”EN RIKTIGT JÄVLIG VECKA…”

Martin Timell är demaskerad, uthängd och utsparkad av TV4. Cheferna på kanalen erkänner med små bokstäver och mellan raderna att de har vetat om Timells sätt en längre tid. De valde att göra ingenting alls eller väldigt lite. Men nu, nu reagerar man. Man pratar Timell i de egna nyheterna, i morgonsoffan och på sociala medier. När verkligheten blev en kris så försöker iallafall TV-kanalen krishantera. Det är mer än man kan säga om kvällstidningen Aftonbladet…

”Det har varit en riktigt jävlig vecka” skriver Aftonbladets ledarskribent Eva Franchell. Jag förstår henne. Den som först bildsatte hennes ledartext klistrade först in en lättklädd Anna Nicole Smith som sidhuvud, som om den numera avlidna f.d modellen, trasiga människan, knarkaren skulle ha något att göra med Aftonbladets riktigt jävliga vecka. Nu är bilden borta. En svartvit bild med ett uppifrån-perspektiv i svartvitt på Aftonbladets redaktion 1980 har ersatt, vad nu den bilden har med texten att göra. Jag förstår att Aftonbladet har haft en riktigt jävlig vecka bakom sig.

Problemet för Aftonbladet är att det kommer fler riktigt jävliga veckor framöver. Det spelar ingen roll att ledarskribenterna twittrar på om allt annat i live. Det betyder noll att Eva Franchell skriver en ledartext om när hon satt i knät på sin blivande chef under anställningsintervju – och att kollegan är en liten del av ett universellt mansproblem. Må så vara. Men jag hoppas att Aftonbladets riktigt jävliga vecka beror att de känner hur förbannat uselt de har krishanterat Virtanen. Att man på redaktionen känner att det inte spelar roll hur man försöker förklara varför inte Virtanen hängs ut med namn, bild och anklagelser – medan Timell och Kronér hängs ut, precis som en rysk gymnast som också var ett svin för 27 år sedan. Allt på Aftonbladets sidor. Sin egen kollega kan man inte med att namnge. Ingen normalt funtad person kan förstå hur Aftonbladet resonerar.

Franchell avslutar ett stycke i sin ledartext om allt utom Virtanen med meningen ”Vi kan aldrig acceptera offentlig lynchning”. Borg nyss? Littorin i Almedalen för rätt länge sedan. Offentligt lynchande på Aftonbladets löp.

Aftonbladet gör bort sig. Nyhetskonsumenten ser förundrat på hur man skickar fram Lena Mellin för att förklara något som inte går att förklara. Precis som i fallet Timell måste kollegorna på Aftonbladet ha känt till snacket om Virtanens eskapader väldigt länge. Vad de har sagt, vad de har gjort åt det man som journalist med ena ögat i nätskvallret under alla dygnets vakna timmar måste ha sett vet vi inte. Vi vet att Aftonbladet har skickat Virtanen till Bommervik för att utbilda nya, unga, fräscha ledarskribenter på vänsterkanten. Vi vet att man har haft svårt att besegra Virtanen på boule under ledarredaktionens partaj. Sådant vet vi, men vi vet inte om någon har pratat om ”…det här som Cissi Wallin påstår?” med Virtanen.

Aftonbladets dubbla måttstockar, Aftonbladets usla krishantering, Aftonbladets historia om det här med att namnge folk till höger och vänster kommer att ge Aftonbladet betydligt fler jävliga veckor framöver.

24 svar på “”EN RIKTIGT JÄVLIG VECKA…””

 1. Det finns egentligen bara ett sätt att straffa Aftonbladet; köp inte blaskan och gå inte in på deras sajt. Det är nog det enda språk de förstår. Börja idag, det kommer att kännas alldeles naturligt efter bara någon vecka. Ni kommer inte att sakna deras version av verkligheten (om ni nu inte vill vara en del av deras låtsasvärld!).

 2. – och festen SKA vara över för Aftonbladet!
  Jag rekommenderar ALLA att – bortsett från att sluta läsa eländet – radera alla AB-relaterade appar från telefoner, iPads och datorer. Att fortsätta använda AB skulle vara att sätta en godkänt-stämpel på deras hantering!

 3. Borde inte Virtanen komma upp ur sin jordhåla och i Aftonbladet ge sin syn på det han anklagas för?

  Läser aldrig Aftonbladet men kan tänka mig att Virtanen inte är den som har problem att få fart på datorns tangentbord och få bokstäverna att hamna i den ordning han vill så vad är det som hindrar honom att nu försöka förklara sig.

  De som bara läser Aftonbladet och ser på Svt har ju inte en susning om vem denna misstänkte våldtäktsman är så visa att du har lite stake, oj, i dig nu Virtanen och träd fram.

 4. Lars Johan Hierta grundade AFTONBLADET 1830 och i begynnelsen gick det bra. Mellan 1929 – 1956 var man nazistvänlig och önskade att Hitler skulle ”ta över” Europa. (Apropå nazistiska bakgrunder, som Statsministern, Centern mfl har). Judehat! Sen gick det utför med ägare som LO, sossar och numera Svenska Dagbladet som kompanjon, tragiskt nog…..
  Hiertat är utbytt mot Respirator…

 5. Det är ju tur för Virtanen att hans normala rödvin inte gått upp i pris. Han kan fortsätta dricka det. På Södermalm där han bor läser man väl inte alternativa media så alltid är det några små godingar som följer med honom hem även nu.

  1. Hej bra skrivit kunde ha gjort det bättre Aftonbladet gör allt för att sälja. Hoppas flera bojkottar blaskan

 6. I förrgår mejlade jag Lena Melin och frågade henne om det inte var något slags nytt hyckleri-rekord av Aftonbladet att hänga ut Lasse Kronér i ett halvt dussin artiklar, medan man inte ens kan skriva namnet Fredrik Virtanen.
  Jag ifrågasatte konsekvensen i detta med tanke på att Lena Melin i förra veckan skrev att hon ansåg att det var ”polisens och rättsväsendet” som skulle sköta brottsutredningarna och inte aftonbladet.
  Jag frågade henne om detta resonemang bara gällde när det handlade om brottsmisstänkta/anklagade journalister på aftonbladet, men inte när det handlade om brottsmisstänkta/anklagade programledare på SVT .

  Sedan tidigare är mitt förtroende för aftonbladet och deras …erhm…”journalistik”…absolut obefintligt , men jag måste ändå säga att jag blev aningen förvånad i morse då svaret från Lena Melin dök upp i min inkorg ;
  Hon förklarade nämligen för mig att det fanns en stor skillnad mellan fallet Virtanen och fallet Kronér – och skillnaden var att….

  …. Kronér VILLE bli uthängd.

  Aftonbladet upphör sannerligen aldrig att förvåna . Just när man tror att dom har nått den absoluta botten, tar dom det ett steg till .
  🙁

 7. För flera år sedan blev jag förbannad när någon tog in Aftonbladet i mitt hem. Hur kan folk läsa sånt skit?

 8. Massmedian förlåter och massmedian dömer. Ibland blir trycket utifrån stor och ibland tror man sig hitta ett scoop.
  Till offentlig lynchning vill lägga Assange och barnläkaren på Karolinska vilka också var medieälsklingar men dömdes inte.
  Man hänger ut den man väljer.
  Har ni trott annat?

 9. Kollegan Anders Lindberg (ledarskribent för AB) hade inte ord nog för att fördöma den påstådda sexskandalen i SD. Det var usch och fy samt rasist, nazist och sexist; han och tidningen framstod som moralens väktare.
  Man bör väl sopa rent framför den egna dörren innan man uttalar sig? Det har inte den lille Anders förstått! Inte ett pip ifrån den lille råttan. En kvalificerad skitstövel enligt min mening! Usch och fy, AB, Anders, Lena samt Fredrik V.

 10. Det är LO som enligt avtalet med Schibstedt anställer och ansvarar för ledarsidorna. Så nu borde det vara dags för LO-Pampen att ta ställning i debatten.

 11. Han kommer att ställas inför rätta. Effektiv och framgångsrik advokat har tagit sig an att föra talan för ”drabbad” person. Han tvingas snart fram ur grytet.

  Tror att han kan ha fullt upp att krishantera andra relationer ut över de han har i sitt (f d) arbete.

  Undrar om det kan ha börjat kallna i brasan hemmavid?

 12. #metoo manifestationen kan ju börja med att samlas utanför Aftonbladets redaktion för att sedan tillsammans vallfärda till TV4-huset.

 13. Slutade läsa riks och lokalblaskor 1998 samtidigt som jag slutade röka, borde i dag vara miljonär men är av någon konstig anledning inte det. Läser i stället Nya Tider och andra nätnyheter. Nackdelen är att man missar dödsannonserna, realisationerna extrapriserna och de fåniga sportnyheterna.

 14. För anknyta till sluttampen på ”EN RIKTIGT JÄVLIG VECKA…” såg jag idag ett inslag på SVT nyheter om en MeToo-manifestation på Sergels torg, där man kunde skymta batikhäxornas batikhäxa Gudrun Schyman i folkhavet. Hen är ju bland feminister ett mycket känt ansikte utåt. Hen har i förment feministiska frågor en mycket hög (i realiteten kontraproduktiv) bocksvansföring.

  Jag förstår inte varför hen var där på plats. Har hen ingen djävla självinsikt utan låter blodet pumpa i den narcissistiska mediehoraådran, allt för att komma med i TV? Varför var det ingen av dessa sexualvåldsdrabbade flickor och kvinnor som gav hena kvasten och schasade bort fanstyget från manifestationen?

  Gudrun Schyman har ju, i likhet med Veronika Palm, Birgitta Ohlsson och Åsa Zig… f’låt Romson, figurerat på bild iklädd hijab (=slöja) i samband med det uppseendeväckande så kallade ”slöjuppropet”, som är baserat på en vandringssägen som valsar runt i åsiktskorridoren. Därmed har hen med sin intelligensbefriade symbolhandling gett sitt stöd för den muslimskt patriarkala, objektifierande kvinnosynen på svensk botten, och tagit kvinnokampen och jämställdhetsarbetet i Sverige flera steg tillbaka. Kärnan i denna kvinnosyn är att, om kvinnan har slöja och heltäckande klädsel i det offentliga rummet så är hon ärbar och respekterad, om hon visar hud och hår så är hon en hora. Och horor kan man ju tafsa på!

  ”– Jag tycker inte att det är normalt att ha slöja. Det gör mig förbannad, att en svensk kvinna som påstås vara fri ska sätta på sig en slöja, säger Nahid Persson Sarvestani.
  Vad står slöjan för?
  – Slöjan är något som män har skapat för att de är rädda att bli kåta när de ser håret på en kvinna.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=5621851

  Vad värre är med Gudrun Schymans kontraproduktiva symbolhandling i slöjuppropet, är att hen sannolikt är de facto medansvarig för ett icke ringa antal våldtäkter och sexuella trakasserier utförda av muslimska män, med en muslimsk patriarkal, objektifierad kvinnosyn, där offret är obeslöjade svenska kvinnor. Det är mycket sannolikt, åberopande senare tids famösa svenska våldtäktsutveckling, destruktiva massinvandring från kulturer med lågt Human Development Index (HDI) och den grundlagsskyddade ”Multikulti”-paragrafen (RF kap 1 § 2), att av de sexuellt trakasserade kvinnorna som deltog i dagens manifestation, så kan vissa av dem hålla Gudrun Schyman de facto medansvarig för det sexuella övergreppet som har drabbat dem.

  Symptomatiskt var det bara synbarligen svenska, obeslöjade kvinnor, som uttalade sig i SVT-inslaget.

  Varför i helvete är det ingen av de riktiga feministerna eller av våldtäktsoffren som synar bluffen Gudrun Schyman? Svensk MSM kommer inte självmant göra det!

  Sedan är det viktigt att poängtera att det även finns vidriga svenska män som våldtar och trakasserar kvinnor.

  1. Rättelse till min kommentar 20:30:
   Birgitta Ohlsson faller bort, ty hon har inte figurerat på bild iklädd hijab vad jag kan se, och har förmodligen inte deltagit i slöjuppropet. Gudrun, Veronika och Åsa deltog däremot i slöjuppropet.

   https://swedishsurveyor.wordpress.com/2015/03/30/swedens-feminist-party/

   Sedan kan det tilläggas att det finns kvinnor/batikhäxor som torpederar #metoo, genom att ha överseende med ensamkommande så kallade barns sexuella övergrepp på minderåriga svenska flickor. Läs:
   http://www.dailymail.co.uk/news/article-4973800/Afghan-migrant-sexually-assaulted-girl-14-church-camp.html

 15. Man känner inget annat än det djupaste förakt för denna LO- och sossetidning. Hyckleri och innehållna sanningar blandas med rena lögner. Tvi vale!

 16. Det är en tidsfråga innan man får se journalister smyga ut ur Pressbyrån med Aftonbladet gömt i FIB Aktuellt eller Lektyr till skillnad mot förr i tiden då det var tvärtom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *