DAGENS NYHETER

Den första dagen i augusti månad 2016 kunde läsarna få ta del av alla dessa nyheter och artiklar om alla dessa stora händelser i den stora, vida ankdammen. De som berättade det viktigaste för oss var inga andra än kvällspressens journalister. 

 

Expressen 2016-08-01

”Man fick bettskena – könsorganet krympte”Expressen om en upptäckt som kan bana för Nobelpriset i medicin?

”Melvin, 4, skadades av Kappahls badbyxor”också Expressen, med tillägget ”Melvins badshorts blev en riktig fälla”.

”Christina Schollins nakenbild stoppas”även det i Expressen apropå att Instagram har censurerat bort ett foto.

”Alexander först att fånga alla pokémon” Expressen fyller på kunskapsluckorna. 

”Detaljen i Lindas bikinibild förbryllar”Expressen fortsätter, nu om hur Linda Lindorff klättrade upp på en stolpe, i bikini.

”Här är dödsannonsen som alla pratar om”en informativ och avslöjande artikel i Expressen om dödsannonsen som utom jag alla pratar om. Det finns en dammsugare i dödsannonsen. 

”Säljer lägenhet med Pokémon Go-läge”vill du köpa en lägenhet där du kan fånga Pokémon, läs mer i Expressen.

”Zreng blev stoppad på IKEA – fast han betalat” Expressen avslöjar vardagsrasismen och en vardagsrasist-attack på IKEA i Linköping.

Aftonbladet 2016-08-01

”Rökande tvååringen – vad hände sedan”Aftonbladet ger sina Plus-läsare nyheten om tvååringen som nu är sju fortfarande röker, eller har lyckats sluta.

”Han är förste svensk att ta alla Pokémon” Dagens nyhet med fullt genomslag, alltså även i Aftonbladet… 

”Såg skatan som ornitologerna häpna”Om mannen som såg en vit skata, och nej – det var inte utrikesministern. Aftonbladet rapporterar.

”Ola Conny ”Crush” gör wrestlingdebut”Aftonbladet rapporterar om att en av de anställda hos GeKås i Ullared har börjat med wrestling.

”Emilia har tatuerat ett kvitto från McDonalds”en ung 18-årig flicka hade hoppats på gratisburgare tack vare sin tatuering. Tji fick hon berättar Aftonbladet.

 

Undangömda nyheter i flödet, långt borta från de största, fetaste rubrikerna hittar man icke-nyheter som:

”Man brutalt rånad – nu söker polisen vittnen”i en mycket mindre artikel, långt ner i flödet – hos Expressen/Kvällsposten.

”Misstänkt gruppvåldtäkt på kryssningsfartyget Cinderella”en pytteliten notis på Aftonbladet.

Samtidigt på andra platser i världen: Krig. Katastrofer. Svält. Sjukdomar. Olyckor. Förtryck. Tortyr. Elände. Men vem orkar läsa om sådant?

Vem är det som nyhetsvärderar Ola Connys wrestlingdebut före ännu en misstänkt gruppvåldtäkt?

Vem prioriterar en nyhet om att någon har lyckats fånga alla Pokémon i Sverige före en nyhet där polisen vill ha hjälp att fånga de eller dem som höll på att knivmörda en riktig medmänniska under ett rån?

Vem kan ta de journalister som skapar den dynga som i stora drag kallas svensk kvällspress på allvar?

Vem?

De där rubrikerna i färggranna feta bokstäver var ju bara gårdagens skörd av gårdagens nyheter. Idag kommer det nya nyheter som idiotförklarar dig som läser. Dagens nyheter…

11 svar på “DAGENS NYHETER”

 1. Gammelmedia har snart spelat ut sin roll. Allra mest besviken är jag på public service som skall vara oberoende och släppa fram alla röster i debatterna.

  Nu bedriver de en kampanj för Hillary Clinton, smutskastar Putin och blundar för palestiniernas våld mot israeler mm mm för licenspengar.

  En morgonsoffa i SVT är nästan alltid till bredden fylld av vänsterfolk. Dessa får sedan oemotsagda recensera politiska debatter och också beklaga resultat i demokratiska riksdagsval.

  Man klagar på den bristande demokratin i Kina och Turkiet samtidigt som man allt som oftast utestänger och gärna baktalar om, och inte med, Sveriges snart största demokratiskt folkvalda parti.

  Den som är insatt i Polens historia förstår nu också varför en media rensning pågår för fullt och det skulle onekligen också behövas även i vårt smutsiga mediaträsk.

  Dagens sk ”journalister” både bryter och sviker sin yrkeskodex att att kritiskt och opartiskt granska makthavarna och enbart rapportera sakligt och att förmedla sanningen och enbart sanningen.

  Måste också tacka blogginnehavaren för allt som oftast nyktra, mycket bra, intressanta och välskrivna inlägg.

  Tack för ordet

 2. Bröd och skådespel åt folket. Att flytta fokus från den oroande samhällsutvecklingen till oväsentligt trams är förmodligen en mycket medveten strategi. Det var länge sen Sveriges journalister var intresserade av att upplysa svenska folket. Numera agerar de hantlangare åt politikerna. Fördumningsprocessen syftar till att hålla folk i okunskap om vad som sker runt om i landet. ”Tänk om folk röstar på SD!? Hemska tanke!”

 3. Nu är du allt orättvis. Klart att folket behöver få ta del av sådana brännande samhällsnyheter. Tack och lov för våra kloka politiker som sett till att priset på dessa oundgängliga kvalitetspublikationer hålls nere genom den låga momsen på 6%. Du vill väl inte att det fria ordet ska hotas genom en momssats på 25%?

 4. Hej.

  Du vet, man brukar inte sparka på den som ligger, men i det här fallet känner jag mig manad att erbjuda skoputs.

  Aftonbladets löpsedel i matbutiken igår handlade om en intervju med Löfven, där två av höjdpunkterna var hur han håller liv och lust i relationen med sin partner (vilket tydligen är ett allmänintresse antar jag – ungefär som när allmoge påstods ha blivit inbjudna i forna dagar att se kungligheter äta) samt (enligt Aftonbladet) att Löfven förklarar varför ”…Hillary måste vinna!”.

  Det känn som en scen i ’Erik the Viking’, där Hy-Brasil sjunker men alla låtsas som ingenting:
  ”King Arnulf: [Hy-Brasil is sinking, everything is collapsing and exploding] Everyone stay calm! This is not happening!”

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 5. Tack för urvalet.
  Att det finns fortfarande folk som köper och läser dessa blaskor är skrämmande. Jag har sagt upp prenumerationen på GP för ca 30 år sen. AB och Expressen existerar inte i min värld. Tack och lov för internet, där får man information från den riktiga världen.

 6. Viktig nyhet!
  Ytterligare en ’kräkare’ denna gång kommer grodan från Frankrike.
  Även Frankrikes president Francois Hollande stämmer in i kritikkören mot Trump:
  – Hans överdrifter får en att vilja kräkas, säger presidenten enligt AFP.

 7. En annan viktig nyhet är nyheten om att Sven Melander offentligen ber Zara Larsson om ursäkt för att han våldtagit henne. Såg dock inte hela inslaget på Svt, men förstod att han bad om ursäkt.

  Själv känner jag inte en enda våldtäktsman, varken släkting eller vän eller kollega. Så kan det gå när man rör sig i rätt kretsar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *