ANNIE I ANNAN ROLL

Bittergubben tjatar vidare. Det får bli lite Annie Lööf och Centerpartiet idag också faktiskt. Ju mer man funderar över vad Annie Lööf sade när hon presenterade Centerpartiets ställningstagande i den så kallade ’gymnasieamnestilagen’ desto sjukare blir det. Det är ett tecken på hur skruvad svensk politik har blivit. En svensk ledande politiker står framför kameran och berättar hur dåligt och värdelöst ett förslag är, att det är ett haveri och allt annat än genomarbetat. Sedan kommer slutklämmen – ”Men vi tänker stötta förslaget ändå…”

Annie Lööf är ju politiker och partiledare, och det kanske vi skall vara glada för trots allt. Där kan ju folket och väljarna reflektera lite över vad som sägs och vad som görs. Skulle Lööf sitta i en annan roll hade det varit svårare att lyfta bort henne.

Tänk tanken att Annie Lööf satt med flygkaptensmössa på den röda skallen, och upptäckte att det där flygplanet hon skulle lyfta med inte alls höll måttet. ”- Hej och välkomna ombord. Jag som skall ta er från höger till vänster heter Annie Lööf, och är er kapten idag. Dessvärre är det här flygplanet i ett dåligt skick. Man har inte skött underhållet, och här på flightdeck har vi hafsat igenom kontrollen. Vi har fått en dåligt genomarbetad flight plan som innebär att vi kommer att flyga rakt in i en bergvägg. Ingenting är bra, allt är bäddat för ett haveri – men ni har redan väntat för länge så jag tänker flyga er iallafall. Av humanitära och medmänskliga skäl…”

Eller om Annie Lööf var kirurg, och stod där med kniven och upptäckte att patienten på bordet inte var ”optimerad” eller ens sövd. ” – Men hallå? Vad är det här? Det här är under all kritik. Patientens blodtryck är åt fanders, pulsen rusar och ni har inte ens lyckats duscha av patienten all smuts. Dessutom är patienten fortfarande vaken när jag kommer in här med kniven! Vad är det här för undermåliga förberedelser?!? Tala om haveri, men nu kan vi inte vänta längre – av medmänskliga och humanitära skäl. Knivstart klockan 13:13!”

Annie Lööf lajvar kock och är allt annat än nöjd. ” – Herregud… Den här köttbiten gick ut för tre veckor sedan och luktar som min högra sko en varm högsommardag. Såsen är härsken och potatisen kryper. Grönsakerna är ruttna. Ni har bara gett mig skit att jobba med. Men nu är jag human och medmänsklig. Kunderna kan inte få vänta längre. Det vore hemskt om de får sitta där hungriga.”

Men Annie Lööf är inte kock, flygkapten eller läkare. Hon är ju bara en landets mest framträdande politiker, och då funkar tydligen sådant där som inte fungerar i andra verkliga miljöer.

11 svar på “ANNIE I ANNAN ROLL”

 1. Föreställ er att Annie Lööf var svensk toppolitiker och röstade igenom ett som hon tyckte skitdåligt förslag i riksdagen och som……….ja visst fan, sorry.

 2. Hur har hon klarat juristutbildningen? Att komma in på utbildningen går ju lätt, kostar visst 100 000 kr till någon figur. Att gå igenom den, hm, hon är ju kvinna. Vid lämpligt tillfälle lockar hon in en lärare i ett rum så ordnar det sig. Kan det ha gått till så? Att bli partiledare, hur gick det till. Tja, hon vet hur man gör.

  1. Inte svårt att bli partiledare, farsgubben är gammal centerpartist. Ett mönster som går igen hela tiden. Erik Ullenhag, Pär Nuder, xxx nånting Reinfeldt. Politisk adel kallas det ibland. Vänskapskorruption eller korruption rätt och slätt är lämpligare benämning.

 3. Annie är en produkt av ”tidens barn”; född 1983, skolgång under 90-talets flumperiod och dess egenintresse (”vad är bäst för mig”) och detta är vad vi får förhålla oss (äldre) till. De barnpolitiker som har valts (Lööf, Fridolin m fl) upprätthåller 90-talsandan och enda sättet är att rösta bort dem. ”Förlåt dem Herre ty de veta icke vad de göra…”

 4. Annie Lööf och Gustav Fridolin är båda klockrena företrädare av Groucho Marx politiken .. ”Dessa är mina principer – om du inte gillar dem har jag andra”. Eller .. ”Politiken är konsten att leta efter problem, hitta dem överallt, ställa fel diagnos och använda fel botemedel”. Men eftersom de företräder relativt små partier – och Annie har nog en överraskning att vänta där – så är de bara skadliga beroende på vilket parti som får bilda regering.

  Och av någon anledning så är det fortfarande ett så gammalt, dammigt och trögt parti som Socialdemokraterna som drar mest röster?

  Det bästa som kan hända i höst är om sossarna ÄNTLIGEN hamnar på siffror som speglar deras inkompetensnivå. Vad som helst över 20% är ju ett hån mot de väljare som förmodligen skulle kunna styra landet bättre utan att ha drillats i SSU. En röst på sossarna är också en kniv i ryggen på alla som är beroende av en fungerande välfärd .. äldre, psykiskt sjuka, funktionshindrade, hemlösa, missbrukare det vill säga alla som nu får betala för regeringens handlingsförlamning och den havererade migrationspolitiken.

  Så slösa inte mer energi än nödvändigt på någon så ointressant som Annie Lööf. Hon är helt beroende av vem som blir ombedd att bilda regering. Använd ditt krut till att sänka sossarna i stället .. du om någon kan förmodligen hyvla av några procent alldeles själv.

 5. Annie stödjer lagförslaget för att bilderbergarna sagt åt henne. Inget konstigt. Belöningen kommer i höst, antingen ministerpost eller fett arvode hos oligarkerna.

 6. Tack, Fredrik, för att du orkar skriva ut skrattsalvor… 😉

  Hmm… Annie i en annan roll – egg roll? Kan fyllas med rödgröna rester och serveras med ris, hastigt hopkokt i en mustig, asiatiskt kryddad hönsbuljong med bitter eftersmak.

  Lööfbiffen i förra receptet, förresten, ska den vara Maramörad (i en snabblag av högerskotåbira, afghanhannedräggel och oljad tuppkam med en knivsudd extrasaltad frigolit)?

 7. De som i sina kommentarer ifrågasätter Annie Lööfs begåvning och menar att hon nått sin position genom nepotism kan kanske delvis ha rätt. Visst finns det i Sverige en ”politisk adel” inom vilken man håller varandra om ryggen, och visst föddes Lööf in i denna adel.

  Jag tror dock att en annan aspekt är mera viktig i sammanhanget. Inom de fyra s.k. allianspartierna spelas nu ett dubbelspel som blir allt lättare att genomskåda. Utåt sett menar man att alliansen lever vidare och att man går till val tillsammans. Men bakom de fyra partiernas respektive fasader förs säkert diskussioner om hur man ska hantera ett valresultat som t.ex. innebär att alliansen och vänsterblocket blir ungefär jämnstora, medan SD får en förstärkt vågmästarroll.

  Ska det bli ytterligare fyra år av DÖ, med en rödgrön minoritetsregering och fyra borgerliga partier som säger sig vara i opposition, men som i praktiken ger regeringen sitt passiva stöd? Är det sannolikt att s + mp accepterar en ny variant av DÖ, där de ska vara passiva stödpartier åt en alliansregering, bara för att kunna stänga ute sd från inflytande? Och om någon av dessa lösningar mot alla odds skulle gå att förverkliga – vad skulle konsekvensen bli? Skulle det inte med stor sannolikhet bli en enorm väljarflykt till sd, med följd att sd i valet 2022 tveklöst skulle bli landets största parti, med ett väljarstöd på (minst) 30 – 40%?

  Lööf och resten av c-ledningen har tydligen bestämt sig för att ett blocköverskridande samarbete med s (och ev. mp) är ett fullt tänkbart alternativ. Det är ur det perspektivet jag tror att man ska se partiets beslut att stödja den vansinniga ”gymnasieamnestilagen”. Lööf vill vinna poäng hos s och mp inför ett eventuellt framtida regeringssamarbete. C-väljare som hoppas på en borgerlig regering bör alltså vara medvetna om att en röst på c i praktiken kan bli en röst på en s-ledd regering.

 8. Kort beskrivning av Annie Lööf:

  Annie Lööf är ett hot mot rikets säkerhet, och förtjänar inte att bli omnämnd med det feminina pronomenet ’hon’, utan med det pejorativa ’hen’.

  Hen vill de facto islamisera Sverige. Hen motsätter sig minaret- och böneutropförbud. Hen har varit tongivande och välvilligt inställd till muslimsk massinvandring i alla stora migrationsöverenskommelser som Sjuklövern har kokat ihop. Och nu stödjer hen amnestin åt ca 9000 ensamkommande, centralasiatiska, rituellt könsstympade ”pojkbebisar”.

  Som alla bilderbergprogrammerade svenska politiker bär hen avog sköld mot fosterland och vill omvandla konungariket Sverige till en europeisk unionsrepublik.

 9. Härligt Fredrik!

  Förstår de som saknat ditt satiriska anslag i texterna 😉

  Det är en gigantisk brist på politisk satir i Sverige idag – Ganman och några till finns. Alla de roliga gubbarna som brukade finnas i tidningarna när jag växte upp är förpassade till papperskorgen trots att t.ex. Mäki som producerar sina teckningar på Ledarsidorna.se definitivt är värd en plats i de riktigt stora upplagorna!

  Det behövs mer inlägg med humor och satir. Riktig humor kan hjälpa till att lyfta oss ur den förlamande situation vi befinner oss i. Dessutom känns det lite bättre att motionera mellangärdet på detta sätt (i stället för spyhinken)…

  KEEP UP THE GOOD WORK!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *