BARA I SVERIGE…

Bara i Sverige. Bara i Sverige kan ett utfört terrordåd av en rätt stor del av befolkningen tolkas som om landet är på väg åt rätt håll. Polisen gjorde sitt jobb. Regeringen misslyckades inte. Statsministern pratade inte om alla döda som försökte fly längs med Drottninggatan när terroristen tryckte gasen i botten. En rykande, brinnande lastbil i ett varuhus. En gågata med tiotals skadade, en handfull lemlästade, döda och helt oskyldiga fredagsflanörer. Ett land där en sådan händelse får folk att stärkas i sin övertygelse om att utvecklingen i Sverige går åt rätt håll. Några terrorattentat till och vi kommer alla att leva i ett paradis, oavsett om vi klarar oss med livhanken i behåll – eller inte…

SIFO frågade svenskarna om vad de ansåg om landets nuvarande utveckling. Man hann fråga några innan terrorattentatet. Man frågade några andra efter. De som svarade efter terrordådet tyckte alltså i större utsträckning än de som svarade innan att det går bättre och bättre för Sverige. Det är nu man undrar om inte grannländerna skulle kunna LPT:a storebror Sverige. Statstelevisionen slår på stora trumman. SVT trycker ut nyheten med feta och stora bokstäver. ”Terrorattacken på Drottninggatan har gjort fler svenskar positiva till utvecklingen i Sverige.”

SIFO frågade några innan och efter, totalt runt 1000 personer. Innan terrordådet tyckte 32% att Sverige hade en positiv utveckling. Efter terrordådet var det 37% som tyckte samma sak, vilket i sig säger något om landets mentala tillstånd. Fyra dödas och femton skadas av en terrorist och allt fler svenskar  – då främst sossar och vänsterpartister – tycker att vi är på väg åt rätt håll enligt SIFO och SVT. Eller gör de verkligen det?

Om man delar SIFO:s undersökning rakt av så frågade man 500 personer innan och 500 efter terrordådet. Nu är ju inte jag något matematiskt geni, men jag letar efter någon sorts på att det galna utfallet är fel. Felmarginalen på 500 tillfrågade och 37% jättenöjda är cirka 4.3 procentenheter. Innan terrordådet var det som sagt 32% som tyckte att Sverige var på väg åt rätt håll. Med felmarginalen finns det alltså en viss chans att ökningen är minimal. Det finns även en risk att ökningen är större och galenskapen mer utbredd.

Vad säger dessa siffror om Sverige och svenskarna egentligen? Tror någon att poliskrisen försvann i tomma intet bara för att polisen gjorde ett gediget arbete under terrorattacken? Inbillar sig folk att vårdkrisen inte längre existerar bara för att sjukvården hanterade terrordådet bättre än förväntat? Hur kan man landa i ännu lite mer och starkare i slutsatsen att Sverige är på väg åt rätt håll efter ett utfört terrordåd med lidande och död som resultat? Hur kan man? Bara i Sverige…

28 svar på “BARA I SVERIGE…”

 1. Om vi slänger tillbaka frågan till dig…
  Tror du alla alla redovisningar och vinklingar från SVT och diverse undersökningsinstitut är fullständigt ärliga ?
  Tror du en rektor, verksamhetschef inom kommunen etc verkligen säger sin åsikt till ett opinionsinstitut ?
  Alla har inte modet(dumdristigheten ?) att uttrycka sig från hjärtat. Det är bara att acceptera…

  1. Här blev Stasiteven tagen med en vilseledande ”Fake News”.
   https://www.facebook.com/I.allmanhetens.tjanst/videos/434585060228321/
   SVT vilseleder nya svenskar, i själva verket har bara 37% förtroende för Löfven, inte drygt 60%

   Utrikesfödda röstar mestadels rödgrönt. Nästan 7 av 10 gör det enligt SVT:s vallokalundersökning från valet 2010 (1).

   SVT tycks göra sitt bästa för att den trenden ska bestå.

   SVT:s inslag i ’Nyheter på lätt svenska’ från förra veckan handlar om förtroendet för Stefan Löfven och regeringen.

   Enligt SVT är över 60 procent av svenskarna nöjda med Stefan Löfven och tycker att han gjort ett bra jobb efter terrorattacken på Drottninggatan.

   Problemet är att uppgiften är vilseledande.

   Förtroendesiffrorna kommer från en opinionsundersökning SVT låtit göra (2) och som presenterades 11 april, dvs. samma dag som inslaget i ’Nyheter på lätt svenska’. Det framgår visserligen att 62 procent är nöjda med Löfvens insats efter terrordådet. Men samtidigt visar undersökningen att enbart 37 procent uppger att de har förtroende för statsministern.

   VÅR BEDÖMNING
   Det är stor skillnad på att åtnjuta förtroende hos drygt 60 procent jämfört med 37 procent av befolkningen. SVT:s inslag är uppenbart vilseledande när det kommer till vilket förtroende Löfven åtnjuter enligt undersökningen.
   https://www.flashback.org/t2832670
   Fotnoter:
   1. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/utlandsfodda-valjer-rodgront
   2. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svenska-folket-nojda-med-stefan-lofven-efter-terrordadet

   Spartips: Flykten från Radiotjänst…
   http://www.frojdh.se/2014/09/03/spartips-flykten-fran-radiotjanst/

 2. Politikerna de som hittils har bestämt,byter på sikt ut de som tycker det går åt rätt håll,med folk som enligt Reinfeldt nu äger landet.

 3. Ledsen att behöva säga det, men det kommer behövas fler terrordåd med betydligt fler döda och skadade innan detta arma folk fattar. Så hjärntvättat är det svenska folket. Det är tragiskt men sant. Frågan är om det svenska folket förtjänar att finnas? Kan någon motivera varför i så fall?

  1. Det är bara att gå till sina egna släktingar och vänskapskrets så förstår man att Sverige kommer ALDRIG att bli ett tryggt och välfungerande land igen. Ett krig en stor katastrof av något slag eller ekonomisk kollaps kan kanske få det djupt hjärntvättade och neddrogade Svenska folket att vakna till liv igen. Men jag tvivlar starkt att ens något av detta kommer att ändra någon ting. Vägvalet skulle ha gjorts innan 1975.

  2. Då är det en sån som du Olof D som får visa vägen för det arma folket genom att iscensätta dessa attentat. Breivik visade dig vägen?

 4. Inom kort kommer nästa terrordåd och då får vi se vad regeringen kommer med?
  Sverige mitt fosterland är i ett kraftigt förfall och varför det kan ett litet barn räkna ut

 5. Hela väst är hjärntvättat och i synnerhet Sverige!

  Men du får nog ta denna undersökning med en nypa salt. Den är gjord av ett av etablissemangets propagandaorgan och presenterat i statstelevisionen ala Nordkorea… det är omöjligt att S har runt 30% som SIFO presenterade och det är omöjligt att fler tycker att Sverige är på rätt väg efter terrordådet, rena rama nonsens, rena rama PROPAGANDA!

 6. Ja det är skrämmande om Sverigebilden, såsom den redovisas utifrån SIFO:s siffror, har blivit ljusare efter terrorattentatet 7 april.

  Men den skulle kanske kunna förklaras av att svenska folket redan har tecknat in terrorattentatet, och att liknande terrorattentat är att vänta i framtiden. I så fall är det en dystopisk, inte ljus, bild som framträder av Sverige. Således erhålls en bild där man accepterar en växande grov kriminalitet och fler terrorhandlingar, som bekämpas av en stark och växande polismakt, och där mer övervakning av folket och mindre personlig integritet är att förvänta.

 7. Det lyder tragisk, men man kunne måske håbe på at folk er forskrækkede og at det er den velkendte samlende effekt af angreb udefra, der får folk til at støtte den officielle politik.

 8. Det beror på hur frågan är ställd och om det finns något beskrivande omkring den. Om frågan ska uppfattas som att riktningen är bättre nu än den var 2015 när SIFO började med de här undersökningarna är svaren inte orimliga. Att svaren före och efter terrordådet skiljer sig åt marginellt kan vara ren slump eller också att många av pur förvåning konstaterat att någon ändå fungerade bättre än de trodde.

 9. Fredrik har ju själv utsatts för brännmärkning för sitt engagemang med facebooksidan Rädda vården. Så att det skulle förekomma något i stil med Rädda Sverige efter terrordåden är ju inte troligt.

  Tvärtom. Det behövs inte. Allt fungerade ju, eller hur? Att polisen grep islamisten berodde ju helt och hållet på deras egna spaningsinsatser.

  Samma med vården. 4 döda, några svårt skadade. Som en trafikolycka av dignitet som inträffar flera ggr om året. Vi brukar klara det också. Skillnaden är att trafikolyckor försöker vi förebygga.

  Vad var det mer som vi klarade så bra? Att Löfven och andra politiker stod och rapade ur sig floskler? Att folk kom och la blommor i stora högar?

  Jag ber att få återkomma efter ett dåd med närmare 100 döda som de hade i Frankrike.

 10. Vad gäller SVT verkar det ofta vara rubriksättaren som vinklar ingången, som omärkligt sätter de färgade glasögonen på läsarens näsa. Glasögonen som säger vad läsaren skall tycka redan innan hen ens läst något av artikeln.

 11. Katastrofer ger (tillfällig) sammanhållning. Bush d.y. gick från mycket impopulär före till väldigt populär precis efter elfte September.

 12. @”Inbillar sig folk att vårdkrisen inte längre existerar bara för att sjukvården hanterade terrordådet bättre än förväntat? ”

  Dådet orsakade ytterligare ett dödsfall. En man, med värk i nacken, skickades nämligen hem från akuten, (efter att ha träffat en läkare), eftersom terroroffren gavs prio ett.

  Mannen dog dagen därpå…

  @”Frågan är om det svenska folket förtjänar att finnas? Kan någon motivera varför i såfalls ?”

  Näe.
  Flertalet av de hjärntvättade ”dummen Schweden” verkar inte ha ngn självbevarelsedrift alls.

 13. Jag tycker inte alls det är konstigt att man i en Sifo-undersökning bland svenska folket kan komma fram till så tokiga resultat.
  Saken är ju att den absoluta majoriteten av svenskarna tittar på SVT och TV4, lyssnar på statsradion SR och fortfarande läser de etablerade tidningarna, antingen på lokal eller riksnivå.
  Det viktiga är ju att de kan se Mästarnas mästare och Let’s dance.
  Hur det går med landet Sverige det skiter man i bara man har det bra själv.
  Gammelmedia (med något enstaka undantag) är ju i symbios med makten och etablissemanget, sanningar mörkas och allt görs för att vilseleda allmänheten (folket).

  Vi som följer med de alternativa nyhets- och informationssajterna är,
  även om vi blir fler och fler, fortfarande en mycket liten del av det svenska folket, tyvärr.
  Detta får man dagligen bevis för när man träffar och pratar med folk, jag vill påstå att det tyvärr är väldigt få som är insatta i och vet om att det finns så mycket intressant att följa på nätet.
  Svenskar tycks vara flockdjur som snällt följer ledarhunden och tycks ha svårt att tänka självständigt.
  Det är synd om människorna!

  1. Varför kan inte SIFO ägna sig åt att ställa lite följdfrågor som: På vilket sätt anser du att Sverige är på rätt håll?

   Då hade det nog sett intressant ut.

   För så länge Let’s Dance går på TV så är allting frid och fröjd. Därför bryr sig PK-svensken mer om sig själv än om själva landet. Enligt PK-svensken är man ”svensk” bara på papperet. Då kan lika gärna PK-svensken slänga sitt pass och åka till det land som kräver visum och hävda att ”hen” är ”världsmedborgare”. ?

 14. Vi som läst Marx vet att medvetandet styrs av de verkliga förhållanden. Så bara vänta lite, den breda folkliga revolutionen kommer. Och då kan det bli omelett på riktigt många knäckta ägg!

 15. ”Vad säger dessa siffror om Sverige och svenskarna egentligen?
  Tror någon att poliskrisen försvann i tomma intet bara för att polisen gjorde ett gediget arbete under terrorattacken?
  Inbillar sig folk att vårdkrisen inte längre existerar bara för att sjukvården hanterade terrordådet bättre än förväntat?
  Hur kan man landa i ännu lite mer och starkare i slutsatsen att Sverige är på väg åt rätt håll efter ett utfört terrordåd med lidande och död som resultat?
  Hur kan man?”

  Många speciellt för våra politiker, vårt etablissemang, relevanta frågor…..

  Eller, hemska tanke, som man frågar får man svar . . .

  ”Tror du att Sverige på det hela taget är på rätt väg eller fel väg?”

  En väldigt konkret och preciserad fråga…
  eller motsatsen….. ex. vis rörande partiernas opinionssiffror
  C, V och SD ökar,
  MP, M minskar

  MEN bra att SIFO definierar begreppet ”på det hela taget” hur värderar man den extra skatt som drabbar pensionärer, de låga bidrag som pensionärer, någon miljon+, drabbas jämfört med den miljon UT som beviljats det senaste decenniet en invandring med bra support för jobb, boende och inte minst bidrag och även retroaktiva sådana…
  MAN behöver inte vara raketforskare ja inte ens forskare ja kanske inte ens akademiskt utbildad utan bara ha normalt sunt förnuft för att inse att 1/3 av befolkningen är en minoritet och som vanligt så tänker de flesta inte tillräckligt långt utan befinner sig i grupp 3,4 och i några fall i grupp 2 men det fåtal, fortfarande, som tillhör grupp 1 är en bråkdel av de dryga 30%-en……

  Tur att vi inte har något som liknar statstelevision i Sverige utan att SVT till sin helhet styrs av individer, licensbetalare, dock N.B. det är lite svårt att undvika ”licenspoliserna” . . .

 16. Varför blomsterbombar en massa människor den dysfunktionella polismakten?
  https://anthropocene.live/2017/04/14/varfor-blomsterbombar-en-massa-manniskor-den-dysfunktionella-polismakten/
  Verkligheten kära landsmän är en polis som inte kunnat göra sitt jobb p.g.a. bristande resurser och en oduglig högsta ledning. Chef för polisen är inte en polis utan den ytterst kontroversielle socialdemokratiske politrucken Dan Eliasson. Han saknar meriter för jobbet och ett förtroende i poliskåren och hos allmänheten. Det är inte värt några blommor.

  Ansvaret för detta tillstånd är politiskt och vilar på regeringen Löfven. Ansvaret för att illegala invandrare som fått sina ansökningar om asyl avslagna är kvar i landet, vilar på större delen av det svenska politiska och mediala etablissemanget, med såväl statsminister Löfven som förre statsministern Reinfeldt som huvudansvariga.

  Så kära landsmän varför hyllar ni polismakten med blommor? Varför demonstrerar ni inte ert missnöje utanför Rosenbad och kräver att politikerna tar sitt ansvar för det inträffade och för de liv som spillts? Det är något som skrämmer mig i folkets reaktion och bristande förmåga att inse var ansvaret för den nuvarande utvecklingen ligger.

  1. Tilläggas bör: Att det nog och förhoppningsvis inte alls var cheferna som hyllades, utan fotfolket.

   Att sedan det officiella etablissemanget i Sverige hänger sig åt sina sedvanliga floskler & svulstigheter för att försöka vinna enkla poänger är en helt annan sak.

   Varmt Tack!… till alla poliser ,räddningsarbetare och modiga civilpersoner som på fältet gjorde så gått de kunde i en svår situation!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *