DEMOKRATI OCH DEMONISERING

”Nåja, vad är väl en bal på Grand Hôtel? Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles… alldeles brun!” Apropå det här med demokrati och demonisering…

Best Western Capital Hotel ligger i partihandelsområdet i Årsta. Det är ett hotell med utsikt över en trafikplats, en OKQ8-mack och fyrtio nyanser av grått. Tittar man på Facebook så har det hotellet ett betyg på 3.6 av 5. Best Western Capital Hotel var tills alldeles nyligen en flyktingförläggning, med ett annat namn men med samma lokaler och samma läge. Ibis Hotel i Spånga har en liknande utsikt. En gammal kontorslokal som har blivit ett hotell, mitt i ett industriområde och med en genomfartsled som den nära naturupplevelsen. Tittar man på Facebook så har det hotellet 3.1 av 5 i betyg.

Grand Hôtel ligger centralt i den Kungliga huvudstaden, i närheten av allt och lite till. Från Grand Hôtel har man utsikt över Stockholms ström, över det Kungliga Slottet och Riksdagshuset. Tittar på Facebook idag så har Grand Hôtel samma betyg som Ibis i Spånga, och ett avsevärt sämre betyg än den gamla flyktingförläggningen i partihandelsområdet…

De där betygen är ett resultat av att det finns folk som stör sig på att Grand Hôtel upplät sina lokaler åt ett av riksdagens partier, åt en tjeckisk före detta president och en före detta brittisk partiledare. Sverigedemokraterna hyrde in sig på Grand, och för det skall Grand straffas av de som tycker att allt och alla skall bojkotta Sverigedemokraterna.

I en demokrati får man tycka och tänka vad man vill. Man behöver inte gilla det andra tycker och tänker, men man skall iallafall försöka respektera att andra tycker och tänker olika. Typ ”Vi gillar olika”. Att det finns enskilda näringsidkare som hyr ut sitt hotell till ett riksdagens partier för ett partaj borde inte vara ett problem. Men Grand Hôtel skall straffas. Nätpöbeln ger sig ut på betygsänkarstråt. Ett av landets mest respektabla hotell sänks på den största sociala kanalen – Facebook.

När jag bokar hotell brukar jag kolla in recensioner här och där innan jag spikar beslutet. Hade jag varit en turist med noll koll som vägde betyg mot pris så hade jag kanske hamnat i partihandelsområdet istället för på Grand. Men så kan det bli när allt och alla skall straffa en hotellägare för att han tar in fel gäster. Vad blir följdverkningen? Att Sverigedemokraternas lojala nätkrigare sänker betygen på nätet för alla hotell, restauranger och konferensställen som släppt in sossar, miljöpartister och vänsterpartister? Sen kan man bara lita på det omdöme man fått från en kompis…

Företag sägs boka av sina bokade tillställningar, bara för att Sverigedemokraterna och deras utländska gäster har varit där. Bokar samma företag av hotell som har haft massmördare, diktatorer, våldsbejakande extremister och andra avskyvärda varelser som gäster? Eller är det så att Jimmie Åkesson luktar mer illa än Robert Mugabe? Är Nigel Farage en vidrigare typ än terroristen Arafat? Är en demokratiskt vald före detta europeisk president smutsigare än någon statskuppsvinnande sydamerikansk dito? Bara för att de tycker och tänker ”fel”?

Det handlar om demokrati och demonisering. Demoniseringen funkar inte, men det vill de inte se de som demoniserar SD – och nu även ett hotell som släppt in SD. Demokratin hankar sig fram nödtorftigt fortfarande. Sverige håller inte ihop, mer än i föraktet mot Sverigedemokraterna. Hur blir Sverige om de där ”bruna råttorna”, rasistfascistnazisterna får flest röster nästa val?

Är vi på väg mot en frontalkrock där desillusionerade väljare möter demoniserande tänkare och tyckare som tror att de är på rätt väg? Jag tror det. Det kommer att smälla ordentligt när frustrationen frontar föraktet.

14 svar på “DEMOKRATI OCH DEMONISERING”

 1. Skitbra! På pricken om det bisarra vi ser. Jag blir helt beklämd av allt som händer och att media bara fokuserar på symtomet SD.
  Fortsätt skriva så bra som du gör!

 2. Vänstern hatar Voltaire och allt vad demokrati betyder! Hör trampet av stalinstövlar som ett eko av nazismen.
  Minns Ryssland, Warszawa länderna, Kinas med Maos kulturrevolution, röda khmererna i Kambodja, castros cuba,osv osv

 3. lite glädje bjuder Timbuktu artisten på,hans farbror i USA stödjer Donald Trump,Timbuktu blev lessen,jag blev skadeglad!

 4. Bland nätpöbeln och i svensk MSM som har protesterat mot Grand Hotel finner vi sannolikt många överbetalda EU-apparatjikar, antidemokrater och allsköns EU-vurmare, som vill värna EU-projektet på nationalstaternas bekostnad.

  Då blir det särskilt svårt för dessa gökar med vetskapen om att den omtalade EU-skeptiska tillställningen på Grand Hotel delvis betalas av EU-parlamentet. För det var ”Institute for Direct Democracy in Europe” (IDDE) med säte i Bryssel, som hade förlagt sin sammankomst i Stockholm, inte Sverigedemokraterna, vad jag har förstått.

  På dagordningen fanns bland annat prisutdelning i ”The European Freedom Awards 2016” som gick till Tjeckiens före detta president Vaclav Klaus, känd för sin ståndaktiga vägran att skriva under Europakten i januari 2012. Således var det bara Tjeckien och det Förenade kungadömet av EU:s 27 länder som inte skrev under Europakten. Här är Vaclav Klaus tal:
  http://www.klaus.cz/clanky/4014

  (Till en början såg det ut som att Sverige inte heller skulle skriva under Europakten, ty sosseledaren Håkan Juholt motsatte sig den. Detta föranledde ett snabbt och kraftfullt agerande av Bilderbergs-boten Karin Jämtin, som ersatte Juholt med den Europaktvänlige Stefan Löfven i januari 2012, strax innan frågan om ett svenskt medlemskap i Europakten skulle beslutas i Riksdagen. Delvis som tack för att Löfven såg till att sossarna i Riksdagen röstade för Europakten, belönades hen med deltagande i Bilderbergs ”programmeringskurs” 2013.
  http://cornucopia.cornubot.se/2012/01/vad-var-det-jag-sade.html )

  Dessutom höll den inbjudne EU-skeptiske Nigel Farage följande tal under IDDE:s sammankomst på Grand Hotel.
  https://www.youtube.com/watch?v=mbSbNZuvqeE

 5. Tror egentligen inte detta handlar om sak politik i sig. Någonstans förstår nog alla (utom skrikvänstern) att den politik som bedrivits de senaste 25 åren, oavsett partifärg, inte är hållbart för ett fungerande välfärdssamhälle.

  De styrande har alltid haft och har det ganska bra. De har bra lön, trivs på galor och andra trevliga arrangemang, har fina förmåner, förtur i vårdkön, gratis resor mm och blir sedan generöst försörjda ända fram till dö dagar samtidigt som de kräver att en snickare med utsliten kropp skall arbeta till 70. Fullbetald, outsliten och frisk pensionär vid 50 års ålder, vem skulle inte tacka nej till det?

  Nu börjar dock verkligheten knacka på vanligt folks dörrar. Hederligt hårt arbetande skattebetalare har börjat märka av att vårdköerna blir allt längre och våldet i samhället kryper allt närmare deras hem. Utländska ligor plundrar hem och gårdar och polisen kommer ibland inte ens. Alternativa vägar utreds på hur man som gående skall kunna ta sig till sitt hem utan att bli överfallen. Varje dag fylls tidningarna med avrättningar på öppen gata, explosioner, gruppvåldtäkter, rån, hot, bilbränder, skolbränder och nedläggningar av svensk basindustri som bidrar till svensk ekonomi. De har nu insett att skattefinansierade lönebidragsjobb inom stat och kommun inte kommer att hålla.

  Ingenting händer utan situationen blir bara värre och värre för varje månad som går. Ingen av de gamla sju partierna har gjort något åt denna situation. De vill inte riskera att bli uthängda av den goda vänstermedian som verkar tro att ”allt alla åt alla” fungerar och att alla med utländskt namn är offer.

  Det är här Sverigedemokraterna kommer in i bilden. När politikerna inte lyssnar på vanligt folk oro så får det konsekvenser. I det här fallet så har sju-klövern indirekt skapat ett parti som lyssnar på folket. Det råkade bli SD. Ett parti som växer så det knakar och har verkligheten på sin sida. Deras förslag kopieras och införs på löpande band av de ”etablerade” men de gör allt för att inte låtsas om det.

  Nu känner sig alla de goda politiker hotade och inser att deras välavlönade tillvaro hotas på allvar. Skall det komma sverigedemokratiska politiker och överta deras fina tillvaro runt maktens köttgrytor så måste något göras.

  Inget fungerar så bra som smutskastning och stigmatisering. Få så många väljare som möjligt att tro att det är Hitler med anhang som styr detta nya parti. Tyvärr så bryr sig merparten idag inte om att ta reda på fakta, att lyssna på riksdagsdebatter och vad flera nationalekonomer har att säga. Det viktigaste idag för majoriteten verkar att få veta vem som vinner ”Robinsson” och ”Bonde söker fru”. Dock blir det bara fler och fler som undrar om de kan ta sig till jobbet på morgonen då bilen kan ha brunnit upp under natten.

  Till sin hjälp tar dessa politiker hjälp av vänstermedia som inte är sena att haka på att demonisera människorna i det nya partiet som de själva indirekt har skapat. Så infördes Demokraturen istället för demokratin, läs https://sv.wikipedia.org/wiki/Demokratur

  De senaste åtta åren så har dessa sju partier med hjälp av Miljöpartiet nästintill offrat ett fungerande välfärdsland enbart för att inte Sverigedemokraterna skall få något som helst inflytande på den svenska politiken.

  Denna skada kan vara irreparabel för all framtid och våra barn och barnbarn kommer att undra hur vi kunde låta detta ske. 2018 är sista chansen att rädda vad som räddas kan.

  Tack för ordet

 6. Jag har hört av säker källa att Jimme Åkesson, Björn Söder och andra högt uppsatta Sverigedemokrater köper sitt rödvin på Systembolaget!!!

  Nu förväntar jag mig en dylik protest med medföljande bojkott av ”glasbanken” från skrikvänstern.

 7. Detta land har tappat allt!

  Ta reda på vilka som bojkottar Grand både personer och företag. Gör en lista på dessa icke demokratisk personer och företag. Helt enkelt en lista på odemokratiska människor och företag som förhoppningsvis nu får känna på samma medicin och drev.

  Vad hända med vårt så väl fungerande land?

 8. Apropå att citat: ” Nätpöbeln ger sig ut på betygsänkarstråt. Ett av landets mest respektabla hotell sänks på den största sociala kanalen – Facebook.”

  Till en början, ja, men sedan svängde det snabbt: Stödröstande 17k femmor mot 11k bittra ettor (per 6/11 vid lunchtid). Oinsatta turister borde väl förstå att det är ngt lurt då, med sådana extrema kontraster i betygsättningen.
  https://www.facebook.com/GrandHotelStockholm/reviews/
  ”Idioti är att göra samma sak om och om igen, och förvänta sig ett annorlunda resultat” som Albert Einstein formulerade sig en gång i tiden. Sverigedemokraterna säger tack och bock för uppmärksamheten och för alla nya sympatisörer som den här bisarra uppståndelsen har genererat, likt den som även skedde på Östermalmstorgs tunnelbanestation förra året.

  Och som de sade på nyheterna igår, så har den hatiska vänsterpöbeln och deras onda våldsbenägna extremistsvans, ännu en gång förlorat slaget mot de vinnande SD-krigarna som snabbt såg till att (Wallenbergsägda) Grand Hotel, försågs med fullpott +5 poängare.

  Sådan vänsterfanatism… Vilken sjuk religion tillhör dessa galningar som uttrycker sitt hat och svärtar ner Stockholms mest renommerade hotell? (S)ektliknande beteende.

  SD ligger fortfarande som Sveriges största parti, eller lägst som tredje största i opinionsmätningarna.

  Rasist – Javisst, om du lille osäkre vänsterextremist, mår bättre av att kunna sätta det epitet på dina politiska motståndare (gäsp) Men är nog inte det mer än vad du är, sannolikt mycket mindre.
  Brun – Javisst, har alltid haft lätt att bli brunbränd.
  Fascist – ? Bryr mig knappast särdeles mycket om alla dessa olika politiska knäppa etiketter. Jag är mer en pragmatiker och har en medfödd känsla för rätt och fel, en osviklig moralisk kompass, samt framförallt en naturlig känsla för rättvisa & yttrandefrihet. Har du? Eller är det därför som ni är så rädda och gillar att diskriminera oliktänkande och tysta dem genom hot & våld samt se till att de förlorar sina arbeten.
  Men, wow, vilken ubermänniska jag verkar vara va’. He, he. Då måste jag väl vara nazist också (Gäsp. Igen).
  http://www.ungaaktiesparare.se/Stock-Magazine/Artiklar/Arkiv/Femte-generationens-Wallenberg/
  För övrigt:
  är det trist att Wallenbergarna lät en amatör som ”Poker”, sköta en av Stockholms anrikaste & vackraste belägna hotell – och tidigare – köra det i botten.
  http://www.travelnews.se/hotell/ny-kvinnlig-vd-for-grand-hotel/
  Men på senare år har de tidigare så konservativa Wallenbergsgubbarna pö om pö hoppat in på feministspåret och i tidens anda sett till att släppa fram vissa kompetentare kvinnor: Katalin Paldeak fick bli den första kvinnliga VD:n sedan 1901 då en driftig kvinna vid namn Wilhelmina Skoog drev Grand Hôtel. Därefter har de tidigare så konservativa Wallenbergarna fortsatt rekrytera andra dito driftiga Quinnor.
  http://www.travelnews.se/hotell/grand-hotel-hamtar-ny-vd-fran-radisson-blu/
  The Grand Group är ett svenskt företag, ägt av Investor AB, känt som ägare av Grand Hôtel, Stockholm.
  http://www.resaisverige.se/2016/06/stockholm-dags-boka-grand-hotels-julshow/
  Avslutningsvis:
  bör det väl nämnas att man fortsätter att spekulera i att Wallenberg, Bonnier och Stenbeck ihop med kommunister & bolsjeviker skulle ligga bakom mordet på Ivar Kreuger. Efter hans död lyckades Wallenberg med hjälp av regeringen få LM Ericsson, Tändsticksbolaget m.fl. värderade till struntsummor, som de sedan köpte och detta bidrog till deras senare så stora förmögenhet. Kinneviks/Tele2:s medgrundare Jan Stenbecks far, advokat Hugo Stenbeck var advokaten som röjde upp i dödsboet och själv la vantarna på en del av Krugers tillgångar, då det begav sig. Så kan det sannolikt också ha gått till bakom_kulisserna.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Hugo_Stenbeck

 9. Snart är det Nobelfesten och pristagarna och gästerna brukar bo på Grand. Har för mig att det är helt bokat för dem. Kanske bör vi boka Best Western Capital HotelI eller Ibis Hotel i stället?

 10. Försöker även läsa alster som ser på saken från andra hållet.
  Här Aktuellt Fokus som typ wallraffar lite på Grand samma kväll.

  http://aktuelltfokus.se/loan-sundman-om-sd-festen-pa-grand-hotel-en-av-de-mest-bisarra-kvallar-jag-varit-med-om/

  Tänkte att nu kommer de avslöja nåt snaskigt som får mig att för all framtid avstå från att ibland sympatisera med SD.

  Det som störde Loan Sundman mest var gästernas klädsel och att de ibland verkade lite vilsna.

  Kanske är de inta lika vana salongslejon som Loan men det ser jag snarast som ett sympatiskt drag.
  Framförallt tycker jag det är en lustig åsikt från en vänstertidning.

  1. Det säger väl allt om Loan att hon ser sig själv som en hermelin bland katterna. En salongsbolsjevik av rang, som inte ens har vett att förstå att hon gör självmål.

 11. Det är djupt tragiskt med detta krälande i stoftet för den totalitära värdegrunden. Det säger sig själv att ingen människa med normal intelligens kan tro på något så motsägelsefullt och irrationellt som ”värdegrunden”, som rättfärdigar mobbning med ”alla människors lika värde”, definierar demokrati som sin motsats och legitimerar åsiktsförtryck med FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Att följa denna värdegrund är inte moral utan högsta formen av omoral.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *