ENDAST DE FÅR STANNA KVAR – VICTORIA BROMAN

Lördagens lektyr får min goda vän Victoria Broman stå för, då jag själv av olika jobbiga anledningar inte kommer att ha tid att häcka vid datorn. I en personlig text blir Victoria den tredje kvinnan som få komma till tals på I otakt, med denna gästkrönika. Läs och fundera.

Endast de får stanna kvar.

I det svenska offentliga rummet är det lågt till tak. Jag är ledsen för det. Och frustrerad. Det är riskfyllt att debattera och kritisera i brännande frågor. Inte så att livet står på spel. Sverige är inte där. Inte än i alla fall. Men alla vänner orkar inte förstå. Vill inte. Kan inte. Men jag gör det ändå. För min historia ska inte få upprepas. Inte utan motstånd.

Jag går i bitar när jag hör svenskar försvara demokrati och jämställdhet samtidigt som de inte kan se att detta är utmanat av en mycket stark icke sekulär rörelse vid namn Islam. Några satte säkert i halsen nu, andra skrockar självbelåtet att jag är rasist medan några vill fortsätta att lyssna på min historia. Jag skriver för er alla.

Jag har uppnått många av mina mål i livet. Det har jag gjort till stor del för att jag har kämpat hårt. Det är jag stolt över. Jag har en gång flytt från islam. En religion, och kultur, som är brutal. En religion, och kultur, som är kvinno- och demokratifientlig. Kvinnor måste vara klädda i tält. Otrogna fängslas och dödas. Oliktänkande kan få halsen avskuren. Demokrati är ett okänt begrepp. Män får äta mat före kvinnor. Män kan kräva sex av barn och en kvinna måste ställa upp på samlag precis när hennes man vill. Detta är väl ändå inte islam säger ni? Jo, och mycket mer. Värre och bättre. Men detta är Islam i vardagen. Som jag känner den.

Det finns många invandrare i Sverige som har lyckats bra. Många är muslimer. De allra flesta är bra människor, precis som infödda svenskar. Jag älskar att umgås med många som jag delar kultur och tradition med. Det där med igenkänning är viktig i relationer. För att kunna ta hand om vänskap. För att kunna bygga omtanke. De som lyckats ta sig fram i samhället är de som är assimilerade och som föredrar ett sekulärt samhälle. Som jag.

Jag hade kunnat spela ett spel. Draperat mina åsikter som en vänsterliberal kvinna. Jag hade kunnat pryda varenda veckotidning, stå i rampljuset och sitta i varenda morgonsoffa och orera om värdegrund. Det hade varit en enkel match att som kvinna – högutbildad, framgångsrik företagare, första generations invandrare och född muslim – ta för mig. Jag hade kunnat sitta och berätta hur god jag är och att andra borde följa mitt exempel. Äta iransk – samma sak som rysk – kaviar och dricka champagne samtidigt som jag tycker å andras vägnar att vi har råd och skyldighet att hjälpa hela världen att vandra in i Sverige.

I mina sorgsnaste stunder tänker jag vilken nitlott jag drog som kom till Sverige. Flydde från islam och så visar det sig att svenskar älskar islam och ser som en naturlig del av sin kultur att välkomna allt och alla. Fint. Jo, tjena mors. Sedan tänker jag att det kanske just denna egenskap hos svenskar som gjorde så att jag en gång fick chansen att komma till Sverige.
Det märkliga är att under min första tid i Sverige, trodde jag att alla svenskar var rasister. De såg sura ut. Hälsade aldrig i trappuppgången. Sa aldrig förlåt när de krockade med en i en gångbana. På sin höjd kom det ett ”Ojsan!”. Det var först när jag träffade min man som jag insåg att svenska kynnet var lite besynnerligt. Blyga. Reserverade. Avundsjuka. Konflikträdda.

Islam är ingen snäll religion. Varför välkomnar Sverige som ett av världens mest sekulära länder, med gott om intellektuella människor och många framstående forskare inom historia, medicin, filosofi, ekonomi detta? Jag förstår inte denna naivitet.

Ska man vara aktiv inom politiken – i något annat parti än MED och SD – får man inte kritisera islam och migrationspolitikens konsekvenser. Man blir ytterst obekväm. Man petas bort. Det sker en kraftig selektion mot människor som antingen är ointresserade eller som har en positiv inställning till ett samhälle där islam får oproportionerligt stort utrymme. Endast de som anser islam är en självklar del av den svenska kulturen får vara kvar. Endast de som saknar utbildning, intellekt, kunskap, ryggrad, konsekvenstänk blir kvar. De kvarvarande kliar sedan varandras ryggar.

Därefter bestämmer de över din och min ekonomi. Mitt liv. Ditt liv. Våra liv. Konsekvensen kan bli dagliga motsättningar mellan vi och dom. Hur blir det imorgon och i övermorgon när jag skickar mina barn till skolan? Vad händer om någon självmordsbombare eller lastbilsterrorist tar deras liv? Kommer folk fortsätta samlas på torg och manifestera kärlek genom sång och applåder? Är detta det eviga svaret på en fanatism som breder ut sig?

Konsekvensen av ja-sägares politik blir ett polariserat samhälle. Ett samhälle där grupper som Nordiska Motståndsrörelsen och Muslimska Brödraskapet växer. Motsättningar bland vi och dom. Vad och vilken grupp tillhör jag då förresten? Vi eller dom? Jag får ingen plats inom politiken i Sverige idag om jag kritiserar islam. Då är jag rasist. Uteslutet. Slut. Ordet rasist används flitigt som ett invektiv när någon inte har bättre argument. Bullshit. Rasister ogillar folk på grund av hud- och hårfärg. Den som kallar islam- och migrationskritiker för rasister är intellektuellt ohederlig.

Jag önskar Sverige kunde fortsätta välkomna människor i nöd. Jag tror fortfarande på att Sverige skulle utvecklas till ett bättre land med öppna gränser och arbetskraftsinvandring. Men kompromissa aldrig vad gäller jämställdhet, barns rättigheter och rätten att ha obekväma åsikter. Aldrig.

29 svar på “ENDAST DE FÅR STANNA KVAR – VICTORIA BROMAN”

 1. Klockrent skrivet Victoria, svensken största bekymmer är rädslan, rädslan att göra fel, säga fel, synas för mycket eller för den delen för lite!!
  Vi tror på det som står i tidningar och våra folkvalda..de måste ända ha rätt!!!
  Svenska är ett fantastiskt folk, stora hjärtan, välutbildade och viljan att hjälpa till över allt i världen, tyvärr nyttjar de folkvalda 100% av våra goda hjärtan och vi får mindre å mindre tillbaka:-(

 2. Applåder! Det här är en exakt beskrivning av vad som sker i Sverige, och Europa med för den delen idag,
  Jag sliter dagligen mitt hår i vild förtvivlan och försöker förstå varför det blivit så här, fastän jag ändå djupt inom mig är rätt säker på varför.
  Det finns så många artiklar och youtubeklipp där Muslimska Brödraskapet, högt (inom MENA) respekterade Imamer och andra som gång på gång förklarat varför och hur de ska islamisera världen.
  Varför lyssnar inte våra politiker på dom, när dessa islamister anses så trovärdiga i allt övrigt de säger/skriver/berättar när de kommer hit och kräver?
  Varför måste våra riksdagspolitiker så slaviskt lyda en liten klick ur en så stor folkgrupp som de från MENA-länderna?
  Seriöst tror jag det bara finns två orsaker.
  1) Socialdemokraternas avtal med Muslimska Brödraskapet, där de lovade ta emot alla från MENA mot att dessa också förband sig att rösta på S, vilket bägge har infriats. Över 80% av alla muslimer i Sverige röstar på S.
  2) Politikerna är rädda för det fysiska våldet som utlovas till alla som inte böjer sig för Islam. Jag tor de helt enkelt blivit hotade.

 3. El calb! Som min fru brukar säga till mig.

  Var inte din man (svensk?) ärlig nog att säga till dig – ”welcome to hell”?

 4. Och jag önskar ( med tanke på utvecklingen i Sverige) att vi endast hjälper våra medborgare o om vi ska hjäplpa andra medborgare då ska det ske på plats el det som kallas – i närområdet. Alla ni s i socialister eller kommunister el anarkister, s k liberaler, batikkärringar, feministiskt initiativ-idioter o andra skattefinasierade socialliberal-mongon, flytta till de områden där konflikter eller lågintelligenta samhällen finns o verka där! Ni är så jävka körda o ni kräver att Sverige ska blir lika kört lik väl. Men flytta då el verka på plats. Jag är så jävla trött (likt Springare) så jäävla trött. Åk för fan. Jag har fått nog. Och våra skattepengr används för idiotprojekt. Om bara hälften av de lögner vi presenteras i Dn el Svt o jävla Sr, vore det åtminstone något mindre av skada skedd. Fy fan men jag e så jävla trött på vad socialliberalmongon gjort med Sverige. Jävlar ni ska stå till svars. Och allt finns tack o lov sparat på Internet. Lägg ner eran agenda o håll er till riktiga fakta, studier o sunt förnuft.

  1. SD har talat eller kanske rent av Nordiska Motståndsrörelsen dom kommer ju allt mer in i svenska folkhemmet och samhället i stort. Ifrågasätts nasserasisterna går den bruna skaran i gång och talar om hur förfärligt synd om dom det är, alla svenska värderingar försvinner och det är muslimernas och andra invandrares fel, förra gången var det judarnas även om en hel del SD:are och andra ännu mera extrem högerrörelser hävdar att inte förintelsen skett, jo tjenare.

 5. Bra krönika.
  Man hör ofta att det inte är Islams fel att det finns terrorister som i dess namn spränger folk i bitar eller skär halsen av dem. Att de flesta muslimer faktiskt är helt vanliga människor som inte gör någon annan mycket ont. Det är naturligtvis sant. Men hur stort ansvar har den vanlige muslimen för det som sker inom deras religion? Jag anser att de har ett ansvar.
  Deltar man i en rörelse som använder grovt våld så är man en del vare sig man vill eller inte. Man ger den bränsle och kraft i egenskap av medlemmarnas stora numerär även om man själv är inaktiv.
  En del anser att nazismen var en religiös rörelse. Hur det än är med den saken så deltog helt vanliga tyskar när partiet byggdes upp och allt var bra. Men så började det hela urarta till en blodig kamp och mördande. Hade då de tyskar som fortsatte stödja nazismen direkt eller indirekt ett ansvar eller inte? Borde de inte åtminstone gått ur partiet och slutat stödja Hitler. Slutat med att dra in sina barn i samma rörelse?
  Så jag anser att var och en bör se över vilka människor man ger kraft genom att lovorda samma religion. Bidrar det till något gott eller inte.

 6. Jag blir fundersam på hur ”våra” politiker kan undgå att se verkligheten… Så otroligt bra skrivet Victoria! ?
  (Lars, klockrent skrivet du med! Sååå trött på all mörkläggning och förvanskning av verkligheten)

 7. Våra media måste lära sig skillnaden mellan att följa de lagar som vår riksdag beslutat om och som regeringen och andra myndigheter är tillsatta för att tillämpa, och att diskutera hur riksdagen bör ändra våra lagar. Idag råder närmast polsk riksdag i media där många agendasättande proffstyckare tävlar med förslag som handlar om att våra myndigheter skall följa andra lagar än de som vår demokratiskt valda riksdag beslutat om. Om vår demokrati skall förbli en demokrati måste media grunda sina artiklar på våra demokratiskt tillkomna lagar och inte komma med tyckande om att något annat borde gälla och därför skall myndigheter följa andra regler. Om lagar eller bestämmelser skall ändras har vi en demokratisk process som beskriver hur detta skall gå till och vi skall inte ha ett samhälle där myndigheter följer de som skriker högst för stunden istället för att tillämpa de regler de är satta att arbeta efter. Det är ju knappast meningsfullt att ha en riksdag om samhället skall styras efter andra lagar än de riksdagen beslutat om.
  Våra media har därför ett stort ansvar i att kommunicera utifrån våra lagar och bestämmelser istället för som det ofta är idag ge utrymme åt gråterskor som råkat illa ut eftersom de struntat i att följa våra lagar. Det minsta vi kräva av de som finns i Sverige är att de skall följa våra lagar! Detta bör media basera sina artiklar på, medan åsikter om hur lagar borde förändras bör hänvisas till ledar- och debattsidor.
  Jag tror att detta är viktigt för såväl media som för vårt samhälle. Jag tror inte att det är främst teknikutvecklingen som gör att upplagorna minskar, jag tror att vanligt folk tröttnat på att läsa huvudsakligen samhällsfrånvända reportage som inte följer de principer som vår demokrati vilar på. Vi känner helt enkelt inte igen oss. Därför har många sagt upp sina dagstidningsabonnemang eller kanske rent av avstått från att teckna abonnemang efter att de flyttat hemifrån. Jag tycker att det är härligt att ha en morgontidning till frukosten, men avstår eftersom de murvelprodukter som delas ut före frukost där jag bor ofta publicerar hårresande reportage och artiklar som inte passar ihop med vår svenska demokrati.

 8. Det brukar heta från mindre nogräknat håll att det finns i Sverige både ”goda” och ”onda” muslimer. Till de senare räknas lite slarvigt islamister, jihadister, fundamentalister o.d.

  Denna tudelade indelning är inte sann så länge som de så kallade goda muslimerna fortsätter med att rituellt könsstympa sina nyfödda söner på svensk botten. När muslimer ägnar sig åt rituell könsstympning på icke medicinsk grund, så tillhör man definitionsmässigt de onda. Man kränker nämligen en av de mänskliga rättigheterna, dvs individens rätt att själv få bestämma över sin egen kropp. Dessutom bär dessa stympade personer sannolikt med sig genom livet ett trauma, som härrör från det i unga år fysiskt mycket smärtsamma ingreppet i en av kroppens mest känselcellstätaste delar.

  Dessutom ska man vara på det klara med att synligen välanpassade sunnimuslimer i Sverige kan radikaliseras när deras omgivning genomgår en medryckande radikaliseringsprocess eller när det svenska samhället faller ihop. Speciellt utsatta för radikaliseringsprocessen blir deras rituellt könsstympade söner. I ett sådant läge blir dessa stympade och sannolikt traumatiserade unga muslimer mycket farliga för det svenska samhället.

  Slutsats:
  Med en så pass stor och växande muslimsk grupp i Sverige bådar inte gott. Svenskarna har att förvänta sig ett nationellt självmord.

 9. För kännedom för alla, och då främst till ”Just sayin”, ”Ingrid” och antisemiten med olika titlar. Att länka till Nordfront, att kläcka ur sig antisemitiska kommentarer och annat jag stör mig på innebär att man inte får kommentaren publicerad här. Det är min blogg. Det är jag som avgör vad som är okej eller inte. Punkt.

  Ni kommer aldrig få mig att rucka på det. Er yttrandefrihet har ni i egna kanaler och andra forum – inte här med era kommentarer. Detta är min sida, där kommentatorer som jag vill interagera med får interagera. De tillför något. Ni tillför noll i diskussionerna och är inget jag vill förknippas med. Leta rätt på någon annan kanal att härja på. Här kommer ni aldrig mer att synas.

  Hej då.

 10. Först av allt vill jag poängtera efter att ha studerat Koranen och bott och arbetat ett antal år i ett muslimskt land, Islam är ingen religion, det är en sekt och en ond sådan. I det land jag bodde och arbetade utnyttjades importerad arbetskraft från länder som Filippinerna, Bangladesh, Malaysia, Nepal, Thailand, Indien och Bangladesh med flera. Ofta var det arbeten som inte krävde någon utbildning såsom ”Kitchen boys”, ”Cleaners m.m. Lönerna var rena slavlönerna mindre än en 20-del av vad en arab tjänade. . Oftast bodde dessa människor i ”Camps”, 6 personer i ett litet rum med enbart sängar utan kokmöjligheter eller andra faciliteter. Bröt en arbetare mot någon regel skickades denne hem på dagen! Inget Muslimskt land är en demokrati och Koranen accepterar inget annat styre än koranens ord! Ingen annan religion än Islam accepteras och vi västerlänningar är alla ”otrogna”! Alla Muslimer har att rätta sig efter koranen som enligt dem är guds sanna rena ord som inte kan ifrågasättas. Att då tala om ”moderata” muslimer är omöjligt, är du muslim är koranen ditt rättesnöre som du slaviskt måste följa och den predikar Islams överhöghet över alla religioner och tillåter inte något så västerländskt idiotiskt som demokrati! Islam skall enligt Koranen härska över hela mänskligheten och det är denna infiltration som pågår överallt där det finns Muslimer. När jag hör en sådan naiv statsminister som Stefan Löfven uttala att Saudiarabien är en ”Enpartistat” istället för att erkänna att det är ett av de ondskefullaste länderna på jorden då vill jag kasta upp. Jag har många vänner som arbetat i Saudiarabien och de bekräftar att det är nog så nära helvetet på jorden man kan komma.De arbetade där för att de måste ha ett arbete eftersom det saknades eller att de hade ännu sämre betalt i sina hemländer. Trots att de arabiska länderna är svinaktigt rika så får de aldrig nog och utnyttjar andra fattiga människor på ett totalt hänsynslöst sätt! Jag åkte inte till det muslimska land jag arbetade i med några förutfattade meningar, förutom att jag läst Koranen innan jag flyttade dit. Jag tänkte att jag skall diskuterar religion och andra samhällsfrågor med så många araber som möjligt för att få en bild av hur de tänker och resonerar. Jag fann snart att de ansåg att det inte fanns något utrymme för diskussion eller tolkning av Islam och att den var den enda sanna religionen i världen! End of discussion! Det finns mycket skrivet på Internet om Islam och mängder av videor från diskussioner mellan Islamister och västerlänningar som klargör vad Islam är ute efter, världsherravälde, och som kan ge även den mest efterblivne politiker en hyfsad förståelse av vad Islam står för.

 11. ”Jag önskar Sverige kunde fortsätta välkomna människor i nöd. Jag tror fortfarande på att Sverige skulle utvecklas till ett bättre land med öppna gränser och arbetskraftsinvandring…”

  ALLA jag känner som har invandrarbakgrund säger så. Utan undantag.

  ”Utan invandring hade ni inte haft mig!” 😀

  Leder nästan alltid till:

  ”Släpp in fler!” 😀

  Det är där jag börjar tänka att även det var ett misstag.
  Jag har haft vänner, lärare och förälskelser som alla haft invandrarbakgrund, men alla förvandlas de till dörrstoppar som håller dörren på vid gavel när invandring diskuteras.
  Hade inte ni varit här hade vi kunnat hålla stängt utan att behöva tänka ”men X är ju schysst…”.

  Även den mest assimilerade blir en dörrstopp. Utan dem hade vi gått miste om en mängd fina bekantskaper, men vi hade haft en självklar uppfattning om vår identitet och sluppit våndas över vår självbevarelse.

  1. Hej FDL.

   Tror du Nordkorea är ett bra exempel? De har ett homogent folk.
   Jag tror alla nationer behöver ha öppna gränser och mår bra av influenser. Utan öppna gränser inskränks även svenskarnas egna fria rörlighet. Men en enig nation är en starkare nation. Istället för att svenskar ska anpassa sig till invandrare och islam så borde invandrare behöva anpassa sig till det svenska samhället. Vi diskuterar i denna krönika politikernas förhållningssätt till islam i Sverige.

   1. Jag glömde ju helt den fria rörligheten – det högsta goda!
    Och kåldolmarna!

    Jag tror Japan är ett bra exempel. De har noggrannt kontrollerade gränser och en de facto etno-nationalistisk uppfattning om vem som är och vem som kan bli japan. (Japaner är japaner och man är dum i huvudet om man tror att man kan bli japan. Kattungen i stallet är inte en häst)
    Jag vet inte om de har kåldolmar, men de har orkestrar som spelar europeisk musik, motorcykelklubbar och tennis. De har serietidningar. De har till och med såvitt jag förstått börjat pussas med varandra, en vana de lånat från västerländsk tradition.
    Jag har sett glada japanska turister i de flesta länder jag har besökt.
    Trots att de är, ja alltså, typ nasister!

    Du vet att Nordkorea är ett larvigt exempel.

    Men jag förstår att du argumenterar som du gör och jag klandrar dig inte för det. Det vore kanske att skjuta sig själv i foten för en assimilerad utlänning att propagera för en traditionell svensk identitet eftersom hon hade uteslutit sig själv. Även om det vore det bästa för det svenska folket.

    Däri ligger tragiken. Det rationella egenintresset binder oss alla.
    Vi gör vad vi gör för att vi är de vi är.

   2. Vi ska inte anpassa oss till islam vi är ett Svenskt land. Kommer jag till ett annat land så självklart lära sig språket och anamma deras kultur. Så måste det vsra

  2. Håller med dig FDL. Bidrags-subventionerad invandring i decenier har förändrat Sverige negativt. Ett läskigt stort antal individer på bidrag, helt värdelösa inkomna normer, problem i stora områden m våld el hot om våld, enklaver, outbildade sett t våra förhållanden, nära-släkt ingiften, kvinnlig könsstympning o sakta sakta införandet av islamska undantag..mat, slöja (för halva mänskligheten så blir allt bra ?), värst kommer hot om våld o i värsta fall död bli..en skugga över samället. Att påstå att Sverige behöver el har en moralisk plikt att i landet o med inbetalda skattepengar ta emot det som kallas asylsökande flyktingar är ett f e l t ä n k genom falsk information. Så förljuget då få är flyktingar. Varför – jo de flesta styrker inte sin identitet el har inte skyddsbehov men många får stanna ändå godkänt av regering o riksdag (?). Därefter kommer släktingarna.. Det här är en skandal som pågått länge. En asylindustri. En svensk asyl-religion. Klart jag haft o har invandrare som bekanta el vänner men jag väljer oftast fr skandinavien el med europeisk bakgrund. Jag känner inte gemenskap med ett för stort antal icke-europeer. Den värld är fri där vi får välja vilka vi umgås med o förhoppningsvis förblir världen (Sverige) det. Jag kan tycka den som förespråkar fortsatt höga tal vad gäller invandring diskvalifiserar sig som trovärdig. Vi har tack vare vårt politiska läge en riktig osäker tid framför. Massor av medborgare som ska försörjas på bidrag. Pensionen i framtiden kommer vara inte en inkomst för många svenskar utan eg likna ett försörjningsstöd. Sjukvård kommer inte hålla hög klass för många. Ett skapat överskott av män i landet pga män (inte barn) fr mellanöstern som tillåtits medborgarskap. Där har vi ett problem! Segregationen kommer öka lavinartat pga att kultur o etnicitet faktiskt betyder något. Yngre generationerna är inte förberedd på ’utmaningarna’ o risken finns för ett klimat som forna Jugoslavien pga politiska tidigare styrd etnisk förändring. Tror östeuropa kommer motstå en del av de problem väst anammat (de passar sig pga redan erfarenheter av Sovjet). Det har hela tiden eg handlat om lagom, läs lagom, volymer av invandring. El skulle varit. Vad göra nu i Sverige? Jo – Skaffa kunskap, välj rätt gemenskap av medvetna tänkande människor – alltid, rösta bort politiker o partier som är skadliga (champagne när 21a århundradets såssar sjunker), styr ekonomiska incitamemt för återflytt t närområde/ursprungsland, dra in alla ekonomiska pullfaktorer  (Sve o Tyskl) som leder migrantströmmar hit. Ge attraktiv ersättnimg mot återflytt o avsägande av meborgarskap samt avsluta dubbla medborgarskap. Finns inget annat realpolitiskt att göra idag. Kanske kan också några återflyttare bidra med kunskap i ursprungsområdet. Varför inte utbilda (frivilligt) personer i ekonomi, företagande el sånt som behövs. Fina diplom o kunskaper typ att visa upp. En nystart..o för oss åtminstone en viss avlastning från en nu 2017 stor fatalt misslyckad invandring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *