ÄR EN SPADE ÄNTLIGEN EN SPADE? – TAPANI JUNTUNEN

Äntligen är en spade en spade – Eller?

Dagens Nyheter har kommit ur garderoben. I ledaren från 20/5 får läsare en tämligen häpnadsväckande rubrik ”Frukta inte fakta om brottslingars bakgrund”. Det är lite svårsmält att man plötsligt inte ska vara rädd för fakta. Tanken svindlar, är det nu en spade också är en spade, och inte en patriarkalt verktyg i syfte att förtrycka kvinnor? Är det dags att självklarheternas tidevarv tar vid?

Ett tag i svensk politik och media trodde jag faktiskt att vi aldrig kommer hitta tillbaka till spaden. Att ideologi alltid övertrumfar verkligheten, fakta och sanningen. Sveriges migrationspolitik har under lång tid varit en överideologi, lika stark som vilken religion som helst, där politiker och journalister bara är predikanter som talar i tungor och varje individ enbart upprepar vad den andre har sagt. Den som påpekade att spaden är just en spade, riskerade uthängning och en social ökenvandring.

Om vi nu kommit så långt att invandringen såsom den ser ut idag inte är en samhällsekonomisk vinstaffär, och att utrikesfödda faktiskt är överrepresenterade i brottsstatistiken, undrar man vad som kommer härnäst? Vilken spade är det mer som behöver tituleras korrekt? Jag har en tänkbar kandidat.

Det talas om Putin, och huruvida han kommer få inflytande över svensk politik, i synnerhet under nästa val. Jag förnekar inte på något sätt att president Putin mycket väl kan ha ett intresse över hur svensk politik fortlöper, och möjligen gör försök att påverka utvecklingen i Sverige. Det handlar om en främmande makt som gör intrång på svensk inrikespolitik. Allvarliga saker det där.

Men. Det sker lika allvarliga saker som är betydligt mer påtagliga, främmande makter som tydligt sprider sitt politiska budskap i Sverige. Men det sker under vit flagg, denna vita flagga heter religionsfriheten. Med den som skydd kan länder som Qatar finansiera moskéer och därmed sprida sin politiska Islam i Sverige. Qatar är en diktatur och teokrati, där dödsstraff förespråkas för den som konverterar från Islam. Finansieringen av den nya moskén i Malmö kommer just från denna diktatur Qatar.

Putin är en spade, med det är tydligen inte islamism från främmande makter och diktaturer. Den spaden jag ser är en havererad säkerhetspolitik, där istället lokalpolitiker i Malmö tror att de sysslar med ett ytterligare ett integrationsprojekt i form av en Moské, men det leder till att främmande makter får sprida sin politik in över Sveriges gränser.

Tapani Juntunen
Oberoende samhällsdebattör

3 svar på “ÄR EN SPADE ÄNTLIGEN EN SPADE? – TAPANI JUNTUNEN”

  1. Jag sätter mina pengar på att vi inom kort kommer att få läsa i DN om varför en spade är en spade och det kommer inte någonsin vara spadens fel att den är en spade.

    1. Jag tror vi får läsa att hål i marken är en social konstruktion och att spadar därför inte existerar. Alternativt kommer de låta Sarnecki vräka ur sig att ”efter att justerat för blad och skaft är en spade faktiskt bara ett handtag”.

  2. Det är lite beklämmande att se hur folk systematiskt (och epidemiskt) underskattar DN och verkligen köper dimridån att de skulle ha gjort 180° om i sitt förhållande till fakta.

    DN är kvar i sin garderob. Det finns ett syfte (vad det nu kan vara) med att låta ett par fragment av fakta pysa ut därifrån men ni underskattar Wolodarski gravt om ni tror att DN ska släppa sitt ”agendasättande” och börja rapportera verkligheten i stället.

    Bonnier har inte släppt sin agenda och kommer inte att göra det heller. Den agendan är tillräckligt mycket värd för att de ska driva TV4 och DN med förlust. Sluta vara naiva: Bonnier har inte svängt, deras taktik har bara antagit en annan yttre form.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *