DANMARK KAN

Varför kan Danmark, men inte Sverige? Varför kan danskarna göra sådant som vi svenskar inte ens kan komma i närheten av? Det handlar inte om att göra fem mål i bortamatchen i den avgörande VM-kvalmatchen. Det handlar om andra, och ännu mer avgörande, saker. Det handlar om medborgarskap och terrorister. Det handlar om att markera att vissa handlingar inte går att förena med ett danskt medborgarskap. Danmark kan, och Danmark vill – lika mycket som Sverige inte kan eller vill…

Det handlar om 25-årig man, född och uppvuxen i Danmark men med dubbelt medborgarskap. Vid sidan av sitt danska medborgarskap finns det även ett turkiskt medborgarskap. Nu finns det inget dubbelt medborgarskap längre, men inte längre något danskt. Högsta Domstolen i vårt södra grannland har fråntagit mannen sitt danska medborgarskap. Två resor till Syrien för att slåss med IS, ekonomiskt stöd till samma organisation samt en stark aktivitet på nätet till stöd för terrorism och terrorister var mer än tillräckligt. Ett fråntaget medborgarskap, sex år i fängelse och livstids utvisning ur landet där mannen är född. Danmark kan.

Det började i Tingsrätten, men då bara med sex års fängelse. Domen överklagades och i Hovrätten kom en dom där det danska medborgarskapet rök och utvisningen blev ett faktum. Även den domen överklagades, men Högsta Domstolen i Danmark var tydliga med att man inte vill ha mannen som landsman längre. Medborgarskapet är väck, och jag applåderar danskarna.

Tänk om vi i Sverige kunde sluta dalta och pjoska med ’våra’ hemvändande IS-terrorister? Tänk om vi kunde markera att ett aktivt val att bli terrorist, mördare och krigsförbrytare innebar att man diskvalificerat sig från ett svenkt medborgarskap för tid och evighet? Men det kan vi ju inte. Politikerna pratar förvisso om att döma och fängsla de återvändare som kan bevisas vara just terrorister. Men efter fängelsestraffet kommer något annat, en förtur i lägenhetskön, en utbildning och ett jobb. Terroristen skall få en ny chans heter det. Vi måste ta hand om våra medborgare. Jag tycker att återvändaren skall återvända igen, men till den miljö han valde till sitt nya hem. Till det som kallas Kalifatet…

Danmark kan, men inte Sverige. Återigen spelar Sverige rollen som den goda, förstående och humanistiska spelaren i den hemska, kalla världen. Jag skulle hellre se att vi blev som danskarna. Danskarna är ju inte naiva.

18 svar på “DANMARK KAN”

 1. Det första steget måste vara att grundlagen ändras så det blir möjligt att dra tillbaka ett svenskt medborgarskap!
  Och det tar tid, men börjar inte regeringen processen NU så blir det aldrig genomfört!

 2. Hej.

  Det finns ett tämligen nytt, språkligt sett, uttryck i Danmark:

  ”svenskerier”

  Det betyder ungefär ’fjantig, tillgjort idiotisk och inbillsk; verklighetsfrånvänd, naiv, korkad,”

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 3. Salman Rushdie skrev boken satansverserna, de 7 svenska politiska partierna har ännu efter snart 30 år inte förstått.

 4. Väldigt enkel lösning:
  Danmark har INTE politiskt inkvoterade jurister i Hovrätt och Högsta Domstolen.
  I Danmark gäller kompetens.

 5. Det har väl att göra att dom bor alldeles för nära Sverige och är helt enkelt livrädda att smittas av PK-viruset och det polariseringen vi har i det här landet.
  Tänk er att Sverige är som en AIDS-patient på 1980-talet (fast i det här fallet drabbat av PK-sjukan) och sitter i karantän och Danmark behöver all form av skyddsutrustning för att inte själva bli smittade.

  Med andra ord: Dom är livrädda att drabbas av samma PK-virus. Därför är de helt enkelt tvungna att agera precis tvärtom vad Sverige gör, för att inte själva riskera att bli hjärntvättade av exempelvis svenska politiker. Och jag skulle heller inte bli förvånad om Norge känner samma sak.

 6. Öresundsbron är 7,8 km lång.
  Det är aningen märkligt att det som på den ena sidan av bron är fullt genomförbart strider mot ”mänskliga rättigheter”, ”internationella konventioner” och ”demokratiska grundregler” på den andra sidan bron 🙁

  Otur för terroristen som gick med i mördarsekten att han befann sig på fel sida av bron.
  Nu blev det 6 års fängelse, avskaffat medborgarskap och livstids utvisning.
  Hade han befunnit sig 8 km längre norrut hade han istället fått hjälp med bostad, utbildning och jobb….

 7. Svaret på frågan är, Sveriges politiker vill inte. De är bildebergs- trilska. Svetsar´n och grönsakspartiet träter om annat just nu. Alla måste få stanna.

 8. Helt rätt! Trivs man inte i västvärlden och hatar vårt sätt att leva är det bara att packa sig iväg. Fullständigt oacceptabelt att dessa människor skall kunna njuta av västvärldens samhällsfrukter samtidigt som dom önskar livet ur oss. Skillnaden mellan Danmark och Sverige är att självbevarelsedriften och det logiska tänkandet fortfarande existerar i Danmark. I Sverige är dessa fundamentala egenskaper – som är nödvändiga för att långsiktigt förvalta ett tryggt och välfungerande land – ersatta av en bottenlös naivitet där irrationella och handlingsförlamade makthavare resonerar som omogna femteklassare.

  Frustrationen man känner över den flum och galenskap som är vägledande i dagens Sverige är enorm. Man känner sig så fruktansvärt förtvivlad när man tänker på hur vanstyret och den nedåtgående samhällsspiralen får fortgå utan att makthavarna ens försöker vända utvecklingen (nej, floskler och tomma löften räknas inte!). När t o m massmedia ser som sin främsta uppgift att proppa svenskarna fulla med skönmålande och avledande Sobril-journalistik (så de inte får för sig att rösta SD), då förstår man hur illa det är.

  Den stora gåtan – varför är danskarna så mycket klokare än svenskarna?? Varför har det rosa vänsterflummet vuxit sig så starkt i Sverige?

 9. De som åkt ner till IS har tydligt visat att svenskar är de bara när det gäller bidrag å andra förmåner.
  Fråga ngn av dessa om de ser sig som Svenskar eller ….så blir svaret …..!
  Sluta dalta å bli lite Dansk!

 10. Danmark ligger avsevärt bättre till för överlevnad som nation än Sverige, men utfallet är tyvärr inte givet. Jag hoppas att danskarna fixar det. Sverige har tyvärr dåliga odds, och det kommer att bli sämre, mycket sämre, innan det kan vända till..något.

  Tyvärr är Danmark en socialistisk högskattestat, med världens högsta skattetryck med bla 180% straffskatt på bilarna. Det finns frihetligare, varmare länder med avsevärt lägre skatt, för den som gillar att reda sig själv.

 11. Ja, det är djävligt märkligt att danska lagstiftare kan återkalla det danska medborgarskapet hos terrorister och kriminella samt förbjuda inresta zigenares tiggarverksamhet, medan svenska lagstiftare inte kan det.

  En viktig förklaring är att det danska politiska och juridiska etablissemanget genomsyras av bildningsideal och fosterlandskärlek, medan det svenska politiska och juridiska etablissemanget genomsyras av bildningsförakt, de facto fosterlandshat, globalism, nyliberalism, kulturmarxism, fjantfeminism samt av EU- och Multikultivurm.

  Danska politiker spelar också i en helt annan, högre liga jämfört svenska politiker i viktigare EU-sammanhang.

 12. Mycket av problemen i Sverige och den totala handfallenhet som ständigt uppvisas från politiskt håll beror på att politiken bestäms från populära dags- och kvällstidningars kultursidor. Det finns en anledning till varför ett av de största massmorden i historien kallades för ”kulturrevolutionen”. Kulturidealister är ofta mer hårdnackade i sin övertygelse än den mest radikale religösa fanatikern (där finns ingen skillnad, bara en annan religion).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *