ATT GÖRA POJKAR AV MÄN

När jag ryckte in för att göra värnplikten i juli 1986 hette det att militären skulle göra män av oss pojkar. De flesta av oss betraktade sig förvisso redan som unga män, vi var absolut inte några barn. Hur våra officerare lyckades – eller misslyckades – kan diskuteras med våra respektive tills trumhinnorna ger upp. Idag handlar det om något av det motsatta. Nu är officerarna ersatta av journalister, journalister som skall göra pojkar av mer eller mindre unga män…

De flesta av oss som läser nyheter, och lever en del av vår vakna tid på nätet, har sett bilderna. Rubriksättaren ser en bild på några ensamkommande män på besök på en bondgård. Närmast tvångsmässigt måste den tredje statsmaktens frontsoldat dra fram benämningen ”Barn” på männen. Alla som läser, alla som ser, alla som drar sina slutsatser av det man läser och ser skakar på huvudet. Man funderar i tankebanor som ”Vem tror de att lurar? Inte mig iallafall…” 

De senaste dagarna har handlat om den ensamkommande barnen som sittstrejkade först på Mynttorget i Stockholms Gamla Stad och numera på Medborgarplatsen. Det har handlat om barn som har attackerats av nazister. Nazister skall inte attackera barn, eller vuxna heller för den delen. Det är hemskt, vidrigt och skall fördömas. Media har skrivit spaltmil om attacken, och återigen visat bilder på vuxna män som kallas för barn. Ännu fler skakar på huvudet. Ännu fler funderar över vilka media försöker lura. Kanske ett barn här eller där på bilderna, men den stora massan är män – och inget annat.

Om svenska medier skulle vara konsekventa skulle man kalla Lasse Stefanz för ett pojkband, PRO för en ungdomsförening och Gunnar Hökmark för den där MUF:aren i Bryssel. Så gör man inte. Det skulle bara bli löjligt. Man kan inte göra pojkar av alla män utan att bli underlag för att bli en del av en nyutgåva av Löjliga Familjerna.

Man kan försöka men det är dömt att misslyckas. Allt färre väljer att tro på tidningar och TV. Den som ser bilderna på barnen förstår varför. Allt fler tycker att Se och Hör har större trovärdighet än vilken svensk tidning som helst. Medierna fattar inte att de gräver sin egen grav, och att det är män som de gjorde till pojkar som kommer att vara de som skottar igen gropen…

19 svar på “ATT GÖRA POJKAR AV MÄN”

 1. Jag har läst en hel del – i den media som brukar andra för att ägna sig åt ”fake news” … – om detta att ”nazister attackerade barn på mynttorget” .

  Det är egentligen bara två saker som inte stämmer med detta :
  1. Inte en enda människa var i behov av ens ett plåster efter ”attacken”.
  2. Jag har inte sett några ”barn” , eller ens ”ungdomar” , på bilderna /filmerna från mynttorget.

  Och en tredje sak stämmer inte riktigt heller i medias rapportering ;
  Det talas om att det skulle vara ”flyktingar” som befinner sig på mynttorget ( numera på medborgarplatsen ) .
  Detta är fake news.
  Flyktingar är sådana som har fått asyl på grund av att dom uppfyller kriterierna för att få asyl .
  De som demonstrerar är illegala som uppehåller sig i landet trots att dom har fått avslag på asylansökan både en och två och tre gånger.

  Polisen bör ta tillfället i akt och hämta dom och avlägsna dom ur landet.

 2. Så sant så sant
  Inte bara media utan våra ’folkvalda’ politiker tror eller ovetandes om att vi är inte idioter. Vi är banne mer klarsynta med sunt förnuft mer än de tycks tro/förstå

 3. Hej

  Idag, SR P1 ”kvart i fem”: för första gången betecknades dessa ”barn” som ”ungdomar”…sakta (och förhoppningsvis säker?) så vänder skutan genom vinden!

 4. Och media har ju tyvärr samma blinda förhållande till sanningen när det gäller den där s.k. ”Attacken”. Vi som sett filmerna från motdemonstrationen på nätet ser ju ca 10 omaskerade unga män vanligt klädda (inga uniformliknande attribut) som ropar ”Go Home” 30-50 meter från de sittstrejkande. De blir då attackerade av vänster pöbeln och skyddas av polisen.

  Ganska långt ifrån vad media försöker påstå, inser jag när jag sett filmerna.

 5. ”Hur ska vi få med oss fåren till slakt” är nog det dessa” barn” funderar över.
  Och utanför bild finns ett gäng fårskallar som blundar för verkligheten.

  Vart är vi på väg?

 6. De s k ensamkommande flyktingbarnen är det största bedrägeri som Sverige har råkat ut för.
  Det är ett moraliskt, intellektuellt och ekonomiskt haveri.

  1. Minns också fusket med de ”apatiska flyktingbarnen” som nu är helt försvunna.
   Media varav de flesta är miljöpartister sakar verklighetsförankring och vill Sverige illa.

 7. Illegala utlänningar som ”strejkar”. I de flesta länder skulle de garva på sig. Det går i många länder inte att få arbetstillstånd med mindre än att du visar att arbetet inte kan urföras av en inföding. Har du stannat längre än ditt visa tillåter åker du ut, med eller utan stryk, fängelsevistelse eller böter innan.

  Har inte Polisen själva provocerat fram dessa ”misshandlar”. Vad hindrar dem från att gripa personer som illegalt vistas i landet och deportera dem? Dvs att följa lagar som vår folkvalda församling, riksdagen stiftat.

  Att inte följa sina egna lagar skapar en weimarsk mylla som Nordisk Ungdom et al stortrivs i. Tillfället serveras på silverfat av en regim som inte följer sina egna lagar. Varför ska Nordisk Ungdom då följa lagen? De har för övrigt klämt ut maximal PR ur en rätt så ( i dagens Sverige) trivial attack.

  1. NU ska omvärdera sin dialog- och ickevåldsapproach* jämt mot polisen.
   Detta enligt dom själva.

   * jmf m identitetsvänstern

 8. Hej.

  En bengal?

  En?

  Jösses. Den som tycker det är upprörande har aldrig sett hur det ser ut i Malmö (mångkulturens skyltfönster och Sveriges framtid) på nyårsafton.

  Sök efter ”Malmö nyår Möllan” på u-tuben så lär det dyka upp jämförelsematerial.

  Jämförelse som i vilken polisiär och medial respons det blir, beroende på vem som kastar sprängladdningar och brandbomber på vem…

  En bengal – sicken idiot han som kastade den är. Han känner sig tuff, och mängder med svenskar kan pusta ut: media hade ju rätt! Den som inte gillar invandringen är en läskig rasist som kastar bengaler på små barn… Grattis till att du gör din fiendes jobb åt honom.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 9. Ja, Rikard, han som kastade bengalen är en idiot.
  Men… samtidigt är det ju viktigt att komma ihåg att även han är ett offer. Endast gud vet vilka traumatiska upplevelser han har varit med om…
  Och bengalkastandet beror förmodligen på socioekonomiska faktorer.
  🙂

 10. ”Ensamkommande” kallas de väl oftast numera. Som om inte flertalet migranter vore ensamkommande. Det är ett förrädiskt ord som lever kvar efter att suffixet barn blivit för ihåligt.

  Det är skamligt att de som vill ta hand om migranter för skattepengar inte tvingas svara på frågan varför unga män med förmåga att resa över halva jorden är de som främst förtjänar deras omsorger och våra pengar.

  Avskaffa asylrätten för andra än invånare i länder vi gränsar till, köp avlater genom att finansiera några riktiga flyktingläger, exempelvis för Jemens eller Kongos flyktingar och kräv full egenförsörjning i X antal år för alla som vill komma hit och arbeta i jakten på ett bättre liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *