DEN NYA MUREN

Han stod där på Medborgarplatsen, statsminister Löfven. Folk applåderade åt det Löfven sade. ”Mitt Europa bygger inga murar” plus ”…och vi ska fortsätta vara ett land, som bär solidariteten som vår största stolthet” lika med ”…så blir det som nu är en ansträngning, på sikt en tillgång för Sverige.” Människor jublade. Visst, Löfven pratade om flyktingar, mitt under flyktingkrisen. Inte om arbetskraftsinvandrare. Där finns ingen solidaritet. Där går det alldeles utmärkt att bygga murar. Där finns det inget skäl att vara solidarisk. Socialdemokraternas nya giv är att stänga gränsen för arbetskraftsinvandrare.

En gång i livet, för en sisådär 37-38 år sedan tvingade min mor mig att vara med i Unga Örnar. Redan då hade jag svårt att förstå hur de tänkte, de där sossarna. Deras vuxna tankebanor stämde inte överens med mina barnsliga idéer. Men mor och far tyckte ju att det var rätt och riktigt, och då måste det ju vara så. Eller inte. Några år senare blev jag tonåring, med allt vad det innebär. Över 35 år senare kan jag inte förstå hur sossarna tänker eller fungerar, annat än att allt de gör och säger egentligen handlar om att säga det som säkrar makten och härligheten. Utspelet om arbetskraftsinvandrarna är ett sådant exempel.

”Ingen ska komma och säga till mig att de arbetslösa människor som finns i Sverige i dag inte kan vara lokalvårdare, köksbiträden eller inte kan göra handräckning på en byggarbetsplats. Så ser det faktiskt inte ut” konstaterar Löfven. Det är naturligtvis lika sant som det är rätt och riktigt. Med den meningen säger Löfven nej till arbetskraftsinvandring.

Problemet är ett bidragssystem som gör att man inte behöver vara lokalvårdare, köksbiträde eller syssla med handräckning på ett bygge för att ha en dräglig tillvaro i Löfvens bidragssamhälle. Det här med att det skall löna sig att jobba funkar ju inte i praktiken, inte i ”Bidrags-Sverige”. För kan man slippa städa trapphus eller diska på ett storkök, och kostnaden för att slippa är liten så blir valet ofta lätt…

”Jag ser inget behov av städpersonal eller diskare från andra kontinenter” säger finansminister Andersson, och det har hon ju rätt i. Finansministern motiverar sitt nej till arbetskraftsinvandring med att det redan finns folk i Sverige som kan göra jobben.

Problemet är att de som finns här ofta inte vill göra jobben. Allt handlar om bidragen och jobben. Det handlar om den pyttelilla skillnaden i plånboken mellan att göra ett tungt ’skitjobb’ eller att kunna sitta hemma. Det där har sossarna aldrig fattat, och för att ha råd med bidragen höjer man skatterna för de som jobbar ännu lite till.

Jag har aldrig förstått mig på hur de tänker sossarna, om det nu är det som de försöker sig på…

9 svar på “DEN NYA MUREN”

 1. Visst, det låter ju bra det där med att svenska jobb i första hand ska gå till folk som befinner sig i Sverige istället för att dom ska gå till folk som importeras som arbetskraftsinvandrare .
  Det finns bara två problem med det, Löfven ;
  1. För bara några månader sedan så berättade ditt parti att det var både rasistiskt och fascistiskt att tänka så, och minst halva ditt parti anser fortfarande det. Åtminstone om förslaget kommer ifrån SD.
  2. Ni avser bilda regering tillsammans med antingen MP eller C och båda de partierna anser att precis alla som vill ska ha ett öppet spår in på den svenska arbetsmarknaden.

  Detta gör att Socialdemokraternas trovärdighet är obefintlig.

  ( Och om det skulle vara så att någon politiskt korrekt foliehatt läser denna kommentar :
  Jag är en existerande människa som är född och uppvuxen i Sverige och ovanstående är inte bara fakta utan även min åsikt. Det är alltså INTE så att jag är ett dataprogram eller en programmerad robot eller ett ryskt troll utsänd av Putin för att påverka det svenska valresultatet )

 2. problemet är snarare att de arbetsgivare som inte har skatteskulder inte behöver anställa till dessa jobb. De kan få gratis praktikanter från AF dvs personer som måste praktisera för att få sina bidrag. Oseriösa arbetsgivare som inte klarar arbetsförmedlingens granskning kan i stället ordna fakeanställningar med högre löner på papperet än vad den anställde sedan får och ta en bekant från hemlandet.

 3. Många ungdomar bor hemma och försörjs av sina föräldrar istället för att arbeta. Då kan man ju säga att föräldrarna bedriver en Socialdemokratisk politik.

 4. Läste följande i G-P: ”En ensamstående mamma med tre barn kan få – efter att skatten är betald – 28 000:-/månaden i olika bidrag”. Vem vill arbeta när man får ut den summan? Ett arbete för en outbildad person kommer inte ens upp till hälften av det beloppet. Undra på att sossarna göder sin röstboskap. Ett riktigt skitparti som snart bör sjunga sin svanesång – om nu svenskarna kan inse vad som pågår

 5. Fusket med arbetskraftsinvandring är stort. Jag känner till ett flertal restauranger som i stort sett bara har importerad arbetskraft och de betalar inte ett ruttet öre för den.
  Det som kommer hit får ingen lön och de betalar själva in sin skatt och arbetsgivaravgift för att det ska se ut som allt går rätt till. De går med på ett självbetalt slavkontrakt i utbyte mot uppehållstillstånd.

 6. Under mitt besök i Sri Lanka i vintras träffade jag en lankes som under två år hade jobbat som personlig assistent i Sundsvall åt en amerikansk pojke . Han jobbade åt en firma som har startats och drivs av en irakier. Den har 80 anställda och omsätter 50 mn kr. På 10 år har den gjort en vinst på 10 mn kr och fått pris som bästa tillväxtföretg i Sundsvall.
  Visst är det fantastiskt med arbetskraftsinvandring och särskilt de 268 personliga assistenter som kom ifjol! De bidrar särskilt till vår tillväxt och välstånd.
  Mannen i Sri Lanka talade knappt ett ord svenska efter två år i Sverige, men han kämpade för att komma tillbaka. Det ville hans tonåriga söner också väldigt gärna för att fortsätta sin skolgång här.
  Man får ett visst perspektiv på världen och de enorma skillnaderna som är om man undviker all-inclusive.
  Sri Lanka är ett underbart land, men vilka problem de har. Nästan alla ungdomar jag talade med vill emigrera. De har högst 2 000 kr/mån för ett heltidsjobb med tre dagar ledigt per månad.
  Det finns miljoner ungdomar därute i världen. De är bara en smartphone och en billig flygbiljett ifrån oss. HUR GÖR VI?

  1. Hej.

   Kommer de utan egen försörjning eller arbete ger vi dem tre val:

   A) Res hem
   B) Deporteras efter att ha avtjänat fem år i arbetsläger för illegal invandring
   C) Hävda flyktingstatus och tillåts leva i ett inhägnat och bevakat flyktingläger i Norrlands inland tills de vill/kan resa hem; större delen av födan, byggnaderna och bränslet skall produceras i lägret

   Tror du att vi har några problem om vi konsekvent gör så?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

 7. Stefan Löfven är i sitt esse när han gör kraftfulla uttalanden och avsiktsförklaringar.
  Låter bra i stunden.
  Resultat i praktiken noll och intet eller raka motsatsen.
  Floskelmakeri av bästa märke.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *