DAN OCH DREVET

På vår gata i stan, på mitt jobb Karolinska – som egentligen ligger i grannstan Solna – har vi en sjukhusdirektör från Holland som heter Melvin Samsom. Melvin är den högsta chefen på hela Karolinska, Karolinska i Solna, Karolinska i Huddinge, alla Karolinska Universitetslaboratorier runtom i länet. Melvin är chef för över 15.000 anställda och precis som på de flesta chefer finns det synpunkter på Melvin hos de anställda…

Melvin Samsoms ”chef” är Stockholms läns landsting och landstingets politiker. Landstinget styrs av borgarna men de kan avsättas av oss 08:or vid nästa val om vi tycker att de sköter sig dåligt eller man kan få för sig att något annat parti kan sköta landstinget mindre dåligt än de som styr nu. Det är väljarnas val, något alla chefer i landstinget bara har att acceptera och rätta sig efter alldeles oavsett vad man tycker och tänker hemma på kammaren.

Hur hade reaktionen blivit om Karolinskas sjukhusdirektör Melvin Samsom stod i ett tält, i Almedalen, och berättade att han skulle avgå i samma sekund som sossarna under Dag Larsson och Erika Ullberg tog över landstinget? Hur hade rubrikerna sett ut om Melvin Samsom hade spytt galla på sossarnas politik i allmänhet och deras ledare i synnerhet under en pratstund med journalisterna och försvarat sig med att ”även en sjukhusdirektör har åsikter…”? Melvin Samsom hade gjort sig omöjlig i samma stund som det där hade bubblat upp i artiklar och på sociala medier.

Nu vet ju inte jag vad Melvin Samsom tycker och inte tycker, och det är precis så det skall vara – tycker jag. Min chef skall hålla sina åsikter för sig själv och göra sitt jobb oavsett vem som sitter på den politiska makten. Något annat hade ju varit helt absurt egentligen.

Landets rikspolischef Dan Eliasson gillar inte Sverigedemokraterna. Jag tror till och med att han hatar Jimmie Åkesson och Åkessons parti. Det har Eliasson all rätt i världen att göra, och känslan är vad jag har förstått också ömsesidig. Men alldeles oavsett vad rikspolischefen tycker hemma på kammaren, vid grillen med en bira i handen eller framför TV:n när Åkesson dyker upp med ett självgott flin mitt i plytet så måste rikspolischefen i offentlighetens ljus klara av att hålla isär sina egna åsikter från sin roll som myndighetschef för alla landets poliser. Men Dan Eliasson klarar inte det.

Hur hade reaktionen blivit om landets ÖB Micael Bydén hade stått på framför någon murvels mikrofon i samband Folk och Försvar i Sälen och berättat att han minsann inte skulle kunna sitta kvar på sin post om någon av Cecilia Widegrens kompisar i de ständigt nyare moderaterna skulle ta Peter Hultqvists tjänstestol som försvarsminister? Hur hade reaktionen blivit om ÖB erkände att han under hela Alliansens tid vid makten mådde dåligt av hyckleriet inom försvars- och säkerhetspolitiken? Det hade blivit en nationell kris där den som leder dem som skall försvara oss mot yttre hot lägger sig i politiken på ett flagrant och övertydligt sätt. ÖB hade fått gå på studs.

Nu vet ju inte jag vad ÖB tycker, tänker eller känner – utan detta är bara ännu ett exempel på hur fruktansvärt fel det blir när den som leder dem som skall försvara oss mot inre hot inte klarar av att hålla isär sina roller som sofftyckare och högsta chef för en av landets absolut viktigaste myndigheter.

Från den andra sidan blockgränsen hörs ett ylande om ett drev från höger mot deras rikspolischef, mot Dan Eliasson. De fattar uppenbart inte bättre att landets rikspolischef måste vara allas rikspolischef, även de som tycker och tänker helt fel i rikspolischefens privata tankar. När en myndighetschef gör som vår rikspolischef gör han sig nämligen omöjlig, och de borde vänstertänkare och vänstertyckare också inse. För hur hade de själva drevat om någon myndighetschef hade aviserat sin omedelbara avgång ifall det röda laget skulle få ta politiskt ansvar för hans verksamhet?

5 svar på “DAN OCH DREVET”

 1. Men begär du inte för mycket nu? Ska vänster
  och ”journalister” kunna tänka rationellt? Bortsett från det har du helt rätt.

 2. Jag tycker nog att även en rikspolischef skall få prata om värderingar offentligt och att vederbörande skall få prata om var gränsen för rättsstaten går. Men vederbörande rikspolischef måste hålla tungan väldigt rätt i munnen då detta görs. Och det har inte Eliasson gjort. Han måste bort.
  Under åttiotalet hade vi en tradition av att sparka justitieministrar på löpande band. Nu kanske även Johansson skall få gå på samma band.

 3. Eliassons beteende är bara ytterligare en bekräftelse på Sveriges närmande till att bli en totalitär stat. Självklart ska polisen se bort när vänsterpackets SA-trupper misshandlar sverigedemokrater och anlägger mordbrand i deras hem. Det fungerade ju bra i Tyskland oå 30-talet även om det då var vänstern som utsattes. Fribrev har redan levererats av landsfader Reinfeldt åt SA-trupperna. Landsfadern sade ungefär ”jag är emot allt våld mot sverigedemokrater men de får skylla sig själva”. (Om några slovakiska gästarbetare blir misshandlade på köpet så må det vara hänt.De får minsann skylla sig själva när de ser ut som sverigedemokrater och dessutom har fräckheten att komma i närheten av vänsterns fina manifestation för alla människors lika värde, utom sverigedemokrater förstås.)
  Och sverigedemokrater ska akta sig för att söka sjukhusvård efter misshandeln och mordbranden, åtminstone i Umeå. Där har kommunistiska läkare uttryckt sin avsky för sverigedemokrater.

 4. Helt klart! Karriärsgången har legat öppen i det svenska etablissemanget för i stort sett vilken gök som helst bara man aktivt visade sin avsky för Sverigedemokraterna. Det gäller inte bara för Dan utan även för författaren Qaisar Mahmood, som har gett ut två citatböcker ”Inte som de andra” del 1 och 2, i syfte att misskreditera SD.

  I del 1 har hen samlat citat från både nuvarande och tidigare partimedlemmar i SD från 1988-2011. Del 2 koncentrerar sig på perioden 2009-2014, där alla citat är uttalade av nuvarande politiker inom SD.

  Författaren Qaisar Mahmood utnämndes, i ett utslag av åsidosatt meritokrati och som en demonstrativ våldtäkt på det svenska kulturarvet, till kulturarvschef på Riksantikvarieämbetet. Detta anrika ämbete, som grundades av Gustav II Adolf på 1600-talet, vill nu det politiska etablissemanget omforma till en leksuga för multikulti och politisk korrekthet.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Qaisar_Mahmood
  http://www.lindskogforlag.se/inte-som-de-andra_2_start.php

 5. Att rikspolischefen uttalar sig nedsättande om riksdagspartier är illa, men att Sveriges justitieminister, Morgan Johansson, ger honom sitt stöd är riktigt, riktigt illa. Dessutom fortsätter han kalla ca 20% av landets befolkning för rasister och nazister. Och det kommer från en minister som gjort den kraftigaste politiska giren i historien, dessutom till nästan copy paste på SD:s invandrarpolitik.
  Nu har dock en polisman polisanmält rikspolischefen, men jag antar att den anmälan går samma öde till mötes som 98% av de övriga anmälningarna, det vill säga den läggs ned.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *