DRIPP, DROPP

Alla ser det, alla utom Stefan Löfven. Alla ser hur alla dessa uttalanden som Mehmet Kaplan droppar och har droppat och alla dessa scoop som olika medier droppar allt eftersom rinner över kanten på anständighetens bägare. Nu är Mehmet Kaplan ute igen, och jämför den enda fungerande demokratin i Mellanöstern med det Tredje Riket. Löfvens bostadsminister jämför den judiska statens behandling av palestinier i nutid med hur judarna behandlades av nazistregimen under 30-talets utstuderade terror…

Själv är jag mer överraskad över att Mehmet Kaplan inte tar steget fullt ut, och börjar prata om likheter även mellan Förintelsen och det som pågår idag i Palestina än att han jämför Israel med Hitler-Tyskland. Mehmet Kaplan har ju en chef i Åsa Romson som jämförde flyktingbåtarnas öden i det Egeiska Havet med det som hände i Auschwitz. Mehmet Kaplan har ju en kollega som heter Margot som brukar spinna på alla tänkbara och otänkbara angreppsvinklar mot Israel, som ”utomrättsliga avrättningar”. Men innerst inne spöar nog Mehmet Kaplan både Åsa och Margot. Mehmet Kaplan har ju alltid varit tydlig med vad han vill med Israel och Jerusalem.

”…De ockuperade territorierna kommer, om Gud vill, att befrias, och östra Jerusalem kommer att bli Palestinas huvudstad. Vi kommer att hjälpa till med detta som regering.” – Mehmet Kaplan i den turkiska tidningen Star Gazete 2014-10-12, översatt av Thomas Gür.

Ungefär samma budskap stod Mehmet Kaplan och ylade ut över Medborgarplatsen på ett massmöte. Ungefär samma signal skickar Mehmet Kaplan ut när han legitimerar Hamas styre över Gaza med sin ”Ship to Gaza”-resa.

Mehmet Kaplans droppar har droppat länge, och bägaren borde ha runnit över för länge sedan. Det hade den gjort om det var någon annan statsminister än Stefan Löfven som hade suttit och stirrat på den växande pölen runt bägaren med sedvanlig död blick. Löfven förstår att det har runnit över, men Löfven gör inget mer än att säga något i stil med att nu får det minsann vara slutdroppat.

Problemet för Löfven är att hela Mehmet Kaplans politiska gärning är ett helt oljefat av droppar som var och en borde få Löfvens bägare att rinna över. Det kommer en dag, sannolikt rätt snart, då en ännu större droppe får Löfven att se det vi andra har sett under varierande lång tid. När Löfven upptäcker det, då sitter bilden ännu tydligare än nu av en svag ledare utan förmåga att klara av att styra ens sin egen regering och ännu mindre landet Sverige…

3 svar på “DRIPP, DROPP”

  1. När sd nästa vecka lägger in sin begäran om misstroendeförklaring mot Kaplan blir det ooolidligt spännande att se om den kommer att stödjas av ”alliansen”.

    1. Exakt. Judehat är ”business as usual” inom (mp),(v),(fi) och delar av (s), för att inte tala om Sveriges radio, Aftonbladet mm. Även om de flesta har vett att linda in det som ”Israelkritik”. På liknande sätt har stödet för odemokratiska islamister varit stort, vår så kallade utrikesminister ger dem gärna stöd och pengar.
      SvDs senaste avslöjande förvånar ingen med lite koll på Kaplan och de partierna. Snarare stärker det honom, för faller han för detta, så är det många som likaledes borde falla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *