DE INTELLEKTUELLT OHEDERLIGA

Hur kan de titta sig i spegeln utan att fundera vem det är de ser, de intellektuellt ohederliga? Kan de titta sig i spegeln och tänka tillbaka på den där tiden då den de nu kallar för nutidens ängel var dåtidens satan i deras tomma blick. Anders Lindberg som skrev om hur Fredrik Reinfeldt kastade ut cancersjuka patienter på gatan. Lena Mellin och Fredrik Virtanen hade inte heller mycket till övers för Reinfeldt när Reinfeldt gick bredvid det folk vars förtroende han trodde sig bära.

Idag vill Fredrik Virtanen bygga en staty av Reinfeldt, för Reinfeldts stordåd som statsminister. Idag tycker Lena Mellin att Reinfeldt lustmördas av sina gamla vänner och kompisar – och att det är groteskt. Om inte Bill och Bull på Aftonbladets ledarredaktion plus Lena Mellin är några av de mest intellektuellt ohederliga som finns i landet så finns det inga intellektuellt ohederliga. De idiotförklarar sina läsare. De förnedrar sig själva. De låtsas som om dåtiden inte existerar. Sök på Reinfeldt med Aftonbladets sökmotor och du ser en flod av krokodiltårar.

Skulle Virtanen för tre år sedan ha föreslagit att man skulle bygga en staty över Reinfeldt så hade kollegorna nog trott att snubben hade lunchat med Gahrton. Hade Lindberg lipat över alla som tyckte till om Reinfeldts politiska genidrag för fyra år sedan hade en kvacksalvare kunnat ställa diagnosen gravt hyckleri. Om Mellin hade fått för sig att kalla kritiken mot statsministern för grotesk och ett lustmord så hade risken varit stor att hon hade gjort Virtanen och Gahrton sällskap. Men nu skall de som sågade Reinfeldt mest och – faktiskt – bäst försöka sig på att försvara honom. Herregud.

Man kan ändra sig. Jag har ändrat mig. Det fanns faktiskt en tid då jag tyckte att Reinfeldt var hoppet och framtiden för Moderaterna. Det gick över med tiden. Det fanns även en tid då jag tyckte att Howard Jones var en fantastisk artist. Det var han inte. Det fanns en annan tid då jag tyckte att Jakob Eklund var en duktig skådespelare, i Noll Tolerans. Det var – och är – han inte. Det fanns en annan tid då jag tyckte att blodpudding var gott och kärnkraft var hemskt. Jag har landat i andra slutsatser nu, och som sagt fanns det en tid då jag tyckte att Reinfeldt var bra…

Det fanns utan tvekan saker och frågor där Reinfeldt inte var helt fel ute. Sedan fanns det frågor där han måste ha befunnit sig i en parallell verklighet. Försvaret var en sådan fråga. I Reinfeldts ögon var försvaret ett särintresse. Försvaret var en politisk mjölkkossa som Borg kunde få mjölka ur med flinka fingrar. Reinfeldt fick Odenberg att avgå, och när det hände avgick jag mentalt från Moderaterna. Om inte Moderaterna i regeringsställning kunde leverera en långsiktig och vettig försvarspolitik – med höjd på en oförutsägbar framtid – vem kunde det då?

Sedan har vi den där Migrationsöverenskommelsen som ältas överallt just nu. Den behöver vi inte grotta ner oss i mer här. Jag tyckte att den var skit då. Jag tycker att den är bajs nu. Det var politik när politik luktar som mest illa. Inget annat än ett taktiserande för att jävlas med Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna.

När folk som har kallat sig moderater – i både nutid och dåtid – nu markerar mot de vanvettiga inslagen skall de röda riddarna på Aftonbladet rida ut till Stridshingstens försvar. Det handlar inte om allt Reinfeldt gjorde, men i min värld var misstagen för allvarliga och skadliga för att kunna glömma eller förlåta. Det går inte heller när Reinfeldt vägrar kliva ner från piedestalen. Reinfeldt verkar fortfarande vara lika säker som övertygad på sin egen felfrihet. I Reinfeldts värld har det alltid varit alla andra som har haft fel, som Anders Lindberg, Fredrik Virtanen och Lena Mellin.

I Moderaterna finns inte den sentimentalitet som finns i sosseriet, där gamla avpolletterade ledare smeks med bomullsvantar tills den dagens de somnar in och ännu lite länge. Juholt är undantaget, han vill Partiet helst sudda bort helt. I Moderaterna är man mer öppen med vad man tänker och tycker. Det är det vi ser idag. En uppgörelse med en era som inte var helt frisk…

12 svar på “DE INTELLEKTUELLT OHEDERLIGA”

 1. Ja Du

  tänker på 2009 eller när det nu var när Du trodde att sverigedemokrater var något slags ondskefulla väsen som växt upp ur marken och Du inte förstod att det var moderater som kommit till insikt. Kommer ihåg diverse inlägg av Dig när Du uttryckte Dig nedsättande om (vad du inte fattade var) de moderater som redan då fattat vad som skedde.

 2. Det är ta mig fanken ett totalt intellektuellt och ideologiskt haveri hos Lena Melin och Aftonbladet.
  Hans Edling, Flexicurity, skriver i dag som gästkrönikör i GP hur Reinfeldts målsättning var att knäcka välfärdssystemen och vidga löneskillnaderna genom massinvandring av lågutbildade människor. Lite senare på dagen läser man Lena Melins krönika som hyllar Reinfeldts massinvandringspolitik i försvar. En politik med målsättningen att krossa allt som Socialdemokraterna historiskt stått för. Det stinker rent ut sagt om både Socialdemokraterna och Aftonbladet som båda övergett sina traditonella väljare för andra intressen.
  Ytterligare ett tecken på att konflikten inte längre står mellan höger och vänster utan har en helt annan dimension.

 3. Ett land är inte friskt, när det har tillåtit det som hänt de senaste åren. Kommer Sverige som land att överleva detta?

 4. Ja Du

  har förresten gjort pepparkakor på morgonen. Jag tror att formarna jag använde är mer än 100 år gamla och har gott i släkten några generationer.

  Jag kom att tänka på att de kanske behöver lämnas in för något slags godkännande. En av dem var en stjärna som kanske illvilligt kan fås till att vara en nazistsymbol även om pepparkaksformen nog kom till långt före trettiotalet. Kanske något för Alice Bah Kunke att ta ställning till.

 5. Aftonbladets redaktion KAN inte ha fel och kommer aldrig att ha det.
  Repetera.
  Sen är de så himla listiga också.De är så himla listiga att de tror att de slår in en kil i den moderata sprickan mellan Reinfeldtare och resten.
  Reinfeldtarna ska bli Löfvenare och Aftonbladsläsare nu.
  Men intellektuellt hederliga?
  Varför i den himmelska fridens namn tar du upp dom orden i samma andetag som Aftonbladet?

  1. Vem med normalbegåvning och ett uns av politiskt intresse skulle lägga sin röst på Löfvén?Sossarna kommer göra tidernas katastrofval 2018.
   Segraren i 2018 års val blir Jimmie Åkesson.

  2. Det blir rätt ironiskt när nuvarande Moderater rör sig från sin forna partiledare medan vänstern mer och mer intresseras av att hylla honom. Aldrig någonsin, kan jag tänka mig, har Aftonbladet haft så höga tankar om en tidigare högerledare som Reinfeldt.

   Som flera redan har påpekat så är den politiska höger-vänsterskalan i stort sett död, vilket detta väl illustrerar. Numera blir det tydligare för var dag att det är globalisterna mot anti-globalisterna som är den nya politiska skalan.

 6. Det handlar inte enbart om att de hade fel. Det handlar också om hur de då behandlade sina meningsmotståndare som ju, visade det sig, hade rätt. Men kallade dem rasister och ännu värre saker. Det har jag mest svårt att förlåta.
  Fel kan alla ha, men att bete sig som skitstövlar är inte OK.
  Tyvärr är inte debattklimatet mycket bättre idag.

 7. Det är något som är totalt fel i svensk politik

  När drevet hyllar mannen som krossade välfärden och blev rik samtidigt, hånler åt alla andra när han lyfter sitt omställningsbidrag på 156 000kr per månad samtidigt som hans egna bolag går med än högre vinster. Ja han har lärt sig av Göran Persson som håller gratis tal och efteråt föräras gåvor skattefritt och en tidigare moderatledare tvingade staten att betala 14000kr/mån för mycket under 3år, nej han har inte betalt mellanskillnaden. Det var Nya Moderaterna som avsåg att avskaffa socialisterna genom att erodera deras värdegrund arbetarna. Politiker måste vara skolade i livets skola innan de kan få mandat att styra över våra liv och barnbarns liv, alla måste ut och ersättas med folk som arbetat 10år och klarat högskoleprovet till meridianen av genomsnittet. För vår utrikesminister är en plåga idag.

  Genom fri invandring ska vårt välfärdssystem kollapsa och ge en tydligare segregation mellan dom som har och dom som aldrig kommer få samma levnadsvillkor. Det var det inbäddade budskapet i lägre skatter och 4,5% av sociala avgifter avsedda för sjuka och behövande gick istället till skatteavdrag för alla som hade råd varför bördan blev dubbel för de sämst lottade. Att Aftonbladet vill avbilda denna narcissistiska varelse i kostym för en gångs skull är för mig en gåta större än invandringen.

  Sverige har förbundit sig att utjämna våra levnadsvillkor med den övriga världen fram till 2030 då FNs agenda träder i kraft så om tillräckligt många fattiga invandrare kommer hit slipper politikerna att dela med sig från sitt reservat på regeringskansliet. Mona sahlin kan göra vad hon vill och ändå få ut miljoner i ersättning från våra skattemedel. Maud Olofsson kunde besluta mot rådgivarnas inrådan att slarva bort 100 miljarder på Eon affären och ville inte vittna för KU. Om du fyller i din deklaration för sent får du glatt betala 2500kr oavsett orsak. Skulle du få för dig att deklarerar en för liten inkomst är risken betydligt större än en trisslotts vinst att du skönstaxeras på mycket höga belopp. Men som politiker kan du upphandla nya Karolinska för många miljarder och öppnar med stängda avdelningar.

  Ja jag har fått ångest och en depression utav att min pappa som dog när jag var ung nu har fått rätt. Ingen vill styra båten utan alla ser bara till sitt allra egna bästa och vart hamnar vi då?

  Dagens Sverige som inte längre är solidariskt eller där våra politiker tar tunnelbanan till riksdagen, nä de pendlar med flyg till Bryssel och skitar ner mest av alla i vårt land men då är det politik. När tjänstemannaansvaret togs bort höll min far på att köra av vägen så jädrans arg blev han för han visste vilka klumpiga beslut som myndighetspersoner gör ibland, oftast av slarv ibland av känslan av makt. Nu har vi Dö avtalet som girar lite snett över alla våra parlamentariska regler och får ett minoritetsparti att sätta en betydande del av agendan. Samtidigt har det partiet infiltrerats av nya värderingar och intressen på sekularisering som Kaplan fick stå över. Hur många fler är betalda av Saudi, Turkiet och Qutar i våra partier? Säpo är ett glåpord på kontinenten då Uppdrag Granskning ” ett TV program” snabbt kunde hänga ut flera människor kopplade till terrorist då i Danmark och Paris.

  Men egentligen är det inte så konstigt för i Sverige är vi måna om de som slaktar andra för de måste haft det besvärligt under uppväxten och belönas med egen bostad ” gratis” körkort och ett första arbeta allt inkluderat och betalat av dig. Ingenting är gratis och när riksrevisionen får omplacera ledningen har vi ett kvitto på att vänskapskorruptionen är inom hela staten ett utbrett fenomen som du och jag glatt betalar för i skatt varje månad. Inte ens EU kan få något vettigt gjort utan helt plötsligt dräller folk in och vill vara med och ha det bra, ja det är ju reklam om hur bra allt är här i deras tidningar i Mellanöstern. Inget fel i det men som bondeson måste man vara lite alert och fråga sig hur länge har vi råd att försörja politiker och papperslösa som vägrar lämna vårt land?

  Jag har ingenting emot invandring om alla säger precis som det är men när Polisen börjar mörka med kod 291 luktar det DDR och angiveri med en allt mer ökande olustkänsla för ifall man kan lita på myndighetspersoner mer. När jag slår på TVn när Ikea mördaren blivit sur och ändå vill vara kvar i Sverige mördar han kallblodigt två helt oskyldiga människor som tyvärr var helt värnlösa. Eliasson vår s.k chef över polisen beklagar sig över brottslingens bakgrund och ger inte ens en gest av sorg för de mördade. Ännu ett kvitto på att regeringen vill att poliser slutar i högre grad än vad de redan gör för då kan man kalla på militär förstärkning. Om inte Polisen inom ett år har fått ordning på lag och ordning är vi snart där samtidigt som våra grannländer skrattar åt oss eftersom vår statsminister ställde sig på medborgarplatsen och välkomnade alla hit.

  Tyvärr var inte organisationen för att klara av anstormningen anpassad för detta trots att denna Reinfeldt mycket väl visste vad som var på gång, just därför klev han av scenen. Batra fick all skit i knät kan man säga när allt fler börjar inse vad moderaterna har gjort mot vårt land mot oss alla genom att radera försvarsförmågan och trycka ner välfärden på knäna för alla invandrare har fri tandläkare men inte våra äldre? Nä pensionärer som arbetat, svettats och ibland lidit och sparat allt de har belönas idag med en modern form av fattighus. Välkomna till Kafkas värld benämnd världens Humanistiska Stormakt men genusneutral militär och en feminist regering som värnar om kvinnoförtryck och hedersmord.

  Trots alla löften om att alla ska med vad tror statsministern att hans löfte är värt i några av våra ”no go zoner” som politiker inte vågar besöka utan poliseskort! Ensamma mammor ska minsann kryssa fram mellan kriminella gäng och de som hamnat utanför och börjar kasta sten istället för att skaffa sig ett eget liv. När ungdomar blir vandaler har samhället vänt dom ryggen men ansvaret ligger lika mycket på dom själva för de väljer den för stunden enklaste vägen. Den vägen har aldrig lyckats för någon för nu behöver vi tillsammans se till att göra om och göra rätt efter att vi har vädrat ur hela riksdagen på förljugna politiker och satt upp nya statliga ramverk för vilka krav som ställs på en rikspolitiker.

  I Norge får deras politiker 1 månads lön i avgångsvederlag, nej ingen pension och inte dyra språkkurser under arbetstid, vi har låtit några få 3-4000 människor i sakta mak skaffat sig allt fler fördelar samtidigt som de sämst ställda kallhamrat plågas intill döden kommer som en befriare.

  Ta bara den sociala reformen med mentalvården och avvecklingen av tex Beckomberga, Långbro dårhus, Österåker och andra ställen med skriken etsade i väggarna och en tung dov doft av mediciner och urin. Där hamnade min mamma efter en förlossningsdepression och då var det inget konstigt att jag som barn fick följa med in på helt låsta avdelningar där gökboet var en gäspning, här var många helt från vettet och svenska traditioner allt sedan rasbiologin ifrån Uppsala som imponerat på nazisterna var så tydlig men bastanta stora män som band fast folk för återkommande el chocker och kallbad med en behandling som hade gjort CIA gröna av avund. Tyvärr blir inte någon bättre av att drogas ner till stadiet av en zombie för de är precis lika sjuka för det och i mitt fall blev min mamma manisk av den värre sorten. Glatt hemskickad direkt från sjukhusets låsta avdelning skulle hon ta sig an oss barn, jag minns väl den gången hon tömde frysen på mat och sa att alla likdelar skulle kastas, eller när tvättmaskinen gick i ett under flera dygn i sträck eller när hon påkllade guden Ra. Det var ett rent helvete att som tonåring växa upp under dessa omständigheter och precis då man trodde att man själv hade klarat sig missade jag döden med ett enkelt Nej. Min far förolyckades och ja mamma bröt ihop igen och syskonen fosterhemsplacerades. så nej det finns inga ursäkter för att kasta sten på alla dom som vill HJÄLPA oss. Ett par år efteråt hade mamma flyttat till en mindre lägenhet och en väninna som var väldigt skör var på besök och hade ångest för att de sociala skulle ta hennes barn. Hon hade tydligt förklarat för dom att hon skulle hoppa ifall de ändå tog barnet vilket dom till sist ändå gjorde utan att ha koll på henne så veckan därpå hoppade hon, sju våningar är äckligt när det smäller till i ansiktet av asfalten.

  Samtidigt passade en av mina bästa vänner på att bli helt psyksjuk och reste världen runt och höll på att mista livet flera gånger om men hade änglavakt tills han efter 20år hörde av sig och berättade att han äntligen kommit ut från sjukhuset själv helt själv med lägenhet i Vaxholm. Då när “psykvården” las om till att ske hemma dog över hälften av alla psyksjuka inom några år. Ingen debatt eller krav på politikers huvuden på påle utan allt sopades diskret in undermattan.

  Det är bakgrunden till att jag hatar sådana som Reinfeldt som jag själv skakat hand med i Vaxholm, – att han kan fortsätta sitt liv som om att regnet bara har passerat och får ett flott internationellt uppdrag.

  Hur många tusen människors olycka har han inte indirekt medverkat till, ROT avdragen gick inte heller så bra för Svenska småföretagare för Estniska företagare hade lägre skatt och har raderat ut många gamla fina företag som inte klarade av dumpade löner. Transport har åkt på samma käftsmäll och bransch efter bransch slås ut av EU och globaliseringen som är så bra? Om vi ska värna om vår demokrati måste alla sluta köpa globala företags produkter och istället satsa på lokalproducerade livsmedel och prylar. Jag köper hellre en ost från en Fransk bonde än stoppar i mig en Arla ost med mjölk från polen eller Tyskland för Svenska bönders mjölk är för dyr då den innehåller minst antibiotika. Men samhället köper de billigaste livsmedlen istället från våra egna gårdar som byggt om för djurhållningens skull, men vad bryr sig folk om det när kyckling från Thailand e så billigt. Tänk efter varför den är “billig” !

  Vet du hur mycket skit som fraktfartygen spyr ut dygnet runt via över 60 000 supertanker som fraktar olja och containrar runt alla världshav och varje fartyg släpper ut i snitt motsvarande 67 000 personbilar, varje dag åker över 1 000 000 långtradare genom Tyskland endast.

  Ska du fortsätta att titta på eller väljer du att emigrera?
  Några kanske kan få för sig att göra skillnad och ställa alla politiker mot väggen och avkräva dom ett svar på var är vi på väg och hur ska vi komma dit?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *