ETT AVSKRÄCKANDE EXEMPEL – TAPANI JUNTUNEN

Tapani Juntunen bjuder Dig på en besk variant av ”fredagsmys”. Det är en text om det avskräckande exemplet Sverige. Ta helg med denna dräpa på hornhinnan. 

Ett avskräckande exempel

Katerina Janouch, författare född i Prag, hamnade i blåsväder då hon lät sig intervjuas i Tjeckisk TV. Hon målade upp en bild av ett Sverige som misslyckats med migrationen. Jag känner igen mig i hennes agerande.

Förra året, 2016, i februari deltog Fredrik Reinfeldt på ett seminarium i Finland. Inför 600 politiker och tjänstemän talade Reinfeldt om arbetsmarknad, men också om migrationen – och berömde Finland för att man ändå tagit emot förhållandevis många asylsökande under 2015. Han talade sig varm om migrationen.

Jag uppfattade detta som oerhört provocerande. Det träffade mitt nationalistiska finska hjärta, tänkte ”nej fan heller att du ska få blåsa finnarna också”. När jag talar med släkt, vänner, bekanta i Finland eller andra länder, då varnar jag dem. Avråder dem med emfas från att följa Sveriges exempel. Varför skulle jag presentera en rosenskimrande bild av allt som migrationen skapat?

Jag är ledsen om jag sticker kniven i er vackra bild av Sverige. Vi har betalat ett högt pris för en omfattande invandring och om detta kommer jag att berätta.

En fråga. Om just du som läser har en annan identitet än enbart svensk, kanske från nånstans i Norden, eller Europa, eller Mellanöstern. Skulle du i kontakt med släkt eller bekanta i ditt forna hemland på fullt allvar rekommendera svensk asylpolitik? Propagera för att de också ska göra som Sverige. Inte ställa krav, erbjuda bidrag utan motprestation, inte värna om landets normer, värderingar eller kultur. Ta in så många att segregering och enklavisering uppstår. Låta hederskultur, och islamism slå rot, och dessutom stötta detta med statliga medel. Plus överrepresentation gällande brottslighet, som man sen inte ens besvärar sig med att mäta och följa upp. Inte heller anpassa invandringen till arbetsmarknaden så ett kraftigt utanförskap blir resultatet. Sen göra detta i fyrtio år och påstå att det lönar sig på sikt.

Nej, det rekommenderar jag definitivt inte mina släktingar. Värnar man om andra länder, i Norden, i Europa eller var som helst då ljuger man dem inte rakt upp i ansiktet. Vill man vara solidarisk då berättar man om vilka konsekvenser en alltför liberal migrationspolitik leder till. Endast av illvilja gör man det motsatta. Vill man visa andra bättre exempel, kanske man kan peka på Finland, Norge och Danmark som hållit en mer restriktiv linje. Sverige däremot är ett avskräckande exempel.

Tapani Juntunen (M)

11 svar på “ETT AVSKRÄCKANDE EXEMPEL – TAPANI JUNTUNEN”

 1. Hur många tycker du Finland ska ta emot?
  0 asylsökande
  1000 asylsökande
  10.000 asylsökande
  100.000 asylsökande

  Elak fråga? Nej, frågan är om man på förhand kan bestämma när skolor, bostäder, vårdcentraler inte räcker till.

  1. Kjell Sundberg: Mät från andra hållet i stället. Man måste inte BÖRJA med att testa maxbelastning. Och inget säger väl att man måste ligga på gränsen till vad samhället klarar av. Inte äter du semlor för att testa din kräkreflex? Eller snapsar?

 2. Tack Tapani för att du engagerar dig och engagerar andra med ditt skrivande! Ni är många som gör ett fantastiskt viktigt arbete oavsett färg på era parti tillhörighet!

  Arbetet är långt ifrån färdigt. Alla som verkar och bor här ska få all korrekt fakta om verkligheten. Men, det kommer behövas hjälp från våra vakna grannländer!

 3. Bravo, Tapani (Hyvä!) Min familj och jag står med ena foten på vardera sidan av gränsen, så vi har i decennier följt och jämfört utvecklingen i båda länderna. Fram till sommaren 2015 trodde vi att Finland stod stadigt i sin historia och sina traditioner. Men sedan blev vi chockade, när reaktionerna på probleminvandringen avslöjade att Finland också under ytan har sverigefierats till hälften. Dessutom gjorde den rödgröna oppositionen och facken allt för att sabotera för den borgerliga trepartiregeringen och media har sedan hela tiden fortsatt på samma linje, så att nu även gemene man för minsta vardagstrassel svär över statsminister Sipilä. Totalt oansvarigt när landets ekonomi är körd i botten, inte minst av de rödgröna. Alltför många finnar har fortfarande mindervärdeskomplex inför svenskar av Reinfeldts typ, som är slängda i käften, men ruttna i skallen, och maktgalna människor kan ju framstå som trovärdiga och övertygande. Den bästa svenska intervjun någonsin om makt och maktspel i riksdagen kan ni nu hitta på DGS-TV, detgodasamhallet.com, där Patrik Engellau samtalar med Anne-Marie Pålsson! En lysande klar kvinna!

 4. Tack!
  Ja, jag är mycket tacksam att dina förfäder höll ställningarna en gång i tiden!
  Annars hade jag aldrig kunnat möta min hustru där…
  Inte nog med det.
  Finnarna tycks ju ha ett visst mått av förnuft.
  Oändligt mycket mer än vi i Sverige!

 5. Hej.

  Det är synd att du inte är partiledare.

  En finne kan man lita på; med- eller mothugg, med- eller motgång.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 6. Jag instämmer helt och fullt i det du skriver, Tapani. Även jag har släkt och vänner i andra länder (både inom och utom Norden), och jag har – precis som du – talat klarspråk om den havererade svenska invandrings- och integrationspolitiken.

  Dock undrar jag: Hur kan du, med din inställning till massinvandringen och den icke-fungerande integrationen, fortsätta kalla dig moderat och ge ditt stöd till moderaterna? Det har ju, åtminstone sedan valet 2010, stått klart att moderaterna förlorat all trovärdighet i invandringsfrågan. Med moderaterna kommer vi bara att få mer av samma slappa, ansvarslösa politik som vi haft hittills.

  Möjligen kommer partiet, om de hamnar i regeringsställning igen, att genomföra någon symbolisk skärpning av någon lag, t.ex. gällande möjligheten för domstolar att utvisa grovt kriminella utlänningar. Men det moderaterna ger med ena handen kommer de säkerligen att ta tillbaks med den andra, genom att exempelvis göra ytterligare eftergifter för massinvandringsförespråkarna inom c eller mp.

  Nej, du vet säkert lika bra som jag att det idag bara finns ett riksdagsparti som har någon trovärdighet i invandringsfrågor. Det är dessutom det snabbast växande partiet, och det parti som – om nuvarande utveckling fortgår – kommer att bli största parti 2018. Så varför klamrar du dig fast vid ett sjunkande skepp om du insett vilken politik Sverige behöver?

 7. Som en person med 31% skandinavisk arvsmassa (enligt ett DNA prov genom ancestry.com) så vill jag svara dig: Svensk asylpolitik är inte att rekommendera. Hade jag fått styra så hade vi bara tagit in de bäst utbildade, gifta par med barn, ensamma barn, kvinnor med barn. Men under inga omständigheter hade ensamstående män 18-35 kommit in.
  Tillika så hade jag huserat de asylsökande på ett säkert ställe tills deras ärende hade blivit behandlat. T ex i en sån där tom stad som de har så många i Kina.
  Och minsta felsteg hade lett till utvisning efter avtjänat straff. Absolut nolltolerans.

 8. Tapani är ett ljus i det nattsvarta politikermörkret. Han är ett levande bevis på att det trots allt existerar ärliga och klarsynta politiker.
  Allt som skrivits ovan om Sveriges galna massinvandringsexperiment är sant.
  Dessutom. En sak som retar mig oerhört är några av de slappa, ovederhäftiga och direkt lögnaktiga argument som används av invandringsaktivisterna.
  ”Invandrarna behövs för att finansiera kostnaderna för vår åldrande befolkning”.
  Detta påstående saknar all relevans. Fler människor ger inte mer pengar till försörjning av en allt äldre befolkning. Det gäller även om invandrarna vore välutbildade och höggradigt socialt anpassningsbara. Det blir definitivt inte mer korrekt om vi beaktar de lågutbildade och svåranpassade människor som dominerar massinvandringen till vårt land.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *