BORTFÖRKLARINGARNAS FÖRLOVADE LAND

Häromveckan kom Brottsförebyggande Rådet med en rapport som lyfte det ökande antalet polisanmälningar om misshandelsfall mot unga. Ökningen var tydlig och på bred front över hela landet. När en av landets kriminologer släpps fram i etern förklaras ökningen med väderleken – varma somrar och milda vintrar. Sedan finns den ju där som en passande förklaring, den alltid så framträdande ”ökande anmälningsbenägenheten”.

Häromdagen kom Brottsförebyggande Rådet med en annan rapport, som visar att antalet våldtäkter har ökat rejält i Sverige under 2018. Efter ökningen anmäls i snitt 21 våldtäkter per dygn i landet. Det blir 150 anmälda våldtäkter i veckan, och det blev 7840 anmälda våldtäkter under 2018. Tre förstå-sig-påare får möjligheten att kommentera ökningen i en av kvällstidningarna i bortförklaringarnas förlovade land. Fatima Addberger, Nina Rung och Jerzy Sarnecki släppte loss – och förklarade att de inte alls tror på någon ökning. Det handlar om en ”ökad anmälningsbenägenhet” och om ett minskat mörkertal. Någon ökning tror de inte på, och Sarnecki säger att det är en statistik som är oerhört svår att tolka. Jomenvisst.

Hade vi sett en ökning av antalet trafikdöda med 8% så hade ingen försökt förklara bort ökning med snömosargumentation och tramsretorik. Då hade det börjat talas om fler fartkameror, fler vägar med mittbarriärer och andra nödvändiga åtgärder. Hade vi kunnat läsa om en ökning på 8% av antalet …

Men nu handlar det om våldtäkter. Om våld, hot och förtryck av flickor och kvinnor. Då anser två feministiska kriminologer att det passar sig att förringa ökningen och bortförklara det många andra av oss har sett. Det handlar om en kulturkrock där ett av världens mest jämställda länder har tagit emot unga män och andra män från länder där ordet jämställdhet betyder noll och där kvinnans nej betyder lika lite. Jag såg det senast igår, i tunnelbanan. Två flickor behövde hjälp av ordningsvakter för att få ett gäng yngre killar att förstå att de hade noll intresse av att prata och umgås. Gänget vägrade förstå, och tyckte att tjejerna var rasister…

Det är bara att titta på vilka som döms för våldtäkter i landet, vilka som sitter i fängelse för det vidriga brottet. Det är en kraftig överrepresentation av folk som sökt sig hit från andra länder. Från länder med brister i genustänket och en rejält skev syn på kvinnan. Det betyder inte att alla unga män som kommer är så felskruvade att de blir våldtäktsmän. Precis lika lite som vi skall döma alla gamla blåvittspelande Glenn:ar efter en våldtäktsman så skall vi låta bli att ge oss på något motsvarande.

Men överrepresentationen kan vi inte komma ifrån, och när landet snabbt fylls på med unga män ur den överrepresenterade gruppen så är det väl rimligt att tro att en del av förklaringen finns där. Om man nu inte är feministisk kriminolog med extrema skygglappar.

Jag har sett Nina Rung på TV ett antal gånger. Varje gång har jag förvånats över oförmågan att dra en enda vettig slutsats framför en TV-kamera. Jag ser Rung i Tage Danielssons skepnad framför mig. Tänk om Rung hade fått kommentera mass-taharrushen i Köln nyårsnatten 2015-2016:

”…så att dom inser att det som hände i Köln inte kan hända här, eftersom det inte ens hände där – vilket hade varit mycket mer sannolikt – med tanke på att det var där det hände.”

Och om det händer så har det alltid med ökad anmälningsbenägenhet att göra, och ingenting annat.

10 svar på “BORTFÖRKLARINGARNAS FÖRLOVADE LAND”

 1. Hej.

  Dessutom, vilket någon borde fråga våldtäkts-kapo Sarnecki m fl: vad spelar anmälningsbenägenheten för roll?

  Om det anmälts, och troligen begåtts, närmare sextusen sexuella övergrepp i landet under 2018 – så har det ju det. Om den verkliga siffran sedan är större kan ju inte på något vis påverka påföljder eller förebyggande insatser. Vi vet ju om vi granskar data vem den typiske våldtäktshenen är för respektive typ av övergrepp, och kan därmed skräddarsy både påföljd och just förebyggande arbete.

  Påföljd, i de fall där skulden är bortom rimliga tvivel fastställd, är att personen döms att vara organbank innan resterna går på destruktion. Vill hemlandet i de fall där det är en invandrad våldtäktshen inte att personen skall avlivas kan de erlägga s:a 50 000 000 kronor att delas lika mellan stat och offer.

  Alla som inte röstat SD eller AfS är medskyldiga till att detta fortgår.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 2. Plocka av BRÅ pengarna. Med dessa ”resultat” eller snarare ”gissningar” skall det slutas med ”forskning”. Hädanefter skall sunt förnuft användas.

 3. Dessa ”kriminologer” är ingenting annat än vänsterideologer. Deras drivkraft är att i alla lägen tona ned våldsutvecklingen i spåren av asylinvandringen, och att ständigt presentera ”forskning” byggd på vänsterns berättelse om att all invandringsrelaterad brottslighet är ett resultat av diskriminering och fattigdom.

 4. Med tanke på att vi har en ny regering med ungefärligen samma idiotförstånd som tidigare regeringar så kan man undra över hur den svenska väljarkårens förstånd ser ut. Kanske samma idiotförstånd som de valda politikerna? Hoppet kanske är ute för att kunna se fram emot en förståndigare politik. De invandrade problemmänniskorna kommer naturligtvis aldrig att vilja förändra sin syn på demokrati, kvinnors rättigheter eller sitt hat mot infödda svenskar utan att svenska staten sätter hårt mot hårt. Eftersom svenska staten är liktydig med Damberg och hans parti som tillsammans med likasinnade fortsätter att förringa problemen och också att besudla Sverige och svenskarna ännu mer. Alltså finns det ingen motkraft mot den alltmer kriminella samhällsutvecklingen.

 5. Alltid dessa bortförklaringar medan det tassas runt den heta gröten som aldrig får nämnas: invandringen av män med en kulturell och religiös kvinnosyn från samhällen som tolererar denna syn. Visst det finns svin också i västerländsk kultur men samhället har en annan syn på dem och deras beteende. Jag skulle vilja ha en vetenskaplig undersökning just av fenomenet bortförklaringar i samhällsdebatten och detta oavsett ämne. Fanns det somrarna 1955 och 1959, två erkänt heta somrar i mitt eget mannaminne. Sommaren 1969 och några somrar i början på 1970-talet var också heta. Hur var det då. Personligen tycker jag bara dessa bortförklaringar är patetiska.

 6. Apropå trafiken specifikt fartöverträdelser…
  Fartkamera finns installerat på många håll i landet och tar i genomsnitt fast 550 fortkörare varje dag.
  Bot typ 2.000kr/överträdelse
  eller 1 miljon/dag
  eller en halv miljard om året…
  Osså en hoax”
  ”- Hastigheten har en avgörande betydelse för konsekvenserna av en olycka. Om medelhastig-heten minskar med fem procent minskar antalet olyckor med tio procent, antalet svåra skador med 15 procent och antalet dödsfall med 20 procent, säger NTF:s vd Jan Sandberg.” N.B. medelhastigheten eller sanrare medelfarten är kanske inte den som står på skylten…. så med 25% lägre medelfart så går antalet dödsfall ned med 100%….
  N.B. rökning dödar 5.000 årligen eller passiv rökning dödar 600 årligen dvs det dubbla antalet som dödas i trafiken….
  och hälften som dödas i trafiken är alkoholrelaterat dvs endast 150 dör av trafiken….
  Hur många skadas för livet pga av våld och övergrepp?
  Kanske dags att lägga miljarder på att minska våld?
  Kanske t.o.m. dags slå två flugor på samma smäll?

 7. Att det finns en koppling mellan massinvandring och ökad kriminalitet i Sverige, bör väl framgå av följande tre samband?

  1. Utrikesfödda, jämfört med inrikesfödda med två inrikesfödda föräldrar, har 5,0 gångers överrisk i statistiken över polisanmälda våldtäkter (BRÅ 2005:17).

  2. Antalet beviljade uppehållstillstånd per år på senare år i Sverige:
  2010___105 102
  2011___93 134
  2012___111 090
  2013___116 587
  2014___110 610
  2015___109 235
  2016___150 535
  2017___135 529
  2018___132 696
  https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Beviljade-uppehallstillstand-oversikter.html

  3. Antalet polisanmälda våldtäkter i Sverige:
  1980-talet____under 1400
  1990-talet____1600-1800
  2003____2235
  2004____2261
  2005____3333
  2006____3703
  2007____4269
  2008____4901
  2009____5453
  2010____5479
  2011____6059
  2012____5949
  2013____5634
  2014____6294
  2015____5544
  2016____6560
  2017____7230
  2018____7840
  https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/ny-statistik-fran-bra/
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/a2W9nE/kraftig-okning-av-valdtakter

  Frågor på det, faktaförnekare Nina Rung och Jerzy Sarnecki?

 8. Bloggaren gör en tankevurpa när han jämför antalet trafikdöda med anmälda brott.
  Ingen påstår att det finns mängder av oanmälda fall av trafikdöd eller att det skulle ligga oanmälda trafikdöda längs med vägkanterna.
  Däremot så anser kriminologerna att de anmälda våldtäkterna bara är toppen av ett isberg. I själva verket är antalet våldtäkter och sexuella övergrepp många fler än de som anmäls.

  Det är därför fullt rimligt att som kriminologerna gör uttala sig försiktigt när det gäller om verkligen en ökning av våldtäktsanmälningar verkligen avspeglar en verklig ökning av antalet våldtäkter eller bara en ökad anmälningsbenägenhet.

  När det gäller det dödliga våldet så har det ökat rejält sedan 2012 men on vi jämför med det tidiga 90-talet så har det minskat något och det trots att vårt lands befolkning ökat rejält under perioden 1990-2017.
  Beror det minskade dödliga våldet också på invandringen eller är det bara när brotten tycks öka som invandringen bär skulden?

  Faktum är ju att kriminologer har svårt att avgöra om brottsligheten ökat något, stagnerat eller kanske även minskat något de senaste decennierna då samtidigt Sveriges befolkning ökat med en och en halv miljon!
  Det verkar ju faktiskt som om invandringen om den haft någon effekt på brottsligheten i Sverige snarast verkat som en dämpande faktor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *