AVGÅ ALLA

Tunnelbanans gröna linje, på väg någonstans från någon annanstans. Löningshelg för de allra flesta, och det märks. Folk är uppklädda, påstrukna och högljudda. Nästan alla skall synas och höras, för annars finns man ju inte i storstadens djungel. Nästan alla, utom den unga tjejen mittemot mig. Hon är lugn, inte uppklädd men absolut en av de vackraste i vagnen. På rockslaget en  knappnål med ett budskap. Avgå alla.

Avgå alla, men inget på knappnålen visar vilka de där alla skulle kunna vara. Alla pekas ut, ingen nämnd och ingen glömd. Den skulle man ju ha, han jag tänka innan hon lämnade vagnen vid Rådmansgatan. Aldrig har det funnits så många som nu som man skulle önska en avgång, och då har jag redan fått se Erik Hamrén, Pär Mårts avgå – båda slutade till mångas glädje och gamman. Åsa Romson och Mehmet Kaplan tvingades avgå, och det blev klang och jubel lite här och där. Mona Sahlin fick lämna sin post, och det kändes som äntligen. Fredrik Reinfeldt? Det var väl rätt skönt, trots allt. Men de där är ju inte ”alla”…

Dan Eliasson, rikspolischef, ligger nog i topp på ”Dags-att-avgå”-listan. De poliser som har stort förtroende för sin högste chef kan räknas på ena handens fingrar hos någon som har fått båda armarna amputerade. Ygeman har dock någon sorts villkorat förtroende för allas vår Dan, och tycker inte alls att Dan skall avgå – ännu. På det sättet öppnar Ygeman upp för frågan om inte hans omdöme är så pass dåligt att inte Ygeman själv borde fundera på att avgå.

Hos moderaterna bubblar det också. Det mullrar i leden. Många är de som inte ser något hopp med dagens ledarskap. Några har till och med sagt att det vore bra om Anna Kinberg Batra avgick medan det finns chans att rädda något av partiet. Någon eller några opinionsundersökningar till som visar samma snabba nedåtgående trend och det kommer att bli ännu fler som ställer sig bakom ett krav om ”Avgå Anna”.

Löfven då? Han borde också avgå. Framförallt borde han ha avgått när han sade att han skulle avgå, i samband med att hans första budget röstades bort. Han lovade det då. Alice Bah Kuhnke, regeringens eget kuttersmycke med noll koll på det mesta inom hennes ansvarsområde. Alice borde också avgå, tycker jag. Säkert trevlig och social på alla sätt och vis, men inte ett dugg regeringsfähig.

Jan Helin borde avgå från allt han håller på med och kommer att ta för sig. Anne Ramberg borde också avgå, från Advokatsamfundet. Horder av landstings- och kommunpolitiker borde också avgå för diverse upprörande felbeslut om kamelparker i förorten, våldtäktselever som får gå kvar i skolan, äldrevård i containrar med mera.

Aldrig har ett land haft så många att tacka för så lite. Avgå alla. Utom ÖB då…

7 svar på “AVGÅ ALLA”

 1. Ja, alla ska avgå genast. Utom SD som ännu inte fått visa om de går att lita på eller inte. De har visserligen sopig interndemokrati men jag är beredd att förlåta dem om de visar att de faktiskt vill och kan styra upp Sverige. Man kan förstå att de kan vara tvungna att hålla strama tyglar med allt detta massiva motstånd de har emot sig.

 2. Jag står bakom alla namnen ovan men tycker ÖB också skall lämna sin post. Sverige måste starta om med friska personer om de nu finns?

 3. Hej.

  När du skriver med Stockholmsreferenser blir man nostalgisk.

  En gammal slogan från aktivist-tiden (nästan synd att man slutade, vem kunde anat vilken karriärväg det blev med tiden):

  ”Hur valet än gick
  Är en sak sann:
  Folket förlorade – politikerna vann!”

  Tror jag skall göra mig en dylik nål som du beskriver. Alltid retar det någon.

  Fråga, rent allmänt: har någon träffat en politiker som gillar idén att folk skall kunna rösta bort enskilda politiker?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 4. Det här är en viktig synpunkt, om det fortfarande finns möjligheter att återställa Sverige till ett rimligt land.
  Inte bara personer måste avlägsnas, och utan också institutioner. Det är inte troligt att landet går att regera med SVT på plats, utan SVT måste stängas. Liksom Migrationsverket, och myndigheten som delar ut stöd till religösa organisationer som förespråkar folkmord, och så vidare. De måste stängas. Sedan får man i den mån det behövs, etablera nya organisationer.
  Det finns ju numera en bra mekanism för att göra detta på, nämligen genom att hänvisa till värdegrunden. Den bör ju fungera lika bra på folk, som på organisationer.

 5. Precis vad jag med flera anser:

  AVGÅ ALLA inom de falska (såsom patetiska kommunisten & bidragslate hycklaren Ohly) landsförrädiska 7-klövern, som så medvetet förrått alla oss andra hederligare skattebetalare, som de i åratals oförhindrat har tillåtits UTSUGA!

 6. #SwedenSOS – A Message to Trump from Sweden
  https://www.youtube.com/watch?v=DDHFeaq4oZI

  This is a message to Trump from concerned Swedes, including Ingrid Carlqvist & Co.

  För örvrigt har Peter Springare måst JK-anmäla sina 291-kodande chefer för trakasserier, m.m. enkom för att han utnyttjat sin yttrandefrihet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *