmännen bär ansvar.

  Om det finns överrepresentation i någon grupp (såsom exempelvis invandrarna från MENA-länderna) så är det däremot självklart att man ska analysera bakomliggande orsaker, t.ex. kulturella, och försöka komma tillrätta med dessa problem i samarbete med gruppen ifråga.

  Det är således inget fel att konstatera att det finns en överrepresentation inom t.ex. en viss etnisk grupp. Men man får på grund av detta inte utsätta okända, sannolikt oskyldiga, individer i gruppen, för fördomar eller hålla dem ansvariga för vad gärningsmännens gjort. De kan ju inte hjälpa att de råkar ha samma etnicitet.

  Detta är ganska självklart men ändå ett svårt etisk dilemma i praktiken. Man måste ha förståelse för att affärsinnehavaren, som varit utsatt för snatteri av zigenare, är extra misstänksam när en okänd zigenare kommer in i butiken. Eller att en ensam tjej på kvällen tar en annan väg om hon ser ett gäng invandrarkillar. Det är högst mänskligt.

  Det bästa sättet att motarbeta fördomar som grundar sig på statistisk överrepresentation är att identifiera de bakomliggande orsakerna och försöka åtgärda problemen. Inte att dölja problemen eller bortse från dem som man gjort i Sverige. Eller att blanda bort korten som F! gör genom att fördomsfullt anklaga alla män.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *