ANNIE LÖÖFS KOKBOK

Ett hotellrum i Tallinn, en dator som fick upp SVT Play och Annie Lööfs pressträff precis när det var dags. Annie Lööf berättade att hon och Centerpartiet hade gjort en samlad bedömning om där att man väljer att släppa igenom regeringens proposition. Den där propositionen var dålig, inte alls genomarbetad. Men Centerpartiet och Annie kände att de måste vara humana, empatiska – mot en grupp unga människor som saknar asylskäl men ändå skall få stanna. Annie Lööf agerar stödhjul åt en socialdemokratisk regering som inte klarar av fixa till genomarbetade eller bra propositioner.

Alla minns det där om att Lööf hellre skulle äta upp sin högra sko än fungera som stödhjul åt sossar i allmänhet och Löfven i synnerhet. Nu är Lööf det där stödhjulet som driver Löfvens fiaskoregering framåt. Annie Lööf borde kanske skriva en kokbok om hur man fixar till en högersko på bästa sätt.

”Lööfbiff”. Tunn skiva av skosula från valfri högersko bankas ut till den blir 2 mm tjock. Kryddas med grillkrydda och grovmalen svartpeppar innan den läggs i en varm stekpanna. Stek i ca 1 minut per sida, och servera tillsammans en rödgrön sallad.

”Skomakarlåda”. Mörad skosula från gymnastiksko steks hastigt i varm panna, 2-3 minuter per sida. Placeras på hemlagat potatismos, tillsammans med knaperstekt plös och klippta skosnören. Häll över avkok av skosula och lägg en klick persiljesmör på skosulan. Värm snabbt i ugn på 175 grader. 

”Sko Stroganoff”. Strimlat skoläder från högersko steks i djup stekpanna tillsammans med hackad lök. Rör ut 2 teskedar grovkornig senap och 3 matskedar tomatpuré i köttet och löken. Tillsätt ½ tesked paprikapulver och en halv köttbuljongtärning. Häll över 5 deciliter matlagningsgrädde, och klipp ner cirka 1 matsked persilja över blandningen. Koka upp och låt småputtra i 5 minuter. Servera med ris.

”Tex Mex á la Lööf”: Mal ner en lagom sliten högersko. Stek skofärsen, och krydda humant med chilipeppar, lökpulver, spiskummin och cayennepeppar. Tillsätt en deciliter vatten, och låt vätskna koka in i skofärsen. Serveras tillsammans i tortilla med guacamole och salsa, tärnad tomat och skivad gurka. 

Annie Lööf har lovat att hellre äta sin högersko än agera stödhjul åt Löfven. Nu är hon stödhjulet. Centerpartiets trovärdighet som en del av Alliansen är utplånad. En allians där centerpartiet ingår kommer att sakna all trovärdighet rörande en migrationspolitik där regler följs och undantag inte existerar. Annie Lööf kan motivera vanvettsbeslutet hur mycket hon vill, men äta högersko lär hon behöva göra…

10 svar på “ANNIE LÖÖFS KOKBOK”

  1. HÄL-eflundra med REM-ouladsås, en variant med utvalda delar av skons bakdel och skosnören. Serveras med ett öl från TÅ- borg.
    Hejåhå!

  2. Påminn Annie Lööf med dina högerskorecept:
    ”Lööfbiff”
    ”servera tillsammans en rödgrön sallad”
    ”knaperstekt plös och klippta skosnören”
    ”stek skofärsen, och krydda humant”

    Stort tack för hälsosamt träningspass för mellangärdet.

  3. Ostsås gjord av en särdeles lagrad ost som accentuerar fotsvettsdoften och ger smak därav.
    Serveras med något av recepten ovan!
    Jag kan med glädje bidra med en väl använd högerkänga.

  4. Lööf får väll plocka bort dojan från sin rööf för där bör hon hitta en välplacerad högerdoja som anrättas enligt recept a la ”Svek i Sverigegryta” (låter inte så gott).

    1. Tror du? Det bästa vore väl en ekologisk, näringsdeklarerad skinnsko med skinn från en svenskuppfödd antibiotikafri kossa. Så pass får hon väl stödja det svenska jordbruket i alla fall.

  5. Min bror frågade mig om jag kunde hjälpa henne med något bra recept på skor, men det finns inte i någon kokbok, kanske i nån tokbok. 🙂
    Skall man våga sig på ett inlägg bland dessa genuina kockar måste det bli att citera Jan Elofson:

    ”Kolla någon vegansk där de tillreder skor av kravmärkt ekobomull utan animaliska tillsatser så som läder, borde finnas på valfritt hipsterhak…”

    Jan Elofsson

  6. Det är ju många uselt korkskalliga kockar insyltade i den lagvidriga riksdagssoppan, men förhoppningsvis får de allra värsta sparken i höst…

    … när vi svenskar själva ska få välja vad som, bekostat av gemensamma skattemedel, ska tryckas ner i halsen på oss de närmsta fyra åren.

    Efter att ha tagit del av senaste tidens bloddrypande, exotiska nyhetsmeny fick jag inspiration till ett spännande recept…

    Biff Tartar à la Suède:

    Grovmal en importerad, batikhäxefärgad ridstövel eller annan skräddarsydd skitstövel av haschgarvat råskinn och forma lantligt avlånga råbiffar.

    Toppa med finhackade lurkar, minnesrödbetor, bita-i-gräset-lök och ett rötägg vardera samt dekorera med vallmofrön och fyrklöverkross efter behag.

    Serveras genast med svensk mellanmjölk och andra bullar. Eventuella rester bör slutförvaras oåtkomligt – eller omgående skickas dit pepparn växer.

    Annie, get your gun – den lär behövas i vårt nya, osvenska land!

  7. Det är en sak att följa sin övertygelse och rösta med sin motståndare i en enskild fråga. Men detta är inte en enskild fråga vilken som helst. Det rankas som en toppfråga i kommande val. Centern har varit en del av Alliansen och har valt att inte opponera som en gemensam Allians under hela mandatperioden. Centern har varit Stefan Löfvéns stödhjul genom att vägra att Alliansen uppträder enat. För övriga Allianspartier gäller att med en sådan vän behöver man inga fiender.

Lämna ett svar till Ingrid Fredriksson Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *