DE PIXLADE OCH DE OPIXLADE

Expressen toppar med en bild på en Kalasjnikov, som inte är pixlad. Alla skall se bössan. Alla skall läsa rubriken, se bilden – på automatvapnet som polisen hittade i ett förråd i Hammarkullen – och landa i någon oskön sinnesstämning. ”Familjen som sätter en hel stadsdel i skräck”. En stor släkt styr enligt polisen kriminaliteten i Göteborgs nordöstra utanförskapsområden. En familj utmanar det svenska rättsväsendet och den svenska rättvisan. Det är en familj som enligt polisen har ett högt våldskapital och en låg impulskontroll…

Några ur den stora släkten, familjen, är nu dömda för grov misshandel. En av de dömda brottslingarna finns på foto bredvid det opixlade vapnet. Den dömda brottslingen, en av de med ett våldskapital och låg impulskontroll har Expressen valt att pixla. Inte för att skydda dig eller mig den dagen vi skulle hamna i Göteborgs nordöstra utanförskapsområden – när patrasket är ute igen om några månader. Man väljer att pixla den dömda brottslingen, en av de som ”sätter skräck i en hel stadsdel”.

Samma tidning i februari. Polisen har gripit tre nazister som satte skräck bland de boende på Göteborgs asylboenden. Bombdåd. Terrorism. Polisen hade gripit. De var ’bara’ misstänkta då. De är häktade nu. ”Tre gripna för bomber vid flera asylboenden” löd rubriken. Expressen publicerade namn på de misstänkta, och opixlade bilder. Nazisterna Viktor, Jimmy och Anton är numera både misstänkta och häktade, på den högra misstankegraden som kallas ’sannolika skäl’. Deras ansikten, deras nunor, namn och uppenbarelser skall folket minnas även om de ännu inte är dömda.

”När det gäller brottmål är det alltid åklagaren som har den fulla bevisbördan för att den tilltalade har handlat på det sätt som åklagaren påstår samt att handlandet eller underlåtenheten inte varit straffritt. Det innebär vidare att den tilltalade betraktas som oskyldig tills motsatsen bevisats av åklagaren.” – urklipp från sidan Lagen.nu.

Häromdagen i Expressen. Tre vidriga typer dömdes för den uppmärksammade ”Facebook-våldtäkten” i Uppsala. De dömdes, men de dömdes till fånigt låga straff. De dömdas ansikten pixlades av Expressen. Det var tydligen viktigare att skydda de tre dömda sexualbrottslingarna från att bli uthängda på bild och med namn än att ge Uppsalas kvinnor en chans att minska risken att bli våldtagna framför en mobilkamera och i Facebooks live-flöde om något år, när de tre är ute igen.

Tolka nu inte detta som något som helst försvar för nazistiska bombdåd mot flyktingförläggningar. Det är inte det som det handlar om. Jag tar absolut inte parti för våldsamma nazister med tydliga drag av terrorism. Alls icke. Men när Expressen hängde ut dem med namn, bild och sannolika åtalspunkter var de bara misstänkta. Den dagen de är dömda borde de namnges, bildsättas och hängas ut. Men inte bara nazisterna, utan även familjen i Göteborg som sätter skräck i en hel stadsdel – och som är dömda men pixlade. Detsamma för våldtäktsmän här och där, som har dömts.

Expressen är selektiva när de väljer vilka de bidrar till att skydda. Misstänkta hängs ut. Dömda skyddas. Ingenstans finns tanken på att skydda dig och mig mot alla de som vill oss ont. Bara mot vissa behöver vi skyddas, mot nazisterna. Kan en tidning agera mer genomskinligt än såhär?

11 svar på “DE PIXLADE OCH DE OPIXLADE”

 1. De är väl rädda för reprimand själva?
  Större sannolikhet att de med svag impulskontroll kommer att hämnas på tidningen?

  De är rädda om sin egen trycksvärta? Och pixlar av hänsyn till det de som kan vara deras potentiella framtida fiender?

  De verkar ju ha någon logik, någon avsikt och planering bakom sitt selektiva agerande?

 2. Alla vet vilka det är som pixlas, gärna med pixlar som ger dem en ljusare hudton.

  Saknas signalement vet man vilka det rör sig om.

  Saknas det namn, vet man vad för sorts namn det egentligen är.

  Ingen med intelligens över en potatis är längre förvånad vad som döljer sig bakom tidningarnas mörkläggning.

  1. På sin Facebook-sida ”gillar” Per Thöresson själv också den vänsterextrema stiftelsen Expo, som grundades av AFA-veteraner, och bloggen ”Inte rasist men”.
   https://expomakt.wordpress.com/
   ”Expo/Researchgruppen organiserar och utbildar våldsvänstern i Sverige under täcknamnet ”Tillsammansskapet”. Finansiärer som Georg Soros, Fackföreningar och Postkodlotteriet finansierar dessa kommunisters ambitioner att skapa anarki och kaos i Sverige.”

 3. Efter att varje dag i trettio års tid köpt Expressen slutade jag med det för tjugo år sedan då jag insåg att verkligheten inte återgavs på ett uppriktigt och ärligt sätt.
  Sedan kom alternativa medier och min uppfattning om denna skitblaska har förstärkts.

 4. Finner det märkligt att det överhuvudtaget finns någon som är beredd att betala för att ta del av alster som Expressen och Aftonbladet.
  Men den intellektuella nivån är väl inte högre kan tänka.

 5. Det svenska journalistiska och politiska etablissemanget har samfällt gått i bräschen för att detronisera nationalstaten Sverige och dess samhällskontrakt samt för att misstänkliggöra fosterlandskärleken, det historiska arvet och de svenska traditionerna.

  Som ersättning ska vi ha ett gränslöst, mångkulturellt samhälle med en globalistisk och EU-vurmande agenda. Svensk demografi och kultur måste blattefieras. Här är en destruktiv massinvandringspolitik instrumentell.

  Två så disparata ideologier som nyliberalism och kulturmarxism, som i stort genomsyrar MSM:s ledarsidor respektive kultur- och debattsidor, bejakar båda den destruktiva massinvandringspolitiken. Nyliberalism och kulturmarxism bildar därför en mycket giftig cocktail som inom kort kommer döda mitt fina fosterland tillika Europas äldsta nationalstat, och beröva mig min identitet.

  I denna nya ”Sverigebild”, som bl.a. Stefan Löfven så hårdnackat försvarar gentemot Donald Trumps verklighetsförankrade attacker, tecknas således ett förment rikt, harmoniskt, mångkulturellt samhälle, där idel glada människor med ”kontinentalt präglade anletsdrag” är i majoritet.

  Det är sannolikt därför som MSM i så hög utsträckning döljer och pixlar identiteten hos kriminella (även grovt kriminella) representanter för det mångkulturella samhället. Annars kan man få ett felaktigt negativt intryck av den nya ”Sverigebilden”, som inte stämmer med intentionerna.

  Det ingår också i den nya ”Sverigebilden” att bloggare, som tror sig anonymt kunna påtala brister i vården i det nya Sverige via sociala medier, och på det viset framställer den nya ”Sverigebilden” i sämre dager, avanonymiseras av MSM.

 6. Hej.

  Tidigare kunde man utröna att det var invandrarbrott när det inte stod ’svensk’ utskrivet, men när media och politiker nu jämställer medborgarskap samt illegal vistelse i landet med att vara svensk så fungerar det inte längre.

  Å andra sidan kan man titta i de norska och danska statistikdatabaserna och extrapolera situationen i Sverige med hänsyn till demografin.

  Eller i mitt fall titta ut genom fönstret – på morgnarna placeras zigenarna ut på sina ställen för att vid lunch vittjas och utfordras; på kvällarna springer barn i tioårsåldern med cigarettpaket mellan parkerade bilar i vilka sitter ett halvdussin svartmuskiga män; på bank-kontoret är det ständig kö och kunderna är till nittio procent män från Balkan och MENA som gör kontantinsättningar – fingertjocka sedelbuntar där lyfts fram ur hästhandlarpluskorna! Om jag ändå kunde tro att allt var följden av laglig verksamhet…; och efter tio på kvällen ser man de asiatiska flickorna trippa förbi på väg till jobbet för att några timmar senare återvända, inte längre i löjligt högklackade skor utan barfota eller i smygare…

  …och buskagen runt koloniområdet är fulla av kondomer och undersökningshandskar, tablettkartor och kanyler.

  Vem faen behöver ’Excessen’ för att se Sverigebilden, ’pixlad’ eller ej?!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 7. Expressen eller Aftonbladet – samma andas barn – fake media.
  Jag har inte så hemskt mycket tillövers för herr Trump, men en annan sak hade han rätt i: tillståndet i Sverige!

 8. Det fanns en hemsida som hette exponerat. Den var ganska slarvig i stil och raljerande i ton, men den fyllde en funktion, den publicerade bild och namn på dömda våldtäktsmän och mördare. Den blev nedstängd. Of cooouuurse.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *