DET GRÄNSLÖSA STATSRÅDET

Statsrådet Strandhäll börjar att bli ett stående inslag på I otakt. En minister som finns så mycket och dessutom bjuder på sig själv på de sociala medierna måste kommenteras på de sociala medierna. Strandhäll slog igenom med en festbild på henne och en hel del av de kvinnliga ministrarna i ”smartaste bästa tjejgänget” på nätet. Samtidigt hade flera av dem tackat nej till att förklara regeringens politik i Aktuellt för att de hade viktigare saker för sig. Strandhäll fortsatte med att skoja om man inte borde dra in rösträtten för män. Männen röstar ju fel i större utsträckning än de smartaste bästa kvinnorna. När sedan Tre Kronor vann VM-guld i ishockey för några veckor sedan så jublade tillförordnade idrottsministern Strandhäll.  Segern var ett resultat av den svenska modellen, en effekt av decennier av socialdemokratiskt styre.

Nu har Strandhäll tagit ytterligare ett kliv ut i träsket på Twitter. Från att försöka skoja och ha kul på sitt eget personliga sätt har Strandhäll börjat håna de politiska motståndarna. Är man känslig kan man tycka att minister Strandhäll sparkar på någon som redan ligger, och att det känns lågt. En vänsterdoja på högerledaren.

” – Efter 2,5 år som partiledare kommer fd. PR-konsulten och info.chefen Kinberg Batra till slutsatsen att hon ska mediatränas.” – statsrådet Strandhäll twittrar apropå Kinberg Batras och Moderaternas kris.

Kinberg Batra har alltså varit PR-konsult och informationschef, och med de meriterna i bagaget skall man inte behöva medietränas enligt Strandhäll. Själv har jag svårt att sätta ett tydligt likhetstecken mellan PR-konsult eller informationschef och oppositionsledare. Dessutom finns det ju ingenting som säger att man alltid är bra på det man har gjort, eller så bra att man inte kan bli bättre. Det Strandhäll twittrar är bara ett hån, något som en minister borde kunna hålla sig borta från. Låt oss legitimerade dyngspridare på nätet ha något som skiljer oss från er. Men Strandhäll kan inte låta bli att vara som oss…

Kinberg Batra har fått en uppenbarelse om att hon inte gör sig i medierna, och vill börja träna. Inte en dag för tidigt, oavsett bakgrund. Strandhäll själv har inte fattat att hon i sin nuvarande roll inte fungerar i de sociala medierna. Folket förväntar sig lite mer av en medlem av landets regering än ett skruvat nättroll. Strandhäll håller på att sudda ut gränserna mellan hög och låg. Det är bara att korka upp och poppa på. Ett valår står för dörren, och med den en ännu lägre nivå på den politiska pajkastningen. Oddsen för att statsrådet Strandhäll hamnar riktigt lågt borde knappast vara spelbara.

16 svar på “DET GRÄNSLÖSA STATSRÅDET”

  1. Tack för att du uppmärksammar detta vackra ord. Fast jag tycker att det har en positiv betydelse: jag ser mig som bönhas i bl.a snickeri, makroekonomi, VVS, inrikespolitik, och trädgårdsodling.

 1. Mot bakgrund av alla människors lika värde är regeringen förvånansvärt till brädden fylld med värdelösa ministrar.

 2. Det är bortkastade pengar att försöka media träna AKB. Att media träna en träpinne är en omöjlig uppgift som tom urblåsta mediafolk borde förstå.

 3. Strandhäll är förvisso ett stolpskott, men i just det här fallet tycker jag nog att hon håller sig på rätt sida om gränsen. Politiker är också människor och bör få uttrycka sig som sådana.

  Trots allt har ju Löfven flera gånger antytt att alla som hittar problem med det mångkulturella samhället är att likna vid Nazister. Jämfört med sådana övertramp, mot VÄLJARE, så ter sig Strandhälls tykna kommentar inte så farlig.

 4. Strandhäll liksom Löfven är sprugna ur fackföreningsrörelsen. Därav deras pompös och diktatoriska uppträdanden.

 5. Hej.

  Strandhäll utmanar som få den gamla sanningen att ingen grupp är intelligentare än den dummaste medlemmen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 6. Du kan inte mena allvar.

  ”Det Strandhäll twittrar är bara ett hån, något som en minister borde kunna hålla sig borta från. ”

  När mähät Strandhäll faktiskt lyckas vara träffsäker (säkert med hjälp av fem spökskrivare) så är det lite för magstarkt för bloggaren. Politiker skall beté sig värdigare än så, jaså.
  Hah! Sen när?
  De är politiker. En politiker är ett slags prostituerad, fast för röster. Och pengar, förstås. Men utan sex. (?)

  Det blir sorgligt att se den förment ”före detta” tokmoderaten gränsla sin vita springare och undsätta Dear Leader från motståndarsidans smädelser. Ränderna går inte ur i första taget, ser jag.

  När Bali eller Fnordspott får in sin nästa twitter-kvickhet på en såsse väntar vi spänt på din protest.

   1. Det är ett korrekt påstående! Bra!

    I ett kommentarsfält på en blogg:

    ”Du har dubbla standarder för politiker beroende på om de tillhör blåa laget eller röda laget”

    ”Hundar är inte skor.”

    ”Jaa… Det är ju sant”

    Komma här och jämföra riksdagsledamöter som för närvarande inte är ministrar med riksdagsledamöter som för närvarande är ministrar, PFF, vilka tokigheter!

    Kram!

 7. Inom det journalistiska etablissemanget har de digitala dagstidningarnas kommentarsfält benämnts ”slaskrännan” apropå dyngspridning. De s.k. slaskrännorna har numera till stor del dragits in. Kommentarerna där hade ett brett spektrum av kompetens. Det var till och med så att vissa kommentarer överflyglade artikelförfattarnas ämneskompetens i det berörda ämnet. Den verkliga anledningen till att kommentarsfunktionen drogs in, torde vara att den gynnade SD:s framväxt. SD var/är ju hatat av det journalistiska etablissemanget.

  Faktum är att Twitter är den verkliga ”slaskrännan” eller dyngspridaren, eftersom man får endast formulera sig på 140 tecken, och motkommentarer kommer också med 140 tecken. Textutrymmet ger starkt begränsat utrymme till djuplodande analys och nyanser. Twitter befrämjar inte dialog utan verbal pajkastning och snuttefiering.

  Politiker och journalister, om de vill ha hedern i behåll, borde således hålla sig borta från Twitter, anser jag.

  Men det ska också erkännas att Twitter ger en möjlighet att snabbt och brett kunna förmedla korta budskap eller ”one-liners”.

 8. Kan bara hålla med Johan, detta är helt ok kritik mot en aktiv politiker (från en annan aktiv politiker). Hanif Bali håller en skarp kritisk och ofta rolig ton, men han blir aldrig otrevlig eller går över någon moralisk gräns. Tycker man får tolerera samma sak från andra sidan. Tycker Strandhälls tweet var lite rolig och träffsäker och helt inom normala gränser.
  Att jag sedan sett en del annat från Strandhäll som varit väldigt dumt är en annan sak. Men det gör att jag undrar om tweeten var hennes egen, eller något hon snott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *