BROSCHEN

Jag fick en brosch den där dagen när jag blev sjukvårdsbiträde, efter tio veckor på en Komvux-kurs i Haninge. Jag fick ännu en brosch när jag blev undersköterska, efter fyrtio veckor på Gubbängens vårdgymnasium.  Broschen var en symbol för något. Något som skulle betyda något, och då främst för den som bar broschen. Nu finns det en ny brosch i sjukvården, en brosch som skall skydda den som bär den från att få stryk av arga patienter och ilskna anhöriga. Som om en brosch skulle göra skilland när en vårdanställd möter en lågpannad, aggressiv neandertalarlajvare. Han kommer inte titta på broschen innan han hotar eller slåss…

Södertälje sjukhus, på den östra sidan av kanalen har fått nya och fina lokaler. Akuten är inte längre en större skrubb, och såväl operation som intensiven har fått det mycket fräschare. Men ’kunderna’ är desamma. Därför har Södertälje sjukhus börjat med en brosch med ett budskap i stil med ”Slå mig inte och hota mig inte, för jag är här för att hjälpa”. Som om det skulle hjälpa när man möter en adrenalinstinn idiot som vägrar förstå vad prioritering betyder?

”Tillsammans mot hot och våld” står det på den hjärtformade broschen. Så himla sockersött och avväpnande. Men tror någon på allvar att broschen kommer att göra någon skillnad alls? Vilken skillnad gör några ord på en brosch när inte en inställsamt leende sköterska eller butter ordningsvakt lyckats lugna? Svaret är naturligtvis noll.

Lågpannan och neandertalarlajvaren kommer sannolikt inte förstå vad som står på broschen, om hans ens ser den. Fattar han något av orden så kommer han ändå vägra att vara en del av ”Tillsammans” som i ”Tillsammans mot hot och våld”. Han – för i 99.9% av fallen handlar det om en man – bryr sig bara om sig själv, eller någon släkting han anser vara förfördelad. Ofta ser han ett rasistiskt motiv, ibland bara ondska. Vad som står på en brosch betyder noll när den mikrometerkorta stubinen brunnit ner…

Det enda som funkar är repression och våld. Inget lissmande mjäk eller inställsamma samtal. Inget ge efter eller vara till lags. Det enda som funkar är en ordningsvakt eller tre som gör sitt jobb, och vårdpersonal som slutar vara sådär puttenuttigt snälla som man förvänats vara i yrkesrollen. Det ses som ett tecken på svaghet, och har man lyckats med hot och våld en gång – så fortsätter man. Då spelar inte någon brosch någon roll.  Lika lite som ett armband stoppar en våldtäkt.

13 svar på “BROSCHEN”

 1. Precis så fungerar vi enklare killar vi måste få motstånd för att bli bra människor. Jag har ofta frågat mig varför måste jag göra alla misstag själv, så mycket enklare om jag lärde av de erfarna. Tyvärr är vi idioter som kräver uppfostran, den erfarenheten verkar dock svårförståelig för de goda och moraliska.

 2. Pandoras ask är på glänt, Fredrik, och det vore klokare och mer klädsamt av ”våra” narraktiga makthavare, att per omgående skrinlägga sina smaklösa, symboliska smycken.

  Ambulerande Sverigebildsmålares hemmagjorda amuletter kan givetvis aldrig ersätta det sjuhelvetes städade svenska folkets självskapade och fullkomligt självklara rätt till…

  … trygghet och frihet precis överallt i sitt alldeles eget land.

 3. Att dela ut armband och broscher istället för att identifiera och adressera problemen så man kan ta tag i saken på riktigt är inget annat än en apati och oduglighet av vår ”regering” som inte styr något på riktigt ! !

 4. Verkar mest vara till för att håna personalen att man låtsas göra något åt problemet.

  Surrealistiskt land.

 5. Det sitter flera affischer på ett sjukhus i Málaga med uppmaningen att inte skälla eller ge sig på vårdpersonalen. Dessutom sitter affischer med rättigheter och skyldigheter. Akutmottagningen hade två ordningsvakter. En anhörig per patient tilläts (fick en klisterlapp).

 6. Det kanske vore effektivare att införa specialdomstolar som dömer alla som hotar vårdpersonal till 3-5 års fängelse – och naturligtvis livstids utvisning för dom som inte är medborgare.
  Men i väntan på det kan man ju kanske försöka med en brosch…
  :/

 7. Armband och broscher. Med diverse text. Det hela började väl med märket Fatimas hand och texten Rör inte min kompis. Det som verkar behövas nu, åtminstone i Göteborg, är halsband med texten Stjäl inte mig på både arabiska och svenska.
  Tror någon att detta skulle ha något effekt? Dessa smyckeuppsättningar med text är enbart patetiska i sin enfaldighet och helt utan effekt men ger åtminstone ett visst sken av att problemen tas på allvar av överheten.

 8. Knappen bör vara på de 5 språk som de dömda i Svensk domstol och som är i extrem majoritet som förövare kan förstå och talar men förstås ändå helt verkningslöst. (M) vill införa kroppskameror på vårdgivarna för att komma till rätta med konsekvenserna av Reinfeldts massinvandring av våldsamma klankulturer medans sossarna ser det som en stor utmaning eftersom de har varit naiva när de medvetet som Moderaterna och resten av 7.klövern MEDVETET skapat söndringen av nationen. Det genom att stödja en massinvandring av våldsamma klankulturer med en kulturellt nedärvd snedvriden kvinnosyn. Annie Lööf och regeringen gör allt för att förneka och drastiskt öka skadorna. De gjorde detta medvetet för det var ingen raketforskning att inse vad konsekvenserna skulle bli och det för att skapa en globalistisk och ickenationalistisk världsordning. Till sin hjälp hade de nyttiga idioter som kommer att vara bland de som drabbas allra först dvs Svenska Kyrkans representanter, HBTQ-personer och s.k låtsasfemnister och det faktaresistenta kollektivistiska åsiktskollektivet bestående i huvudsak av kvinnor som tror, tycker och känner helt utan verklighetsanknytning. De unga flickor och kvinnor som motsatt sig att riskera att överfallsvåldtas eller gruppvåldtas kommer tyvärr även de att råka lika illa ut för som åsiktspöbeln skapat. Enligt NTU så har de sexuella övergreppen ökat med 100% mot unga kvinnor i åldern 16 år – 24 år mellan åren 2012-2014. Vad gör då en majoritet av männen i Sverige? Inte ett djävla skit. Det som man nu via nyheterna ser rapporteras om varje dag och vad många men alltför få varnat för sedan många, många år tillbaka är nu en realitet. . Både Löfven och Ylva Johansson har både i inhemsk och utländsk press förnekat att den extrema ökningen av våldtäkter beror på massinvandringen likaså Reinfeldt trots att hatsajter som DN, Aftonbladet o Expressen tvingats för att ha ett uns kvar till överlevnad ekonomiskt nu tvingats till att rapportera att varelser ifrån MENA-länderna är kraftigt överrepresenterade vid våldtäkter och gängmord.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *