ARMBAND

På andra sidan Atlanten. Wallströms och Löfvens Sverige kommer om någon har missat det sitta i FN:s säkerhetsråd, tandprotesen i den mest tandlösa organisationen i den här delen av Galaxen. Nu har de baxat oss ända dit, och frågan är vad vi skall göra för historiska avtryck…

På denna sidan Atlanten. Dan Eliassons svenska poliskår kommer att börja dela ut armband till landets flickor, tjejer, kvinnor och tanter. Armbandet ser ut som polisens avspärrningsband och skall sända ut signalen ”Tafsa inte på mig, tack!” Dan Eliasson konstaterar att få sannolikt vill bli ihågkomna som killen som tafsar? Rikspolischefen uppmanar Sveriges grabbar att tänka efter, ”för guds skull!” – oklart vilken Gud dock.

Men varför stanna vid ett tafs-armband? Varför inte öka den ständigt ökande tryggheten i Sverige med olika armband? Åk till Tensta med tunnelbanan, dra på tre armband och känn dig trygg. Du har ju för guds skull på dig ”Sno inte min mobil”-, ”Misshandla mig inte”-, ”Skjut mig inte”-armbanden. Komplettera med behov med ”Våldta mig inte”-armbandet.

Du ligger och sover i din bostad. Du hör hur någon bryter sig in i kåken. Du kliver upp ur sängen, drar på dig ”Gör inte inbrott hos mig”-armbandet och letar för säkerhets skull även rätt på ”Misshandla mig inte”- och ”Mörda mig inte”-armbanden innan du tänder mobilens ficklampa-app och höjer rösten i riktning mot oljudet där boven röjer. ”Vem vill bli ihågkommen som killen som gör inbrott? Tänk efter grabben, för guds skull! Vad har du varit med om för någonting? Vilka omständigheter har du växt upp under? Vad är det för trauma du bär med dig? Vill du ha lite kaffe förresten?” Slutet gott? Allting gott?

Kommer den svenska kris- och konflikthanteringen med armband även bli en del av Sveriges arbete i det där säkerhetsrådet? Armband för folket i östra Ukraina som visar att man inte vill bli invaderade av små gröna män? Armband för oskyldiga palestinier med kniv som markerar att man inte vill bli utomrättsligt avrättad av ockupationsmaktens bödlar? Och så vidare, och så vidare.

Alla problem, alla övergrepp kan lösas med ett armband i landet Absurdistan – landet som hamnade i Säkerhetsrådet…

36 svar på “ARMBAND”

 1. Toppen detta. Rent spontant känns det som att avsaknaden av ett armband kommer, i vissa läger, tolkas som en invit. Bristen på nej tolkas ju som bekant ofta som ett ja, av de samhällselement som inte till fullo tillgodogjort sig den feministiska skolningen.

 2. Ett armband förändrar inte attityder.

  Bra att de reagerar, men jag kan inte låta bli att oroa mig över att *de* reagerar nu, inför festivalsommaren. Vad förväntar de sig? Jag blir, minst sagt, obekväm.

 3. Intressant, så de som inte har armband är så att säga lovligt byte eller?

  Hur ända in i helvete j…a dum i huvudet får man vara?

  Eller är det för att kunna skuldbelägga oss föräldrar som inte tvingat på våra tonårsdöttrar ett idiotarmband om de råkar illa ut.

 4. Jag saknar ord för vad jag tycker om detta förslag.

  Numera är 1 april varenda dag i vårt land.

  Ingenting, absolut ingenting, förvånar mig längre.

  Vad är det som har hänt med folk i det här landet. Är det teflonet från utslitna stekpannor som börjat ge utslag? Herregud!!!

 5. hur går det för dom tjejer som inte har armband? kommer någon kulturellt oförstående tolka det som fritt fram?

  spännande tider….

   1. Tja… Han har ju uppenbarligen rätt partibok.

    Huruvida detta verkligen bör vara en merit kan förstås diskuteras, men det är å andra sidan inget Eliasson kan lastas för.

 6. Och när armband inte hjälper?

  Ska polischefen föreslå att kvinnor sätter på sig burka då.

  Jag har förstått att Eliasson är totalt omdömeslös. Men har han inga rådgivare?

  V

  1. Rådgivarna är nog lika korkade? Dåliga chefer hyr in ännu sämre medarbetare och så går snedresan i diket pronto! Men pengar luktar ju inte sa skithusprofitörerna redan för 2000 år sedan.

  2. Klart att polischefen har rådgivare,regeringen och drösvis med mjukryggade jasägande tjänstehen som oförtrutet vill omvandla landet till avbild av länder huvuddelen av migranterna kommer ifrån,vi skall integreras i skiten.

 7. Hej.

  Jag tror det rör sig om ett olycksfall i arbetet.

  Det skall vara ett bälte, en gul lapp (symboliserande pengar), eller en speciell strutformad mössa. Det visar att ’kuffar’ betalat ’jizya’ och är fredad så länge denne visar ’respekt’; dvs backar undan, går pt sidan, lämnar företräde och slår ner blicken när ’kuffar’ möter en rätt-trogen.

  Eller så var det armbindlar man var ute efter, så att alla kan visa varandra att de tillhör den rätta värdegrunden.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 8. Polisen kommer också att få armband. ”Kasta inte sten på mig så får du en kaka”-armband.
  Sedan kan man ju undra hur det ska gå när tjejen, trygg med sitt ”våldta mig inte”-armband, träffar ett gäng som inte kan läsa.

  Idiotisk idé är bara förnamnet.

 9. Är inte detta en riktig export grej? Margot kan presentera det i säkerhetsrådet. Armband för alla lägen? Vi blir ihågkomna för eviga tider. Lite tveksamt för vad.

 10. Iranska ungdomar fick en liten plastnyckel till paradiset när de skickades ut i kriget mot Irak på åttiotalet. Det var mycket uppskattat.

 11. Du har totalt missat poängen med armbandet som kommer delas ut till ungdomar (oavsett kön) för att prata om tafsningar och att kunna visa upp att det inte tolereras.

 12. Törs man ställa frågan om Eliasson har en susning om hur dessa tafsare tänker?
  Har han en aning om inställningen till kvinnor eller deras föreställningsvärld om ”svenska flicka”?
  Nog för att man börjar bli van betr tokerier från myndighetshåll, men detta var något av det mest korkade på länge, men inte det sista..
  Förresten, är han helt säker på att presumtiva tafsare läser/förstår svenska?

 13. Hur ser våra agendasättande profftyckare på armbandsinitiativet? Riskerar inte armbandsbärare att bli kallade rasister?

 14. Stackars, stackars, stackars de poliser som fortfarande försöker få göra vad som förväntas av dem. Det kan inte vara lätt med ett sådant kålhuvud till översta chef, som skämmer ut kåren så fort han öppnar munnen och avslöjar en ny idé.
  Armband. Det är så galet att Galenskaparna hade inte kunnat hitta på något bättre. Har inte Sverige varit ett skämt tidigare så är vi det definitivt nu.
  Vad är det för fel på honom? För mycket röka av onyttiga saker i ungdomen eller vad?

 15. Vore det inte bättre om man lagstadgade att att alla landets flickor, tjejer, kvinnor och tanter ska ha kyskhetsbälte och burka på sig när de ska gå ut.
  Eller ännu hellre att de inte får gå ut utan en manlig ledsagare.
  Då skulle sannolikt risken för att landets flickor, tjejer, kvinnor och tanter råkar illa ut minska radikalt.
  Detta har ju prövats tidigare på olika håll i världen med positivt resultat.

 16. Denne Rikspolischef torde vara ganska omtocknad som fordummar hela svenska folket som ej kan fa denne idiot avsatt.Forstar Ni hur reaktionerna utomlands blir?! Tja,som vanligt:Ar svenskarna helt fordummade i dag? OMG,OMG,en sadan STOLLE,hur kan man egentligen framkomma med nagot dyligt? det ar ju beundransvart att denne TOK bara har mage att presentera nagot dylikt,nej,det maste vara slut pa ”lamellerna i kopplingen” for det slirar a det grovsta darstades.Oj,OJ mycket har man sett och hort men detta tar dock priset!!

 17. Armband med gul stjärna på som betyder ”Jag är jude, rör mig inte!” Nej? Tänkte väl det…

 18. Så Eliasson tycker att kvinnor ska ha ett visst klädesplagg och accessoar för att gå fri från Shariapolisen med sina våldsfixerade testesteronstinna män. Eliasson sällar sig därmed till alla imaner och andra förespråkare för islam att kvinnan skall hållas hårt tuktad för att få finnas ute i det fria på gator och torg. Fy fan…

 19. Undrar om armbanden kommer med flera språk då en del av tafsarna har problem med svenskan??
  Kanske ett med arabisk text, ett med persiska, ett så att afghaner förstår o ett på engelska. För att inte glömma de afrikanska språken. Man tar sig för pannan av karlns dumhet!!

 20. Tja, man kan ju, som många av oss i detta kommentatorsfält – däribland jag själv – göra oss lite lustiga över galenskapen hos högste polischefen. Men när man tänker efter blir hans galenskaper ganska obehagliga.

  Kommer ni ihåg när Beatrice Ask föreslog, mest på skämt faktiskt och i ett mindre officiellt sammanhang än vad rikspuckot Eliasson nu lyckas med, gredelina kuvert för sexköpstorskarna. Då gick media igång och kraven på avgång var omfattande. Var är avgångskraven från medias hyenor nu?

  Jämförelsen visar med all oönskvärd tydlighet varför det som händer, händer i detta land. Mainstream media utför endast det jobb de har att göra när de uppfattar vad som de anser som politiska motståndare sitter vid makten. När deras politiska vänner sitter vid köttgrytorna sker ingen ordentlig och effektiv granskning över huvud taget.

  Nuvarande makthavare vet att de kommer undan med i stort sett vad som helst, eftersom de har rätt partibok. Därför kan Eliasson lansera vilka idiotförslag som helst. Herregud, han är ju sosse. Varför skulle han behöva ta sig i akt. Media kommer ju aldrig komma med kritik i vilket fall.

  Ta nu och begrunda vad detta innebär i långa loppet, särskilt som de borgerliga – inte minst genom DÖ – anslutit sig till socialiseringen av detta land. Som enda opposition har vi SD, hatade av socialister, media (som också är socialister) och allianspartierna (som av bekvämlighetsskäl anslutit sig till socialisterna.

  Grattis Sverige. 🙁

  Jag kan för egen del inte snart nog flytta härifrån.

  V

 21. Med partibok kommer man långt och högt.Ett annat exemplar (exempel) är ToS Bjäreld som ska utreda terroristbidragen.Räven i hönsgården.

 22. Ny vecka nya skandaler etablisemanget har bara huvudet att sätta mössan på (eller hatten).Att tänka går inte för ingen får gå i mot våra nyanlända. PK har blivit lag.

 23. Lars Vilks har publicerat ett kreativt förslag till personskydd på sin hemsida.

  2302: Lika enkelt som genialt

  Citat:
  /Ingen hade tänkt tanken. Brottsbekämpning är en kostsam verksamhet och först nu har svensk polis visat sina kreativa förmågor. Jag tänker naturligtvis på kampanjen mot tafsandet på våra hedervärda damer och jungfrur. Polisen tänker sig att man på ett enkelt sätt blir av med problemet nämligen att dela ut ett armband med texten ”Polis – avspärrat #tafsainte”. (Aftonbladet)

  Det verkar mycket lovande och det kan lösa mina problem. Kanske kommer livvakterna (personskyddsoperatörerna) med en avskedsgåva, ett band i gult och blått med texten: ”Polis – avspärrat #jihaddainte”.

  Även polisen nådde fram till postmodernismen fast med 30 års försening./
  http://www.vilks.net/2016/06/28/2302-lika-enkelt-som-genialt/

 24. Hela armbandskampanjen och tafsa inte kampanjen syftar troligen till att vi skall fokusera på dessa meningslösa kampanjer istället för att se landets verkliga problem. När kommer någon insatt debattör att avslöja vilka problem som inte fick debatteras i somras?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *