DEN VEDERVÄRDIGE MANNEN FRÅN SAMARKAND

Vissa dagar minns man mer än andra. Den där dagen som den vedervärdige mannen från Samarkand körde en lastbil fullastad med öl över oskyldiga människor på Drottninggatan kommer jag aldrig att glömma. En snabb status på Facebook. En vän mitt i kaoset som skrev något om en lastbil i full fart på gågatan Drottninggatan, en fredagseftermiddag i april. Då var det alltså dags, och fem släckta liv senare slutade resan rakt in i parfymavdelningen på Åhléns City.  Nice. Berlin. Stockholm. Varje gång jag går förbi Åhléns, eller tar en promenad på Drottninggatan kommer den 7 april i repris, och då var jag ju inte ens där…

Det skrivs som aldrig förr om den vedervärdige mannen från Samarkand, om Rahmat Akilov från Uzbekistan. Det var han som körde lastbil på Drottninggatan. Det var han som lyckades med det som den misslyckade tarmspridaren och terroristen Taimour Abdulwahab hade misslyckats med sju år tidigare. Akilov lyckades döda vanliga, oskyldiga människor på Drottninggatan.

Och nu käbblar vi i Sverige om Akilov är en massmördare, som fänrik Flink i Falun, eller en terrorist. Akilov är den vedervärdige mannen från Samarkand. Både massmördare och terrorist i mina ögon. Akilov är en man som inte borde ha varit här, men som fanns här för att vårt migrationspolitiska nät är så grovmaskigt att det inte skulle klara av att fånga en blåval. Ännu mindre en förslagen galning från Uzbekistan, dåren som var och är den vedervärdige mannen från Samarkand…

Allas vår Leif GW Persson skrev något i någon svensk blaska idag som passerade förbi mina ögon. GW skrev något om att det inte är frågan om om utan när Akilov får sin naturliga uppföljare. Så är det naturligtvis. Alla vet det. Polisen vet att den dagen kommer. De kan bara hoppas på att man är inne mitt i ett skiftbyte även den gången. SÄPO vet att det kommer, alldeles oavsett vad man gör och lyckas med i kampen mot de radikaliserade, vedervärdiga männen från utanförskapet. Det kommer alltid finnas några eller några som kommer att kunna anse sig vara mer framgångsrika än Akilov.

Medan Sverige i det fördolda tar kampen mot den importerade terrorismen – för det är precis vad den är – så käbblar svensken om den vedervärdige mannen från Samarkand är massmördare eller terrorist. Att en sådan vidrig figur som Akilov kan vara både och finns inte på kartan. Det han gjorde fredagen den 7 april var terrorism, och ett massmord. Det han gjorde var att injaga skräck, rädsla och fruktan i en hel nation. Detta samtidigt som han mördade fem oskyldiga medmänniskor.

Den vedervärdige mannen från Samarkand skulle inte vara här, men han var det ändå och trots allt. Det om något var och är oacceptabelt, precis som nästa terrordåd kommer att vara oacceptabelt i vår regeringschefs vokabulär…

11 svar på “DEN VEDERVÄRDIGE MANNEN FRÅN SAMARKAND”

 1. ”Den vedervärdige mannen från Samarkand skulle inte vara här, men han var det ändå”

  Ja, och jag kommer alltid att betrakta de som ändå lät honom vara här som indirekt ansvariga för morden.
  Vissa människor är illegala.

  1. Jag måste säga att trots din dystra ton Fredrik så kan du tamigfanimej producera minst 8/10 av de nyheter en svensk ”journalist” producerar och låta minst 100000 gånger seriösare. Jag är packad som en säl men jag rootar fortfarande för ditt parti, vad det nu än är. Jag hatar Aftonbladet, Expressen, GP och alla andra men jag älskar dig! Du är fanimej bäst!

 2. Jag upprepar bara det, jag sagt tidigare: Det är väldigt lätt att utföra en terrorattack på finlandsfärjan (eller estlandsfärjan), om viljan finns.

  Hälsar en finne, som regelbundet reser mellan Sverige och Finland.

 3. Migrationsverket lägger ner stora resurser på asylansökningar, sedan kan de inte avvisa underkända personer. Hela processen bygger på osäkra uppgifter som sedan inte kan verkställas. Vad är syftet med Migrationsverket och dess enorma budget?

 4. ”Det är inte ok” . Löfvenskt kraftuttryck.

  Det självbelåtna flinet hos aset när han gripits blev bara för mycket för mig. Likaså slaskpressens löpsedel: ”Rakhmat gjorde…..”

  Varför i helvete ska aset nämnas vid förnamn? Blir det inte tillräckligt familjärt och vänskapligt med efternamn för slaskpressen?

 5. Barnamördaren och terroristen från Samarkand.

  Den tysta majoriteten önskade honom något helt annat än en kärleksmanifestation på plattan…

  1. Den praktiserande muslimen.
   Folk som säger att sådana som han inte är muslimer är lögnare eller idioter. Läs den förbannade luntan själva.

 6. Jag känner att jag behöver problematisera kring ”den importerade terrorismen”.

  Skulden för terrorattentatet på Drottninggatan 7/4-17 ligger på vårt mentalt efterblivna, EU-vurmande politiska etablissemang, som intellektuellt inte mäktar med att göra en konsekvensanalys av den högprioriterade, glorifierade, destruktiva massinvandringspolitiken.

  En av konsekvenserna med massinvandring av i huvudsak muslimska invandrare, är en breddad rekryteringsbas för terrorister, vilka kan bli, trots synbart sekulär hållning gentemot islam i utgångsläget, fullfjädrade terrorister genom en radikaliseringsprocess under rätt förutsättningar. Och rätt förutsättningar har vi i Sverige! Det har det politiska etablissemanget sett till. Själva massinvandringen borgar för de rätta förutsättningarna för radikaliseringsprocessen, och Sverige har de facto utomlands appellerat till invandrare från kulturer som står långt från den svenska kulturen och det västerländska bildningsidealet.

  Att vi skulle ha ett integrationsproblem är inte att rätt beskriva situationen, utan visar på att man inte förstår situationens allvar i konungariket Sverige. Integration implicerar ju att något (=invandrarna) ska kunna integreras i något (= det svenska folket eller samhället). För att situationen seriöst ska kunna beskrivas som ett integrationsproblem och att en integration ska kunna lyckas, så måste invandringen ha legat på betydligt lägre nivåer. Men vi har ingen lite invandring till Sverige, så därför blir eventuella integrationsproblem/utmaningar obsoleta.

  Vi har massinvandringen! Och då har vi för fan ett massinvandringsproblem! Integrationen är därmed dömd på förhand att misslyckas. Därför växer det upp på svensk botten radikaliseringsbefrämjande parallella samhällen, som distanserar sig mot det svenska. Vad som spär på det hela är att efter den senaste grundlagsändringen gällande Regeringsformen kap 1 § 2, ”Multikultiparagrafen”, som klubbades igenom av Sjuklövern, så stöds nu också parallella samhällens framväxt på det svenska samhällets bekostnad, enligt:

  ”Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas.”

  Sunnimuslimen Rakhmat Akilovs terrordåd är således ett resultat av det politiska etablissemangets bristande analytiska förmåga och massinvandringspolitiken.

  Illegal invandrare (papperslös enligt PK-tugget) är man när man har fått avslag på sin asylansökan genom ett domstolsutslag och måste lämna landet. Vad som gör det hela så djävla stötande är att det politiska etablissemanget har sett till så att illegala invandrare, som Akilov efter 2016, kan få sina tänder lagade till det facila priset av 50 kronor. Motsvarande kostnad för en hederlig svensk kan bli bortemot 20000 kronor. Medan den illegale invandraren får sina tänder lagade så får inte vårdande tandläkare, enligt regler från det politiska etablissemanget, avslöja för rättsvårdande myndigheter (vilka är satta att verkställa avvisningsbeslutet) att han har en illegal invandrare som får sina tänder lagade. Därmed torpederar också det svenska politiska etablissemanget rättsstaten, vilket det inte förstår pga. bristande analytisk förmåga.

 7. ”Det han gjorde fredagen den 7 april var terrorism, och ett massmord. Det han gjorde var att injaga skräck, rädsla och fruktan i en hel nation. Detta samtidigt som han mördade fem oskyldiga medmänniskor.”
  Men, det ska vi inte glömma, jag gör det i alla fall inte, han, Akilov, är inte ensam ansvarig. Alla de ”Quislingar” som möjliggjort denna, den förra misslyckade (han som sprängde sig själv) och kommande terrorattacker har ett stort ansvar! Och jag ser fram emot den dag då en haverikommision tar tag i det här. Och jag tror och hoppas att den dagen kommer. Om inte, hemska tanke, Sverige, det Sverige vi känner (har känt) faller innan dess. Typ det som hände Libanon.

  Slutligen, visst är det dags att införa tjänstemanna-ansvaret igen? Jag tycker i alla fall så!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *